С малки бебешки крачета, ДЕКЕМВРИЙЧЕ бързо шета

• 62 764
  • 513
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Аз затова не съм ентусиазирана от яслите и градините.По принцип съм ЗА градината, но не и такава, каквато е в България. Не харесвам яслите и смятам, че не е нужна на самите дец.Но естествено, не всички родители могат да си гледат детето вкъщи и това и е идеята.
В нашата ясла нито се занимава с тях, нито ги извеждат.Колкото пъти мина, никога няма деца навън. Майките, на които децата им ходят там, казват, че ги извеждат изключително рядко. Видях списъка с групите, по 10 деца са...странно ми е тогава оправданието , че не могат да ги обуят всички.
И аз съм била натоварена в работата, не съм смогвала....ама това ми е била работата и задълженията. Била съм на практика в градина и съм обувала и обличала деца заедно с госпожата им.Отне 10-15 мин., бяха 24 деца.Усещам, че ако пусна Огнан есента, ще имаме пререкания.

# 226
Момичета,имам въпрос към мамите с момченца.До къде сте стигнали със забелването на пишчето? При Андриян е забелена повече от половината,но това се случи още 8 месец и от тогава никакъв напредък,а всяка вечер по време на баня баща му я забелва старателно.Днес бяхме при педито за последната ваксина и тя го погледна и каза,че всичко е наред и нямало повече на къде да се забелва  Shocked а това изобщо не е така.

# 227
Salvadore, това с пишлето на малкия ми е болна тема в момента. Заради едно петно на гръбчето го заведохме при познат на дядото хирург. Дядото поръчал на хурурга да оправи и пишлето. Е оправи го, но поне да беше питал и мен какво мисля по въпроса. Той не ме остави да си задам въпросите, а направо започна да действа и само заповяда на една стажантка да държи малкия, защото аз не съм се справяла. После ми изстреля с 2 изречения(на фона на дерящото се от болка бебе) какво трябва да правя и си излезе от стаята. Последваха 72 часа рев на всяко пишкане. Но поне така малкият започна да се стиска и сега се опитвам да махна памперса. Вчера за целия ден имахме само 3 напикани чифта гащи и то в 2 от случаите се придвижвахме от площадката до вкъщи, където щеше да пишка. Продължава да отказва навън. Веднъж успях да го излъжа, но повече- не. Навън или стиска, или пишка в гащите.

# 228
Явно само ние с Didi i Mitko имаме момченца .....

# 229
  • София
Аз нямам много какво да кажа по въпроса, положението е подобно.
На 6месеца нефролога го забели без да ме пита  Tired Педиатърката също не беше въвъ възторг от манипулацията, но каза, че щом е направено, да го забелваме с къпането.
След 2-3 седмици се лепна от едната страна и насъбра бяло, дръпнах го и се оправи(явно точно се бше лепнало, защото той не усети и нямаше дори зачервяване).Сега, обаче, се е лепнало повече, не се вижда долното ръбче на главичката.
Не му създава дискомфорт, не знам кога ще се наканим да го заведем на лекар(трябва да го водя на зъболекар, на хематолог...).
В семейството на мъжа ми има фимоза, той и дядовците са обрязани на късна възраст, заради тесен пръстен на кожата.
Иска ни се да не се налага обрязване, а от друга страна не ми се иска и да отлагаме, ако ще го правим то да е рано, за да свикне по-лесно.

# 230
Ирайн,благодаря за отговора.Искаше ми се да разбера дали масово вече на тази възраст и се вижда долното ръбче на главичката? Ние сме далеч от ръбчето още,но сме минали отдавна половината,а нашата педиатърка ни казва,че нямало повече на къде да се забелва...  Shocked
Скрит текст:
Направо ми се искаше да я попитам дали не е виждала забелен... Twisted Evil Embarassed

# 231
Ще се включа и аз със забелването.
Бяхме забелили сравнително рано, към 6-7 месец, обаче спрях да пипам, нещо се психирах , че по другите държави не пипат нищо и всичко отдолу си е ок. Ама после си рекох, че вече съм почнала и връщане назад няма. Та сега веднъж седмично в банята забелвам, всичко е наред, няма дискомфорт, няма рев, червенини, подутини и т.н.Понякога има малко бели налепи, но не са големи парчета или нещо фрапантно, предполагам е нормално, не ги пипам, то всичко е под вода и каквото падне си пада и толкоз.
Между другото с нашия доктор никога не сме коментирали темата, не сме обсъждали, нито ме е питал дали забелваме. Не ме е карал да го правя, но аз по свое желание започнах. Той първите месеци само леко дръпваше колкото да се покаже върха на главичката и винаги казваше, че всичко е 6.

# 232
  • София
В началото си му се забелваше под долното ръбче, сега не може, явно е лепнало.
Трябва да си се вижда долния ръб, естествено...Нашата педиатърка също каза, че нищо му нямало. Може би имат предвид, че има време и като започнат да се подръпват ще се забели напълно.

# 233
Как върви приучването към гърне при вас,при нас има малък напредък, от три дни е без дневен памперс, е има  и напикани гащи,пика  си и в гърнето но още не може да си каже кога му се пика

# 234
  • на брега на морето
Здравейте! Simple Smile Бяхме на почивка в Бг, затова се включвам по актуалните въпроси чак сега.
1. Пластмасова оградка би засмяла Борко-ще я смачка за 0 време. Не зная колко по-малки "буйни" деца би задържала. Той си е фурия отдавна-отдавна катери пързалки, катерушки и т.н., както и междувпрочем батко му по същото време.
Отделна стая без наблюдение над малко дете е в разрез с всякакви педагогически принципи. Малко дете под 6 год, трябва да е периодически под наблюдение, дори и да е от най-кротките.
Забелване-кауза .измислена. Тук никой -не забелва, никой -"не говори за забелване", аз -"НЕ забелвам", и децата ми-момчета, са ОК. Разбира се винаги може всеки да си забелва по всяко време, но честно казано винаги съм се чудила относно бг-психарията по този "забелващ въпрос". Извинете, ако съм била прекалено директна. Hug
А да, и за пеенето. И моят 1вороден син пее страхотно. Но в ДГ са му казали, че не пее хубаво и той оттогава почти не пее. А иначе пее страхотно. Кръстникът му е известен музикант и даже той казва, че синът ми и пее хубаво. Но така е, ДГ се стремят да редят тухли в стената, не да раждат таланти...
И още нещо. Не мога да разбера някои жени като не могат да понасят деца защо стават детски уч-ки? След като ги дразни децата да бягат, да скачат, да пеят високо, да палуват, и вообще като ги дразнят децата?

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 08:11 от Мелина_3

# 235
Привет и от нас  Hug
Лятото ни е сезон за пътуване и не се спираме, обикаляме по морета и балкани, не навсякъде има интернет и малко губя връзка със света  Simple Smile
Пипо се чувства прекрасно в движение, като истински Стрелец не обича да се задържа дълго на едно място. В понеделник се прибрахме от Гърция, сега стягаме куфари за нашето море. Снощи по нощите го питах "Пипи, искаш ли на морето?", какво ли ми трябваше- веднага отиде да блъска по вратата и дойде да ме хване за ръка да отиваме  Laughing
По въпроса със забелването мисля като Мелина и изобщо даже не знам забелен ли е, не е ли. ЛЛ уж го забели като беше на 8-9 месеца, дръпна нещо, каза- готов е, детето обаче не е плакало, нито ми каза дали трябва да правя нещо и аз нищо не правя, пък и е абсурд той да ми позволи да го забелвам или каквото там се прави- аз едва успявам да го хвана да му обуя панталоните  Laughing- мия си го по най-обикновен начин, той непрекъснато си дърпа пишката, та сигурно сам ще си се оправи  Simple Smile
Желая ви весело лято, когато мога ще се включвам  Heart Eyes

# 236
Привет на всички!
Темата е позамряла, явно всички са по почивки вече и цамбуркат в морето Simple Smile .
Тъй като нашата почивка ще бъде чак края на август и началото на септември ще си изкараме жегите в града.
Да се похваля, че и ние свалихме памперса официално докато е буден, иначе си спи на обяд и вечер с памперс. Имаме си инциденти, но с всеки изминал ден и двамата все повече се успокояваме и всичко си идва по местата. В началото малкия не искаше да пишка навън и от стискане се начишкваше много неочаквано и дори едвам успяваше да каже, но всичко вече е ок и само когато е адски изморен не успява да каже навреме. Много съм горда с него, не очаквах че толкова бързо ще свикне (минала е 1 седмица откакто официално не му слагам памперс).
Искам да ви попитам вие каква слънцезащитна козметика ползвате за бебешоците .Мислех да се хвърля на биодерма , но от друга страна спряхме да му взимаме скъпа козметика съвсем умишлено, защото вече е по-големичък и съм си въобразила, че ще му изнежа кожата. От друга страна със слънцето шега не бива и се чудя дали да не заложа на сигурно, да не направим някоя беля.
Какви лекарства приготвихте за почивката? Мисля да му взема свещички вомитусхил,панадол,хексалгин и от онези прахчета за оводняване, все забравям как се казваха. Той като цяло не боледува, но все пак трябва да съм заредена за всякакви ситуации.

# 237
Здравейте, момичета!

Върнахме се от морето, беше разкошно! Бяхме в Гърция, с Ангела - никакви проблеми, държа се чудесно по пътя, оказа се, че обожава водата, сега вкъщи продължава да ми носи банския да обличаме Laughing Всеки ден заспиваше на плажа точно по режима, на шезлонга под чадъра, не й пречат нито музиката, нито хората. Изхранихме я с това, което си яде и в София - краставици, кашкавал и праскови  Laughing + някоя супа вечер.

Гаргамелче, аз пък ти завиждам, че ти предстои Laughing Аз взех комплект на биодерма за възрастни 30 фактор + 50-ти за деца, цена около 33 лева от ремедиум, мисля, че е много добре. Детският крем е син, за да видиш дали е намазало навсякъде, после оцветяването изчезва. Препоръчвам!

Като лекарства носих всичко, което имам у нас. Оказа се, че нямам почти нищо, хахахах, само панадол, лепенки за ранички, стеримар и фенистил. Една приятелка ми беше дала цял списък, но реших да не ги купувам, по принцип не си падам по самолечението.

# 238
  • София
Аз взех физиологичен разтвор, аспиратор за нос(с маркуче за уста), Парацетамакс кидс, спрей за комари, гел за след ухапване, пробиотик и едни свещички пак за сваляне на Т.
За слънце му взех от ДМ , на мен и баща му също.От 2 години си взимаме техни и не сме имали проблеми.
Ползвала съм Биодерма и на Ла Рош Позе и също съм много доволна.
Ние бяхме на море в средата на Юни, ММ ще ходи пак, нп ние не.Ще ходим на село, предполагам.
След първата седмица на Август мисля да махам памперса на Оги, смятам всички едновременно, да не оставям нощен.
Складирала съм си големи картонени чаши от кафе, ще ги ползвам нощем за изпишкване  Joy Това е съвет от книгата, която чета.За да не го вдигаю да пишка на гърне, че ще има рев и разбуждане.
И двамата сме болни, аз настинах от отворените прозорци...на мен ми е студено, на ММ топло и в момента съм с хрема,отит, болно гърло.Оги също е хремав.

# 239
И аз да се похваля, че сме без памперс през целия ден и повреме на дневния сън. Ще изчакам да избият и последните зъбчета, за да махна нощния памперс, но за последната седмица е пишкал в памперса само веднъж, когато спа доста неспокойно.

Ние ще ходим на почивка, но без малкия. Реших, че след изпитите и цялото напрежение около тях, заслужавам малко пълна почивка. Може и да е егоистично, но имам пълно доверие на майка ми, която си умира от желание да го гледа.

Общи условия

Активация на акаунт