С малки бебешки крачета, ДЕКЕМВРИЙЧЕ бързо шета

• 62 772
  • 513
  •   1
Отговори
# 240
  • на брега на морето
И ние изкарахме страхотно на морето в Бг! Бях толкова потисната като се прибрахме пак тук на студа, че затова не писах по-рано нищо по въпроса как сме изкарали. Сега гледам да не ги водя често на плажа, защото влизат направо с дрехите във водата и се киснат, после се събличат и не мога да ги прибера! А тя е 15 градуса(на въздуха не е много повече), в чудо се виждам. Мм е на работа, а градините са ваканция до 15ти август, аз съм сама по цял ден с двамата мушмороци. Бобо се учи постоянно на нови бели от батко си. Прави често бели, но мънички, а батко му прави рядко бели вече, но затова пък по-големи. Laughing Гледам да ги изкарвам навън, въпреки че често вали, щото вкъщи става лудница. Бобо също обожава водата(както и батко му) и много се къпаха в морето. Приспивах го в количката сутрин към 9.30ч и спеше 1-2 ч в нея на плажа. На обяд се прибирахме вкъщи, следобяд пак отивахме на плаж. Имаше хубав апетит по морето и сега продължава да яде доста. По морето сновно ядеше риба-сафрид, цаца, пърж.картофки, домати, плодове, хляб. Някой път кебапчета. Simple Smile Много е активен и апетитът му не ме учудва. За лице ползвах детски на Виши. Беше винаги с шапка за слънце(свикнал е да носи шапка и не ги маха). Тялото му мазах с някакъв с 20 фактор, даже не помня какъв, и него оттук го купих. Но аз като цяло не съм много по мазането, само 1те дни го мазах, после-не, защото мисля, че е по-добре кожата сама да си се защитава. Не е изгорял, въпреки че е доста бял(и рус). Сега има лек загар по бузките и гърба, а ръчичките му от лакътя надолу са по-шоколадови. Баткото е по-мургав и не излизаше от водата, доста почерня. Лекарства носех- само парацет и нурофен свещички(и двете за Т) и друго нищо. Там купихме за комари от онези за контакта. Изкарахме 9 дена на морето. Другият път сме се заканили за 4 седм. в Бг, че даже не ми остана време да обиколя по м-ните! Close
Честито на всички бебчета успели да свалят памперса! Браво! Hug bouquet

# 241
И ние сме без памперс вече от 20 дни, само вечер му слагам, все още не си казва,но го изпиквам навън,рядко има напикани гащи,но с момата ще ми е малко по трудничко, поне единия да науча  на гърне,знам за деца които до  2 годинки и половина са с памперси и искат да си ходят с памперси, не искам и моите близнаци да са така

# 242
Не знам дали и при вас е така, но при мен почти всеки ден някой тръгва да ми казва браво като види, че Митко пишка на гърнето и е без памперс. Най-често са други майки на деца на по 2 годинки и няколко месеца. Почти всяка казва, че детето отказвало да сяда на гърне или тоалетна и затова са още с памперси. Питат ме мен за съвети. Чак ми става смешно.

# 243
Мен също много ме хвалят и питат как така си казва.Повечето са учудени,че имам търпението да се занимавам с това.Май то цялата работа си изисква търпение и да не се насилва детето.Спор няма,много гащи съм изпрала в последните два месеца,но съм много горда от резултата,не ми тежи и не ми е досадно.Не се изнервям като се напишка,пък и то инцидентите ни намаляха до един или максимум два на ден.

# 244
На какви възглавници спят децата ви?
Моят син още  е на конусовидната против повръщане.Когато спи при нас дори е без никаква.
Дали не е време да му взема нормална и да го свиквам?

С гърнето нямаме напредък!Единственото, на което се научи е да клечи, когато ака. Иначе на гърнето до скоро ревеше неудържимо и искаше да става.Сега поседява минута и пак скача, но поне не реве!Няма да го насилвам, защото някои неща стават по-бавно...

Много ми е любимо да виждам как е научил нещо и прави все нови и нови неща! Heart Eyes
Сега например толкова му се е харесало да обира боклуци и да ги хвърля в малките оражжеви кошчета, че сега отидем ли някъде това му е първата работа! hahahaПочиства си хубаво района, че дори търси и още.

# 245
  • Варна
И още нещо. Не мога да разбера някои жени като не могат да понасят деца защо стават детски уч-ки? След като ги дразни децата да бягат, да скачат, да пеят високо, да палуват, и вообще като ги дразнят децата?
Същият въпрос си задавам и аз, докато слушам непрестанните мрънканици на колежките ми - защо работят като мед сестри, след като се дразнят и на най-малките неща и изобщо ги дразнят пациентите. Но май никога няма да получим отговори....  Rolling Eyes

И аз имам приятелка, която в периода на приучване на гърне, носеше такова по разходки. А в началото около седмица разходките са били много кратки и само около блока. При нас няма как да са кратки, защото сме далеч от центъра, а в квартала няма нито площадки, нито деца по улиците, с които да играе. Та сега махането на памперса ми е болна тема, но като не съм в къщи постоянно, няма как да разчитам на гледачите (баба му и баща му) да го слагат постоянно на гърне. Все пак имаме успех с него. Бях спряла около 2 месеца да го слагам и от скоро пак поднових. Сам си сяда, без истерии и подскачане като ужилен. Не винаги върши нещо вътре, но пак съм щастлива. От сряда тръгва на ясла и се надявам там да гледа от другите деца и бързо да свикне. Ще обсъдя въпроса с медицинската сестра в групата му.

Ние със забелването не сме до никъде, но и аз съм фен на случването на нещата по естествен начин. Не смятам, че е толкова жизнено важно да е забелен от толкова крехка възраст, по насилствен и болезнен начин, а аз да му трепетя после боли ли го, да не се замърси, да не залепне пак... Та ще обсъдя въпроса с отново с педиатърката на следващата консултация. Тя не настоява да се забелва. Казвала ми е само да го подръпваме леко по време на баня и толкова.

Вили не търпи възглавници. Пробвала съм го с ниска бебешка, но той постоянно се върти (то и няма как да спиш спокойно в тези жеги), та е безсмислено краката му да са върху нея  Laughing Така че засега е без.

Диди, честито за изпитите! Пожелавам ти много професионални успехи!  Hug

# 246
  • Prague Czech Republic
Мами да ви похваля моето момче вече пети ден не се напикава в гащите,

# 247
  • на брега на морето
Браво на Кевин! Hug
И Бобо спи без възглавница, някой път се покатерва на моята. Баткото почна да спи на възгл.чак след 3 год(ниска, детска). Сложихме му възгл. като почна редовно да се катери по нашите. Hug

# 248
  • Prague Czech Republic
Кевин също не спи на възглавница  Grinning

# 249
Здравейте  Hug

И Ангела не спи на възглавница. Пробвах с една бебешка, която ни подариха, но общо взето я намирах на всевъзможни места из леглото и спрях да я слагам. Не знам, задължително ли е в някакъв момент да свикнат и да спят на възглавница, каква е ползата от нея? Имам спомени, че в младите ми години (след тинейджърските, не бебешките), майка ми даваше акъл да се отуча от възглавницата, да не ми станели бръчки на шията Laughing Знам ли и аз, да не взема да я уча зорлем на възглавница, след 20 години да изперкам и да се опитам да я отуча хахахаха.

Браво на всички за гърнетата! Аз за пореден път се убеждавам, че децата са много интелигентни и няма нужда от кой знае какви мъки от страна на родителите, стига малките да са готови. При нас махането на памперса стана неусетно, тя просто започна да си казва. В началото ни водеше постоянно до тоалетната, но сега казва само ако наистина й се ходи. Да я похваля и аз, преодоляхме проблема с непишкането навън, просто трябваше да се престраши веднъж  Heart Eyes Вече не нося навсякъде дъската, така ми олекна  Laughing

Аз днес съм на работа първи ден след отпуска. Оххххх

# 250
  • София
Аз съм му слагала възглавница, само ако е бил хремав.Засега не мисля да му слагам, доколкото знам е по-полезно без.
Ама защо... Laughing не знам.
Оги още е с памперси, След тази седмица започваме.Мисля, че е готов, ама аз дали съм-не знам.
Ще ходя да помагам в магазина на една приятелка всяка събота. Само уикенда може Мм да гледа Огнян, та 4 дни в месеца ще работя. Малко да посвикна с работа и да се разсея.Макар, че нямам никакво желание, мога още 10 години да си седя вкъщи с детето и няма да ми писне.Ама ме помолиха и осъзнавам, че ще ми е от полза.
Малко ми обърква плановете с мхането на гащите, но се надявам до 20-и (първата събота, когато ще ходя) да е минал най-кризисния период.
Тъкмо и баща му да има възможност да го погледа, да види какво е ежедневието.Той го е гледал, ама не с режим за ядене и разходки, тогава все още минаваше с по някоя бисквита и плод.

# 251
Привет от нас  Heart Eyes

Филип е с памперс и за сега не виждам как ще го махнем...Всъщност с памперс е навън и нощем, вкъщи и през обедния сън е без. Така че не ми е проблемът прането на гащи или килими  Wink, просто той наистина не иска да сяда на гърнето, нито на тоалетната, нито да го изчишквам. Нищо! Казва "Чшшшшшшшш" и започва да пишка където е, ей така- даже ако е гол се криви и прави фигурки  Crazy  ooooh!
Не знам как ще свикне и как да го науча да сяда някъде или поне прав да ми позволи да вършим работата на конкретно място   Whistling

# 252
Мерси за пожеланията, Цвети.

# 253
И при нас мисията с махане на памперси на този етап е невъзможна, на морето по цял ден бяха без памперс, но не им пречеше да пикат където поискат.. Не са се осъзнали достатъчно, хич не ги притеснява мокрото.
Иначе ние ги водихме на две морето- малко на северното и след това- южното. Доста им хареса, особено водата. С пясъка свикваха повече време. Пътят не беше проблем, което приятно ме изненада. Като цяло ни подлудиха, но си заслужаваше. Бяхме ги спряли за два месеца от ясла да позкрепнат, та да видим до кога ще имаме успех. От вчера са на фронта Simple Smile Стискайте палци Simple Smile

# 254
Ехо, момичета! Отдавна не съм влизала, но гледам, че и темата ни е позамряла. Но лятото е така, кой ти мисли за бг-мама-та Laughing

Да се похваля, преди седмица приключихме с кърменето! Бях супер притеснена как ще стане, че ще плаче и ще иска, обаче нямаше никакъв проблем. Само казах, че е свършило млякото и до там беше, явно без да искам съм уцелила момента Grinning Продължава да се буди по веднъж нощем, но заспива сравнително бързо.

Остава ми само притеснението с тръгването на ясла - кога, как ще е, ще плаче ли и така. Но знам, че и това ще мине.

Само моето дете ли не може да яде самостоятелно с лъжица? Рови и плеска, вдига лъжицата и я осмуква от обратната страна. Показвам постоянно, оправям захвата, но не и не - държи с три пръста в горния край, накрая се изнервя от моята намеса и хвърля лъжицата на земята. Изобщо не я виждам кога ще гребне и ще сложи в устата. Посъветвайте ме какво да правя Hug

Общи условия

Активация на акаунт