С малки бебешки крачета, ДЕКЕМВРИЙЧЕ бързо шета

• 62 761
  • 513
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря, момичета.  Hug

Елиас, купи седалка за тоалетната. Митко много седи на нея, оглежда се във всички посоки и се опитва да пипбе всичко.

# 211
  • Варна
Днес като излизахме отново правихме опити Ани да пишка навън, но резултатът беше винаги един и същ - рев, рев и пак рев. Пробвах 4 пъти, все на различни места, различни градинки.. и на по-закътано, и на по-открито и никак не иска.  Но поне днес явно се е стискала през цялото време и се прибрахме сухи и вкъщи на гърнето като я сложих и почти веднага се изпиша. Та май скоро може и да направя като на Ирайн приятелката, която си носи гърнето навън  Laughing

# 212
Габи срещала съм по сайтове едни сгъваме гърнета с торбички, на принципа все едно на еко тоалетните. Ако ще носите гърне това е по хитър вариант.

# 213
  • Варна
Мерси! Ще проуча въпроса ако се наложи да носим гърне навън Simple Smile

# 214
  • Бургас
Според мен е по-добре да се започне с по-кратки разходки и да се научи да стиска, а ако се застоим повече навън я изпишквам на ръце в някоя градинка. Аз вече рядко нося гащички за смяна, а какво остава гърне да помъкна...

# 215
  • София
Мен ме е срам да изпишквам...ще трябва да се пречупя.
Вчера го изведох към 5 и той на няколко пъти с еподръпваше отпред, приклякаше. Може би е правил знак, че му се пишка.Гледах храстите, гледах...ама не се осмелих.
Но ако съм решила да го науча на нещо, ще трябва да се науча и аз  Rolling Eyes
Сутринта памперсът му беше напълно сух, през нощта се събуди 1-2 пъти за кърмене, но явно не е пишкал.
Бяхме в едно заведение с детски кът.Една от майките попита детето си дали има пиш и Оги веднага ме погледна ококорено  Joy Викам му"Споко, мамо, няма сега да те тормозя"
Купих му още гащи  Laughing Сега като се събуди(заспа по никое време) ще го изпишкам в гърнето и ще му обуя слипове.

# 216
Някоя мама сблъсква ли се се проблема детето и да скубе или драска другите деца, че и възрастните, когато ги докопа?Как реагирате?

Да подчертая, че това го прави с добри чувства, така им се радва, но изглежда остава неразбран...
Не искам след време да остане игнориран! Sad Чувала съм, че в детските градини отделяли в т.нар. изолатори такива агресивни деца и те стояли така сами! #2gunfire
В малък град живеем и общо взето сме се срещнали и поиграли  с всички малки дечица, но друго като него не съм видяла и често се чувствам неудобно пред другите майки и пострадалите деца!
А той наистина няма пропуск - мерне ли му се коса - бам!ръката му е там! ooooh!

# 217
Аз, аз  ooooh!
От седмица насам е станал особено напорист и в изблик на радост така щипе, че наистина боли ужасно. Винаги съм след него и видя ли го да посегне казвам "Милвай каката/бебето" и той наистина започва да милва, но не го ли изрека това, щипалката е готова. Много ме притеснява и мен, напоследък и агресия проявява- сдърпат ли се с дете за играчка не се тръшка както преди, а налита да блъска и щипе  ooooh!

# 218
  • Варна
Ани само към мен или по-рядко към баща си проявява такива "изблици", но си личи, че го прави, за да се закача и да си играе. Не мисля, че влага агресия. Но и аз като Ели, ако ме плесне лекичко и веднага казвам "Няма да биеш мама, галяй мама по бузката" и веднага ме погалва. Даже един път леко пак ме закачи по ръката и й казах "Няма да биеш мама" и до там и тя прояви самоинициатива да ме погали по бузката. Дано навън и сред други деца да не започне да се закача по този начин. Simple Smile

# 219
  • София
Оги бута и удря, само ако някой започне да му се навира к да го подбутва.Хапе баба си(свекърва ми) и я бута, но тя  много му досажда.
Мен ме удря по някой път, като изпадне в истерия, аз му обяснявам с твърд тон, че така не се прави.

# 220
  • на брега на морето
И Бобо обикновено проявява агресия ако някой го дразни/или му досажда. Например видях, че посегна да захапе батко си за крака, когато последният се беше наврял и му се пречеше до колелото, до което той пръв беше започнал да си играе. Посягал е и да го удря/удрял го е, ако последният му е взел играчка или с нещо го е ядосал. Хвърлял е пясък с лопатката отгоре му. Иначе много се обичат и се търсят, но все пак това са деца.  Simple SmileМен ме е защипвал с пръсти за крака, когато правя нещо например на мивката и иска да му обърна внимание. Като цяло тези случаи са редки. Иначе е много гальовен. По-гальовен от батко си по същото време. Сам проявява инициатива да ме прегръща, милва, целува по бузата или по крака. Според мен е нормално ако е от време на време при малките бебета. По-скоро трябва да се търси какво предизвиква тези "изблици" и както са писали Елиас и Габи- да се обяснява, че така не може, че боли, че детето ще плаче и т.н. Особено ако агресивното поведение се изразява в по-опасни прояви-например хапане или бъркане в очите на други деца.
Какви са тези "изолатори". За 1ви път чувам за такова нещо. Shocked
 Hug

# 221
И Филип е много гальовен- така мило се гушка и целува, направо ми изпълва душата  Heart Eyes
Сигурна съм, че това с агресията е период, явно трябва да мине през него, но наистина е много гадно. Вчера ощипа една кака от радост, а тя е толкова миличка и грижовна, прекрасно дете. С почуда чух от майка и, че като била на неговата възраст хапела децата до кръв Shocked Израснала го, майка и точно така говорела и обяснявала, отклонявала всяка възможност да захапе и така... ooooh!

# 222
Ох, и аз му обяснявам, че така не може! Нареждам "Милвай, милвай, оооо!"
Но човека си знае неговата.А много добре ме разбира какво му говоря! Confused

Мелина,  за т.нар. "изолатори" в ДГ съм чувала от други майки (надявам се да не се отнася за всички ДГ в града), става въпрос за обградени с пластмасови оградки например зони за игра, в които поставят по-буйните деца.Като наколо щъкат норманите! Twisted Evil Или пък ги местят в отделни помещения...Явно не искат да си нарушават много много работния процес.

# 223
  • на брега на морето
Пластмасовите оградки надали ще спрат точно по-буйните деца. Simple Smile Пък отделно помещение-там нали пак някой трябва да го гледа? А и ДГ трябва да разполага с екстра-помещения, колко ли градини са съобразени с по-буйните деца да разполагат с допълнителни помещения? И какъв е този работен процес? Останалите, "нормалните" деца какво правят? Ама много се дразня когато някои педагози очакват от децата да седят като кукли, никога да не тичат, скачат, да се закачат, пеят високо и т.н.  Златанова, просто ми стана интересно. Според мен един педагог би трябвало да се справя/овладява децата, колкото и буйни да са те. Аз без да съм педагог, не изпитвам трудност-и то не само с моите деца, ами и при наличието на още няколко гостенчета във възрастов диапазон между 2 и 6г.Hug

# 224
Ами пластмасовите оградки са за по-малките деца, които не биха ги преодоляли, за другите - направо в малката стаичка...Не знам дали там ги гледат постоянно?! newsm78

Онзи ден на един пясъчник играхме именно с група от детска градина, на възраст около 2,5 - 3 години.Всички деца бяха толкова неестествено кротки...За едно, което съвсем леко разпръскваше пясък във въздуха, не цапаше никого, лелките казаха, че вече ще го преместят - къде не посмях да попитам!
Знам случай за шамарчета, те продължават да битуват. Определени педагози ли са, какво са, явно са на мнение, че и това е начин на възпитание! Мен лично в ДГ една лелка ме тормозеше така - станеше ли време за следобеден сън никой нямаше право да става за тоалетна, измъквахме се тайно, щото просто не се траеше, но хванеха ли някой - бам, един шамар по задника!Колко такива съм изяла...Представяте ли си около 120 кг. жена да удари дете, пък било и по дупето! ooooh!
На една колежка свекърва и е възпитателка в ДГ и е точно от тези, които шамарят децата.Е, колежката го признава чистосърдечно, но заявява, че за нейното дете няма да постъпи така и затова го е записала там, все пак са баба и внуче.
Племеникът ми, страшно възприемчиво дете, от 2 годишен знаеше всички детски песнички и обожаваше да ги пее. Детските книжки пък от това да му ги чете майка му, ги беше научил наизуст - буквално рецетираше без да може да чете. bowuu Но се намери една възпитателка да му каже, че пее много високо  и дори направо вика, което въобще не беше така, и от тогава това дете отказва да пее! #2gunfire

Да ме прощават съвестните педагози но сякаш, както всичко в нашата страна, и тази ниша е проядена!...

Общи условия

Активация на акаунт