Сестра ми ми беше казала, че съотношението е 2:1 в полза на физиологичния разтвор.
Има ли деца, които ще кандидастват в ясла или градина в София сега? Направих група във фейсбук, ако искате да ви прибавя, да следите информация и отзиви за градини.
Затворена е-не се виждат постовете, ако не си член.
Ако утре продължи с температурата го водя при педито. 
Много е хубаво. Самата аз имам сестра, с нея имаме същата разлика като Бобо и Кирил, -2.5 год. Тя е по-малката. Винаги хубаво сме се разбирали и играли като деца, и до днес.
Аз не съм ползвала сребърна вода, нито съм правила инхалации...

.Тези дни е доста топличко, дано ги изведат малко, въпреки че хич не ми се вярва.
То щом и ние с ММ колко пъти се разболявахме, а не сме болнави, смятай какъв ужас беше. Иначе Вили не го вземам преди 16:30 от ясла, въпреки че винаги има кой да го прибере, дори аз да съм на работа. Просто такъв им е режима, че от 16 до 16:30 закусват, слагат ги на гърне, а след това им пускат филмчета, докато почнат да пристигат родителите. Не съм наясно дали и преди обяд им пускат, но в яслите, в които съм била на стаж като студентка, и сутрин пускаха поне по 30 мин. нещо да гледат. Но в никакъв случай не е постоянно включен тв. Нямам търпение да се стопля вече, за да можем да се разхождаме, след като го взема от яслата. Той и сега почти всеки път иска на "потака" (площадка), когато го вземам.
На 3-4 деца от 1 до 2 год се падат по 1 уч-ка. На тези от 2 до 3 год са 2 уч-ки на 10-12 деца. На 3 до 6 год са 1 уч-ка на 5 деца. Навън обаче са 2 уч-ки на 20 деца от 1 до 3 год. То навън е по-лесно да ги гледаш. Само тези малките като вървят падат понякога и трябва да ги вдигаш, иначе през другото време най-вече ровят из пясъчниците и си играят в тях. Като тръгнем да ги изкарваме навън пада голямо обличане. Само че аз имам такъв тренинг с моите деца, че ги обличам много бързо.
Те като се облекат 3 една уч-ка излиза с тях навън и после почват да пращат 1 по 1 и останалите и така докато излязат всичките. Тези от 2 нагоре ги оставят и доста да се упражняват да се обличат/събличат сами. На 3+ год повечето успяват да се обличат сами от-до. Ако някое дете изостава с обличането/събличането могат даже да се усъмнят за развитието му и казват на родителите. Ама те повечето като знаят, че ще излизат и гледат да се облекат колкото се може по-бързо.
Никой не ги спираше. Иначе ядат и пясък и кал...И тук има болни, ама не много масово. Има 1 момиченце на 1 г и 3 м, родителите му са му оставили много леки дрехи, но пък никога досега не е било болно откакто работя там/1 мес/, нито сополи, нито кашлица. Явно е до организъм. Иначе аз моите деца държа добре да са облечени зимата.