Скорошно оздравяване.

Почна да пищи и да дърпа бебето за краката, да оставям бебето да взема него ми викаше. Тази година искаме да си направим още едно бебече и ако не мине този период на ревност, не знам как ще е, сигурно като при вас
) е права. 
...Малкият е много по-напред от батко си по същото време, ролеви игри, по-правилно приказва(на български), използва повече времена и т.н. И както съм писала и преди, много се гушкат и обичат.
Направо онемях!Иначе откакто разбрах,че съм бременна всеки ден му казвах,че ще става батко и ще си имаме бебе вкъщи,което ще стои постоянно при нас.Определено не ме отразяваше,но девет месеца споменаване всеки ден,накрая на бременността ми галеше корема и го целуваше понякога.Когато Сашко се роди и се прибрахме реагира изключително добре.Отиде при него и му даде бибата.И сега е още по-гальовен.Целува го,гали го,полива с вода,когато го къпя и му дава играчките си.Опитвам се да обръщам повече внимание на Бобо,отколкото на бебчо,защото все пак Бобо има повече нужда в момента от родителския контакт(според мен),но има моменти,когато започва да мрънка.Например докато кърмя,той иска да ме води някъде.Обяснявам му,че след като братчето му се нахрани ще ходим където поиска.Помрънка малко,пък спре.Много е тегававо с това мрънкане,понеже все още не иска да говори!
Всичко разбира,но не говори.Иначе показва животните,кое как прави,и влакчето имитира,и годинките си показва,и разни други такива неща.Но говорене...хич!И на гърнето не иска да стои.Сяда на тоалетната чиния(детската),ама само веднъж е пишкал там.Устата ме заболя да му повтарям,когато има аки или пиш да казва,или да ме дръпне за ръка и да ходим към тоалетната.Не!Той си върши акито в памперса и после ми дърпа ръката към дупето,за да покаже,че има нещо нередно там.
Да се затопли още малко и го пускам по гащички.Да се напишка няколко пъти и да се надявам,че това ще го накара да си казва.Няма да си кривя душата-не е лесно,но е прекрасно да имаш две деца и да ставаш свидетел на разрастващата се привързаност и обич между тях! 
Желая ти лека и безпроблемна бременност! 

Аз също смятам като се стопли, да го оставям по гащи, но вече нямам надежда, че ще стане топло
Тази година просто зимата не иска да си ходи и това е!
)
Притеснявам се да го пратя без памперс и с резервни дрехи, за да не ги изнерви като им създава работа.От една страна ще му викат, от друга той може допълнително да се фрустрира относно ходенето на гърне.
Най-доволна съм като не спи следобед. Заспива лесно вечерта и обикновено спи непробудно до сутринта. А вече е и без нощен памперс. Напишквал се е два пъти. Не пие нищо през нощта и не става да пишка.