С малки бебешки крачета, ДЕКЕМВРИЙЧЕ бързо шета

• 62 733
  • 513
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Привет и от мен! Simple Smile

Ани спи от Коледа някъде само по 1 път на ден. Заспива средно около 13.30 и понякога спи час и нещо, понякога 3 часа, зависи колко се е изморила. Вечер преди заспиваше към 21.30, но през последните 1-2 седмици започна много да се върти и й е трудно да заспи и даже 2-3 пъти заспиваше чак в 23 ч. Мисля, че в дните, когато валеше, не се изморяваше много, защото повече стояхме вкъщи и затова не искаше бързо да заспива вечер. От няколко дни обаче е по-хубаво времето и след следобедния сън стоим по 2-3 часа навън като излизаме без количка/триколка и съответно и заспиването вечер е по-лесно, защото е много изморена. Дано така продължи, че това въртене преди лягане ми е голяма мъка.  Simple Smile

За ясла мисля на есен да я пускам да се върти в класиранията и се надявам края на септември да я приемат. И аз малко се притеснявам как ще заспива там, защото вкъщи я приспивам на нашето легло с бибата, гушкам я и като заспи я местя в кошарата. Дано до тогава да успея да махна бибата. Simple Smile

# 106
  • на брега на морето
Диди, нямах предвид конкретно момиченцата. Hug Просто споменах, че детето, което вече не спеше на обяд на 2 год. беше момиченце. Не зная дали полът има някакво значение. Но факт е, че някои деца по-рано свикват без обеден сън, докато други обичат да си поспиват наобяд/следобяд и до 4 год. Говорех за 1 сън на ден при 2 годишно.

# 107
  • София
Диди, за храненето...Оги е захранен на 6м и половина. Първият път му дадох пюре,след това му давах и парченца да си гризе. Всичко вървеше много добре, докато не въведох каши и нещо се ентусиазирах покрай манджи и супи и в един момент се осъзнах към 9-10 месец, че не съм му давала да държи и яде сам и той вече не желае. Сега е на 1г. и 5м. и едва преди седмица-две успях да го накарам да взима сам и да яде.
Отчитам като огромна своя грешка тези каши и манджи. За мен, за нашия стил на живот и хранене ЗВБ е идеално и не трябваше да криввам от това...много нерви и досада ми донесе това хранене с лъжица и отказа на детето да се храни.
Уточнявам,че говоря за нас лично. Има деца,при които не се получава ЗВБ.
Та при второ няма да се занимавам с пюрета.
Мисълта ми е,че ако детето хапва само и има желание, ако и на теб така ти е удобно и важно,навреме обясни и вкарай в релси бабите, за да дават възможност на детето.

Оги с месеците си мени "режима" на спане. Преди доста време ставаше в 7-8, после започна в 9-10. И така си е сега, буди се между 9 и 10. И аз до тогава спя, затова и не ми се получава да го събудя по-рано. Доста време заспиваше към 12-1 и после му се приспива към 6. Не го приспивах тогав, държах го буден. Но ако го дадях на баба му, тя го приспиваше и после седим до 12 и 30.
Няколко пъти и казах да не го приспива, резултат нямаше. Тя има особен стил на гледане. Детето стои до нея на дивана или коленете й и тя само го гали по главата и гледат телевизия. Навън като го извежда, не го вади от количката. И той си заспива....няма игра, книжки, да го води за ръчички да ходи.
Последно време спи само веднъж,даже миналата седмица имаше 2 дни без сън през деня.
Днес излязохме за събирането в 2 и той много си игра. Задряма към 3 и половина там,но точно тогава си тръгвахме всички и се разбуди. Та в момента спи до мен.
Не знам при вас как е,но на мен ми е много трудно да се организирам с точни часове. Имам познати, които имат стриктен график,при нас не се получава. Но и аз не напирам, смятам, че всяко семейство трябва да си го организира удобно за него си и спрямо стила на живот.
Имам познати, които пътуват много и катерят планини...при тях също е трудно да има-закуска, обяд, сън , два пъти дневно излизане и такива неща.Ние не пътуваме, но аз явно не съм достатъчно стриктна и организирана.

# 108
  • Prague Czech Republic
Патладжан дадохте ли вече? Вкъщи имам и не знам дали да дам на Кевин!

# 109
Привет, мамчета и бебчета! Simple Smile

Пламен вече е с 18 зъба - както ги нямаше никакви, сега наизскочиха за норматив!Вече имам и няколко  отчетени нощи, в които не се е будил нито веднъж!Но започна още повече да се кърми през деня...не зная как ще е с отбиването.

Притеснява ме новото му начинание, да застава на главата си, мъчейки се да направи кълбо или просто мост. Така може да се забавлява с часове. Така се чекне, че не знам дали вратлето му вече е достатъчно здраво да издържи на натоварването?!... newsm78

# 110
  • на брега на морето
Златанова, и Бобо прави така. Все едно че иска да направи кълбо. Щом сами го правят-значи са достатъчно яки за това, така каза една физиотерапевтка тук навремето. Ние понякога му помагаме и го превъртаме внимателно-да му "довършим" кълбото, кефи се. Hug
Но най-голям кеф напоследък му е да скача на трамплина или да се пързаля. Grinning
Глорита, патладжана съм го въвела отдавна, още миналата год. Hug

# 111
И Филип го прави същото, провира си главата между краката и умира от смях.
Патладжан не съм му давала още, но май в едно готово пюре от ДМ присъстваше. Тежичка храна е според мен, да не говорим, че нямам представа как да му го приготвя. Върти ми се в главата нещо като гювеч с различни зеленчуци  Thinking

# 112
  • Prague Czech Republic
Кевин е същият , на ден по 100 пъти прави кълбо с главата си.  Crazy 

# 113
  • София
Ели, може с други зеленчуци на фурна и отгоре сирена...или просто така. Като гювеч също. Рататуй може-зеленчуци на колелца запечени(патладжан,,тиквичка, домат, картоф). С моцарела също.
Аз имам три патладжана и се чудя как да ги направя, ММ си поиска вчера, което е шокиращо, защото по принцип не обича  Laughing 
Какво стана с приемът за ясла? Има ли приети и какви са ви размислите по темата  hahaha  Събирам мнения,защото вкъщи имаме пререкания по тази тема, макар че Оги е приет.

# 114
Здравейте!

И моята девойка прави челни стойки и кълбета, но и аз мисля като Мелина, че щом го прави, значи е достатъчно здрава.
Патладжан не съм въвела, не за друго, ами аз го ненавиждам. Даже нямам спомен в живота си да съм купувала Sick Същото важи и за бамята, сигурно няма и да знае какво е това Mr. Green

Приета е и моята хубавица, при това в ОДЗ-то което исках. Тази седмица ще се разправям със записването. Аз още миналата година я бях записала в една СДЯ, в която имаше бол места, да не би случайно да реша да я пусна и да няма къде Laughing Но ми е доста далече, а и новата е с басейн, танци и не знам си още какво. Ирайн, какви са ти притесненията? Аз, мисля и преди съм писала, съм категорично ЗА.

# 115
Къде е приета Венче? В 79-то ли?

# 116
Къде е приета Венче? В 79-то ли?

73 Маргарита, точно зад БИЛЛА

# 117
Тъй де нея имах на предвид:).

# 118
  • София
Това ОДЗ ми изглежда много приятно. Аз водех Оги на Киндиру в кооперацията отсреща. Дворчето е хубаво.
Мъжът ми е твърдо против да го пускаме на ясла. Преди е споменавал, но нищо сериозно и аз в пълно съзнание си кандидатствах и сега изведнъж ми го сервира.Бяхме говорили само, че ако не го приемат няма да е драма и ще ползвам и третата година(не пълна, че нали започва от Септември).
Обаче, сега се е запънал, че не иска да го записване.
Аз разбирам причините му, защото са отчасти и мои. Имам си субективни причини да предпочитам да го пуснем на градина направо, даже не бих чакала края на 90-те дни "гратисен период" и би си тръгнал веднага.
Но разумът надделява и ужасно ме е страх, че ако не го запишем, другата година няма да се класираме за градина, а тя вече ни е нужна и искам да я посещава.
Опитвам се да му кажа, че е добре да го запишем и наесен ще преценим възможностите и ако все още не искаме да го пуснем-ще го отпишем, за да освободим място. Но ако случайно нещо се е случило, ако вече нямаме такава финансова сигурност и, за да ни е в кърпа вързана градината-да имаме възможност да го пуснем. Ако сега отида и подам декларация, че няма да го записвам, си отрязваме директно опциите и има голяма вероятност и другата година да не му стигнат точките за градина или да няма късмет.
Тревожи ме, че за да получим бонус точката, че е посещавал ясла, трябва да има минимум 6м. там преди класирането...Ако го пусна ноември, дали няма да е по-малко..ако боледува и му смятат и болничните...
От друга страна, за да имаме точка другата година за трудов договор, трябва все още да се водя на такъв, т.е. да работя или да съм в майчинство. Няма как да се върна на досегашната рабита, опция ми е да си пускам отпуски до класирането(а те вероятно няма да са съгласни) или направо да пусна 3-та година майчинство, като това е вариант само ако сега не го запишем и той не тръгне.
Голяма каша е и разумът казва едно, а нещата, в които вярвам като майка -друго...

# 119
Ирайн, мисля че болничните не ги броят. То така никой няма да има тези точки от яслата, ахах. Убеди го и го запишете. След това използвай максимално 90-те дни. И чак тогава решавайте.
Да бъда честна не ми се пускаше Андрей изобщо, обаче не можех да рискувам ако не го приемат тази година. Защото пък до 3 години е абсурд да се справим. Той реално има 10 дена присъствие за тази учебна година, но в системата се води посещаваш от 11-ти декември. Тя това ще отчете и на Оги догодина:).

Общи условия

Активация на акаунт