Ани спи от Коледа някъде само по 1 път на ден. Заспива средно около 13.30 и понякога спи час и нещо, понякога 3 часа, зависи колко се е изморила. Вечер преди заспиваше към 21.30, но през последните 1-2 седмици започна много да се върти и й е трудно да заспи и даже 2-3 пъти заспиваше чак в 23 ч. Мисля, че в дните, когато валеше, не се изморяваше много, защото повече стояхме вкъщи и затова не искаше бързо да заспива вечер. От няколко дни обаче е по-хубаво времето и след следобедния сън стоим по 2-3 часа навън като излизаме без количка/триколка и съответно и заспиването вечер е по-лесно, защото е много изморена. Дано така продължи, че това въртене преди лягане ми е голяма мъка.

За ясла мисля на есен да я пускам да се върти в класиранията и се надявам края на септември да я приемат. И аз малко се притеснявам как ще заспива там, защото вкъщи я приспивам на нашето легло с бибата, гушкам я и като заспи я местя в кошарата. Дано до тогава да успея да махна бибата.
Просто споменах, че детето, което вече не спеше на обяд на 2 год. беше момиченце. Не зная дали полът има някакво значение. Но факт е, че някои деца по-рано свикват без обеден сън, докато други обичат да си поспиват наобяд/следобяд и до 4 год. Говорех за 1 сън на ден при 2 годишно.

Събирам мнения,защото вкъщи имаме пререкания по тази тема, макар че Оги е приет.
Същото важи и за бамята, сигурно няма и да знае какво е това