С малки бебешки крачета, ДЕКЕМВРИЙЧЕ бързо шета

• 62 761
  • 513
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Оги също не е бил с памперс на плажа или около басейна. Бях го съблякла гол на плажа, но го дразнеше много пясъка и там му обувах шортите. Около басейна-гол.
Той пишка по-рядко вече, около басейна се изпишка няколко пъти, та затова съм сигурна, че не го е правил във водата.Излизаме, минат 2-3 минути и се изпишка някъде до шезлонга  Laughing Та явно там се стиска.
Още не казва по никакъв начин , че ще пишка или ака, нито показва предварително. Повтаряме от месеци думичките, обяснявам-нищо. Една приятелка практикува ЕБХ, нейното е на 7 месеца и е със слипове, понякога многократна пелена. Той бръмка преди да се изпишка. Оги такива неща не е правил никога.
Та не знам как да махна памперса, като не сигнализира по никакъв начин  Rolling Eyes

# 196
  • на брега на морето
Ирайн, аз бих го махнала. Simple Smile И да не казва в началото, би трябвало да почне. Най-напред можеш просто да си го проверяваш на кръгъл час или ако ти се стори, че му се пишка. Като му хванеш 1то пишкане за деня и така...Или пък като се е изпишкал след сън и после вече си го следиш. Не зная, на мен винаги ми е било много лесно, и с 2те ми деца. Бобо си казва отдавна, но някой път и аз си го проверявам, особено навън. Навън децата им е по-трудно да съобразят "къде и какво" на тази възраст. А колкото по-късно се маха памп.- толкова по-трудно става, по моите наблюдения... Особено тук както често започват 1те опити за сваляне на памп. след 3г. Hug

# 197
  • София
Малката гадинка знае явно какво значи пиш и като го питам, обикновено бяга на далеч. Днес имаме прогрес, два от пътите, когато го питах дали иска да пишка отиде до гърнето и ме изчака да му събуя гащите  Shocked  
Като направи нещо такова и изпадам в смут, че вече разбира  Joy
Имаше запек няколко дни, после 2 дни разстройство(не съм давала нещо за запека, че да има такъв ефект) и му се обрина дупето.Дожаля ми да го държа с пелени и вчера беше гол. Изпишка се няколко пъти на пода, подхлъзна се също няколко пъти и се преби  Laughing Днес беше с памперс до преди малко, сега е с гащи. Ще с еопитам да издържи с гащи, гол или с многократна пелена до края на деня.
По колко слипчета са нужни обикновено? Имаме само 2 и мисля да накупя...но не знам колко ще са нужни, при положение, че се напишква. Свекърва ми ме посъветва да го изкарвам навън с гащички и панталонки и като се напишка да го преобувам, постепенно щял да свикне да стиска и да се усеща.

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 15:04 от Ирайн

# 198
Здравейте! И ние се кърмим още и като гледам, няма изгледи да приключваме Laughing

Памперса го махнахме преди около две седмици и не е имало "инциденти". Само някой път, ако се е заиграла, може да намокри малко гащите, но се усеща и веднага тича до тоалетната. От почти месец я слагаме на дъска на тоалетната чиния, много й харесва, особено да пуска водата, и мисля, че това също допринесе за безпроблемното махане на памперса. Ние имаме друг проблем - не пишка навън. Бяхме в Банкя миналия уикенд, е 20 пъти сигурно съм я подканила без резултат. Щом сваля гащите и я хвана да я издържа, започва рев, извиване на дъга, ужас. Чудя се какво да правя, гърне ли да нося навсякъде  newsm78

# 199
Гащи имам закупени 10бр. Не помня с баткото колко съм имала, ама сигурно са били към 7бр. поне. Кърмим се. В събота за пръв път го оставихме за през нощта сам с баба му, че бяхме на сватба в друг град. Събудил се  е два пъти по график, но само с гушкане, бибата и в 5 с малко бейби Тв са се оправили. Аз като пълна блондинка хич не есе сетих за помпата за кърма и в неделя се събудих с твърди и потекли гърди, та се наложи да се цедя на ръка. Младежът си навакса обаче с кърменето вчера следобед и през нощта. И аз не виждам изгледи за приключване.

# 200
Момичета, взех си и другия изпит. Party За разлика от предния този си беше направо елементарен.

А като гледам, че говорите пак за памперси да питам вие едновременно с дневния памперс ли махнахте нощния? Митко вече рядко пишка през нощта. Да чукна на дърво спи дълбоко и почти не се буди, което допринася за сухите нощни памперси, но през деня изобщо не мога да го хвана. В някои дни освен след сън пишка и по още 1-2 пъти в гърнето, но навън изобщо не мога да го накарам да пишка. Опитвала съм 1000 пъти, но не става. Една приятелка ми каза да го оставя за 2 седмици без памперс и щял да се научи да показва, че му се ходи, но не ми се вярва да се получат толкова лесно нещата с моя глупчо.

# 201
Слипове бях купила от Лидл, май 12 са в комплект. Или купих 2*6  Thinking
Вкъщи стои по слипове, но навън не съм го водила така. Той не стои мирен да го чишкам по храстите, а и не виждам смисъл да го преобличам по градинките.

# 202
  • София
Диди, той и моят е глупчо в сравнение с повечето други...ама ме изненадва. Току що ми донесе шишето си с вода да го отворя, а до преди 2 дни го смятах за невъзможно.
Може би аз по-скоро не успявам да намеря правилния подход и не му разбирам знаците.
Навън никога не съм се опитвала да го изпишквам, като цяло не съм правила опит да го издържам от 3-ия му месец  newsm78 Не знам дали ще мога или той ще иска. А и се притеснявам тук по градинките, забелязвам, че не се гледа с добро око  Rolling Eyes Аз рядко съобразявам задоволяването на нуждите на Огнян с  други хора, ама и аз си имам притеснения.
Значи ще взема да кажем 10-12...да има. Все още не е намокрил гащите, аз го потпитвам постоянно. Освен да си навия някаква аларма през половин час да ме подсеща.
Сега ще го приспивам за малко, че не е спал и се чудя как да го организирам. освен да сложа бебешки протектор.
А довечера при излизането? Ако сложа многократна пелена, но без вложка, пак е възможно да не разбера, че му се пишка. Той си е свикнал с тях и може би ще се напишква.
Sisku, за нашия кърмачески стаж, вече май няма толкова нужда от помпи..количествата кърма са толкова, че на ръка успешно можем да се облекчим. Не е като да кърмим двумесечни.
Аз съм оставяла Огнян веднъж за повече вечер, на среща на класа бях. В 3 и половина се прибрах , свекърва ми го гледаше и не помня да ми е казвала, че се е будил.Легнах си до него и го накърмих, че ме усети.  Хич нес епритеснявам вече, знам, че без мен ще издържи без кърма, особено нощем. А пък за гледача не ми пука особено-да се оправят  Laughing
Тази нощ Огнян се събуди в 3 и нещо и 2 часа върша из апартамента  #Crazy Не се беше случвало до сега. ММ беше пред истерия. Стана по едно време уж да с еопита да го приспи, накрая се изнерви и почна да го друса  Joy Огнян подскача в ръцете му и вие, изби ме на хилеж. Накарах го да си легне, а аз останах с Оги в хола, докато се поусмири и го приспах.Оставих го на дивана и си легнах при мъжа, да си поспим само двамата  Laughing Не, че беше много- към 7 трябваше да става за работа.Дано повече не го прави.
Мисля да поразчистя склада(неговата стая) и да надуя надуваемото ни легло. Евентуално за нощи като тази или като е болен, за да оставяме баща му да се наспива. А и на мен ще ми е по-комфортно да го обгрижвам нощем като е със силна хрема.

# 203
Диди, не първо ще махна дневния. Нощния по късно. При баткото го махнах официално към 3 годишна възраст независимо, че не пишкаше нощем от едногодишен. Просто от чист мързел и мое спокойствие.

# 204
  • Варна
Щом сваля гащите и я хвана да я издържа, започва рев, извиване на дъга, ужас. Чудя се какво да правя, гърне ли да нося навсякъде  newsm78
Абсолютно същото е и при нас! Simple Smile Днес за първи път я оставих по гащи и така излязохме. Сутринта вкъщи нямахме пропуски, но навън не искаше да я изпишквам. Щом сваля гащите, започва луд рев... Съответно понамокри подложката на количката като се прибирахме и също така после много плака докато я мих вкъщи  Cry Отдавам го и малко на това, че сега е хремава и съответно доста крива, защото и преди с памперс като е била съм я изпишквала навън и не е имало проблем ... Ще видим като оздравее как ще е. Дано е временно!

# 205
  • София
Аз май писах за моята приятелка, която носи гърнето с тях навсякъде  Laughing Но ние излизаме в парка, в заведения не ходим никога.

# 206
  • на брега на морето
Габи, най-вероятно е от хремата. Дано се оправя по-бързо! Hug
За изпишкването навън-иска си по-спокойно място. Ако минават хора и т.н. може да се притеснява детето и да не иска да пишка. При нас не е много населено и денем по пешеходн.зони няма почти никой. По паркинзите отивам върху тревата и там го изпишквам. Не е имало проблеми, но той отдавна е без памп. И вашите ще свикнат. Говорете им(ако не го правите)-"Хайде ей сега тук да се изпишаш. Зная, че не е много удобно, но няма къде другаде наблизо". При мен това работи.
Аз при Бобо махнах едновременно дневния и нощния. При баткото- нощния 1-2 седмици след дневния. Но те спят при нас и Бобо си го изпишквам на гърне до леглото, без да светвам(то сега няма нощ Laughing), като се размрънка преди кърмене. Т.е. около 1-2 пъти на нощ.
Аз имам доста слипчета от баткото, но и на него си му купувам нови. Както и няколко боксерки, едните от които са с коли макуин и са му любими-като му ги обуя вика "готин" bowuu. Сигурно са му повече от 10. Вече сменихме 2-3 размера. То такова изпълнително дете, как да не му купува човек. Grinning Аз като вадих старите дрешки и видях 1те слипчета на баткото какви са миниатюрни, направо се просълзих.  Heart EyesКато ходим на разходки не нося резервни. Никога не ми се е случвало да се изпусне навън. В колата имам за всеки случай, въпреки че и там не са ставали инциденти.
Браво на бебката на Венче за свал. памперс! Hug

# 207
И аз махнах първо дневния, след 10-тина дни и нощния. Бикини купих 10 - в Резървд имаше комплекти по 7, 5 или 3 броя, от органичен памук, доста изчистени. Още толкова имам дадени от моя приятелка. Забравих да кажа, че не дава да я издържам, но като й кажа да клекне и да пишка, кляка, хили се и вика "пъка пъка", т.е. знае за какво става дума. Обаче не е стабилна и не може да клечи много време, като почне да залита, я грабвам да я държа и съответно настава воя.

Редактирам се, за да кажа ЧЕСТИТО, ДИДИИИИИИИ! Hug

# 208
  • на брега на морето
Ох, и аз забравих да кажа- Честито Диди! Hug bouquet

# 209
Честито, Диди  Hug Желая ти удовлетворение и реализация!
Надъхахте ме и утре ще излезем с моето чудовище без памперс. Най-много да го прибера на бърза ръка с мокри гащи  Crazy Той е един такъв нетърпелив, вечно зает с нещо, не можеш да го отклониш за секунда, ако го хвана започват гърчене и писъци. Той и на гърне не стои- скача като ужилен, ползва го за пълнене на топчета. Освен да пробвам клекнал или прав, като мъж  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт