Смешки от форума - 23

• 119 318
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Заглавие : Съвети за естествено уголемяване на БЮСТ!!!

Дайте някакви съвети ,хапчета добавки ,хомеопатични лекарства (тези bustplus i breastfast)някой пробвал ли ги е ???Пробвала съм крема pupa -не помага  : newsm78 Rolling Eyes Thinking
и готин отговор  Grinning
Два пъти естествено ми се уголеми бюстът. Но и двата пъти имаше страничен ефект и сега съм с три деца.  ooooh!
Grinning Ако за питащата целта оправдава средствата, и тя може да пробва.
Обратният ефект при това уголемяване на бюста, ако правилно  съм го разбрала, при мен беше, че след определен период на кърмене, бюстът се смалява и леко увисва. Та не знам дали си заслужава да опитвам трети път? newsm78

# 151
Заглавие : Съвети за естествено уголемяване на БЮСТ!!!

Дайте някакви съвети ,хапчета добавки ,хомеопатични лекарства (тези bustplus i breastfast)някой пробвал ли ги е ???Пробвала съм крема pupa -не помага  : newsm78 Rolling Eyes Thinking
и готин отговор  Grinning
Два пъти естествено ми се уголеми бюстът. Но и двата пъти имаше страничен ефект и сега съм с три деца.  ooooh!
Grinning Ако за питащата целта оправдава средствата, и тя може да пробва.
Обратният ефект при това уголемяване на бюста, ако правилно  съм го разбрала, при мен беше, че след определен период на кърмене, бюстът се смалява и леко увисва. Та не знам дали си заслужава да опитвам трети път? newsm78
Аз пък разбрах, че уголемяването на бюста идва със странични ефекти - деца. Simple Smile Така че на собствен риск - искаш голям бюст - сдобиваш се с още челяд Mr. Green. Но не знам дали наистина това е имала предвид.

# 152
  • София
Дори само с едно, не ми се уголеми бюста, даже напротив Joy

# 153
  • Cyberspace
На мен ми се уголеми дако трибуквието, егаси  Joy Прецакана съм...

# 154
  • на кого му пука
Един виц по темата.Пиша го по спомени.

Срещат се две приятелки след години.Питат се как са ,що са.
Едната се оплаква:
-Едно време каква бях, а сега как са ми спаднали циците!
Другата:
-Нищо де,за сметка на това пък ти е пораснал гъза!

# 155
Цитат
Аз постоянно си поставям диагнози/имам се май за много компетентна/ и снощи не можах да се наспя защото съм си втълпила, че имам болки като при апендикс.

Е, колко да е компетентна  Wink

# 156
Цитат
Аз постоянно си поставям диагнози/имам се май за много компетентна/ и снощи не можах да се наспя защото съм си втълпила, че имам болки като при апендикс.

Е, колко да е компетентна  Wink

Ха, че и аз имам апендикс! Как боли като имаш апендикс (без да е възпален)?  Laughing Laughing

# 157
Така и така сме на темата.  Laughing Знам, че правилната дума е "апандисит" от поне 20 години насам. А някога "апендицит" била ли е правилна, или - само по народному?

# 158
Апендицит е правилно - от апендикс.

# 159
Така и така сме на темата.  Laughing Знам, че правилната дума е "апандисит" от поне 20 години насам. А някога "апендицит" била ли е правилна, или - само по народному?

E аз пък си мисля обратното - че апендицит е правилното, а апандисит е разговорно Mr. Green

# 160
Посочват ги като дублетни в правописните сайтове - апендицит - апандисит, но по-често се ползва втората. Даже докато пиша публикацията редакторът ми маркира "апендицит" като грешна Simple Smile.
Иначе апендикс е органът, а апандисит е възпалението му.

# 161
Да, аз за възпалението питам, иначе за органа нямам съмнения.  Laughing Вдигнах си четирибуквието от стола и отидох да взема речника  Laughing - там пише, че са дублетни. Не знам защо съм останала с впечатлението че едната е с по-стара и затихваща употреба и оттам съм решила, че вече не е книжовна. Иначе и двете ми изглеждаха логични - едната правилна от френски, другата правилна от латински.

# 162
едната правилна от френски, другата правилна от латински.

Източник?

# 163
За дублетните форми - Нов правописен речник на българския език, БАН, 2002г.
За произхода - на френски, пусни си колонките. На латински не мога да предложа подобен, но ако си учила, си наясно с фонетиката му.

Последна редакция: чт, 07 апр 2016, 16:44 от Априлска вълшебница

# 164
Медицинският термин е апендицит. Апандисит ми звучи Sick, точно както плевмония.

Апендикс е органа, а апенцицит е възпалението му.
апендикс - апендицит
колон - колит
плевра - плеврит

и т.н.

А видяхте ли сУлариума? Аз за това дойдох.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт