За семейния бюджет

• 47 145
  • 357
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Питайте ме как е бюджета с първолак, който къса чифт обувки за под месец. Какво правят в това училище  newsm78
По темата, водя си основните постоянни месечни разходи в тефтерче от години. Останалото е повече по усет  Tired

# 316
Зелено човече, децата играят футбол с всичко от топка до камък.. Търсо или футболни, или туристически обувки.. Препоръчвам туристическите, защото са дишащи и анатомични. Не лиш вариант, но евтин са quechua от Декатлон.
По темата : иде месецът на пробития бюджет, а още по-лошото е, че после идват още два разходоносни

# 317
Здравейте! Знаете ли някой сайт който да се работи от вкъщи....за допълнителни доходи? Все попадам на глупости,а търся нещо сериозно  Rolling Eyes

# 318
  • София
Относно обувките установих, че е по-добре да се купуват по-евтини. Така или иначе ги носят по един сезон и после модата се сменя и не искат да ги носят.
За допълнителни доходи от вкъщи - зависи каква професия имаш. Има доста професии, които позволяват работа от вкъщи.

# 319
  • София
Аз пък приех смирено, че качествените обувки са скъпи и макар все още да ги носи по един сезон, не му купувам евтини. Готиното е, че в момента носи моя номер и мога да износвам  Mr. Green, а скоро и баща му ще подноси маркови обувки и маратонки  hahaha

# 320
  • София
Там е работата, че в училище се носят определени неща, които са доста над 100 лв даже. Белия Еър Макс, сега Тимбърленд, за физическо пак Найк - ще се разоря вече. Mr. Green

# 321
  • София
Там е работата, че в училище се носят определени неща, които са доста над 100 лв даже. Белия Еър Макс, сега Тимбърленд, за физическо пак Найк - ще се разоря вече. Mr. Green

Факт е, че разорението е сериозно. Аз обаче съм заложила на друга тактика - по-малко като брой обувки, но качествени. Като уцеля и промоция - в петък например му купих страхотни кубинки от естествена кожа само за 70 лева - вече е по-добре.

# 322
  • София

Факт е, че разорението е сериозно. Аз обаче съм заложила на друга тактика - по-малко като брой обувки, но качествени. Като уцеля и промоция - в петък например му купих страхотни кубинки от естествена кожа само за 70 лева - вече е по-добре.

При момчетата става, ама при жените е трудно. Като ме види, че аз съм си купила обувки/нещо, веднага и тя надига глас за поредната модна щуротия.

# 323
  • София

При момчетата става, ама при жените е трудно. Като ме види, че аз съм си купила обувки/нещо, веднага и тя надига глас за поредната модна щуротия.

Това вече е въпрос на възпитание и родителски принципи.

Аз не мога и никога няма да позволя 10-годишния ми син да ми търси сметка защо съм си купила нещо на мен в повече. Като порасне и почва да изкарва пари - да си купува колкото иска и каквото намери за добре.

# 324
O, моят ако чака аз да си купя нещо, за да надигне глас, ще си седи безгласен.  Laughing Най-много мразя дрехи и обувки да купувам, няма такава скука.  Blush

# 325
O, моят ако чака аз да си купя нещо, за да надигне глас, ще си седи безгласен.  Laughing Най-много мразя дрехи и обувки да купувам, няма такава скука.  Blush

И аз съм така.
Дрехи и обувки почти не купувам.
От една страна съм на едни и същи кг от 30+ години, от друга имам служебно облекло и просто нямам нужда от много дрехи.
Но като цяло мразя да купувам.

# 326
  • София
Аз пък много обичам. Шопинг кифла. Mr. Green

# 327
На мъжа ми му казвам, че с шопинг си лекувам депресията. Един ден пазаруване е по-евтино от ходене на психотерапевт, а и имаш нещо да облечеш след това  Joy .

Последна редакция: пт, 20 яну 2017, 09:50 от Windekind

# 328
Записвам се в темата Simple Smile

И една бърза сметка от мен - направих сравнение колко спестявам, ако пазарувам от по-масова верига магазини и от квартален. От "Фантастико" - малко над 43 лв. Абсолютно същите продукти, в същия грамаж, от кварталния ни голям супермаркет (не е верига) щеше да ми излезе малко над 60 лв. Разликата е 16 лв. и стотинки. Във "Фантастико" доста от нещата бяха на промоция, а месото е по-хубаво, отколкото в кварталния. Слакишите от витрината ме разочароват, но другите неща си бяха нормални.

Някой прави ли сравнение колко би спестил ако избира по-евтини вериги в сравнение с по-скъпи магазини?

# 329
Някой прави ли сравнение колко би спестил ако избира по-евтини вериги в сравнение с по-скъпи магазини?
Правим, правим Grinning и то в крайна сметка вече така стана, че определени продукти пазарувам от едно място, други-от друго, целта е максимално да спестяваме (не за сметка на качеството, разбира се ).

Общи условия

Активация на акаунт