Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 49

• 62 026
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Доктор Стаменов ще отсъства събота и понеделник.

# 721
  • София
Герда, а колко фоликула (пунктирани яйцеклетки) имаше при тази стимулация и кога се резорбира този задържания фоликул?
Притеснено ми е, защото на другия яйчник имам ендометриозна киста  Sad и изобщо не знам какво да правя.
Отделно не получих еднозначен отговор от доктора какво да правя с тези имунологични изследвания: според биопсията нямам отклонения, а според кръвни изследвания от преди 6 месеца в Малинов имам ембриотоксини и НК клетки завишени  Rolling Eyes. Биопсията би следвало да е по-меродавна, но пък с тази ендометриоза и липсата на имплантация при преден опит, предпочитам да има някаква вливка.
Изобщо... цяла нощ не можах да спя и имам чувството, че вървя назад, а не напред  Confused.

# 722
Хубаво де, но нали биопсията може да е ОК, а при кръвните имунологични да има проблем. Все пак са различни неща...

Никога не съм си мислила, че ще кажа това, но искам от някъде да изскочи проблем. Защото ако не изскочи, никога няма да мога да го отстраня...

# 723
zazu,
милата...и аз така не спях. Майко мила, през колко неща минаваме.
Сега, според мен първо се разберете със Стаменов какво се прави в този случай с ендометриозната киста. Чака ли се, оперира ли се, лекува ли се. Какво?
След това отиваш при имунолозите и те ще ти пуснат техни си изследвания, няма да разчитат на Малинов. Вливките влияят добре и ако само това е причината, то скоро ще си бременна. Но първо оправи кистата. Магнолия от другата тема на вече бременните момичета да ти разкаже, че при нея след операция за ендометриоза веднага забременя. Обърни се към нея да ти сподели опит.

# 724
  • София
Благодаря, Шакира  bouquet.
За ендометриозата сме се разбрали - че няма да се оперира. Това преповтаря и мнението на д-р Калчев от Малинов, защото вече имам една лапароскопия и това е рецидив. При всяка се реже и по малко от яйчника и т.н. Отделно имам два неуспешни опита след предното лапаро.
Този задържан фоликул от другата страна е новост, нямаше го миналия месец.
Може би за имунолозите това наистина е най-правилното решение - просто да прежаля парите и да пусна и в Надежда. Но от разговора с д-р Стаменов не останах с впечатление като да има нужда  newsm78.

# 725
Знае ли някой за Великден дали ще почиват лекарите?

# 726
Електра, точно така. Биопсията може да е добре, кръвта - не. Клетките на имунната система са в изчакване преди да се насочат към матката при проблем за да се отбраняват и да нападат чуждото тяло. Ако НК клетките са високи в кръвта, може и това да е причината за липса на имплантация. Аз понеже съм с автоимунно заболяване, при мен навсякъде ги намират тези клетки, моята имунна е постоянно нащрек да се бори с нещо. Но при липса на такива заболявания, в матката може да не се откриват от тези клетки-войници. Има и нещо друго, понякога ако в организма тече някакво възпаления, те отново ще са високи и тогава без да разберете, те вече ще се насочат и в матката при съвпадение с момента на трансфер и наличие на "чуждо" за тях тяло. Една консултация с имунолозите никога не е излишна.
При мен вече е друго, аз съм в 11гест.седмица и не знам до кога ще ми преливат този Имуновенин. Чета в чужди сайтове, че това се прилага докато бебето не започне да има собствена имунна система. А кога е това? Сигурно към 6месец вече трябва да има. Ще чета пак. Но затова пък моите любими имунолжки ми казаха, че Имуновенина ще е до края. Което не ми пречи нито като време, нито като манипулация, но финансово не искам да казвам...

# 727
  • София
А от какъв порядък са цените на изследванията на НК клетки и ембриотоксини, ако има такова  newsm78? И за колко време стават готови?
 bouquet

# 728
Да, финансово не смея да си представя как издържаш, Шакира...
Персенска не ми обясни резултатите от имунологичната биопсия, само каза, че са добри и продължаваме. Обаче ме прати за РВМС. Това май означава, че не са били толкова добри. Ако отида да питам имунолозите,  те ще ми обяснят ли какъв е бил проблема? Те ли изследват биопсията или някой друг?

# 729
260лв е първоначалния пакет имунологични изследвания.
zazu, не чакай Стаменов да те изпрати при имунолозите. Мен не ме изпрати при наличие на NKT в биопсията! Така че им се обади и запиши час. Защото може и терапия да имаш за един месец преди да тръгнат да вливат каквото и да е. Изследванията стават максимум за 3дни. И за един ден са ставали. Сега ще им намеря телефона, ако искаш.
А колкото до задържания фоликул - ами то и аз така бях. Все се молех този месец да няма задържан за да стартираме стимулация. И лекарства съм пила, но какво точно беше не помня. Споко. Този месец пропусни. Изследвай се. Изчакай си фоликула да се махне. Тъкмо ще попиеш от витаминчетата на имуноложките и следващия да е твоя! Hug

Електра, отиди при имуноложките. Точно те са ти работили имунологичната биопсия! Всичко ще ти обяснят и ако трябва питай за други изследвания да ти пуснат.

# 730
Супер, ще го направя. Пък се зарекох повече да не ходя там Mr. Green

# 731
Зазу, ако си по дълъг протокол забрави притесненията за задържания фоликул.
При мен изкараха 8 Я и всичките се оплодиха. А съм с НЯР.
 Следи си назначенията от лекарите в Надежда, когато имаш притеснения за ембриотоксините питай имунолозите, но ако си правила имунологични и те са ок, не се притеснявай.

# 732
Електра,
Да ти кажа аз малко им се ядосвам, щото все си измислят изследвания и все следим нещо. И като не разбираш колкото тях се примиряваш. Но за Имуновенина не мога да кажа нищо. Ако не ми го бяха назначили, не знам дали щях да съм бременна. Ама чак пък до края  Thinking нещо не съм убедена. И всяко вливане, а аз вече имах три, се предхожда от изследване в порядъка от 145 до 190лв за да се прецени дозировката според НК клетките.
И тия плацентарни молекули за какво трябва да се следят като са ми в норма?! И това не знам. Другият път ще ги тормозя с въпроси.

# 733
  • София
Ами доктора каза, че ще съм по къс протокол, но ми даде да слагам Декапептил няколко инжекции преди цикъла. Това не е ли дълъг протокол  newsm78?

# 734
Дълъг е.

Общи условия

Активация на акаунт