Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 49

• 62 113
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, аз отдавна не съм влизала тук.... Попитах значи ли това, че ембриончето е нормално. Отговориха, че никой не може да гарантира и ембриолозите трябва да ми кажат. След пункцията всеки ден говорихме по телефона, защо тогава не ме попитаха и не ми обясниха какво се случва. Сега чисто човешки се чудя имам ли сили да го използвам. Егоистично, но ако наистина не е нормално как ще съм сигурна, че детето ще е добре. Нямам сили и да го унищожа, замразено е и ме чака вече 7 месеца. Имал ли е някой такъв проблем? Сигурна съм, че никой не може да вземе решение освен мен, но ми е много мъчно.
Може да съм интерпретирала погрешно поста, но аз разбрах, че основното птритеснение на Milmi е дали ембриона е нормален и от него ще има здраво дете... Съжалявам, ако съм дала погрешен съвет за ПИД!

# 121
Милми, моят съвет е сами да отидете и да направите разширена СГ. Ако нещо ви безпокои в резултата направете консултация с д-р Маки. Биолозите в андрологична лаборатория са много любезни и ще ви разяснят каквото ви е нужно.
 Кураж и смело напред. bouquet

# 122
  • Бургас
Clear , много точно си ме разбрала. Точно това си мисля. Всичко бих минала и преживяла. Само да знам, че каквото и да се случило про оплождането и какъвто и сперматозоид да са използвали, ще имам здраво дете. Естествено интересува ме и здравето на мъжа ми. Той прави консулт с професор във връзка с лошата спермограма и досега никой не ни даде решение. Само лекарства тип добавка.

gerda1 , благодаря. Ще направим такава спермограма.

Още веднъж да кажа, че е така хубаво и облекчаващо да си изплача тук мъката. И благодарение на вас имам няколко варианта как да се успокоя!

# 123
Здравейте момичета,

извинявам се, че така нахълтвам в темата ви, но имам въпрос, който ме тревожи.

Къде отсядат момичетата, които не са от София и се налага да пътуват? Порових се в интернет, но не намирам хотели около клиниката. Чудя се възможно ли е при наплива от пациенти да няма такива места наблизо.

Предстои ми фетална морфология, а ми се искаше да има къде да отседна наблизо. Не ми се пътува в един ден Варна - София - Варна.

Благодаря  bouquet

Аз отсядам в хостел Таити - http://pochivka.bg/o-13408-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB_%D1%82 … D0%B8%D1%82%D0%B8
Работят с Надежда и цените за пациенти на клиниката са много прилични. Имат безплатен паркинг, близо е до клиниката и ако се абстрахираш от цените за "почивка"  Mr. Green, които предлагат, всичко е идеално. Нямат ресторант и ако ти се хапва, имат разни ресторанти, с които работят чрез доставка.

# 124
Милми, предполагам, че става въпрос за сперматозоид с издължена главичка, това обаче не означава еднозначно, че ДНКто, което той носи е увредено  Peace При всички бременности ИКСИ има минимално по-висок процент (2-4%) риск от увреждания на плода спрямо естествено заченатите.
В ембриологичния доклад трябва да има стойностите на СГ по спомен май и морфология имаше. Дори и перфектно изглеждащ сперматозоид може да носи фрагментирана ДНК. Моят съвет е да дадеш шанс на този ембрион, ако има някакъв дефект най-вероятно то ще спре развитие в много ранен етап. Има вече други изследвания и процедури. Направете SDI тест, който дава повече информация, на база на показанията може сега да пробвате оплождане с ИМСИ и/или МАКС, с които се селектират сперматозоидите. Обсъдете и генетични изследвания и за двамата.

# 125
Здравейте, преди две години правих ИКСИ на естествен цикъл, успешно. Така и никой не ни каза конкретна причина защо не се получава по естествен път. И при двамата има малки проблеми, но нищо фатално. Дали има начин да говоря с ембриолога, който е работил по нашия случай? Има ли такава практика? Директно с ембриологията ли трябва да се свържа или е друг редът? Предполагам, че всичко се пази в досието ни и ще могат да ни дадат информация какво са констатирали при оплождането.

# 126
 milmi, всички искаме здрави деца, но това няма как да се рзбере на този етап ( с ПИД до някаква степен). Има момичета във форума, които са родили здрави деца от "лоши" ембриони.Както и има прекъснати по медицински показания бременности с отлични ембриони.
Колко дневено е твоето ембрионче, имаш ли ембр. доклад, в който да е описано как е разделено и т.н.
На моя първи трансфер Шефкетова ми обясняваше колко хубави и големи ми били ембрионите, а след това в епикризата от опита прочетох, че са били разделени едва на 3 и 5 клетки, става въпрос за тридневни ембриони.  ooooh!

BettyBoop, според мен трябва да говориш с лекаря на когото си пациентка, а не с биолозите.

# 127
Не знам дали да занимавам доктор Персенска, а и мина доста време. Иска ми се да разбера дали има някакви по-специфични особености на яйцеклетките ми, като по-дебела обвивка например, за да знам дали да се надявам на чудо за второ.

# 128
Здравейте момичета!
Само да добавя за добавката на хималая -спимен, че наистина е много добра. Моя много добра приятелка забременя спонтанно след като съпруга й го взимаше 4месеца. Тя има 7опита икси и са с много тежък мъжки фактор. Докторите като ги видеха директно отсичат за донор. Даже един доктор е казал, че за първи път вижда толкова лоша спермограма  Shocked
Мм започна да ги пие от 2месеца, контрола не сме правили, но забелязах, че като го правим голяма част изтича от мен което никога досега не е било. Ние също имаме мъжки фактор.Питали сме доктора дали да правим спермограма но той казва, че няма нужда Rolling Eyes.
Аз съм решила следващия път като сме в София да пуснем една контрола, само се чудя дали обикновена или разширена да е. Като излязат резултатите ще ви пиша.

# 129
Може ли някой да каже какво се слага точно преди трансфер и колко струва?
Персенска ми каза като излизах вече от кабинета да мина преди трансфера да ми сложела нещо. Какво ли ще е то? Толкова набързо го каза, че вече бях излязла и не можах да питам ooooh!

# 130
Може ли някой да каже какво се слага точно преди трансфер и колко струва?
Персенска ми каза като излизах вече от кабинета да мина преди трансфера да ми сложела нещо. Какво ли ще е то? Толкова набързо го каза, че вече бях излязла и не можах да питам ooooh!

На мен досега преди трансфер нищо не са ми слагали  newsm78
Само РВМС, но то никога не ми е било в деня на трансфера. Да не е лепило newsm78

# 131
И аз това си помислих, но аз имам вече РВМС, то не е ли пак лепило? Ще го бетонират това ембрионче горкото #Crazy

# 132
Не, РВМС-то не е лепило. Това е по-скоро "лекарство" и се прави от имунолозите.

# 133
Да, те му казваха лекарство, но на декларацията, която попълних преди да ми го сложат пишеше лепило. И сега?

# 134
Ще се включи и някой друг с предположения, просто днес е събота и обичайно във форума е малко пусто  Grinning
А ако никой не знае, ще разбереш от Персенска преди трансфера. Носи си повече пари за всеки случай  Peace

Общи условия

Активация на акаунт