Месечен разход за бебе, хранено с АМ

• 35 145
  • 156
  •   1
Отговори
# 45
Clever бих ползвала, но не стана при моето дете, зачервяване получаваше от тях. Много мои близки са доволни от тях.Аз купувах Либеро, като беше малка, не си спомням колко бройки бяха, но струват 37лв. И пак купувах поне три пакета.
Не мога да си обясня как някой кара с 147 броя цял месец. Това прави 5  на ден. За мен е малко.

# 46
Интересна ми е темата, макар моето да е вече доста голямо дете. Значи преди повече от 10 години още като навородено разходите бяха следните/имам дневници до 3г.възраст на детето, в които наред с особеностите на израстването, съм споменала и домакински разчети/

60 лв. памперси В началото Хъджис, после Мамия/мисля,че бяха румънски/, купени от бебешка борса

Адаптирано мляко Нутрилон/май така беше/ - 1 кутия около 6-7 лв. , по 20 лв. на седмица,значи към 80 лв. на месец/купувахме от Метро/
Чай Хипп за стимулиране на кърмата/мъчех се два месеца да кърмя и цедя/
Шишета - от почти всички марки- от по 2 до 11-12 лв. за бройка
Стерилизатор за шишета Чико 21 лв.
Биберони залъгалки 3-4  по 3-5 лв.
Козметика- Бюбхен , после минахме на специализирана за атопичен дерматит и там вече ни изтичаха всичките пари ....то не бяха аптекарски кремчета за поддържане на кожата, то не бяха душ-олиа,.....и всичкото това бе  малко като милилитри и скъпо като цена....Например едното бе 100 мл за 11 лв. -купувах по няколко бройки на месец.
  Говоря за преди години.... сега тези цени не правят впечатление, но тогава на фона на майчинство от 160 лв. 50 лв. само за медицинска козметика , 60 лв. за памперси и 80 лв. за мляко бе кошмарно много. Дрехи от чужди хора не взимахме, нямаше кой да ни даде, всичко сме си купували- всичко.Затова и по-късно, когато ни поискаха нашите кошари, колички, столчета и прочие, не ги дадох.

След 4 месец - по 2 плодови пюрета на ден- значи  към 2-3 лв.
каши Хумана по 5-6 лв. кутията за няколко дни....

Дописвам си :
 Кърпички за почистване на дупе- мн.рядко ползвах, само при пътуване, винаги , на всяко сменяне на памперса - миех на течаща вода, бойлерът изобщо не го изключвахме.
Стерилизирах шишета всекидневно.   Детска кухня от 7 мес. нататък.
 Към 8-9 месец започнах да слагам на гърне и памперсите станаха-един за деня и един за нощта. Детето ми спря да пишка и а*а в памперса, всичко на гърнето. Въпреки това, слагах за всеки случай.
Имахме проблем с това - при дълго излизане извън дома 6-7-8 часа, памперсът беше сух. Отказваше да свърши работата при всякакви опити и хитрости от наша страна. Едва когато се приберяхме вкъщи, на гърнето се отпускаше. Това ми беше голямо притеснение, затова не излизахме на дълги разходки.

Последна редакция: сб, 26 мар 2016, 17:43 от *Камея

# 47
Не беше толкова отдавна - преди 4 години, когато сменят памперси. 100 лева са, няма как да е по-малко, ако детето се сменя през час - час и половина и е изцяло на памперси. Аз ползвах многократни и перях - след годинката, до махане на пелените. След годинка млякото, което давах, беше кисело - купено, или квасено вкъщи. Пюрета - изцяло домашни. Но и продуктите съвсем не са без пари, нали  Wink За да се готви и предлага разнообразна храна, трябва да се пазарува. И дрешки не е преносвал. Дрехите и храната са ни били основното, за което сме харчили, така че намерих начин да икономисам от "златните" памперси и адаптирани млека, през втората годинка. През първата, признавам, не бях достатъчно информирана. И за съжаление бяхме на АМ, при това - от скъпите, защото така се наложи. Цените на тия млека наистина са безбожни.

# 48
  • София
Моят син ходи на гърне по 2-3 пъти на ден, в памперса се изаква само ако не му е добре на стомаха. Използвам епо 3 памперса за 24ч.-нощен и два през деня. Няма проблеми с кожата, действа при нас, но при други може да са малко  Peace  На 15м. е.
На месец даваме около 40лв за памперси, все се намира някоя оферта за около 20лв пакета. Първите 3-4 месеца минахме тънко, защото спечелихме ваучер от един голям интернет магазин и купихме памперси, изкарахме известно време с тях. Миналото лято го изкарахме с многократни пелени, после се преместихме и от тогава не ползвам моята си пералня, няма как да съхнат и ме домързя. Пелените пак не съм ги купувала аз, от сестра ми са. Като цяло, това, че спестихме много, го дължа най-вече на сестра ми и мъжът и, помогнаха ни със страшно много неща. Щяхме и сами да си ги вземем, но те ни предложиха запазените вещи на племенника ми. В момента всичко, което е запазено и ползваемо отива за второто им дете, което се роди след моето.
Купувала съм много рядко готови пюрета, само за някакви пътувания.Правех си всичко вкъщи, от доста време яде от нашата храна или му приготвям нещо.Не съм го записвала на кухня.
Памперсите ги купува таткото, той отговаря за почти всички други разходи-сметки, пазаруване на храна, консумативи за кола и дом. Моето майчинство отива за бебето, някаква храна и за мен(също и за таткото по нещо, понякога).Затова , не мисля, че харчим сборно за бебето повече от 200лв на месец, включително и дрехи.Имам много от племенника, други си му купувам аз, като си правя сметка и търся предварително добри оферти.
Много рядко му купуваме играчки и пак има много  Tired, разните големи неща-бънджи, кола за бутане, уолкър са все от подаръци. Бих си ги купила и сама, но обикновено пазя тези "покупки" за идея за подаръци, защото всеки ни пита"Какво да му купим".Дрехите обичам сама да си избирам.
Нямам предразсъдъци и купувам и използвани вещи-количка например, легло и подобни. Дрехи рядко.
Кърмя и никога не съм купувала АМ. Но е по-скоро заради наши убеждения,не за да си спестим нещо.Това е плюс на кърменето  Laughing  Купувала съм му 2 кутии готова каша и 1 бебешко мюсли. Не ги хареса особено. Любимите ни лъжички за хранене са от Икеа за 2-3лв. Имахме 3 шишета, 2 така и не отворих, биберони имахме подарък и е смукал 2 от тях и то малко.
Та си е според дете. През бременността и после повече пари сме давали за прегледи и изследвания, защото детето има някои не особено сериозни проблеми.Сега ни предстои пак да го водим по прегледи.
Но да си призная, най-много пари съм изхарчила за дрехи  Crazy hahaha Като краста е и човек се пристрастява.

# 49
  • Пловдив
Много зависи от детето моята дъщеря беше на АМ (просто защото се разболях и взимах силни антибиотици) в табличките от дебелите книжки пишеше, че тя за едно ядене трябва да изяжда 90 мл., но тя ядеше 120-180 мл. на ядене. Та една кутия ми стигаше за макс. 3 дни. От евтини памперси, козметики се подсичаше и обриваше, което водеше пък до скъпо лечение със скъпи мазила. Ако се разболеехме - винаги най-подходящите лекарства, изследвания и т.н. - все пак не искам да си тровя детето с боклуци. Средно месечно за АМ - 10 кутии, пюрета по 1 на ден, отделно млечна кухня, отделно плодове и зеленчуци за сокчета и домашни храни, отделно дрехи, козметика, лекарства, витамини, памперси, специални бебешки прахове, шишета, лъжички, купички, кутии за храна, стъклени шишета за АМ..... Минимума за едно малко дете, за да се развива нормално и да не е лишавано е 400 лв. според мен и то ако в този месец изобщо не е боледувало. Но бебето не е само ядене и памперси има си общи разходи, електричество, газ, вода, почистващи препарати и т.н. Ако въпроса ти колко ви трябват на месец за теб и бебето на месец - без заем и наем - само за храни и битови разходи поне 1000 лв.

# 50
При всички случаи един тийн ,е с много по големи разходи от едно бебе .
Затова се учудвам какви са тези 800-1000 лв. разходи за бебе /особено като се има редвид , че масово се подаряват доста от нещата за бебетата включително и дрехи, заемат се от вече пораснали деца и др. най различни варианти /.

# 51
  • Плевен
Според мен.май-голямото перо са АМ,пюретата и кашите.Аз също не мога да си представя как няма да ми стигнат 600 лева....Твърде много са за нашето семейство,въпреки че съпруга ми е лекар....Няма как да ги извадя от джоба си,та ние с толкова живеем на месец тримата,какво остава да са само за детето.Кърмех и готвех,това явно ми е спестило доста разходи  Peace

# 52
В момента разходите ни са:
Памперси- 50лв
Мляко- 20-30лв
Детска кухня- 25лв
Плодове-10лв
Биберони- 2-5лв (почти всеки месец губим по 1-2 та се налага да взимам нови)
Играчки- 5-10лв
Дрешки- 20-30лв
Козметика, прах за пране- 20лв

Преди годинката давахме с около 100лв повече заради млякото, кашите и пюретата.

# 53
  • Свищов
Млякото на малката е Лактана Био -21.50 и стига за сега за около 4 дни. 7 опаковки да кажем на месец са малко над 150 лева. Пелени взимаме Еви бейби - пакет от 74 е за 17 лева - стига за 10-тина дни, т.е. 50 лв за пелени. Кърпички и други консумативи по повиването - още 15-тина лв месечно. Козметиката се купува неведнъж, но е скъпа - да кажем разсрочено във времето е около 10-тина лв на месец. Но малката е на 2.5 месеца и расте като гъбка, а дрехите са скъпи. Трябват си и други неща - шишета, биберони за тях и разни дребосъчести на вид неща. Отделно имаше колики - 10 лв лекарството стига за около 10-тина дни, значи 30 лв на месец. Та сметката е приблизително 300 лв на месец за малката. Но се качват и разходите за вода и най-вече за ток...та нещата добиват друго измерение като се сложи и разликата в режийните.

# 54
Относно памперсите - не виждам какво чудно има в това, че сме давали по 100лв. за памперси. Някои хора ги сменят по 2-3 пъти на ден, а други - по 7-8 или колкото е необходимо...
По 8 на ден стават 86 лв.
Както казах отдавна ми е било на дневен ред, просто смятах колко излиза сега.
Но със сигурност има и по-скъпи, с които и 150 може да станет, но и по-евтини от тази марка. Така че сумите са различни. Но ако за дадено семейство сумата е проблем, както явно при тях, ще намери по-евтини.

# 55
  • Свищов
Ние сменяме памперса 7-8 пъти на ден. Не мисля, че е малко. 1 брой е 24-25 стотинки, което прави под 2 лв на ден или както съм написала - около 50 лв. месечно.

# 56
Клевър 50 броя, ако купя, са 16лв
8 на ден 30 дни 240 броя са нужни
Взимам 5 пакета x 16 = 80лв
Става въпрос за размер 5-ца или както там те го определят по килограми, които й пасваха, като ги пробвах последно на 1,3 месеца. Това са най-евтините пелени, които съм намерила. Другите излизат по-скъпо. Това са моите сметки Peace

# 57
  • Куциндрел
Едно време редовно дебнех за прИмоции на памперси. Купувах на ДМ памперсите, защото детето ми не се изриваше от тях. Виж от Памперс му се е случвало, ама не винаги, зависи от партидата. Иначе в Ремедиум и Метро доста често има промоции на памперси.
Мисля, че 450 лева не са чак толкова голям разхода за бебе, т.е. лесно можеш да достигнеш тази сума на месец. Може би с малко планиране и смятане, сумата ще се намали поне с 100-150 лева.
Пюретата също можеш да ги намериш на по-ниски цени в Ремедуим, Метро и т.н.
Ако има някъде БиФит, то си изкарваш карта и на всяка покупка в тази карта събираш някакви стотинки. Аз за година и половина бях натрупала около 50 кинта в нея, та накрая си ги изхарчих с кеф. Sunglasses

# 58
Преди 8 г. след като отбих щерката на 8-9 м. разходите за памперси, пюрета/каши/ала-бала и АМ (хареса единствено Friso), ми бяха точно 150 лв. с отстъпката за редовен клиент от кварталното магазинче. Отделно готвех и редувах пюретата и кашите с домашно приготвени такива. Тях не ги броя, защото са нищожен разход и то с продукти, които съм купувала и за нас. Дрешки/играчки/козметика отделно - да кажем са стигали 50-ина лв.

За съжаление открих онлайн пазаруването от UK на следващата година.

# 59
150-200 лв/месец докато бяха бебета.. памперси + ЕБХ .. като на годинаката и двамата бяха без памперси.
АМ никога не съм купувала, кърмех.. съответно не съм купувала и шишета и подобните му там акесоари към АМ храненето,..
Пюрета не купувах, приготвях си домашни бъркочи
Козметиката, която получих като подарък при раждането, ме изкара до годинката после не съм се вторачвала какво е точно
Всичко пазарувах (и все още) на промоции и най-вече от чужбинско.

Даже не се сещам 450, че и 800 лв/месец за бебе за какво ще са, освен ако не им купувам столчета за кола или колички всеки месец  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт