Месечен разход за бебе, хранено с АМ

• 35 137
  • 156
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Детето ни сега е на 4г. Аз нямах късмета да съм от кърмещите и ни се наложи да купуваме АМ и то против рефлукс, което ни струваше около 250 лв месечно. Отделно 120 лв за памперси, но купувах най-скъпите, сега това го считам за излишен разход.

# 61
  • София
За съжаление открих онлайн пазаруването от UK на следващата година.
Аз го открих твърде скоро след раждането и не ми помага много на бюджета  hahaha

# 62
Сметките ми са отпреди 7-8 години . На 6-7 месеца купувахме по една голяма кутия Аптамил2/3 за по около 35лв на седмица, пакет голям Памперс с 4 пакета мокри кърпи. Средно по около 400 лв за тези неща на месец. Отделно крем против подсичане на Судокрем, шампоан за тяло, крем за слънце и лосион за тяло на Мустела, морска сол спрей за нос и това бяха разходите за бебето-500-600 лева на месец.

Не сме купували лекарства и пюрета,освен за пътуване, и си правех храната. Не сме ползвали и детска кухня.

Дрехи, книги, играчки и занимавки купувах много и все още е така.

# 63
  • Куциндрел
А бебето успява ли да изхаби по една опаковка козметика на месец?
Моето дете все още е голямо и не успява да изхаби по опаковка от описаните неща за месец....

# 64
Цеца, не бих казала, че ги хабяхме за месец.

Просто ги сложих като неща,които купувахме за бебето.
Всеки месец ни бяха константи Памперсите, мокрите кърпи, Аптамил-а по 4-5 кутии и дотам.
 Всичко друго ни е било избор да си го купим, а не първа необходимост.

# 65
  • Пловдив
Козметиката и лекарствата на бебето никога не съм го оставяла повече от месец. Олио отворено ли е след 30 дни е аут, крем против подсичане - отворя ли го 30 дни в хладилник и хвърлям. Всички бебешки сиропи и лекарства - отворя - 30 дни (ако остане) и хвърлям. Памперсите ги спряхме рано, но за сметка на това какво пране само аз си знам, праха за пране все едно го ям, като ми се напикае вечерта 2-3 пъти и ето ти една пералня само от сутринта. По-горе видях 10 лева за плодове на месец!? Ами само сока от ябълка и морков + банан и ето ти поне лев на ден. Отделно от това зеленчуците  за домашните храни - супи и др. такива още поне 50-60 ст. на ден. От дрехи, играчки, колички, козметика можеш да пестиш, но от храна и лекарства не.

# 66
Козметиката и лекарствата на бебето никога не съм го оставяла повече от месец. Олио отворено ли е след 30 дни е аут, крем против подсичане - отворя ли го 30 дни в хладилник и хвърлям. Всички бебешки сиропи и лекарства - отворя - 30 дни (ако остане) и хвърлям.
Това пък за какво  newsm78 крем за подичане купих като се роди един Пенатен - хвърлих днес кутийката (след 4 г.)  Crazy толкова и се е налагало да го ползвам...

# 67
Аз сокове, пюрета и тем подобни не съм купувала. Купувах на Нестле  кутии с бебешки каши и оризова каша.

Не съм хвърляла нищо след 30 дни освен ако изрично не е упоменато на опаковката, че трябва да се изхвърли тогава.
Повечето неща са в срок на годност от 6 до 12 месеца след отварянето.

# 68
  • Пловдив
Крема за подсичане ми го бъркаха в една аптека и изрично ме предупредиха за срока на годност, бебешкото олио също е с такъв срок след отварянето. Всички бебешки и детски сиропи и антибиотици имат срок за годност след разтварянето или отварянето и той обикновено е не повече от 30 дни.

# 69
За памперсите изглежда при нас са много евтини, подчертавам, че ползвам турски Пампер или Молфикс, които мисля, че са сами едни. Сменяме по около 6 на ден, ака само веднъж и никога (освен сутрин) не съм сменяла препълнен памперс.
Не прочетох последните страници, но викам да се отчета по този въпрос.

# 70
Крема за подсичане ми го бъркаха в една аптека и изрично ме предупредиха за срока на годност, бебешкото олио също е с такъв срок след отварянето. Всички бебешки и детски сиропи и антибиотици имат срок за годност след разтварянето или отварянето и той обикновено е не повече от 30 дни.

Ако говорим за специално забъркано мазило съм съгласна. Но ако става въпрос за разните там мустели, нивеи, бочко и т.н. не виждам смисъл. Това къде си го прочела, че срокът е 30 дни? То по тая логика и крема си за лице трябва да изхвърляш ежемесечно.  newsm78

# 71
  • Куциндрел
За козметиката всеки си избира дали ще маца бебето всеки ден или не.
Не съм ползвала олио и никога не съм мазала детето си от глава до пети с нещо, освен на плажа със слънцезащитен крем.
Бебето го къпех всеки ден, но повечето пъти само с вода, като порасна и започна да се цапа вече го миех по-често с душ-гел.
При нас разходите бяха повече задари глезотиите.

# 72
Примерно крем за тяло на Адерма, около 30лв, ни стига за месец. Крем против подсичане имах Здраве, Судокрем, Мустела и ги купувах все едно бяха мокри кърпи, защото не намажа ли веднъж, айде червено дупе. Шампоан ползвах Мустела против Крусти, той стига за два месеца. Това с козметиката ми е болна тема - някой, ако ползва само Бочко и Тео бебе, за мен е страшен късмет, но при проблемна кожа няма как да стане това. Има сапун от 0,70 ст, но аз трябва да купя такъв от 7-8лв, защото от единия има пъпки, от другия -не.

# 73
Примерно крем за тяло на Адерма, около 30лв, ни стига за месец. Крем против подсичане имах Здраве, Судокрем, Мустела и ги купувах все едно бяха мокри кърпи, защото не намажа ли веднъж, айде червено дупе. Шампоан ползвах Мустела против Крусти, той стига за два месеца. Това с козметиката ми е болна тема - някой, ако ползва само Бочко и Тео бебе, за мен е страшен късмет, но при проблемна кожа няма как да стане това. Има сапун от 0,70 ст, но аз трябва да купя такъв от 7-8лв, защото от единия има пъпки, от другия -не.

При нас е същото,обаче шампоана за крусти ползваме за месец.Слънцезащитния крем пък струваше 40 лева.Крема за тяло-45 лв и стигаше за има-няма месец...Само кремовете,които сме ползвали до сега струват 500 лева,даже мисля че са малко.А и Мустела стелатрия поне 3 сме купили.

# 74
Както и да смятам по-малко пари не мога да изхарча за месец. Не кърмя, синът ми се подсича -крема е правен в аптека, с нежна кожа е - къпя го с мустела. Свга захранвам взимам му каша, все още няма хубави български продукти и купувам пюре...

Общи условия

Активация на акаунт