Лидл 82

• 116 216
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз съм от много доволните от Брита. Живея в центъра на София и направих песъчинки в бъбреците от водата от чешмата, това преди доста години. Оттогава взех да пия само минерална, не ми се сеща за влаченето на бидони и преливането в шишета... С каната се родих,ползвам я и за готвене, и за кафемашината... Само дето ММ много стриктно сменя филтрите точно на месец, но му хванах цаката- има един датник и просто променям датата от време на време. 😀 Усеща се кога е за смяна филтъра. Нашият е сменен последно на 14.02 и още е ОК( нищо, че за мъжа ми пише 14.03 😃), а само аз пия на ден по 2 литра най-малко, че съм на диета и си ги меря.

# 211
за нас си точим от Банкя, Горна баня, Халите
Сигурно не знаете, че бутилките са за еднократна употреба. При многократна употреба стават канцерогенни
Когато филтърът на Брита е за смяна се усеща по самата вода. Или поне аз го усещам
Знам, но не ползваме такива. Ползваме от онези за машините за вода.  Peace
Без пари не ти излиза....а бензина? Едва ли я носите пеша...тази, която я точите Laughing
Имаме диспенсър за вода + туби по 19л.
Като натоварим вАна с всички туби, а те хич не са малко /живеем близо до Халите, а дори и Банкя и Горна баня/ и съотношението "дизел/литри вода" излиза много добре. Не съм го смятала, но със сигурност точим по повече от 100л. вода  Rolling Eyes А бе, дали ни излизат и по 0,10 ст. се съмнявам.

Ще ме накарате да сметна  Grinning
Иначе да, всеки си решава.
Още повече диспенсъра го имаме от доста време. На него има за студена/гореща/стайна вода.
Във всеки един момент имам и от трите. А да си купя кана и да си топля/изстудявам не е далавера.  Thinking

Ей сега направих груба сметка - 5 лв. дизел за 160л. вода - 1л. излиза 0,03ст.
При положение, че имаме поне 10 туби от по 19л. вода.
Казвам ви нашия случай, не се опитвам да убеждавам някого. Сметнахме, че за нас така е най-добре, най-практично, най-изгодно.  Peace

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 18:10 от 6tastliva

# 212
A случайно да си видяла каква беше по произход- Цейлонска или друга?

[/quote]

Не съм обръщала внимание. Видях, че по-нататък има отговор. Simple Smile

# 213
Не е много по темата, но понеже дискутирате водата ......  добре ли е да се налива вода и да стои дни. Често чувам, как хората си наливат вода 1 път в седмицата  newsm78 някои дори изворна..... за мен това е престояла вода и не бих я  пила ако стояла повече от 24ч.
Това всъщност е въпрос, който ме вълнува и дано има компетентни да се включат.

А по темата...и аз не видях канела, но нямах време и да питам служител. Дали е случайно?

# 214
Ние сме на аквафор- каната е  на аквафор, но ползваме филтри и на брита. В  грабо много често има промоции и на каната, и на филрите. От там я взех.

Не знаех, че бутилките са за еднократна употреба  Embarassed Логично е, но няма ли поне някакъв лимит, след който дадена бутилка става канцерогенна?/знам, че като се нагрее- /топла течност например/ отделя тези отровни вещества/Като си помисля колко пъти сме пълнили бутилки от извори и чешми ooooh!, а и колко пъти съм си пълнила шише от голямата туба....най-добре е  стъкло, ама не е удобно

Иначе- тези бутилки, които се обръщат наобратно- по 19 л.- те не са ли от същата пластмаса като по-малките? newsm78

# 215
  • София
Леле, едва ви изчетох. Като ви слушам, все едно за различни вериги говорим - в нащия нямаше почти никакви детски дрехи. Бях набелязала детските тениски с якичка тип ЛаКост, но ни вест ни кост от тях.
Днес много се загледах в комплект стъклени купи с пластмасов капак, много ми харесаха, но ми се досвидяха 19 лева за два броя.
И да похваля дивечовата и телешката луканка на Пикок - много са вкусни и нямат онзи изкуствен солен вкус, познат от другите марки. За съжаление от телешката успях само веднъж да взема, когато беше на промоция и после изчезна.

За водата - пием от чешмата, в центъра на София живеем. Не им вярвам на тия пластмаси, филтри и не знам какво още си.

# 216
  • до най-прекрасния мъж
Отчитам се с една кана Брита. Утре ще я тестваме и ще дам мнение.

# 217
  • на Земята
Преди време имаше замразени калмари,да ли има все още?Бяха около 6 лв пакета.Струва ми се,че не съм виждала,не че съм търсила,но не са ми попадали на полезрението.Благодаря!

# 218
Днес ги видях, има ги

# 219
Преди време имаше замразени калмари,да ли има все още?Бяха около 6 лв пакета.Струва ми се,че не съм виждала,не че съм търсила,но не са ми попадали на полезрението.Благодаря!

Има планирани калмари, да. Скариди също има, замразени, 10 лв. 250 г - по-кофти скариди не бях яла. Хем скъпи, хем с дъх някакъв, хем поне 10% от съдържанието е глазура. Част от количеството бяха розови, т.е. бланширани, част - не. Странна работа, няма да повторя. По-добре пресни от Метро, макар да е далече.

# 220
Добро утро Simple Smile)
Набързо прегледах новия каталог .Харесаха ми пижамките  и чорапките .Най-вероятно ще взема на моите момиченца.

# 221
  • Mostly in my mind
Някой беше питал за миди. Има.
Малко офф, но като споменахте Метро, какви пресни морски дарове и риби имат и кой ден ги зареждат? Благодаря предварително. Simple Smile

# 222
Ех, изтървах ви, но пък тази седмица нищо не представлява интерес за мен.

# 223
Някой беше питал за миди. Има.
Малко офф, но като споменахте Метро, какви пресни морски дарове и риби имат и кой ден ги зареждат? Благодаря предварително. Simple Smile
Мидите преди бяха два вида- в кутия и в плик, сега са само тези в кутия

# 224
Мидите в плик не бяха ли в Гръцката седмица?

Общи условия

Активация на акаунт