Наистина ли папата е измил и целунал краката на 11 бежанци?

• 22 998
  • 321
  •   1
Отговори
Това не е за вярване, не е ли унизително и грешно? Или е най-обикновено лицемерие?

# 1
  • Варна
и защо да не е?
Този Папа за мен е най-човешкия, демократичен и смислен водач на тази църква..и времето ще го покаже.Това, че не разбираш нещо не го прави неправилно.
Не искам да навлизам в спорове за и против толерантността и либерализма..
не съм никак религиозна..
ако бях-да, такъв бих искала да е моят духовен водач.
мое мнение.в спорове няма да влизам.

# 2
1. Наистина.
2. Това е древен ритуал, има го в Библията, не помня подробностите.
3. Не е грешно или унизително от религиозна гледна точка, обратното е. Правил го е и за престъпници, и за хора с увреждания. Вид жест е, но не съм навътре в религиозната символика и не знам точно посланията в жеста, само - че се възприема като положителен.

# 3
  • София
Ми той нали е германец ... Меркел ги покани, защо папата да не ги умие и нацелува. В потрес съм!

"В Лука 7:36-50 е записана историята за Мария, една блудница, измила нозете на Исус. Това се случило по време на прием, даван от един религиозен лидер, заможен фарисей на име Симон."

"В някои ориенталски страни – и днес, както и в древността – навсякъде целувката е обща форма на поздрав. Да прегърнеш нечии нозе и да ги целунеш е била подходяща и почтена демонстрация на най-висше уважение."

Доколкто знам все още не сме станали ориенталци  newsm78

# 4
Това не е за вярване, не е ли унизително и грешно? Или е най-обикновено лицемерие?

Даже не е и лицемерие, изпълнява човекът поръчка нечия. Дори древните ритуали се използват с нечисти цели, затова и църквата е една вече не само излишна, но и вредна институция. Някой ден ще иде на бунището на историята, където й е мястото.

Папата не е германец, аржентинец е.

# 5
Глупости, ориенталци. Исус май е мил краката на 12-те апостоли преди Тайната вечеря, като символ на братство, а през вековете това е правено от религиозни лица, включително на високи позиции, за бедните, като израз на служба (т.е., че Църквата е длъжна да служи на бедните) и смирение (че никой не е по-велик от някой друг - обяснявам, че много хора бъркат смирение с примирение).

# 6
# 7
Мил им е краката Исус, ама не ги е целувал, а и те са били християни...

# 8
И какво чудно  и унизително има в това -  при католиците е  традиция това, особено по великденските и коледни празници - монсеньор измива и целува краката /обикновено на най-възрастните мъже/. Сега че били нехристияни - това  ли е унизителното Rolling Eyes Честно, католичка съм по кръщение и при все , че църквата като институция не ми е нещо, което  да  буди  уважение, все пак  разбирам смисъла на  ритуалите и много се радвам, че сегашния папа  Франциск продължава започнатото от  папа Йоан Павел втори.

# 9
Мил им е краката Исус, ама не ги е целувал, а и те са били християни...

Не са били християни, ама е дълго да ти го обяснявам.... hahaha

# 10

2. Това е древен ритуал, има го в Библията, не помня подробностите.

Вчера го гледах тук на живо, зрелищно е. Не с участието на папата, разбира се. Нещо за 12-те апостола става въпрос.

Не е за вярване удивлението и объркването ти.

Последна редакция: сб, 26 мар 2016, 22:08 от Анонимен

# 11
Да, 12-тия не дошъл(при папата), защото се взривил в Брюксел.

# 12
Да, 12-тия не дошъл(при папата), защото се взривил в Брюксел.

Това сарказъм ли трябваше да бъде или обикновена простотия?

# 13
Никол, аре като пишеш глупости, да имаш малко мярка, а? Много ли е весело, че над сто души загубиха живота или здравето си тази седмица?  Sick

# 14
Звучи ми малко като новина - сензация (леко измислена).

Общи условия

Активация на акаунт