Наистина ли папата е измил и целунал краката на 11 бежанци?

• 22 993
  • 321
  •   1
Отговори
# 15
Никол, аре като пишеш глупости, да имаш малко мярка, а? Много ли е весело, че над сто души загубиха живота или здравето си тази седмица?  Sick

Точно по тази причина съм потресена от целувките на папата... Изобщо не ми е весело.

# 16
Звучи ми малко като новина - сензация (леко измислена).

Никаква сензация не е, още по-малко измислена. Не знам защо се изненадвате до такива висоти на обикновени новини.

http://www.catholicnewsagency.com/news/an-emotional-mass-for-mig … pe-francis-89279/

The Pope decided to celebrate his Holy Thursday Mass of the Lord’s Supper at the center, after spending previous years offering the Mass in prisons and a rehab center for the disabled.

Представям си възмущението от сензационното миене на крака на затворници.

Точно по тази причина съм потресена от целувките на папата... Изобщо не ми е весело.

Папата и целият католически свят предполагам ще си преосмислят ценностите заради твоето веселие.

# 17
И какво чудно  и унизително има в това -  при католиците е  традиция това, особено по великденските и коледни празници - монсеньор измива и целува краката /обикновено на най-възрастните мъже/. Сега че били нехристияни - това  ли е унизителното Rolling Eyes Честно, католичка съм по кръщение и при все , че църквата като институция не ми е нещо, което  да  буди  уважение, все пак  разбирам смисъла на  ритуалите и много се радвам, че сегашния папа  Франциск продължава започнатото от  папа Йоан Павел втори.

Ами например, че сега новопристигналите може да решат, че всеки католик трябва да им мие краката и да ги целува. Или това не би било унизително? Twisted Evil Бих се почувствала унизена, ако бях католичка, това е акт на подчинение, стигнал до степен на личностна деградация.
Отделно да не засягаме въпроса от чисто хигиенна гледна точка. Ще мия нечии крака, как не! Stop Close

# 18
Ще мия нечии крака, как не! Stop Close
Е, чакай, де! Още не си ги целунала. Wink

# 19
Ън, това  сериозно ли го пишеш  Rolling Eyes Предполагам, че не де..поне от постовете, които съм чела от теб... Много се обърквам в този форум Laughing

# 20
Ще повърна.... Sick Sick Sick Sick Гледах го по телевизията - истина е....,те ще ни гърмят,той крака ще им целува..,па остава и да им ги умие и водата да им изпие.... Sick Sick Sick

# 21
Ън, това  сериозно ли го пишеш  Rolling Eyes Предполагам, че не де..поне от постовете, които съм чела от теб... Много се обърквам в този форум Laughing

Съвсем сериозна е и няма нищо изненадващо в този пост. Явно не внимаваш и затова се объркваш. Wink

# 22
Това не е за вярване, не е ли унизително и грешно? Или е най-обикновено лицемерие?

А може би и повече от това. Ако се поразровиш из историята на тази дяволска институция... Simple Smile Папа Йоан Павел Първи го пратиха за 30 дена в отвъдното, защото искаше да я реформира. #Sniper ПРочети и за Ватиканския холокост, за банките и историята около масонските ложи и Ватикана - информация колкото щеш! Всички религиозни институции, пълни с извратеняци, ограбват душевно и духовно хората! #2gunfire

# 23
Аз бих написала същото.
Моментът не е много подходящ за такива демонстрации на захаросана толерантност.

Последна редакция: сб, 26 мар 2016, 22:39 от delpel

# 24
Аз в църква не влизам, кръстена съм в православната вяра иначе... Вярвам в някаква висша сила, дали ще я наричат Бог, Аллах или по друг начин, има си я.
Тази горделивост, която виждам в темата, е проблем. Не за конкретния случай, а поради това, че пишещите сте си такива по принцип - явно се смятате за нещо по-висше от другите. И се оправдавате с някакви политикантски доводи. Глупости на търкалета.
Измиването на краката е жест. По-назад го обясниха какво значи. За суперуспешната в материално отношение ССФ моралният аспект на нещата май е недостижим.

# 25

+100 Hug Hug

Това е направо абсурд, кощунство с паметта на загиналите и ранени преди няколко дни в
Брюксел; преди това в Париж; непрекъснато има сведения за ранени полицаи по границите.

Не съм против страдащите, но голямата вълна НЕ СА само бежанци.
Претенциите ИМ стигат до наглост и безочие - всички ще страдаме от това.

ИИИИ умиването  и целуването #Crazy newsm78 newsm78 на нечии бежански крака...... ЛИЧНО НА МЕН МИ ИДВА МАЛКО В ПОВЕЧЕ.

# 26

Това не е за вярване, не е ли унизително и грешно? Или е най-обикновено лицемерие?

Не е за вярване удивлението и объркването ти.

В "Държавата на Динковците"? Съвсем си е за вярване удивлението й.  bowuu

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 00:33 от Key.Key

# 27

В "Държавата на Динковницте"? Съвсем си е за вярване удивлението й.  bowuu

Аз бих предпочела "Държавата на каналджиите", щото Динко е само един, но... както и да е.

# 28
Аз бих написала същото, колкото и да ви е неприятно.

Този жест показва повече сила, отколкото примирение....Дори не вярвам, че го пиша това на умни хора, каквито смятам, че сте!  И е точно на време! Да измиеш нечии крака е  ритуал дори при  мюсюлманите -  може да се изрази и по друг начин - по санскрит - намасте- означава нещо като - почитам бога в теб, който е и в мен. Не е унизително, мъдро е и всеки мислещ, независимо от религията му, би го разбрал. Дори ми е тъпо да  дообяснявам колко е  странно да се привеждат хора под общ знаменател само по признак религия...

# 29

Напълно сериозна съм. Църквата и всичките й представители смятам за едни от главните виновници за успиването на хората. Най-вероятно няма да доживея деня, когато тази институция ще се сгромоляса, но съм абсолютно сигурна в този факт.
И да, не е моментът за подобни захаросани изцепки. Макар че ако питаш Чек и подобните й точно сега е най-подходящото време йезуитското лицемерие да се покаже в пълния си блясък. Twisted Evil

Зандали, не бързай да почиташ бога в другите, защото повечето нямат такъв в себе си. Намасте не е поздрав за всеки Stop Трябва да си сигурен в този, към когото го отправяш. Laughing Но преди това трябва да си сигурен в себе си. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт