Наистина ли папата е измил и целунал краката на 11 бежанци?

• 22 996
  • 321
  •   1
Отговори
# 30
А за какво е момента , Ън? Да вземем да  върнем кладите ли - кое е  разумното според теб като позиция?

# 31
А за какво е момента , Ън? Да вземем да  върнем кладите ли - кое е  разумното според теб като позиция?

Моментът е да съхраним себе си като свобода на външната ни изява. Иначе променяме вътрешните параметри, а това може да обърка фатално личната програма на всеки.

# 32
Този жест показва повече сила, отколкото примирение....Дори не вярвам, че го пиша това на умни хора, каквито смятам, че сте!  И е точно на време! Да измиеш нечии крака е  ритуал дори при  мюсюлманите -  може да се изрази и по друг начин - по санскрит - намасте- означава нещо като - почитам бога в теб, който е и в мен. Не е унизително, мъдро е и всеки мислещ, независимо от религията му, би го разбрал. Дори ми е тъпо да  дообяснявам колко е  странно да се привеждат хора под общ знаменател само по признак религия...

Ако беше изживяла ужаса в Париж и Брюксел; ако бяха убили най-близките ти; ако беше изживяла насилието и гаврата над жените (извършвани всеки ден от бежанците)........

Нямаше да обясняваш какво означава ТОЗИ ритуал при мюсюлманите или да казваш какъв е смисъла на  "НА масте" - на санскрит ???

ДА, този ритуал има своето значение - НО ТОЧНО ТУК И В ТОЗИ МОМЕНТ....... колкото и да съм толерантна не мога а и не искам да го приема.

# 33
И  това че папата е  измил краката на бежанци, с какво  накърнява вътрешните ни параметри?  Моите  поне са си  на същото  ниво, освен, че като  съучастничка по религия в някаква общност, се чувствам по-горда. Между другото очаквам подобен жест и от другата страна - щото едва ли на мюсюлманите им е  супер добре да ги спрягат всеки път като някое  "цигане" се взриви.

# 34
И  това че папата е  измил краката на бежанци, с какво  накърнява вътрешните ни параметри?  Моите  поне са си  на същото  ниво, освен, че като  съучастничка по религия в някаква общност, се чувствам по-горда. Между другото очаквам подобен жест и от другата страна - щото едва ли на мюсюлманите им е  супер добре да ги спрягат всеки път като някое  "цигане" се взриви.
приготви си сандвичи - това ще отнеме доста време...

# 35
Как ли приемат жеста на папата майките на загиналите?

Не искам да приемам като равни всички, проповядващи исляма(и мракобесното му допълнение - шериата), но за мен тези хора
са ограничени, масово необразовани и жестоки  по природа. Да им целуваш краката е като да хвърляш бисери на свинете...

# 36
  • София
Този жест показва повече сила, отколкото примирение....Дори не вярвам, че го пиша това на умни хора, каквито смятам, че сте!  И е точно на време! Да измиеш нечии крака е  ритуал дори при  мюсюлманите -  може да се изрази и по друг начин - по санскрит - намасте- означава нещо като - почитам бога в теб, който е и в мен. Не е унизително, мъдро е и всеки мислещ, независимо от религията му, би го разбрал. Дори ми е тъпо да  дообяснявам колко е  странно да се привеждат хора под общ знаменател само по признак религия...

Ако беше изживяла ужаса в Париж и Брюксел; ако бяха убили най-близките ти; ако беше изживяла насилието и гаврата над жените (извършвани всеки ден от бежанците)........

Нямаше да обясняваш какво означава ТОЗИ ритуал при мюсюлманите или да казваш какъв е смисъла на  "НА масте" - на санскрит ???

ДА, този ритуал има своето значение - НО ТОЧНО ТУК И В ТОЗИ МОМЕНТ....... колкото и да съм толерантна не мога а и не искам да го приема.
Ми недей. Силно се съмнявам, че ще накривиш тиарата на Негово Светейшество  Flutter

За твое сведение, понеже виждам, че пишеш само за Париж и Брюксел, атентати и загинали има и в Анкара, Истанбул, Ирак. Само за последните 2 дни бяха убити 17 деца при атентат в Ирак  Tired

# 37
Папата не е мил краката на никакви бежанци. Бежанецът е страдалец, тези са кандидати за лесен живот в Европа. Ако искаше да иде при страдалци, да беше отишъл в бежански лагер в пограничните държави. Не лицемерно да се прави на смирен. Църквата никога не може да ми бъде еталон за нищо свястно та не съм учудена.
Не принадлежа към тази общност според убежденията си, но тъй като съм в християнска среда поведението на йезуита ме дразни. Чувствам се унизена.
За мюсюлманите не се наемам да твърдя от какво им е добре и от какво не. Тяхната мотивация ми е безкрайно неразбираема и далечна.

# 38
Е, айде като са бежанци дай всичките да ги линчуваме и изгорим на кладата. Да, има изроди, но не всички са такива. Именно тези човешки жестове са много по-силни от думите на политиците.

# 39
Е, айде като са бежанци дай всичките да ги линчуваме и изгорим на кладата. Да, има изроди, но не всички са такива. Именно тези човешки жестове са много по-силни от думите на политиците.
За съжаление, тези не бяха бежанци, а кандидати за Лежанци. Wink
 Не виждам някой да е предложил да линчуваме когото и да било.
И това, по-скоро ми заприлича на театро, отколкото на жест.

# 40
delpel, не може да говорим от името на всички хора. А и защо трябва да се делят на бежанци и "кореняк" европейци? Ако работят, образоват се и са мирни, нямам нищо против тях. Както има изроди в Европа има и такива в Близкия изток. А дали е театро - може би си права, но не виждам нищо лошо в това.

# 41
DV84, ако наистина са тръгнали да работят и образоват и аз не бих имала нищо против, но болшинството си признават какво очакват при влизането си в Европа.
Има пусната тема по въпроса и мина вече 2000 страници.

# 42
Ох,имало убити деца при атентати в Истанбул,Ирак и пр.Ами нали техните мюсюлмани си им спретват тези атентати?Нещо чувство на вина ли ни се вменява?

# 43
Папата не е мил краката на никакви бежанци. Бежанецът е страдалец, тези са кандидати за лесен живот в Европа. Ако искаше да иде при страдалци, да беше отишъл в бежански лагер в пограничните държави. Не лицемерно да се прави на смирен. Църквата никога не може да ми бъде еталон за нищо свястно та не съм учудена.
Не принадлежа към тази общност според убежденията си, но тъй като съм в християнска среда поведението на йезуита ме дразни. Чувствам се унизена.
За мюсюлманите не се наемам да твърдя от какво им е добре и от какво не. Тяхната мотивация ми е безкрайно неразбираема и далечна.

72 девици в мюсюлманския рай си е сериозна мотивация!  Grinning Grinning Grinning

# 44
Щом този жест означава сила, да вземем да измием и краката на салах абдеслам  newsm78 Laughing ooooh!

delpel, не може да говорим от името на всички хора. А и защо трябва да се делят на бежанци и "кореняк" европейци? Ако работят, образоват се и са мирни, нямам нищо против тях. Както има изроди в Европа има и такива в Близкия изток. А дали е театро - може би си права, но не виждам нищо лошо в това.
Да, видяхме ги колко работят и как са се образовали - живеят на социални помощи от държавата и с парите образованите правят бомби за да се взривяват.  Sick

Бомби със закъснител вече си имаме в изобилие и повече не ни трябват!

Общи условия

Активация на акаунт