Наистина ли папата е измил и целунал краката на 11 бежанци?

• 23 053
  • 321
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Мис Джули, не знаех че в Турция има гражданска война, но за сметка на това слвдя историята и за мен ставащото е логично. Държавите, които страдат са страдали и преди, поради намеса на "бели" страни.
Всяка смърт е трагична, наранява близките и наси много скръб. Някак е лицемерно обаче да се жали само за определени жертви, а останалите не са хора и нямат близки всякаш.

Да пускам ли снимки на африкански деца или сами ще се сетите, ама за тях не ви е жал нали?
+1  Tired

# 91
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Като се замислих сега, от това, което може да се прочете и чуе от доброволци, африкански деца умират основно от болести, недохранване или чудовищно отношение от семейство и близки.
А за това кой мислиш е отговорен? Не са ли точно "белите" европейски държави и в последното столетие и милите братя американци?

# 92
Мис Джули, не знаех че в Турция има гражданска война, но за сметка на това слвдя историята и за мен ставащото е логично. Държавите, които страдат са страдали и преди, поради намеса на "бели" страни.
Всяка смърт е трагична, наранява близките и наси много скръб. Някак е лицемерно обаче да се жали само за определени жертви, а останалите не са хора и нямат близки всякаш.

Да пускам ли снимки на африкански деца или сами ще се сетите, ама за тях не ви е жал нали?
+1  Tired

Вече отговорих на този въпрос, но тъй като се правиш на разсеяна, ето го пак

Цитат
Боже, защо се правят такива обобщения? Не ни било жал за умрелите африкански деца. Shocked Защо се твърдят такива неща? Смъртта на дете, каквото и да е то, е ужасно нещастие. Ако африкански деца умират при атентати на бели християни, борещи се за не знам каква кауза, ще искам същото за тях, което и за атентатори от всяка раса и религия. Защо ли не се сещам за атентатор камикадзе, който иска да загине в името на Исус с надежда, че в Рая го чакат...девици, пари, поршета или каквото му е на сърцето там?
Като се замислих сега, от това, което може да се прочете и чуе от доброволци, африкански деца умират основно от болести, недохранване или чудовищно отношение от семейство и близки. Като едно спасено 2-годишно африканско мъниче, изхвърлено на улицата, щото било...вещер Shocked За болестите, резултат от тежкия климат не виждам причина да се търси вина у когото и да е, а за глада може и да имат някаква вина белите/европейци и американци/, но основата на глада е безконтролното раждане на 10-20 и повече деца в негостоприемните африкански пустини. Всъщност и тук децата ни ще мрат като мухи ако масово имаме по толкова, нищо, че сме в по-плодородни земи.
Насаждането на вина за смъртта на разни хора у други хора, отстоящи на хиляди километри и на хиляди години цивилизовано развитие, трябва да има поне някаква разумна основа. Или няма нужда?

# 93
Какъв тежък климат в Африка Ън. Просто не ми се чете вече.
Някой дали всъщност е видял нещо повече от границата със Сърбия?.

Много интересно се развива конфликта в близкия изток. В началото са евреите, после се появява християнството, после и мюсюлманството. В началото, евреите и мюсюлманите се разбират и мразят християните. Близкия Изток се води Средиземноморие и там трите религии живеят нормално до преди 100 години, После някак се разбичкват нещата и Ливан, например, от Средиземноморска територия става Азиатска.  Ливан и Сирия имат огромен процент християнско население. Подобна е ситуацията в Иран.

# 94
Какъв тежък климат в Африка Ън. Просто не ми се чете вече.
Някой дали всъщност е видял нещо повече от границата със Сърбия?.

Много интересно се развива конфликта в близкия изток. В началото са евреите, после се появява християнството, после и мюсюлманството. В началото, евреите и мюсюлманите се разбират и мразят християните. Близкия Изток се води Средиземноморие и там трите религии живеят нормално до преди 100 години, После някак се разбичкват нещата и Ливан, например, от Средиземноморска територия става Азиатска.  Ливан и Сирия имат огромен процент християнско население. Подобна е ситуацията в Иран.

Сигурно е много благодатен. Laughing Освен за маларийните комари, за кой друг е добър? Не знам защо ли наш близък, който работи за ООН, се оплакваше от климата в Судан, температурите се движели от 60 градуса през деня до близки до нулата нощем. Но той си  е лигльо по начало, та сигурно затова не му е харесало. Joy

Представите ти за Ливан са детински. Ливан е бил истинска райска градина, докато е бил почти изцяло християнска държава. Имали глупостта да приемат огромно количество мюсюлмани, бежанци от Палестина. Сега са разрушена и съсипана държавица. Християните са масово избити или прогонени. Сирия ще ги последва може би.....предстои да научим.

# 95
Айде пак,защо не ни било жал за умрелите африкански деца?Сериозно ли?Ами всички сме смъртни.Тези,на които им е жал за всякакви умрели деца,какво точно правят по въпроса?Изказват своята жал по форуми. hahahaБелият човек е виновен.Сега аз като съм с бял цвят на кожата трябва от нещо да се срамувам и притеснавам ли,каква е тази дискриминация?Нямам роднини,които са дерибействали и не живея в страна,която е тормозила местно население в Африка или Азия.И пак трябва да се срамувам?Няма начин.И в др.тема тук съм питала,колко време точно белите,които нямат вина, трябва да изплащат греховете на предишните поколения?Безкрайно ли?Това е психически и физически тормоз от страна на всички либерали!А как се наричат всички бели,които бълват омраза само срещу бели?

# 96
  • София
Даун, не целият Близък Изток е Средиземноморие  Peace Иначе трите аврамистични религии от край време се ядат помежду си, като през вековете се редуват изостряне на враждите и мир. Капката, която прелива чашата е ''гениалното'' решение на Великите сили да се създаде държава Израел - от тогава приблизително започва истинската драма между мюсюлманите в региона и европейците+евреите. А политиката на Израел спрямо палестинците хич не допринася за оправяне на ситуацията  Tired

Ън, имам съученички от Ливан, няколко на брой. Ливан към момента постепенно разцъфва отново в прекрасната държава, която е бил преди гражданските войни. Имат обаче огромен проблем с бежанците от Сирия, страната едва успява да им осигури елементарни условия в лагерите. Едната ми съученичка е част от екипа на ООН за бежанците, работи на терен и миналата година беше точно в единия ливански лагер. Сега е в лагер в Турция.

# 97
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Даун, не целият Близък Изток е Средиземноморие  Peace Иначе трите аврамистични религии от край време се ядат помежду си, като през вековете се редуват изостряне на враждите и мир. Капката, която прелива чашата е ''гениалното'' решение на Великите сили да се създаде държава Израел - от тогава приблизително започва истинската драма между мюсюлманите в региона и европейците+евреите. А политиката на Израел спрямо палестинците хич не допринася за оправяне на ситуацията  Tired
Бих я нарекла геноцид, но не е в коректния тон на темата. Не знам защо някои хора се мислят, че от много хубаво майки се докарват дотам да си пращат детето на смърт- сигурно защото вярват, че напуска живот с бъдеще може би.

# 98
Айде пак,защо не ни било жал за умрелите африкански деца?Сериозно ли?Ами всички сме смъртни.Тези,на които им е жал за всякакви умрели деца,какво точно правят по въпроса?Изказват своята жал по форуми. hahahaБелият човек е виновен.Сега аз като съм с бял цвят на кожата трябва от нещо да се срамувам и притеснавам ли,каква е тази дискриминация?Нямам роднини,които са дерибействали и не живея в страна,която е тормозила местно население в Африка или Азия.И пак трябва да се срамувам?Няма начин.И в др.тема тук съм питала,колко време точно белите,които нямат вина, трябва да изплащат греховете на предишните поколения?Безкрайно ли?Това е психически и физически тормоз от страна на всички либерали!А как се наричат всички бели,които бълват омраза само срещу бели?

Искам само да добавя - а кога точно и арабите ще започнат да изплащат греховете си? тук можем да включим и негрите от боко Харам, техните сънародници и те кога ще се размърдат за плащането? Нали уж всички сме равни, трябва да бъдем равни и в това.

# 99
Дай боже Ливан да се върне към предишното си положение на прекрасна държава, но по-интересно е защо в една хубава, богата и уредена държава се води продължителна гражданска война, която я срива буквално? Каква е ролята на милостиво приетите от ливанците палестински бежанци в тази продължителна война? Къде е днес болшинството от християнското население на Ливан? Все въпроси с неприятен отговор. Но историята е доказала, че народите не се учат от историята.

# 100
  • София
Не, че не нещо, но и в други прекрасни, при това ''бели'', държави е имало граждански войни. На прима виста се сещам за Сащ, Англия, Франция, Испания (там пък какви зверства е имало, между християни и сънародници  Sick ), съседна Гърция, да продължавам ли? Ливан не е някакво чудно историческо изключение, вероятно половината държави на планета са преживели в някакъв етап от развитието си феномена ''гражданска война".

Християните и мюсюлманите в държавата се опитват да работят заедно, както е от векове. Моите съученици са и от двете религии.

# 101
Ми той нали е германец ... Меркел ги покани, защо папата да не ги умие и нацелува. В потрес съм!
Предишният папа беше германец Wink
Кое те кара да си в потрес?

# 102
На мен не ми харесва впечатлението, което оставя тоя жест, да измие краката на мюсюлманин. Посланието, че сме добри, толерантни, извисени, всепрощаващи не знам как всеки ще го схване. По-скоро послание, че и да ни ударят, ние обръщаме и другата буза.

# 103
  • София
На мен не ми харесва впечатлението, което оставя тоя жест, да измие краката на мюсюлманин. Посланието, че сме добри, толерантни, извисени, всепрощаващи не знам как всеки ще го схване. По-скоро послание, че и да ни ударят, ние обръщаме и другата буза.
Абе вие мислите ли, преди да пишете изобщо? Не ми отговярайте, въпросът е риторичен.

Първо, вече се каза, че бежанците с измитите крака са християни, мюсюлмани и хиндуисти. Идеята е за братство между религиите, жестът е символичен.

Второ, Папата е духовен водач на всички католици по света, сборният образ на истинският вярващ християнин-католик. В този смисъл, да му се дразните, че постъпва като вярващ християнин и обръща другата буза, е безумно. Вие какво искате, да грабне един автомат и да тръгне да стреля по бежанците ли? Или да ги анатемоса?

То бива тъпота, ама при някои е в гаргантюански размери  ooooh!

# 104
Джо, нали видя поста на дамата, според която смъртта на деца е нищо и някак се смееше, че и се натрапва вина.

Вина има. Винаги ще я има, и не е вина, която ние трябва да носим, защото не сме отговорни, но и подобни екземпляри, които не си дават никаква сметка за историята ме дразнят. Може да съм тъпа, може да съм всякаква, но за мен проблемът, с който Европа се сблъсква си беше предизвестен.

Терористични актове ще има и ще ни се наложи да свикнем, но е крайно време да спрем да сме коне с капаци и да се замислим какво се е случвало през годините.

Общи условия

Активация на акаунт