Наистина ли папата е измил и целунал краката на 11 бежанци?

• 23 127
  • 321
  •   1
Отговори
# 105
Даун, какво се е случвало през годините във връзка с България? За какво сме виновни ние?

Също така ми прави  впечатление, че най-толерантните, хуманни и човеколюбиви са най-груби и обиждащи събеседниците си. Защо така?

# 106
Даун, какво се е случвало през годините във връзка с България? За какво сме виновни ние?

Също така ми прави  впечатление, че най-толерантните, хуманни и човеколюбиви са най-груби и обиждащи събеседниците си. Защо така?
Защото тука е форум. В реалния живот аз може и да съм нетолерантна 120-килограмова жена, която никой не обижда.

Европа е във война, за мен жестът на Папата, ще си остане неразбран от мнозинството.

# 107
Ми той нали е германец ... Меркел ги покани, защо папата да не ги умие и нацелува. В потрес съм!
Предишният папа беше германец Wink
Кое те кара да си в потрес?

Предишния папа беше поляк .

На мен не ми харесва впечатлението, което оставя тоя жест, да измие краката на мюсюлманин. Посланието, че сме добри, толерантни, извисени, всепрощаващи не знам как всеки ще го схване. По-скоро послание, че и да ни ударят, ние обръщаме и другата буза.
Абе вие мислите ли, преди да пишете изобщо? Не ми отговярайте, въпросът е риторичен.

Първо, вече се каза, че бежанците с измитите крака са християни, мюсюлмани и хиндуисти. Идеята е за братство между религиите, жестът е символичен.

Второ, Папата е духовен водач на всички католици по света, сборният образ на истинският вярващ християнин-католик. В този смисъл, да му се дразните, че постъпва като вярващ християнин и обръща другата буза, е безумно. Вие какво искате, да грабне един автомат и да тръгне да стреля по бежанците ли? Или да ги анатемоса?

То бива тъпота, ама при някои е в гаргантюански размери  ooooh!

+100  bouquet

# 108
Дай боже Ливан да се върне към предишното си положение на прекрасна държава, но по-интересно е защо в една хубава, богата и уредена държава се води продължителна гражданска война, която я срива буквално? Каква е ролята на милостиво приетите от ливанците палестински бежанци в тази продължителна война? Къде е днес болшинството от християнското население на Ливан? Все въпроси с неприятен отговор. Но историята е доказала, че народите не се учат от историята.
Ами все още са си  там!Ливан е единствената арабска страна,която по конституция президента трябва да е християнин!

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 17:35 от Amona_Ra

# 109
Аз с каво точно обидих "опонентите" си? Съжалявам, но някак нямам нормални опоненти.

# 110
  • София
Първо, вече се каза, че бежанците с измитите крака са християни, мюсюлмани и хиндуисти. Идеята е за братство между религиите, жестът е символичен.

В ситуация на терористични заплахи и атаки прокламирането на идеята за единство между религиите е меко казано нелепа. А символиката на жеста се приема по много по-различен начин от мюсюлманите.
Папата мие и целува крака, а имамите дават нареждания за убийства на неверници!Какво единство между религиите може да има, след като една от тях иска да заличи останалите?

Терористични актове ще има и ще ни се наложи да свикнем, но е крайно време да спрем да сме коне с капаци и да се замислим какво се е случвало през годините.
И ти като Кристалина - свиквайте с тероризма и живота в риск.
Да, крайно време да спрем да сме коне с капаци и да се замислим какво бъдеще ни очаква с водената в момента безумна политика.

# 111

Сериозно ли  newsm78

Мисля, че е чиста политика Peace

# 112
  • София
Да бе, Мецани, сите имами по света нареждат избиване на християните  Stop
Явно обаче някои от вас са пропуснали, че водещи ислямски духовници масово издадоха фатви срещу Даеш и всякаква терористична паплач.

# 113
  • София
Таис, кои са тия водещи ислямски духовници, дето масово издават фетви срещу ИД? Няколко британски мюсюлмани и един турски телевизионен проповедник...
Иначе са много благородни имамите - издават фетви срещи ИД, но пък със същите фетви позволяват мъжа да изяде жена си....

# 114
Аз с каво точно обидих "опонентите" си? Съжалявам, но някак нямам нормални опоненти.

Но пък много лесно могат да се дават мнения ... далеч, далеч, някъде в Австралия, където бежанец не може да припари.  Mr. Green

# 115
  • София
Символичните актове на Папата са, преди всичко, политически PR и са проява на лицемерие, разбира се. За мене е унизително да целуна ръка на духовник, въпреки че съм религиозна, и то много. Какво остава за миене и целуване на крака...Но на Папата това му влиза в служебните задължения.

# 116
Ми той нали е германец ... Меркел ги покани, защо папата да не ги умие и нацелува. В потрес съм!
Предишният папа беше германец Wink
Кое те кара да си в потрес?

Предишния папа беше поляк .

Вместо да пишеш глупости и да ръкопляскаш
вземи и чети

Понтификат   Портрет   Име на български   Папско име   Рождено име   Място на раждане   Бележки
19 април 2005 до 28 февруари 2013 г.   BentoXVI-30-10052007.jpg   Бенедикт XVI   Papa Benedictus Sextus Decimus, Episcopus Romanus   Йозеф Рацингер   Марктъл на Ин, Бавария, Германия   Първият германски папа след Адриан VI през 1523. Най-възрастният, който става папа, след Климент XII през 1730. Първият папа в днешно време, който е роден в страна с недоминиращо католическо население.
Първият папа (от 600 г. насам), който се оттегля доброволно приживе от заемания пост. Получил статут на "Почетен папа"

13 март 2013   Pope Francis in March 2013.jpg   Франциск   Papa Franciscus, Episcopus Romanus   Хорхе Марио Берголио   Буенос Айрес, Аржентина   Първият папа от Новия свят.

Вина има. Винаги ще я има, и не е вина, която ние трябва да носим, защото не сме отговорни, но и подобни екземпляри, които не си дават никаква сметка за историята ме дразнят. Може да съм тъпа, може да съм всякаква, но за мен проблемът, с който Европа се сблъсква си беше предизвестен.

Терористични актове ще има и ще ни се наложи да свикнем, но е крайно време да спрем да сме коне с капаци и да се замислим какво се е случвало през годините.
Гнусния номер със вината не минава тук .Връщаме ти я . Да изпитват вина американците, които пускаха демокрация там .България не била на тази трапеза  Ти ако искаш, изпитвай вина -можеш и да приемеш няколко бежанци за целта . Както и да свикнеш с тероризма в Австралия.

# 117
  • София
Таис, кои са тия водещи ислямски духовници, дето масово издават фетви срещу ИД? Няколко британски мюсюлмани и един турски телевизионен проповедник...
Иначе са много благородни имамите - издават фетви срещи ИД, но пък със същите фетви позволяват мъжа да изяде жена си....

Хиляди ислямски духовници, по целия свят. Като почнеш от имамите в Австралия, Канада, Англия, та стигнеш до тези в Индия и Пакистан. Само в Индия са над 1000 подписалите.

Един от най-влиятелните и почитани ислямски духовници и учени, Абдулла бин Байя, също го е направил. Ти може и да не знаеш кой е, но за милиони мюсюлмани по света, той е фигура от огромно значение. Ето неговата фатва, на който му се чете:
http://binbayyah.net/english/2014/09/24/fatwa-response-to-isis/

Това за изяждането на жената не го разбирам..не съм сигурна, че има нещо за разбиране де  Tired

# 118
Символичните актове на Папата са, преди всичко, политически PR и са проява на лицемерие, разбира се. За мене е унизително да целуна ръка на духовник, въпреки че съм религиозна, и то много. Какво остава за миене и целуване на крака...Но на Папата това му влиза в служебните задължения.

Не вярвах, че ще съм на едно мнение с теб, ама както се пише - + 1000 Twisted Evil

# 119
Мис Джули, не знаех че в Турция има гражданска война, но за сметка на това слвдя историята и за мен ставащото е логично. Държавите, които страдат са страдали и преди, поради намеса на "бели" страни.
Всяка смърт е трагична, наранява близките и наси много скръб. Някак е лицемерно обаче да се жали само за определени жертви, а останалите не са хора и нямат близки всякаш.

Да пускам ли снимки на африкански деца или сами ще се сетите, ама за тях не ви е жал нали?

Стига бе, Даун! Ми те черни! Какво ще ни е жал! Нима още не си разбрала, че българите сме най-ценното племе на света! А това, араби, негри, те са полу-човеци. Къде са тръгнали да се бутат и те? Заслужават си и глада, и войната.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт