Наистина ли папата е измил и целунал краката на 11 бежанци?

• 23 060
  • 321
  •   1
Отговори
# 255
дори с тази промяна на традицията не е въведено измиване на краката на друговерци - там е посочено :избират се 12 ВЕРНИ ОТ БОЖИЯ НАРОД.
Другото е лицемерие и политиканстване

Да, промяната е, че вече включва и жени, доколкото разбирам.

# 256
  • Ямбол
Папата не е ли върховният католик, който да решава как да тълкува и осъществява ритуалите и традициите?
Той е решил, че така трябва и толкова. На който не му харесва да се отрече от сляпото доверие и да си избере друг гуру.

# 257
Папата не е ли върховният католик, който да решава как да тълкува и осъществява ритуалите и традициите?
Той е решил, че така трябва и толкова. На който не му харесва да се отрече от сляпото доверие и да си избере друг гуру.

Да, върховният католик е. Да, ако светият дух му каже, може и да тълкува, както му кажат отгоре. Онзи ден точно по канал едно слушах един мъж, който обясняваше как "светият дух имал последната дума, все пак".

# 258
Diana D, говориш, че ритуала е като малко кръщене. При православните не е така. На какво се основава това разбиране? При нас (православните) смирението не се свидетелства само пред вярващите в Христа. Интересно ми стана Simple Smile. Надявам се, че не те засягам като питам.

Не знаех достатъчно, затова чета - за да се обогатя. Нали не спорим дали ритулът е променен?
http://www.catholic-news.bg/?p=66110

Благодаря за линка. Папата сочи, че могат да се включват и "лаици". Какво се включва като значение в тази дума. Възможно ли е да е и друговерци?

# 259
Кое му странното,че има възмутени от избора на папата?Неодобряващите не трябва да изказват позицията си,а ако го направят трябва да бъдат заклеймени.Изказаха мнението си и толкова.Друг е въпроса,че уж не трябва да се смесват религия и политика,а е факт,че нещата се извъртат според/зависи накъде духа вятъра. Mr. GreenИ някои сляпо  се нагаждат според него.Един път мулти-култито е върха,друг път е провал,после пак е ок и даже задължително трябва да се наложи.В крайна сметка действителността доказва кой крив,кой прав.И колкото и да се въртиш г.за ти все отзад.

# 260
  • MI
Кое му странното,че има възмутени от избора на папата?Неодобряващите не трябва да изказват позицията си,а ако го направят трябва да бъдат заклеймени.Изказаха мнението си и толкова.Друг е въпроса,че уж не трябва да се смесват религия и политика,а е факт,че нещата се извъртат според/зависи накъде духа вятъра. Mr. GreenИ някои сляпо  се нагаждат според него.Един път мулти-култито е върха,друг път е провал,после пак е ок и даже задължително трябва да се наложи.В крайна сметка действителността доказва кой крив,кой прав.И колкото и да се въртиш г.за ти все отзад.

Ти сама си отговаряш на въпроса с това удебеленото. Папата е глава на католическата църква, не политик, При това коментиращите не са католички, а се чувстват лично обидени. И раздават компетентни мнения за религия, която не е тяхна. На мен ми звучи сюрреалистично.

# 261

Ти сама си отговаряш на въпроса с това удебеленото. Папата е глава на католическата църква, не политик, При това коментиращите не са католички, а се чувстват лично обидени. И раздават компетентни мнения за религия, която не е тяхна. На мен ми звучи сюрреалистично.
Нелия, не са обидени, нито се тръшкат , нито искат да са католици -точно обратното прочетох от момичетата.
По скоро отношението е подигравателно заради лицемерието на папата .

# 262
  • MI

Нелия, не са обидени, нито се тръшкат , нито искат да са католици -точно обратното прочетох от момичетата.
По скоро отношението е подигравателно заради лицемерието на папата .

Аз с друго впечатление останах, но ако е така още по-зле, защото се подиграват без да разбират защо се прави и какво символизира ритуала. Плюс че после се обиждат ако им се подиграват католиците или им кажат че не са християни.

# 263
Писано е защо ...Диана доста добре се аргументира ...няма да повтаряме като папагали едно и също.

# 264
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Папата няма ли правомощията да промени ритуала?
Не. Решенията за промени в църковните практики не се вземат еднолично.

# 265
Факта,че уж покрай религията,папата го играе и политкоректно на мен ми е достатъчно показателен.Жеста на смирение=съгласие с всичко случващо се.

# 266
  • MI
Писано е защо ...Диана доста добре се аргументира ...няма да повтаряме като папагали едно и също.
Мдаммм, много добре за който не се е интересувал никога. Виж в линка който сложих дали е точно така. Просто като не е твоята религия е нормално да не знаеш много неща. А и ако търсиш инфо на български е още по-нормално. Всъщност и на английски малко по-трудно ще намериш подробностите. Мисля че е очевидно защо.

# 267
  • София
Мен ако питате, темата е за ключ. Не виждам какво смислено още може да се каже, без да завием пак към бежанците или да повторим пак като папагали, както казва Василена, къде е сбъркал Негово Светейшество.

# 268
  • MI
Определено съм съгласна с Таис  Peace

# 269
Diana D, говориш, че ритуала е като малко кръщене. При православните не е така.

И според Римската църква не е така, въпреки че според тази статия, на места ритуалът е бил свързван не с гостоприемството, а с кръщенето.
https://www.catholicculture.org/culture/library/view.cfm?recnum=2648

Общи условия

Активация на акаунт