Нашите кухни - 63

• 136 863
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас
Моите доводи са същите. Сегашната ми кухня е с плочки и нямам търпение вече да ги махнем.

И да ви се похваля, че поръчахме мивка и смесител.  Grinning След много питане, чудене и четене взехме гранитна  PYRAMIS ALAZIA. Хареса ми в магазина, продавача ги похвали, а и ни направиха много добра оферта и цената наклони везните.
Смесителя е GROHE BAUEDGE. Надявам се да сме направили добър избор.

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 11:02 от Мaрия

# 316
  • София
Аз обратно на удобството за кухнята искам да сложа плочки. Искам да попитам, обаче, тъй като трябва да поръчаме кололичествата плочки как се редят - чак до земята ли и във височина колкото искам или малко под горната част на долния ред шкафове? Т.е. да се застъпват малко от долните шкафове или да ги редим до долу?

# 317
  • софия
За мен няма по-красиво от гръб с плочки и изобщо не ми е трудна поддръжката. Разбира се, всеки има различни навици при готвене и ползване на плота.
Плочките се редят между долния и горния ред шкафове като майсторът трябва да остави "луфт" за слягане на горните шкафове.

# 318
  • Раковски
Аз обратно на удобството за кухнята искам да сложа плочки. Искам да попитам, обаче, тъй като трябва да поръчаме кололичествата плочки как се редят - чак до земята ли и във височина колкото искам или малко под горната част на долния ред шкафове? Т.е. да се застъпват малко от долните шкафове или да ги редим до долу?

Лепят се само между плота и горния ред шкафове.

# 319
Моите доводи са същите. Сегашната ми кухня е с плочки и нямам търпение вече да ги махнем.

И да ви се похваля, че поръчахме мивка и смесител.  Grinning След много питане, чудене и четене взехме гранитна  PYRAMIS ALAZIA. Хареса ми в магазина, продавача ги похвали, а и ни направиха много добра оферта и цената наклони везните.
Харесва ми смесителят и на добра цена е! Как преценявате височината - хем да се събират тави и бутилки, хем да не пръска,ако е високо?

# 320
  • Бургас
.

Последна редакция: пн, 09 май 2016, 10:53 от Beauty.

# 321
Аз никога не бих си избрала смесител, който да няма изтегляща се душ част. Този изглежда добре, но на мен примерно, би ми липсвала тази опция. Peace

# 322
  • София
Благодаря за отговора Шадоу! 
Четох назад в темата и стигнах до извода, че първо трябва да се сложат долните шкафове, после плочките и накрая горен ред шкафове, ако има такива, че аз само на едно място май ще имам шкаф - надявам се правилно да съм разбрала! Останалото ще са лавици, май. И там се чудя докъде да стигат плочките нагоре  newsm78 Ей, трудна работа е това да си изясни човек какво иска Mr. Green

Доста е объркващо, някой беше казал, че точно отгоре надолу се правили кухните, но на мен това ми е странно.

# 323
Моля, да споделят притежателите на вратички Модекс, дали са доволни от тях. Скоро ще поръчвам и последно исках да финиширам с този въпрос. bouquet

Пак да попитам, благодаря предварително!

# 324
  • Бургас

Харесва ми смесителят и на добра цена е! Как преценявате височината - хем да се събират тави и бутилки, хем да не пръска,ако е високо?

Може би трябва да ги видиш, за да прецениш. Тави и бутилки със сигурност ще влизат, но колко ще пръска честно казано нямам представа.
Относно изтеглящото се душче - и аз много исках такова. Но смесителите на Грое от този тип са доста над бюджета ни. Аз до сега така или иначе не съм ползвала тази екстра и няма да усетят липсата й. А този като го видях в магазина страшно ми хареса на външен вид... и като цена. Grinning

# 325
  • София
Благодая ви за отговорите! И на мен сякаш повече ми допада кухня с плочки, но никога не е зле да се чуе и друго мнение.
Може и да е коментирано, но дали е възможно, тези които вече са поръчали кухните, да снимат и да пишат коя е фирмата, която ги е изработила. Разгледах албумите и има някои, които много ми харесаха, но не видях информация, а да пиша на всеки ми е неудобно.  Може би ако може и цена, размери, за да може да се ориентираме горе-долу. Благодаря!

Смесителят е много хубав. Ще си запазя линка за времето, в което ще избираме смесител.  bouquet

# 326
  • Варна
На мен ми харесват плочките за гръб но няма да сложа сега. Имам си 15г дъщеря която е твърдо против, въпреки красотите които и показах, твърди, че щяло да стане като в кухните на бабите и и толкова. И макар това да си е моята кухня, няма как да не съобразя и съгласувам всичко с останалите у дома. Току виж някой се престрашил да сготви вместо мен някой ден.Simple Smile))
И сега е много трудно защото не знам какъв гръб да избера ... т.е. какъв цвят. Категорично не искам да е с цвета на плота, а останалото ще е бяло. Бял гръб ли да сложа? ooooh! Ужас, ужас. А след това и цвета на стените трябва да измисля. Помагайте. Praynig

# 327
  • Бургас
Флаш, щом не искаш да е с цвета на плота, според мен трябва да е бял гърба. Т.е. с цвета на вратичките. Иначе става много шарено за моя вкус. Или пък стъклен гръб. Там също има голям избор и мисля че ще стои добре.

# 328
  • София
Благодая ви за отговорите! И на мен сякаш повече ми допада кухня с плочки, но никога не е зле да се чуе и друго мнение.
Може и да е коментирано, но дали е възможно, тези които вече са поръчали кухните, да снимат и да пишат коя е фирмата, която ги е изработила. Разгледах албумите и има някои, които много ми харесаха, но не видях информация, а да пиша на всеки ми е неудобно.  Може би ако може и цена, размери, за да може да се ориентираме горе-долу. Благодаря!
Моята кухня - закупена и монтирана преди 10 години от фирма Линеа Стар. За фирмата производител помня само че беше италианска. Гърбът избрах да е с плочки. И до днес не е мръднала и изглежда по същия начин, а доста се ползва.
Скрит текст:

# 329
  • София
Medy, много е хубава. Всъщност това са любимият ми тип вратички.
Аз понеже съм на тема плочки в кухнята да те питам- нарочно ли плочките зад аспиратора не са догоре? Понеже и аз съм в чуденка на кои места докъде да стигат и се вълнувам от съображенията, които налагат някои решения.

Общи условия

Активация на акаунт