Нашите кухни - 63

• 136 735
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • Някъде на път....
Здравейте Simple Smile Моля да ми препоръчате майстор/фирма /които да са бързи и коректни/ за изграждане на кухня. Става дума за терасата на гарсониера, която да бъде преустроена в кухня /взимане на размери, изработка на шкафове и монтаж/. Ще съм много благодарна за бързи отговори, защото сме малко притиснати от времето. За град София

"Бързи и коректни" - в този период на годината повечето коректни мебелни фирми/ респективно мебелисти вече са натоварени на пълни капацитети и работят с удължени срокове принципно.

Нека не забравяме и момента, в който клиентите си поръчват мебелите така, че монтажа да е точно в периода, в който те почиват, за да може като се приберат всичко да е готово.  Wink

Моята препоръка е по-скоро да ползвате услугата "Домашен майстор" или подобна такава - там сроковете за изпълнение са сведени до около 2 седмици.  Peace

Успех!  bouquet

Здравейте, предстои ми да правя кухня. Трябват ми плот с котлони за вграждане, фурна и абсорбатор - свободно стоящ в ретро стил.Разгледах, доста има на различни марки. Моля, ако някой е купувал скоро да сподели мнение, снимка. Както и дали някой е правил една стена на кухнята с плочки и без горни шкафове - само с открити полици.

Нещо такова ли имаш предвид?

# 541
  • Бургас
Цитат
Няма ли къде да ги видиш на живо и да ги сравниш?
Навсякъде ми показват мостра 2/2 и то само на мивката. За смесителя - само на картинка! Как да си избере човек, все пак не става въпрос за лев-два?!
Като говорите за модела, смятате, че Istros може да не са същото качество ли? Цената е 300 лв, ако това може да ви ориентира.

Съмнявам се да е различно качеството, по-скоро различни модели. Ама знам ли и аз.
Като бях писала по-назад, нашата я взехме от магазин Вето, които са основен вносител на немските мивки Шок. Момчето в магазина ни обясни, че скоро са били на представяне на Пирамис и са впечатлени. Те по нищо не отстъпвали на Шок, с доживотна гаранция от фабрични дефекти, здрави, лесни за поддръжка и т.н. На мен толкова ми трябваше и реших че това ще е мивката. Повечето пъти, когато съм взимала импулсивно решение е било правилно, та да видим. Laughing

# 542
  • Някъде на път....
Здравейте!
Скоро не съм ви посещавала, времето все не ми достига. Ние от два месеца сме в новата къща, не можем да й се нарадваме, макар да има още мнооого работа по нея. Не съм ви показвала кухнята, сега ще поправя тази грешка, и по нея има още доста неща за довършване, но и така си работи  Mr. Green
Снимки
Харесвам си я много, по мой модел е направена, доволна съм и й се радвам всеки ден. А шкафът-килер е уникален, побира невероятно много неща  Peace
dion, много хубава кухня! Поздравления!  bouquet

Много ви благодаря за съветите. Но не сте прави момичета за лака. Живея в Германия и тук кухнята ми е бял лак. Няма по-практично нещо за моята чистофайнска натура. Да, всичко мръсно се вижда, но и много лесно се почиства. Все пак предпочитам да го виждам, а не да почнат да ми лепнат пръстите по фронтовете, докато се усетя. Бях чела някъде, че е въпрос на качество на плоскостите. Друг трик е дръжките да са от край до край, за да не се пипат фронтовете много много.
..............
Абсолютно подкрепям!
Лака се чисти много лесно и според мен, да не говорим колко е стилен....
Като се замисля, и за дръжките си права - напоследък на гланцовите кухни клиентите предпочитат все по-големи дръжки...  Thinking

# 543
  • Добрич
Цитат

Скрит текст:
Навсякъде ми показват мостра 2/2 и то само на мивката. За смесителя - само на картинка! Как да си избере човек, все пак не става въпрос за лев-два?!
Като говорите за модела, смятате, че Istros може да не са същото качество ли? Цената е 300 лв, ако това може да ви ориентира.

Този модел Истрос е метален, нали? Не знам как е с поддръжката му спрямо варовитата вода. Иначе Пирамис са класа в металните мивки. Но аз си взех гранитна точно заради варовитата вода и съм доволна, с 25 год гаранция е .

# 544
  • Някъде на път....
.........

Аз имам мивка и на Фат/в мокрото помещение/ и на Пирамис/ в кухнята/, не са  сиви. Обаче не е никак трудно поддържането. Водата ни е много варовита и няма никакъв проблем. Капки не се личат. Гранитните мивки се поддържат много лесно, не сравнявайте с иноксовите. А ако трябва да избирам м/у Фат и Пирамис-категорично Пирамис-превъзхождат и по дизайн, и по структура, и по издържливост.
  П.С. Издръжливостта на Пирамис е както е показано в клипчетата от по-горния пост.

.........
Аз също съм категорично за Pyramis.  Peace

.........

Този модел Истрос е метален, нали? ......

Модела Istros на Pyramis, който е в промоция в момента, е за гранитна мивка:

# 545
Предстои ми правене на цялостна кухня. Иска ми се вратичките да са от гланц. Има някои неща, с които трябва съобразяване - например печката ни не е за вграждане ( а е много хубава и не искам да я сменяме), и разни други неща, които бих искала да обсъдя. За Варна става въпрос.
Не разполагаме с големи финансови средства в момента Simple Smile ще съм благодарна да препоръчате фирма. Преди мислих от Айко например, но сякаш се разубедих..

# 546
  • Някъде на път....
dion,ако си от София би ли споделила къде се намира този магазин?
Имам въпрос към знаещите .С какво може да съединят две части на дървен плот ,освен с лайсна?

Под дървен плот какво се има предвид? Масив, демек истинско дърво или плот от пдч (масовите)?
Истинско дърво.Ето този.
http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-worktops/57476/81452/

Дървен плот се съединява без лайсна, с водоустойчиво лепило.
След напасването на двете части, задължително се шлайфа, за да няма никакво разминаване между тях и чак след това се омаслява плота!  Peace
Личен опит - многократно.  Wink

# 547

Здравейте, предстои ми да правя кухня. Трябват ми плот с котлони за вграждане, фурна и абсорбатор - свободно стоящ в ретро стил.Разгледах, доста има на различни марки. Моля, ако някой е купувал скоро да сподели мнение, снимка. Както и дали някой е правил една стена на кухнята с плочки и без горни шкафове - само с открити полици.

Нещо такова ли имаш предвид?

Да нещо такова, но в по-селски вид. Кухнята ще е в къща на село, която ще ползваме първите години като вила.Представям си я в бяло, на дългата (5м.) стена с горни шкафове, а на късата (2,4м) само абсорбатор над котлоните и фурната в средата и от двете страни открити полици. Стената с плочки, като само зад котлоните ще са шарени, а останалите бели или кремави. Чуденката ми е какви да са уредите - модел и цвят. Единия вариант е дръжките, носачите на етажерките, смесителя и уредите да са в черно - съвсем случаен пример
http://www.tehnomix.bg/bosch-dww-063461 http://www.tehnomix.bg/bosch-hba-23-rn-61,
Другия вариант е със светли дръжки и уреди в бяли или слонова кост http://www.tehnomix.bg/elica-TAMAYA-RAIL-CR-60 http://www.tehnomix.bg/%D1%84%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0-gorenje-bo-53-cli
Това ми е дилемата с цветовете, а имам чудене и за вида абсорбатор такъв http://www.tehnomix.bg/franke-fcl-602 или метален като горе показаните?
Ако някой е правил кухня в такъв стил да сподели или просто мнение.Знам, че си е до лични предпочитания, но все пак трябва да видя нещо за да реша какво ми харесва.

# 548
Istros е гранитна. Има и същият цвят смесител с изтеглящ се чучур.

# 549
Здравейте Simple Smile Моля да ми препоръчате майстор/фирма /които да са бързи и коректни/ за изграждане на кухня. Става дума за терасата на гарсониера, която да бъде преустроена в кухня /взимане на размери, изработка на шкафове и монтаж/. Ще съм много благодарна за бързи отговори, защото сме малко притиснати от времето. За град София

"Бързи и коректни" - в този период на годината повечето коректни мебелни фирми/ респективно мебелисти вече са натоварени на пълни капацитети и работят с удължени срокове принципно.

Нека не забравяме и момента, в който клиентите си поръчват мебелите така, че монтажа да е точно в периода, в който те почиват, за да може като се приберат всичко да е готово.  Wink

Моята препоръка е по-скоро да ползвате услугата "Домашен майстор" или подобна такава - там сроковете за изпълнение са сведени до около 2 седмици.  Peace

Успех!  :bouquet

Здравей! Благодаря за отговора. Така е само, че ние търсим от около 2 месеца и само ни мотаят - днес ще звъннем, утре ще звъннем и времето минава ... Едни един месец ги чаках само да дойдат да вземат размери и да ни кажат цена за да преценим - така и не дойдоха. А всеки път като им се обаждах ми казваха, че ще го направят и че ще се обадят. Да бяха казали: "Извинявайте, но няма да можем". А те казват, че ще се обадят / един вид да не ни изгубят, като потенциален клиент/ и после нищо ...

# 550
  • Варна
Предстои ми правене на цялостна кухня. Иска ми се вратичките да са от гланц. Има някои неща, с които трябва съобразяване - например печката ни не е за вграждане ( а е много хубава и не искам да я сменяме), и разни други неща, които бих искала да обсъдя. За Варна става въпрос.
Не разполагаме с големи финансови средства в момента Simple Smile ще съм благодарна да препоръчате фирма. Преди мислих от Айко например, но сякаш се разубедих..

https://www.facebook.com/bellostylefurniture/?fref=ts - Бело стайл. Ние поръчахме от тях.

# 551
Цитат

Съмнявам се да е различно качеството, по-скоро различни модели. Ама знам ли и аз.
Като бях писала по-назад, нашата я взехме от магазин Вето, които са основен вносител на немските мивки Шок. Момчето в магазина ни обясни, че скоро са били на представяне на Пирамис и са впечатлени. Те по нищо не отстъпвали на Шок, с доживотна гаранция от фабрични дефекти, здрави, лесни за поддръжка и т.н. На мен толкова ми трябваше и реших че това ще е мивката. Повечето пъти, когато съм взимала импулсивно решение е било правилно, та да видим. Laughing
Днес трябваше да уточня цвета за мивката на Пирамис, но момичето от мебелната фирма сподели, че наистина са много здрави и се поддържат лесно само, че последната внесена серия в сивата гама били с дефекти. Имали различна дебелина в двата края, ставали на петна и вече 3 мивки върнали на вносителя - това вече ме довърши.......Вярно е, че имат гаранция, но никак не е приятно да се връщат напред - назад. Добри отзиви от клиенти имало за абсорбаторите турбо на Пирамис. Само искам да ми обясни каква е разликата от телескопичните абсорбатори и тези за пълно вграждане....

# 552
  • Раковски
Имам въпрос към знаещите .С какво може да съединят две части на дървен плот ,освен с лайсна?

Под дървен плот какво се има предвид? Масив, демек истинско дърво или плот от пдч (масовите)?
Истинско дърво.Ето този.

Този плот е пдч с 5 мм дърво отгоре, може да се съедини без лайстни по специален начин.

# 553
Сиси, Кой чучур? Ти за мивка ли говориш, че не е удобна или за смесителя?

Шоколадче, относно поддръжката-да, по-добре за мен е Пирамис гранитна, отколкото иноксова. Иначе има иноксови и на Пирамис и други марки т.н.

За смесителя.Извинявам се.Моя е грешката.

# 554
  • София

Истинско дърво.Ето този.

Този плот е пдч с 5 мм дърво отгоре, може да се съедини без лайстни по специален начин.
А какъв е специалният начин?

t_ilieva,благодаря за отговор.

Общи условия

Активация на акаунт