Нашите кухни - 63

• 136 884
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • софия
Аз имам частично направен долен ред и не е много за показване, но ето малко кофти снимки с телефон:
Скрит текст:
Дръжките ще са дървени и поставени различно от традиционното. Харесва ми, че плотът е почти същия цвят като пода, въпреки че тук изглежда различен; от сега ме дразнят свързващата лайса на плота и "дупките" до фурната, но ще гледам да ги превърна в ефект. Натрупаната камара е върху мивката.
Още не мога да реша за плочките между долния и горния ред шкафове. Чакам да сложат всички и се надявам да ми дойде просветление. Знам, че не искам марокански.

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 15:04 от zvanche

# 616
  • ВАРНА
Аспираторът почти не улавя миризмите и изпаренията от фурната, така че не се терзай къде точно ще я сложиш. Моята е под котлоните и пак си мирише, като готвя, дори на пуснат аспиратор.

Тогава проблема е в аспиратора,моят като е пуснат и се усеща течение по краката от фугата на  затворена врата на кухнята,толкова силно дърпа на 2ра степен.Миризма от фурната няма,дори риба като пека  Peace

# 617
  • до най-прекрасния мъж
Аспираторът почти не улавя миризмите и изпаренията от фурната, така че не се терзай къде точно ще я сложиш. Моята е под котлоните и пак си мирише, като готвя, дори на пуснат аспиратор.

Тогава проблема е в аспиратора,моят като е пуснат и се усеща течение по краката от фугата на  затворена врата на кухнята,толкова силно дърпа на 2ра степен.Миризма от фурната няма,дори риба като пека  Peace
Той за дърпането, дърпа, даже ако всичко е затворено, става вакуум и не мога да отворя вратата към хола. На 5 кв.м. кухня и най-малкия възможен аспиратор е поне 3 пъти по-мощен от необходимото. Въпросът е, че миризмата на 100 % няма как да се улови, колкото и да дърпа, като отвориш фурната и излезе парата, пак се разнася из цялото помещение и си трябва време да се проветри било посредством аспиратора или през прозореца.
Пък и много пъти съм казвала - не мога да я разбера тази мания за липса на миризми. Нима като сипвате или сложите яденето на масата, кухнята и трапезарията не миришат на готвено? С качествено проветряване и нормална аспирация стаите са в приличен вид, не е нужно чак такова вманиачаване.

# 618
А вие какви системи за организация смятате да си слагате из шкафовете и чекмеджетата?

# 619
  • варна
zvanche много добре се получава...явно манията "бяла кухня" ни е обзела масово  Mr. Green За лайсните не се къхари......до време ще е ..посля няма да й обръщаш внимание Peace

# 620
  • Раковски
Аз имам частично направен долен ред и не е много за показване, но ето малко кофти снимки с телефон:
Скрит текст:
Дръжките ще са дървени и поставени различно от традиционното. Харесва ми, че плотът е почти същия цвят като пода, въпреки че тук изглежда различен; от сега ме дразнят свързващата лайса на плота и "дупките" до фурната, но ще гледам да ги превърна в ефект.

Плота е можело без лайстна, етажерките е можело да се направят със съседния шкаф и да стане ъглов макар и едната врата ще е толкова голяма колкото да се закачат пантите. Ако при това положение ви нервят рафтовете (етажерката) може да сложите врата с панти пуш за да няма дръжки.

# 621
  • софия
Обсъждахме с майстора с лайсна и без, той ми обясни какво се случва в двата случая. Правил е доста неща сума години, та му имам доверие на преценката и опита. Избрах по-сигурния вариант. Ще трябва да свикна. Близо до снадката е готварския плот (над фурната е) и мивката. Дупките са широки 10 см. - вариантите са или рафтчета, или сайтна и се затваря. Няма място. Ще го мисля още, де.

# 622
  • на североизток
Звънче, добре се получава. А това черното на стената какво е?

# 623
zvance, а пода - не мога съвсем да видя дюшеме или паркет е, какво е точно, може ли да дадеш информация от къде е? Какъв цвят се води и омаслен или лакиран е?

# 624
  • софия
Звънче, добре се получава. А това черното на стената какво е?
В холната част ли? Радиатор.
zvance, а пода - не мога съвсем да видя дюшеме или паркет е, какво е точно, може ли да дадеш информация от къде е? Какъв цвят се води и омаслен или лакиран е?
Трислоен паркет-дюшеме. Дъб, лакиран мат. От Канор, за които имам много противоречиви впечатления. Леко ни скъсаха нервите, на места между стената и паркета има разстояние от 2 см., което слава Богу се покрива от перваза, единия от "консултантите" се опита да ни изнудва с мъжа ми, по отделно, да купуваме от тях подовите первази, докато не се обади дизайнерката се опитваха да ни мотаят за монтаж. Абе, общо-взето сървиса им не е добър.

Последна редакция: пт, 10 юни 2016, 20:21 от zvanche

# 625
  • на североизток
Радиатор, но какъв тип? И така ли ще остане видим?
Питам, защото ние харесахме едни лъчисти конвектори, които работят на ток и единствения им недостатък е, че трябва пред тях и около тях да няма нищо и съответно се чудя на коя стена да им отделя място. А те са по-широки, отколкото високи и се оглеждам за нещо високо, но тясно като вашето. Така отнемат по-малко ценна площ  Grinning А и вие щом работите със дизайнер, предполагам всичко е обмислено.

А за дупките до фурната - може да слагаш готварски книги или ако махнеш единия рафт да събираш табли, подноси и дъски за рязане Peace

# 626
  • софия
Радиатор-радиатор. С ТЕЦ сме. Просто го боядисахме прахово. Така ще остане, да.

# 627
  • In the shadows of my mind
Момичета, дайте съвет къде мога да разгледам хубави гръбчета за кухня? Не ми се ще да са плочки, а разните ПДЧ плотове-гръбчета не ми допадат. Гледам в гугъл разни хубави ламперии като тези и се чудя къде мога да намеря в София: нещо такова.

# 628
# 629
Здравейте и от мен!
Записвам се да ви следя, за да почерпя идеи за обзавеждане на кухня.
Приемам всякакви идеи най-вече за цветовите комбинации-стени, шкафове, декорация.
Иначе много харесвам стил шаби-шик и искам домът ми да бъде обзаведен горе-долу в този дух.
Предстои ни обзавеждане на кухня, спалня и хол.
И докато за спалнята съм си избистрила идеята в главата, то за кухнята се чудя.
Мисля си за цвят пепел от роза + шкафове във венге.
Какви са вишите кухни?

Общи условия

Активация на акаунт