как да познаете, че излизате с женен мъж след бързи срещи на clubr

• 117 500
  • 2 450
  •   1
Отговори
# 1 500
  • София
Гледам фокусът на темата рязко е сменен  Crazy

# 1 501
Но и коментирането как най-добре се възпитава и социализира дете, без самият ти да имаш деца или поне някакъв опит в отглеждането на дете, не е най-добрата идея.

Понякога страничният наблюдател вижда неща, които родителите не желаят или не могат да видят. Може би и аз не бих ги забелязвала тези неща, умишлено или не, ако имах деца. Плюс това повечето хора имат доста близък поглед и участие точно върху подобни ситуации, защото са били деца.

п.п. Мамасита, мисля, че сама ще достигнеш до моето мнение, като гледаш сина си, и сравняваш неговото социално ниво с твоето или на малкия дундьо, гледан вкъщи.

Това е абсолютно вярно и аз много пъти се опитвам да се поставя от името на страничен наблюдател, все едно че не са ми деца. И да, понякога хора, които нямат деца виждат в детето ти това, което като родител няма или не искаш да видиш. Аз се вслушвам и в тяхното мнение, какво като нямат деца.

Детската градина е полезна за децата, много повече отколкото да си стои детето с възрастните в къщи и да ходи по площадките. Децата си търсят своята среда и най - много научават именно, когато са сред деца. Виждала съм достатъчно деца, които не са посещавали градина, включително аз самата, както и сестра ми. Аз лично смятам, че в детската градина се научават безценни уроци. И да, социализира градината, определено. Човекът е такъв вид животно, което не може да оцелее без другите, без обществото. Колкото по - рано, толкова по - добре. Имам предвид след 3 години, де.

Абсурт, това, което описваш е съвсем нормално. Вторите деца, обикновено се гледат по - лесно. Дъщеря ти е била наистина мъничка, на една годинка. Но на три години или на две и половина не виждам нищо страшно в това дете да посещава градина.

Цитат
Както всички се сещаме, оказа се, че успешните не са послушковците и добре вписаните в колектива, а нестандартните.

О, Боже, тези които визираш са едно на милиарди. Да не говорим, че нестандартен е много разтегливо понятие. Обикновено родителите се утешават, когато децата им са аутсайдери, пардон "нестандартни"не им върви в училище, буйни са и т.н. точно с това, че всъщност отглеждат Айнщайчета, на които естествено средата им пречи и затова не се вписват в ...."колектива". Такива "индивидуалисти" няма съмнение, че са само гении.

# 1 502
Кукумицинка държавната ни политика е в посока насърчаване на даване на децата в детски ясли/градински институции.

Ако нещата са както са в Европа или тук със средна такса на дете в яслена възраст  1000 Евро/Долара на месец нещата рязко ще придобият друг облик.

Но с такса от 70 лева на месец ..всеки ползува даденото му право, което трябва да е  привилегия само на работещи на ниски доходи или на самотни майки.

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 22:29 от Анонимен

# 1 503
..всеки ползува даденото му право, което трябва да  привилегия на работещи само на ниски доходи или на самотни майки.
Така си го писала, все едно не е точно така Simple Smile
Около мен бивши щатни служителки масово ползват втора година майчинство, само ако цялата фамилия работи, т.е. поне 5 човека (2 комплекта баби и дядовци и съпругът) работят, за да може майката да гледа ЕДНО дете вкъщи.

# 1 504
Добре, в България майчинството било най-дългото в Европа или едно от най-дългите. Жените там си гледат децата, като работят само мъжете им ли? Без детски и т.н.? Не е като да нямам европейски колежки, които се върнаха на работа след първата година майчинство Simple Smile Освен да разпитам?

# 1 505
Ми не знам. Моите колежки например са стояли само докато им е траело майчинството. Шефката по три месеца, например.

# 1 506
Компетентните по-горе да кажат, че нещо ми се струва, че в чужбина раждаш и спираш работа, докато не отгледаш детето, че детска градина ала бала скъпо много Simple Smile

# 1 507
Баси, аз други впечатления имам, но да се изкажат. Не знам.

# 1 508
Контесата ще каже, че явно знае Simple Smile
Моя приятелка роди в Англия, но детето вече на година, а тя работи, но пък дават детето на някаква занимална през деня, явно е по-малко пари от заплатата и Simple Smile

# 1 509
Аз за моите впечатления изказвам мнение на база поне 300 майки в чужбина, ако не и повече.

Масово се връщат на работа изкарващите най-много пари и можещите да си позволят 2000 Евро/долара за две деца на месец като и  да им остават още поне толкова  след таксите на градината.

Другите, които работят за 2000 Е няма защо да се връщат на работа и чакат детето да започне у-ще и тогава тръгват почасово.

Или пък третите, които нямат нужда да работят и доходите на съпруга са предостатъчни за цялото семейство.

Реално и 2ри и 3ти вариант са най-добрите за децата, пък нека ние тука си разтягаме локуми колко е хубаво да са децата в яслата/градината по 10-11 часа на ден..

# 1 510
Между другото, не ви ли се струва странно да се смята за нормално хвърлянето на целодневна институция, където дори преподавателите са на две смени или почасово?

# 1 511
Другите, които работят за 2000 Е няма защо да се връщат на работа и чакат детето да започне у-ще и тогава тръгват почасово.
Ей тази група кой ги издържа, докато детето тръгне на училище?
И в колко български семейства могат да си позволят това?

# 1 512
От бързи срещи до ясли.....какво сте направили с темата не е истина Crazy

# 1 513
От бързи срещи до ясли.....какво сте направили с темата не е истина Crazy
И аз гледам и не вярвам на ушите си Grinning
Чакам да се стигне до старческият дом Grinning

# 1 514
  • Sofia
Чакам да се стигне до старческият дом Grinning

И след него... до два метра под земята. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт