как да познаете, че излизате с женен мъж след бързи срещи на clubr

• 117 404
  • 2 450
  •   1
Отговори
# 1 620
Имах предвид, че ще в майчинство за третото още 2 години поне, а след това не знам. Градини, у-ща, ваканции, бягане напред-назад и чудесии.  ooooh!

Мамасита, тресни на масата чифт баби и прибери пода.  Laughing

# 1 621
И никой не каза каква е работата от 8-12 и какво се прави през ваканциите с децата по 3-4 месеца?
Янтра не работи, защото лятната ваканция е почти 4ри месеца за малките класове и няма грам безплатна помощ. 1/3 от годината (и повече, сметнете малките ваканции тук-таме) някой трябва да ги гледа тия деца. За под трети клас говорим, големия е трети.
Именно ,а целодневните летни лагери и занимални са едни суми та се обезсмисля да се работи само за тях.. Напълно те разбирам.  Peace

# 1 622
Янтра, на работа ли пращат от форума, че се налагат такива подробни обяснения? Я ги заеби момите (и момците) с теориите и нулевата практика, пък си гледай децата, както смяташ за правилно  Hug

# 1 623

Кукумицинка, попитах и преди с какво реално ще се подобри живота с тези 400 лева и доколко дохода се простира ми е по-важното в уравнението.

Е, как с какво. 400 лева увеличение на семейния доход може да са разлика между мизерия и сносно съществуване, ако общият доход е 1000 лв. например, или преди да им се увеличи доходът с тия 400 лева, да са оставали на нулата и при по-големи заплати заради кредити и пр. Нека да не е 400, да е 1000 лева. Още по-трудно става, ако си във високите нива на заплащане в конкретната сфера, да получи сам човек подобно увеличение на дохода, но двама да получат по 500 лева увеличение вече звучи не двойно, ами петорно и отгоре по-реалистично. Да не почвам да смятам, но при реални осигуровки и работодателят има повече сметка на двама да увеличи заплащането със сума Х, отколкото на един - със сума 2Х.

# 1 624
  • Пловдив
Янтра, на работа ли пращат от форума, че се налагат такива подробни обяснения? Я ги заеби момите (и момците) с теориите и нулевата практика, пък си гледай децата, както смяташ за правилно  Hug
А не, аз се чувствам добре в кожата си и не ми пука, по принцип си мълча. Ама викам все пак да ги светна как стоят нещата за хората без баби и с повече деца. Пак по темата ще ми прещрака да пиша след 1-2-3 години.

Кукумицинка, попитах и преди с какво реално ще се подобри живота с тези 400 лева и доколко дохода се простира ми е по-важното в уравнението.

Е, как с какво. 400 лева увеличение на семейния доход може да са разлика между мизерия и сносно съществуване, ако общият доход е 1000 лв. например, или преди да им се увеличи доходът с тия 400 лева, да са оставали на нулата и при по-големи заплати заради кредити и пр. Нека да не е 400, да е 1000 лева. Още по-трудно става, ако си във високите нива на заплащане в конкретната сфера, да получи сам човек подобно увеличение на дохода, но двама да получат по 500 лева увеличение вече звучи не двойно, ами петорно и отгоре по-реалистично. Да не почвам да смятам, но при реални осигуровки и работодателят има повече сметка на двама да увеличи заплащането със сума Х, отколкото на един - със сума 2Х.
Зависи тия 400лв какъв процент от дохода са. За човек който взима 1000лв 400лв са 40% увеличение и се усеща, за някой който взима 4000лв са 10% - далеч не е толкова осезаемо.

# 1 625
  • Наблизо
Но първо трябва да се намери татко,за тия деца.

Почнах да схващам защо мъжете 33-34+,които директно да са готови на правопропорционалните претенции на възрастта на кандидат-мамата и 1-2 деца в рамките на 1-2 години.
Особено ако са виждали ''логистиката'' при роднини,приятели и колеги.

И на мен ми звучи страшно поставено така.Май е ''излъжете се млади,за да не знаете какво е''.

# 1 626
И 4000 лева да взима някой, ако харчи пак толкова по някаква причина (да речем скъпо поддържащо лечение на болен и пр,) и остава  със зор на нулата, че и я подминава, като си покрие разходите, пак ще усети, ако получава 400 лева повече, защото няма да остава на нула или на минус 100, а ще е на плюс 300-400.

# 1 627
Кукумицинка, ако с тези 400 лева увеличение стигат само да си платя частната детска градина на детето, то може и без него реално, нали?
Иначе съм за увеличаване на доходите трайно и целеустремено ,но това не става с имане на деца , за съжаление, а със свободно време за вкарване в работа, проекти, обучения и бизнес.  Peace

Янтра, да не ти пука. Аз съм на същото мнение и аплодирам такива майки като теб, защото реалността е такава и това е най-доброто за всички! Peace

# 1 628
Кукумицинка, ако с тези 400 лева увеличение стигат само да си платя частната детска градина на детето, то може и без него реално, нали?
Иначе съм за увеличаване на доходите трайно и целеустремено ,но това не става с имане на деца , за съжаление, а със свободно време за вкарване в работа, проекти, обучения и бизнес.  Peace

Контеса, случаят, от който тръгнахме, реалният, беше за около 3000 лева чист семеен доход на двамата. През втората година от майчинството този доход намалява до около 1800 лева, а имат разходи само за ипотека и режийни към 1400. В техния случай не трета година, ами и втора година майчинство не могат да карат, колкото и да се посвият. Да, дори и бавачка да бяха наели през втората година, пак семейният им доход след разходите за бавачка щеше да е по-голям, отколкото майката да си седи и да се наслаждава на майчинството.

# 1 629
Кукумицинка, обърках се вече.
Да, при това положение би имало значение.
Затова и се казвам, че не е важен размера на дохода само, а съизмеримо какво позволява този доход!

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 15:43 от Анонимен

# 1 630
Контеса, при това положение нямат кой знае какви възможности да спрат, да се поогледат, че и рязко да сменят сферата с по-добре платена, защото времето за подобна смяна и преквалификация не носи доходи, а си имат постоянни разходи. Организирали са си гледането на детето равномерно между двамата, не е метнато изцяло на майката. По-реалистично е, продължавайки да работят, всеки от двамата да си увеличи дохода с 200-500 лева, отколкото единият с 400-1000.

# 1 631
Не си още, трябва да напишеш статия от 1500 думи по темата на английски  Twisted Evil
Мся, с оглед на продукцията ми в този форум е ясно, че 1500 думи не са ми проблем. И английски знам ... средно, но за случая ще се напъна.

На мен ми е интересно защо никой не пита Янтра какво се случва, ако я напусне мъжът, а все мен питат, все едно съм жена като за напускане...

А за училищните години при малките- това е чак след доста време, дотогава имам начини да си наглася работата. Може пък да работя за Кукумицинка като фрилансър, дори тя потвърди, че може да се постигне прилично заплащане.

Макар че си мисля, че не е непостижимо за 10-годишно дете да прекара 5-6 часа само (от които 2-3 часа да поспи следобеден сън), без да подпали къщата.

Иначе с първия ми мъж, реална ситуация: ок. 3-4 хил. лева месечен доход, преди детето натрупване на резерв, докато ми траеше майчинството намиране на по-добра работа и договаряне на доста по-добро заплащане, липса на тежък ипотечен кредит- при такива условия много лесно се кара втора, че и трета година майчинство (просто трябва 1 година да спестяваш дохода на единия от родителите и ето ти финансиране за трета година у дома).

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 09:07 от The Siren of Titan

# 1 632
  • Пловдив
На мен ми е интересно защо никой не пита Янтра какво се случва, ако я напусне мъжът, а все мен питат, все едно съм жена като за напускане...
Не се притеснявай, стандарта ще ми спадне, но няма да съм на улицата.

# 1 633
И аз така общо взето. Всъщност ми е ясно, че жените с три деца имат и планове, и визия, по-скоро ми беше интересно защо госпо'иците държат да са толкова лоши пророци. В моя случай като че ли биха се изкефили максимално, ако съм от напуснатите, само че вероятността да стане клони към нулата.

Янтра, теб едва ли ще те напуснат, кой друг ще прави такива пълнени чушки:)

# 1 634
... по-скоро ми беше интересно защо госпо'иците държат да са толкова лоши пророци. В моя случай като че ли биха се изкефили максимално, ако съм от напуснатите, само че вероятността да стане клони към нулата.
Предполагам, че се чувстват провокирани от факта, че другите жени с три деца не се дават за светъл пример и не набиват канчета, че точно и единствено техният житейски модел е единствено правилният.

Общи условия

Активация на акаунт