Депресия, живот, семейство, страх Помощ!

• 19 655
  • 93
  •   1
Отговори
# 45
Всичко това изживявам от 6 месеца, абсолютно същото SadА съм на 30 г. Започнах антидепресанти, но вече нямам надежда, че ще се наслаждавам на живота както преди SadА толкова обичам живота,децата си,, мъжа си..И аз исках трето дете..И точно защото знаех че живота е много кратък се наслаждавах на всеки миг, а сега само се обвинявам за някои неща и не мога да си простя. В един момент и аз се изплаших, че няма да ме има, че може нещо да се случи с децата ми или мъжа ми и оттогава не съм същата Sad Не мога да се радвам на нищо, не помня откога не съм спала, имам чувството, че всеки момент
ще умра..

# 46
Като нищо организма ми е изключил след тези 2години стрес.....мисля си че най му се иска да се оправя.... да няма лекарства.... да се опитаме за още едно дете...и след това напълно да сменям работата.... за сега много съм намалила темпото и дано това помогне също.....
Стискам зъби и ще се дърпам повече за косата явно....дано се измъкна от дупката
Благодаря ви че пишете и споделяте.... няма един приятел с когото да поговоря
Siren той ниагарския не е особено релаксиращ но се ядва за един уикенд

Веднага мога да препоръчам Наречен.  Laughing Малко е скъпичко, но си струва.

https://www.grailsprings.com

# 47
Напълно съм съгласна че всичко това пряко го касае.... много пъти сме разговаряли за това как да променим нещата..той наистина е много угрижен и много се притеснява за мен.....лошото е че нито един от двамата няма представа как да променим живота си.....
Dana мен кредита за къщата...който вече е почти накрая никога не ме е притеснявал особено...поне знам че още 3-4 години и къщата си е наша....не беше лесно да се справим през годините но вече сме почти на финала
За работата...след всичко което стана.....не дължа никаква лоялност на работодател.... ще гледам мене си и това е....но факт е че първо трябва да се стабилизирам напълно преди  да мисля за местене....

Искам да си попитам.....чувстате ли се доволни от живота.....живеете ли без задръжки без да съжалявате за това или онова....знаете ли че сте на правилния път.....страх ли си е......от това колко бързо минава всичко.....мислите ли за това за колко кратко всъщност сме тук.....не мисля че ме е страх да остарея....като че ли най много при с то не мога да осъзная как един ден просто няма да ме има......всичко това което знам мога мисля преживявам просто...спира
Много ама много ме е страх да остана сама.....баба ми вече 40г е вдовица, майка ми 13.....са но при мисълта че това може да се случи и на мен и.........
Не знам защо всички тези страхове с такава сила превзеха и направо унищожиха съзнанието ми.....
А как са но ми се иска да ми е леко на душата.....да се усмихна да се радвам на всички и всичко около мен....да спя спокойно да очаквам с нетърпение слвдващия ден....бъдещето.....
Радвам се че споделяте.....

Типичен burnout. Имаш нужда от почивка, от драстична промяна. Опитай йога, плуване, разходки.

Аз бях много стресирана по едно време и отидох на психолог. В общи линии, зная как да се боря със стреса, но тогава нещо не се справих. Реших да бъда проактивна, за да не се стига до бърнаут. Един от съветите, които получих беше

Всеки ден отделяй по 20 минути, през които не мислиш за нищо, не слушаш музика, не гледаш телевизия. Седиш и се рееш в мислите си, без да мислиш нещо конкретно. Нещо като медитация.

На мен ми помогна.

# 48
  • Перник
Момичета, горе главата! Всичко ще се оправи!
Марсинка, от колко време взимаш АД?
В някои от постовете прочетох, че страхът от липсата на контрол над случващото се, е в основата на това състояние. Моето мнение е същото. Трудно е човек да излезе от дупката, но с помощ, с разбиране на проблема от стана на близките хора ще се справите!

# 49
  • София

Искам свобода време енергия сила да гледам деца как растат....да прекарвам повече време с любимия мъж.... да мога да чета да дишам да се разходя да изпия едно кафе без бързане без задачи просто да усетя живота...
Това ме плаши.....че незнам как да постигна това.....чувствам се като в капан.....все едно ме така затвор до пенсия....а тогава ще се огледам живота минал....и няма връщане назад.....
Как се преодолява това? Успял ли е някой да на на ли темпото да прави това което искам без задръжки без угризение без страх.....
Незнам.... може ни аз греша.....
Има един английски термин за това, което чувстваш- пренасищане с работа, стрес, контакти и т. н.
Щом знаеш какво искаш, седни и го сподели с мъжа ти. Спри работа, заеми се с нещата, които искаш.
Ще ви се намалят постъпленията, но ти ще компенсираш с нещата, които правиш вкъщи.
Нормално е да искаш да излезеш от коловоза.
Много хора не могат да осъзнаят какво им трябва, та ти си напред с няколко обиколки. Hug

# 50
  • Торонто/София
Всичко това изживявам от 6 месеца, абсолютно същото SadА съм на 30 г. Започнах антидепресанти, но вече нямам надежда, че ще се наслаждавам на живота както преди SadА толкова обичам живота,децата си,, мъжа си..И аз исках трето дете..И точно защото знаех че живота е много кратък се наслаждавах на всеки миг, а сега само се обвинявам за някои неща и не мога да си простя. В един момент и аз се изплаших, че няма да ме има, че може нещо да се случи с децата ми или мъжа ми и оттогава не съм същата Sad Не мога да се радвам на нищо, не помня откога не съм спала, имам чувството, че всеки момент
ще умра..

Марсинка  Hug
Напълно те разбирам.... аз съм така вече 1 година..... отлетя толкова бързо и толкова бавно едновременно.... но факт е че я пропилях.... в доктори депресия и 8 най различни лекарства....последните от които даже не действат....
След две седмици имам час при психиатърката и ще и кача че искам да приключвам с АД....повече проблеми имам отколкото помага.... ще гледам да се оправя сама и със терапия..... но повече лекарство не....станах опитно зайче тая година.... кой знае колко време ще му трябва да ми се изчисти организма....

Absurt благодаря за топлите дума....ММ знае за всичко.....няма несподелени неща между нас.....просто в град като нашия просто няма как да се издържане са но с неговата заплата..... затова и се чувствам като в капан.....знам какво искам но не мога да го постигна.... или поне незнам как......това е трудното....

Ето сега....един месец не съм работила.....беше сериозна последната му криза.....бях задълбала много надолу В дупката....утре съм на работа...... физически ми става лошо......цял ден.... 8ч да се занимавам с безсмислици.... и да се прибера чак в 6 вечерта....преуморена.....
Незнам просто какво да правя.....толкова ни се иска да си бъда отново аз.....да гледам на живота по същия начин да се радвам на всичко около мен......

# 51
Аз малко крайно ще погледна, ама няма ли някаква възможност за смяна на тази работа? Щом толкова зле ти действа... Аз само веднъж съм се тормозила с работа, но сутрин още докато отивах натам, ми ставаше лошо, та знам какво е. Издържах 3 месеца и напуснах.

Все трябва да има нещо, което те мотивира да вървиш напред и да полагаш усилия, но не знам в твоя случай какво е то.

# 52
О, да, при тези неща, които си написала, определено явно има сериозен проблем с работата. Лошо е това.
Тичкай при терапевт и коментирайте от какво да се започне - от почивка или от смяна на работата директно. Може пък ново различно поприще да те грабне и да видиш нещата от друга гледна точка.

# 53
  • София

Absurt благодаря за топлите дума....ММ знае за всичко.....няма несподелени неща между нас.....просто в град като нашия просто няма как да се издържане са но с неговата заплата..... затова и се чувствам като в капан.....знам какво искам но не мога да го постигна.... или поне незнам как......това е трудното....

Ето сега....един месец не съм работила.....беше сериозна последната му криза.....бях задълбала много надолу В дупката....утре съм на работа...... физически ми става лошо......цял ден.... 8ч да се занимавам с безсмислици.... и да се прибера чак в 6 вечерта....преуморена.....
Незнам просто какво да правя.....толкова ни се иска да си бъда отново аз.....да гледам на живота по същия начин да се радвам на всичко около мен......
Защо не потърсиш нещо на 4 часа- продавачка, например.
Бързо минават, контактуваш с хора и се разсейваш от лошите мисли, а и все пак ще изкарваш някакви пари.
При половин ден свободен ще се почувстваш по- добре.
Аз така реших да родя второто си дете- след 15 години работа на едно и също място, въпреки че беше по специалността ми, изведнъж добих чувството че ще умра от еднообразието.
Час пътуване на отиване, 9 часа работа, час за връщане, колкото да сготвя и да сложа детето да спи..........
Още ми се изправя косата, като се сетя.

# 54
И аз това щях да напиша - да премине на половин работен ден. Или да си вземе отпуска и после на половин работен ден.
Може и с работодателя да го обсъдиш това.
На мен ми се е случвало във фирма в която нямаше служители на половин работен ден, но поради семейните проблеми ми разрешиха без никакви въпроси.

# 55
При тези цени тук, единият трябва да има доста високи доходи,  за да могат да си позволят без финансови сътресения смяна на работа или минаване на почасова работа.

Продавачка на 4 часа въобще не е опция тук.

Имах предвид мм да си смени работата ако може за нещо по-доборо платено и когато това стане тя да се преквалифицира или сменя нейната, но с една стабилна подкрепа. Другото е ясно.

# 56
При тези цени тук, единият трябва да има доста високи доходи,  за да могат да си позволят без финансови сътресения смяна на работа или минаване на почасова работа.

Продавачка на 4 часа въобще не е опция тук.

Имах предвид мм да си смени работата ако може за нещо по-доборо платено и когато това стане тя да се преквалифицира или сменя нейната, но с една стабилна подкрепа. Другото е ясно.

А ако има и университетско образование и работа по специалността, малко трудно ще я напусне, за да стане продавачка на 4 часа.

# 57
  • София
Пак може да се downshift-не. Аз направих нещо подобно след второто дете, ти самата, Софи, ако не бъркам, си взела решение в такава посока.
Средната земя трябва да се търси. Също и да си дадем сметка, че сме жени, а не товарни магарета, и да си даваме почивки, когато можем.

# 58
Пак може да се downshift-не. Аз направих нещо подобно след второто дете, ти самата, Софи, ако не бъркам, си взела решение в такава посока.
Средната земя трябва да се търси. Също и да си дадем сметка, че сме жени, а не товарни магарета, и да си даваме почивки, когато можем.

Да, но си работя абсолютно по специалността, с добро заплащане и други "облаги"; просто можех да получавам поне двойно повече, но и да съм много по-ангажирана, ако не си бях поукротила амбициите. Тук ставаше дума за продавачка на 4 часа. Ами аз лично не бих на този етап. Утре може и да мисля различно, знам ли?

# 59
  • София
Да, аз също работя по специалността си, това имах предвид със средната земя - не да е продавачка на 4 часа, но все пак да намали темпото.

Общи условия

Активация на акаунт