Airbnb?

• 89 781
  • 717
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! За първи път реших да запазя през Airbnb вместо през booking. Хостът искаше връзка в Messenger, казах си ок, нов потребител съм явно иска да провери. Но започна с въпроси колко пари са ми искали от платформата и почвам да се напрягам. Мога ли да откажа request-a без да имам някакви удръжки, все още е pending?
Не си платила все още нищо, нали?
Не би трябвало да имаш никакви такси.

# 616
  • Варна
Здравейте! За първи път реших да запазя през Airbnb вместо през booking. Хостът искаше връзка в Messenger, казах си ок, нов потребител съм явно иска да провери. Но започна с въпроси колко пари са ми искали от платформата и почвам да се напрягам. Мога ли да откажа request-a без да имам някакви удръжки, все още е pending?
Не си платила все още нищо, нали?
Не би трябвало да имаш никакви такси.

Потвърдих с ApplePay, но реално нищо не е блокирано на сметката. В крайна сметка хостът явно иска да прескочи Airbnb, но мен не ме устройва.

# 617
Значи няма да има такса.
Винаги преди да пуснете request за резервация, имате възможност за комуникация в самата платформа. Желателно е там да се комуникира, за да се избегнат неприятни моменти. Никога не са ми искали други контакти ( хостовете). В самата платформа има достатъчно лични  данни , за какво им е месинджър.

# 618
Винаги, когато съм резервирала през Airbnb, съм контактувала с хоста в самата платформа.

# 619
  • Варна
Благодаря! Отказах я без проблем. Hug

# 620
  • На морето!
На мен дори периодично ми напомнят от платформата да комуникираме само там. Според мен пишете рипорт до съпорта на платформата с прикачен скрийшот на комуникацията, за да си направят проверка и да избегнат това неудобство на други хора.

# 621
  • Пловдив
Преди няколко дни освободихме къща, резервирана през airbnb.
Къщата беше стара, венецианска, в Гърция. Изкарахме добре, макар че имахме дребна неприятност в кухнята, заради мравки по плота. Когато си тръгвахме, почистихме след себе си, били сме внимателни, прибирали сме се чак към 6-7 вечерта. Щом се върнахме им написах отлично ревю, въпреки забележките.
Каква беше изненадата ми, когато няколко часа по-късно се започна направо тормоз - как корнизът в едната стая бил счупен и на плота в кухнята имало черно петно, което не можели да изчистят с нищо.
Според тях пердето направо висяло - а нио такова не сме направили или видели... Приложили са снимки на махнат корниз.
Петното на плота е в края, до стената - там, където вървяха мравките. За да ги спра бях поръсила там обикновена готварска сол, но нито съм слагала препарат - нищо. Те тръгнаха да питат какво сме ползвали за готвене или чистене - плотът бил скъп гранитен, не можело да се махне...
Някой имал ли е такъв казус - аз по никакъв начин не мога да докажа, че ние не сме направили тези щети - трябва ли да се обърна към airbnb, защото тези продължават всеки ден?

# 622
Аз отдавна вече не ползвам тази платформа, защото останах с впечатление, че застрахователните измами зачестяват. Свържете се с airbnb и никога не се съгласявайте да плащате, каквото и да е. На моя приятелка и бяха пратили директно някаква сметка за почистване на диван - просто отказа плащането по някакъв начин автоматично чрез сайта, като е написала коментар, че не е изцапала нищо.

Скрит текст:
Била съм и от двете страни. Като наемодател също не съм доволна, добра идея - лошо изпълнение. Като тръгнах да оправям данъците, свят ми се зави. А с тези хосотове, които искат да се заплати извън платформата, очите на четири. Явно не са регистрирани или поне не желаят сайтът да им отчита приходи, което е измама.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 15:42 от Анонимен

# 623
От години ползвам платформата, поне два пъти годишно, никога не съм имала проблеми с нищо. Обикновено избирам супер хостове и никога не резервирам апартамент без отзиви. Гледам внимателно оценките и чета отзивите, на мен ми дават добра ориентация. Буквам, предимно хотели, и през букинг, но предпочитам airbnb, по-удобна ми е като интерфейс и пр.  И в двете платформи може да се попадне на кофти хост, на проблем и пр. Не мисля, че може да се обобщи едната е по-добра от другата, просто не е вярно.

# 624
И в двете платформи може да се попадне на кофти хост, на проблем и пр. Не мисля, че може да се обобщи едната е по-добра от другата, просто не е вярно.
Това най-вероятно не е към мен, защото не съм споменала и дума за буукинг или пък коя платформа била по-добра. Аз съм написала само и лично моето мнение за този сайт, който съм ползвала от двете страни супер интензивно между 2016 - та и 2021-ва година.

# 625
Опитвам се да резервирам апартамент в Истанбул през октомври за 5 дни, но за всички избрани ми дава, че минималния престой е 100 дни? Това възможно ли е или аз не правя нещо както трябва?

# 626
Опитвам се да резервирам апартамент в Истанбул през октомври за 5 дни, но за всички избрани ми дава, че минималния престой е 100 дни? Това възможно ли е или аз не правя нещо както трябва?

Ми малко е трудно да познаем, но аз бих казал, че вероятно хоста така е въвел. Може да питаш така ли е наистина, ако се е объркал ще се поправи, защото губи резервации.

# 627
Това ми го дава за всички които пробвам...

# 628
Ми може да е бъг... Пиши на сайта
Не виждам какво ти можеш да правиш грешно...
На мен не ми дава такова нещо. Да не са ти баннали акаунта...

Доколкото си спомням ако търся за по-малък престой от минимума просто го дава като зает и не излиза в резултатите, така че е странно...

# 629
  • София
Това ми го дава за всички които пробвам...
Може да е било нещо временно. Тествах и всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт