Ставане рано, Проблем!

• 11 554
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
Издърпваш часа на лягане по-рано, няма друг вариант.
Това означава и малко по-ранна вечеря, да не се прекалява с течностите.
Добра идея е да се приглуши светлината, както и да се намали ползването на електроника (заради синята светлина).
Ето малко повече за ефекта от нея:
http://www.health.harvard.edu/staying-healthy/blue-light-has-a-dark-side
Ако все пак се налага да ползваш компютър, помисли за проложение като Flux:
https://justgetflux.com/

Ако все пак не успяваш да се пренастроиш, помисли да пиеш последното кафе за деня по-рано от сега и евентуално за 5/10 мин разпускащи упражнения преди лягане (големите фитнес топки са идеални за стречинг вечер и сутрин).

Като цяло формулата е създаване на рутина плюс дребни промени в ежедневието ти, главно насочени към премахването на пречещите на заспиването фактори.
И на мен хич не ми идва отвътре да ставам рано, ама хич, хич, хич. 

# 31
аз искам нещо да не ми се спи , не преспивни  Mr. Green

Завъди си мъж , роди деца  Laughing
Нал имам , пак ни стаа  Mr. Green

# 32
  • out of space
Мразя да ставам рано и имам щастието да не го правя често.

И аз така. Спя до 11 и то защото си навивам часовника, за да вървя на фитнес, иначе мога да откарам до 13-14 ч.

Два пъти в седмицата ставам в 8.30, за да вървя в офиса и ми е мъкаааа  Tired

Иначе да, книжката помага за заспиване, но още не съм открила начин за бързо разсънване.

# 33
Аз съм се убедила,че е индивидуално и не може да вървиш срещу природата.Доста по-възрастна жена от мен над 50год. си заспива в 21,30ч. и става около 7ч.сутринта.А уж им липсвал мелатонина на тази възраст.Нищо не приема,казва,че се изморява.Даже не работи Mr. Greenрентиерка е и между другото продава картини.Гледа си къщата и ходи по магазините.
Аз не мога да заспя около 22-23ч.колкото и да съм изморена.Събуждане преди 8-9ч. ми е адска мъка.Добре,че ми се налага само един път седмично или в извънредна ситуация.

# 34
Мразя да ставам рано и имам щастието да не го правя често.

И аз така. Спя до 11 и то защото си навивам часовника, за да вървя на фитнес, иначе мога да откарам до 13-14 ч.

Два пъти в седмицата ставам в 8.30, за да вървя в офиса и ми е мъкаааа  Tired

Иначе да, книжката помага за заспиване, но още не съм открила начин за бързо разсънване.

Ееее, ти си направо отличничка  Laughing Аз започвам работа от 10 и ставам около 9. Тренирам вечер, че преди работа не ми е комфортно - сигурно ще трябва да стана в 7 - правих го няколко пъти, но не е за мен.

# 35
Промяна на режима на детето първо, а после и твоя. Ранно лягане, ранно ставане. От 9:30 до 5:30 е достатъчно. Всъщност кой ще води детето на градина?

# 36
  • Куциндрел
Лягайте рано с детето. Оставяй детето на баща му да го приспива.
Уикендът гледай да поспиваш на обяд, поне съботата, за да си наваксаш поне малко часовете сън. Peace
Няма да свикнеш, аз едвам ставам в 6:30 през седмицата и то от години, ами първите 15 минути не знам къде се намирам.

# 37
  • Tам през Атлантическия океан
аз искам нещо да не ми се спи , не преспивни  Mr. Green

Завъди си мъж , роди деца  Laughing
Който както се уреди, откакто си завъдих мъж и дете спя много повече  Laughing
Едно дете  Wink а и ти е голямо Wink

големия като бе сам  нямах забележки относно спането ми  Wink

Та айде да не мерим Wink и не,  не се оплаквам , споделям Grinning

# 38
  • София
Ох, аз съм обратното. Ставам в 6 всеки ден, уикенда също. Максимум спя до 7 и нещо и като стана ми се вижда късно  Mr. Green В 22.30 почти винаги вече спя  Crazy Определено ранното ставане ме държи бодра, сутрин имам енергия яко. Ей на, станах в 6, кафе, баня, дрехи, спирала и си чета мамата до 8 часа.
Измих една тава даже и събрах прането  Mr. Green
Винаги са ме изумявали хора като теб  Crazy Като видна сова, от тийн имам проблем със ставането и преди 11 всичко ми е в графа ранна сутрин. Когато ходя на работа извън вкъщи, едвам се надигам към 7. През уикенда задължително си отспивам докъм дванайсет-един (когато нямаме планове за пътуване). Мъж, дете и 2 броя котки ходят на пръсти, за да не ме събудят, щото от опит знаят, колко съм зла тогава.

Съветът ми е да поработиш върху твоя режим, и режима на детето. Моето е в кревата обичайно към девет и половина. Лятото до малко по-късно, че се мотаем из парка и пия бира  Laughing

# 39
Аз пък всеки следобед спях с детето  Crossing Arms

# 40
И за мен е мн.трудно ранното ставане.Заминах за Германия и когато разбрах,че работата ще започва в 6 ми стана зле-час ми е нужен,за да се събудя,пия кафе-демек алармата звънеше в 5:10...Ами свиква се,влизаш в определен режим и някак биологичният часовник се настройва!Опитай да създадеш режим,спазвай го и макар и да е трудно се свиква... успех

# 41
Едно дете  Wink а и ти е голямо Wink
Не става дума за мерене, само казвам, че категоричния ти съвет не на всеки би помогнал, зависи от индивидуалния случай. 
Деца, характер (има такива, които не можеш да ги вдигнеш до обяд), и режим и на другите в къщата (ранобуден баща, свободен в ранните часове) - ето вариант за спокойно спане без ангажименти.
Отделно от това, ако човек си страда от безсъние по някаква причина, натоварването влошава нещата, обратно на очакванията.

Скрит текст:
За като бебе говоря, сега одъртях и спя по-малко  Mr. Green

# 42
Абе човек, като има зор, ще става и в 4 часа! И аз не съм от ранобудните и вечер, не мога да си легна преди 12, но сутрин ставам на секундата. Не че ми се става, но просто няма смисъл да лежа и да мрънкам колко ми се спи. Добре, че понякога карам по- късни смени и започвам примерно от 10 и тогава малко си отспивам.

# 43
Абе човек, като има зор, ще става и в 4 часа!
Така е, и аз съм ставала 5 и нещо, после и на лекции.
Но когато се наложи човек трябва да си пренареди другите ангажименти по начин, който ще го облекчи. Това пита авторката, доколкото разбрах, но не отговори на въпросите, за да й дадем съвети спрямо нейната конкретна ситуация...

# 44
Имам смени , в които ставам в 4 и 20 за работа, първите 2-3 дни ставам , ама на 5 алармата звъни поне 5 пъти докато се измъкна от леглото
BTW-какво ранно лягане , аз сега пия кафе  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт