Ин Витро при д-р Лилия Димитрова

• 105 353
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Siana84, много съжалявам за този резултат. Принципно, това което зная за ИКСИ и проверих и от западни сайтове е, че яйцеклетката се "оголва", т.е. премахват се мисля бяха гранулозни клетки (ако не греша), но някакви клетки около яйцеклетката. По този начин, ако тя е незряла реално не е годна за оплождане и шансовете са малки. При инвитрото, тъй като не се обработват допълнително, е възможно яйцеклетките, дори и незрели да узреят за 24 часа и тогава да се оплодят. Но при вас казваш, че задължително ИКСИ е варианта.

На мен не ми се е случвало до сега. Обикновено изпада по една яйцеклетка като незряла. Другите са ОК, или поне от другата клиника ми казваха, че са ОК, а ембриончетата бяха с фрагментации.

На прима виста и без да съм лекар: имаш ли алергии към антибиотици? имала ли си неразположение по време на стимулациите? Възможно ли е просто лекарствата (или някои лекарства) да не са ти подействали?

Аз съм с доказана алергия при алерголог към Пурегон и полу-алергия към Прегнил. Въпреки всичко в друга клиника започнаха стимулацията при мен с Гонал (което е сходно на Пурегона) и 4 дни фоликулите почти не мръднаха, дозите не бяха малки, но фоликулите си стояха на 10 мм (т.е. все още антрални). Нямах никакви видими алергични реакции, но е факт, че рекомбинантните (Гонал, Пурегон) при мен просто не действат. Включихме мерионал и фоликулите тръгнаха.

Теоретично има вероятност при теб пък да не сработва Прегнила / Овитрела?!?!?

Другият евентуален подход би могъл да бъде просто да се удължи стимулацията и фоликулите да стават по-големи преди Прегнила / Овитрела. Да се търсят други препарат за стимулация. С какви размери бяха при теб фоликулите на последният преглед преди Прегнила / Овитрела?

Аз си водя точна статистика по дни, брой и размер на фоликулите, дози и лекарства, хормони - всичко.

Focus_S, ако и двамата сте без патология защо се налага инвитро? Вие с неизяснена причина ли сте? За 31 г. само 4 яйцеклетки ми се вижда доста малко. С колко антрални фоликули беше ти при началото на стимулацията? Пак бих ти насочила вниманието към евентуални алергични реакции или несработване на стимулацията. По дни как протече стимулацията? Записвала ли си данните?

А инжекциите съхранявахте ли правилно? Примерно Пурегона/Овитрела трябва да е в хладилник през цялото време.

# 121
След 2 години неуспех решихме да си направим изследвания. Всичко е ОК с изключение на спермограмата, която е малко под нормата относно брой и подвижност. Решението според докторите беше ИКСИ като най-сигурно. Лекарствата съхранявахме в хладилник. За алергии не ми е известно.
Стартирахме от 9 антрални фоликула като за пункция станаха 7. Размерът по мои спомени на фоликулите 3 дни преди пункцията беше между 16 и 18 мм.

# 122
Focus_S, може да заподозреш алергиите, ако имаш история с алергии. Например: алергия към мухъл и плесен (кихане и ти тече носа, може и по-сериозни реакции да имаш), може да е свързана с алергия към пеницилин (аз имам доказана), която пък вероятно, но не задължително може да доведе до алергия към неомицини и стрептомицини. За зла участ, точно последните се ползват при производство на Пурегон. Та така при мен: явно имунната система при мен реагира и на малкото остатъци на неомицини и стрептомицини в Пурегона и от там давам положителна проба при алергии.
Разбира се, по-вероятно е да е трябвало да изчакат фоликулите да нарастнат още - не зная. Но принципно фоликули над 15 мм се пунктират, а за фоликули 18 мм и повече се счита, че би трябвало да имат годна яйцеклетка. А вит Д изследвала ли си?

# 123
Следя темата още от както д-р Димитрова беше във ВИЦ, защото смятах да направя консултация с нея, но да ви кажа честно, вече не съм толкова сигурна, че ще го направя  Thinking

Незрели яйцеклетки при контролирана стимулация говорят основно за неправилен подход с медикаментите, лошо таймиране или проблем с ембриолозите. Какво е обяснението на докторката?

При мен назначена пункция на фоликул 15 ММ доведе до незряла яйцеклетка, но бях на ЕЦ и пробвахме варианти, защото пък като станат над 18 ММ ги пукам сама, независимо от Прегнила.

# 124
Обяснението на екипа и на д-р Димитрова след като ние не скрихме разочарованието си беше, че са направили всичко по техните възможности и в никакъв случай не са ни неглижирали.

# 125
Обяснението на екипа и на д-р Димитрова след като ние не скрихме разочарованието си беше, че са направили всичко по техните възможности и в никакъв случай не са ни неглижирали.

Съжалявам, но това не е добър отговор! Освен ако възможностите им се свеждат до там!
Не искам да ви настройвам, защото сте избрали тази клиника и този доктор, но си търсете правата, момичета. Парите, които даваме не са малко и заслужаваме честност и коректност.
Когато направихме пункцията на моята незряла Я, докторката каза, че сме я извадили рано, т.е. ми каза причината да не се оплоди съвсем откровено.

Вие сте млада, нямате намален или изчерпан резерв, за да се кажат, че Я са лоши. В този случай причина се търси.

# 126
Момичета, ще ме извинявате, но малко прекалявате.
Всички знаете, че точности и гаранции в тази работа НЯМА!!!
Разбира се по-лесно е някой да е "виновен" разбира се. Лошото е, че това няма да ви реши проблема.

При нас със съпругата ми пък нещата се случиха напълно наопаки.
Отлична стимулация, достатъчно яйцеклетки. Достатъчно оплождания.
В последствие една по една всички измряха и до деня на трансфер беше стигнала само едничка, която също беше започнала да изостава в развитието си.
Направихме трансфер само с едничка с минимални шансове. Вече бяхме започнали планирането на следващия опит, когато получихме положителния тест. Сега си имаме 9 месечно прекрасно момиченце.

Разбираемо е, че изживявате своите разочарования, но според мен правите неоснователни заключения и слагате етикети без да имате най-малкото необходимото образование за това.

Всеки е свободен да избира своя лекар и клиниката на която да се довери. Ще ви пожелая късмет в пътя, който сте избрали, но преди да се доверите на друг, информирайте се подробно (от първа ръка ако можете). Това би ви спестило още доста разходи и разочарования.

Хубав ден на всички!

# 127
Focus_S и Siana84 ,
искрено съжалявам и ви съчувствам, момичета ! Всеки от нас "плаща" цената, за това да сбъдне своята най- съкровена мечта- буквално и в преносен смисъл. Силно подкрепям изказаното мнение на Vokil, и най- вече поради факта, че нищо за съжаление няма гаранции и 100% успешен завършек. Иначе не само за нас, но и за самите д-ри щеше да е къде къде по- лесно.
Моят личен опит до момента ми е показал, че "големите" клиники и "мили" усмивки са нищо повече от прах в очите. Загубих година и нещо в ходене по търговци, а не лекари, които не вземаха проблема ми лично, а ме гледаха само като ходеща касичка ... Само като си припомням ... и ми призлява от това как определени места и псевдо лекари са превърнали това в успешен бизнес за милиони, и търгуват с болката и мечтите на всички хора като нас !
Вярвам в интуицията си, вярвам и в д-р Димитрова, всеки има право да опита, и да направи своята преценка. За пръв път се чувствам не просто пациент, а човек. Човек, който получава правилното към себе си отношение, такъв който бива разбран и подхождат към него с индивидуален подход, а не на конвейр !
Искам дебело да подчертая, че изказвам своето лично мнение, не като специалист в тази област, а като човек "ходещ по мъките" само и само един ден някой да го нарече: МАМА ...
Момичета, дано скоро всяка от нас да сбъдне точно тази своята мечта !  Praynig Hug

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 21:34 от Fortuna_85

# 128
Мили момичета и момче,
Коментарите ми нямат за цел да ви разколебаят относно избора на лекар и клиника, моля, не ме разбирайте погрешно.
Като човек, който се бори със стерилитета от доста време, намален яйчников резерв, години ходене по мъките и много точна и ясна преценка относно способностите на родните специалисти, просто ви съветвам да сте по-настоятелни и да не позволявате да си играят със съдбите ви.
Всички отделни теми, посветени на дадена клиника или лекар, нямат за цел само да величаят съответното лечебно заведение или репродуктивен специалист. Тяхната цел е да се споделя опит, практики, да се обменят идеи и да се дават съвети там, където е възможно.
Искам най-приятелски просто да ви посъветвам да сте по-внимателни и по-малко доверчиви, защото не само "големите" клиники раздават "мили" усмивки, за да ви привлекат за пациенти.
Желая от сърце успех на всички ни и силно вярвам, че който се бори до край, само той ще сбъдне мечтата си  Hug

# 129
  • София
Focus_S, Siana84, съчувствам ви и разбирам разочарованието ви! Само не се предавайте..

Днес мина моята пункция. Доминантния фоликул, за който се тревожих, че няма да "устиска" до днес, беше на линия. Напразно съм го мислила - оказа се кух. От 5 фоликула извадихме 3 яйцеклетки. Стискам им палци, дано да са читави и да настъпи оплождане.
Иначе самата ми пункция мина гладко, бързо и без проблем излязох от упойката. Почти нямам болки.

# 130
Focus_S, Siana84, съчувствам ви и разбирам разочарованието ви! Само не се предавайте..

Днес мина моята пункция. Доминантния фоликул, за който се тревожих, че няма да "устиска" до днес, беше на линия. Напразно съм го мислила - оказа се кух. От 5 фоликула извадихме 3 яйцеклетки. Стискам им палци, дано да са читави и да настъпи оплождане.
Иначе самата ми пункция мина гладко, бързо и без проблем излязох от упойката. Почти нямам болки.

Сгискам палци, Ломбарди!

# 131
Lombardi , стискам палци за теб и скоро очаквам да се похвалиш с добри новини !  Hug
Nachita_Nachita, както аз, така предполагам и Vokil не смятаме д-р Димитрова за гений или безгрешна, но от своя опит мога да кажа, че това, което открих в нейно лице, уви не го видях в "големите" клиники, при "великите светила" там ... факт ! Всеки има право на свое мнение и преценка, не определям себе си като наивна, просто вярвам в избора си, и имам доверие на лекаря си ! За себе си смятам, че това спомага нещата да се случват. Simple Smile
Поздрави от мен !  Peace

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 21:40 от Fortuna_85

# 132
Разбира се, че не.
Просто човешкото същество и неговите здравни проблеми са толкова сложна дисциплина, че универсални отговори и гаранции никъде няма. Това е основното, което исках да кажа.

Другото важно нещо, което винаги съм твърдял е, че според МЕН (не искам да ангажирам никого с мнението си), в една такава тежка ситуация, човек трябва да има доверие на своя лекар. Не мислете, че аз съм си загубил ума по доктор Димитрова още с първото ми влизане в клиниката. Напротив. Бях краен скептик, бях безкрайно подозрителен, бях озлобен, бях черноглед и всички онези неща, които не трябва да си. Просто животът ми се е стекъл така, че съм се отвисял по болници, доктори, псевдо доктори, търгаши в бели престилки и тн. Напарил съм се достатъчно и когато с жена ми тръгнахме по мъките за дете, знаех и имах доста добра представа в какво се забърквам с инвитро клиниките.
Влезнах при д-р Димитрова с всички възможни резерви на света и с една едничка капчица надежда.
Във времето това се промени и със съпругата ми нямахме съмнение, че това са хората на които ще се доверим.
Спокойствието, сигурността и надеждата които ни вдъхнаха, смятам изиграха своята роля и спомогнаха за нашия положителен резултат.

Не искам да възхвалявам или да критикувам никой специалист. Просто смятам, че ако някой се съмнява в лекаря срещу себе си е по-добре да го смени на време. Хубаво е разбира се преди да се предприемат такива решителни стъпки, да имате добра ориентация и да си набавите достатъчно информация за мястото, където ще отидете.
За съжаление по нашите географски ширини наистина има лекари, които просто ще ви изконсумират финансово до колкото им е възможно, без изобщо да им мигне окото за вас, за болката ви, за нещастието и проблемите ви. Внимавайте.

# 133
Цитат
Спокойствието, сигурността и надеждата които ни вдъхнаха, смятам изиграха своята роля и спомогнаха за нашия положителен резултат.

Не искам да възхвалявам или да критикувам никой специалист. Просто смятам, че ако някой се съмнява в лекаря срещу себе си е по-добре да го смени на време. Хубаво е разбира се преди да се предприемат такива решителни стъпки, да имате добра ориентация и да си набавите достатъчно информация за мястото, където ще отидете.
За съжаление по нашите географски ширини наистина има лекари, които просто ще ви изконсумират финансово до колкото им е възможно, без изобщо да им мигне окото за вас, за болката ви, за нещастието и проблемите ви. Внимавайте.
Напълно те подкрепям, Vokil за изказаното мнение ! Разбираемо е, всеки от нас да си "носи кръста" от обикаляне по "светила" и да се е напарил. Моят съпруг в началото не се различаваше много като поведение и очаквания като описаното от самия теб. Simple Smile Ние също за себе си вярваме, че сме открили точния не просто лекар, а Човек, който приема болката и надеждите ни присърце !
Късмет желая на всеки, който води борба за това да стане родител.

# 134
Здравейте момичета, аз бях на преглед при Димитрова на 14.04 и на мен клиниката ми се стори малка и кабинета тесен, на администрацията момичето изглеждаше доста отегчено от работата си, но да не изпадаме в излишни подробности, важното е нещата да се получат. Simple Smile Ние със съпруга ми си напраяихме някои изследвания. На мен цит. Маска, кръвни групи и проверка за спин, мисля,че платих около 120 лв. Някаде за тях. Аз чакам към 6.05 да започна стимулацията. Антимюлеровият Ми хормон е 8.92, до колкото разбрах много малка доза ще ми изпишат за стимулация.
Успех на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт