Ин Витро при д-р Лилия Димитрова

• 105 466
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Siana84, честито и от мен! Толкова много се радвам, че след всичките притеснения имаш този чудесен резултат. Поздравления, пожелавам ти спокойствие и само положителни трепети от тук насетне.
Чакащите девойки и тези, които са в процедура в момента - стискам ви палци и искрено се моля темата да прелее от положителни коментари!

# 226
  • София
Искам да кажа и за Гергана Ингилизова, че е много добър професионалист с голям опит, и точно тя ми вдъхна куража и силите да повярвам че моето ембрионче ще стигне до трансфер.

Siana84, честит положителен тест и дано се превърне в здраво бебче на финала!

колкото до ембриоложката, обаче, нещата не стоят точно така, както си ги написала. кураж и надежда може да вдъхва всеки, това говори положително за човека като личност, но не го прави "много добър професионалист с голям опит", още по-малко пък "един от най-добрите български ембриолози" - както беше подхвърлено тук по-нагоре без никаква аргументация. мисля, че и самата ембриоложка ще се засрами, ако прочете тия квалификации, защото просто не са верни.
достатъчно е да се прочете внимателно официалната й биография, публикувана на сайта на клиниката, за да се направят изводи относно опита й, като имате предвид, че официалните биографии винаги са поукрасени. това не е първият опит за целенасочено създаване на фалшив онлайн ореол около дадена личност от сферата на репродуктивната медицина.

# 227
Siana84, честито Simple Smile Много се радвам, че тръгнаха положителните новини и се надявам да има още много щастливи момичета Simple Smile

# 228
Сияна, честито и от мен - много се зарадвах! Сега спокойствие и здрава храна, за да расте мъника Simple Smile

Ломбарди, благодаря ти! Още си е снежинка, нашият герой и сега съм в подготовка за ЗЕТ - наредих списъка с поддържащите лекарства и спазвам графика.
Относно питането ти: подгответе документите за фонда с мъжки фактор, като е необходимо и становище от уролог. Това е отделен лист, на който той дава своето заключение, че вариантът е инвитро/икси. Д-р Кацаров наистина е помогнал на много двойки и до колкото ми е известно е единственият уролог и андролог в България, т.е. има и двете специалности. Отидете на преглед при него и предполагам, че той може да ви издаде това становище за фонда. Друга особеност за фонда, при кандидатстване с мъжки фактор беше 2-те спермограми да са правени с разлика от над един месец, за да ги признаят. Успех! Simple Smile

Фортуна - стискам палци! Simple Smile

# 229
  • София
Magdalena1978, днес бяхме при д-р Кацаров. Вече имаме някаква яснота защо са лоши показателите в спермограмите. Всъщност, причините са няколко.. Доволна съм от консултацията, докторът е компетентен и прям. Иска да направим ДНК фрагментация на сперматозоидите. Някой от вас правил ли е такава и има ли инфо къде е най-удачно да направим изследването?
Относно фонда, написа ни експертно становище. Двете спермограми, които отговорят на изискванията за финансиране са с дати 27.04.16 и 25.03.16. Правени са съответно във Вита и Виена.

Фортунче, силно ми се иска днес да си развълнувана и щастлива!

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 16:07 от Lombardi

# 230
Здравейте момичета, благодаря от сърце за милите ви думи и  ще се моля да се случи и вашето чудо.
Сега само чакам да го видя, тъй като все още съм като в сън , искам да го  видя че е там и че е всичко е наред  Praynig Не мога да повярвам че след дългите 6 години борба и при нас се случи.
Що се отнася до ембриоложката , това си е мое и не го налагам на никого, исках само да кажа че тя ми даде сили и кураж да повярвам че въпреки незрелите ми яйцеклектки и едничката ми оплодена е достатъчна да се случи чудото и то се случи.
Фортуна и Магдалена стискам палци и се моля и при вас да стане Praynig
Имайте вяра.

# 231
Ломбарди, кой ще ви подготви документите за фонда?
Тест за ДНК фрагментации (SDI тест) зная, че правят в клиника Малинов. Предполагам, че правят и при д-р Стаменов. За други - не зная за съжаление. Мисля, че предварително трябва да се уговорите за час.
Ние така и не стигнахме до този тест.

# 232
 newsm32 congrats.

и аз започвам с стимулация но това е за второто бебе

# 233
Здравейте, момичета !
За съжаление моята мечтана одисея приключи неуспешно с мисед ... Както се казва- стигнах до кладенеца и се наведох да отпия, но не стана ! Обсъдих с д-р Димитрова възможните варианти да не стане. Знам, че при пациенти с ПКЯ това за съжаление се случва и никой не знае защо, но все пак ще си пусна набор от всички генетични и тромбофилии, за да видя откъде ще излезе нещо. Според Док няма смисъл от друг тип изследвания, защото все пак и въпреки ниските нива на ЧХГ се вижда имплантация, но ембрионите спират развитие. Като цяло от пункция само с 10 фоликула- излязоха 5 яйцеклетки, от които 1 незряла.  Двете не се оплодиха, но до финал на 5 ден трансфер имахме 2 ембриончета успешно и добре развити.
Тъй като съм лаик в Инвитрото (това ми беше 1 опит), моля по- запознатите да споделят свой опит, да ме посъветват какво е добре да направя от тук насетне.
Поздрави !

# 234
Fortuna_85, много съжалявам!  Hug
До колкото разбирам: TSH контролираш с Л-тироксин и е в норма; инсулиновата резистентност също контролираш с Метформин. Така контролираш с ПКЯ.

Ще нахвърлям някои неща:
- ако при цветната снимка се е видяло проблем с дясната тръба е добре да се провери това нещо. Ако има хидросалпингс, това ще провали бъдещи опити. Не винаги хидросалпингса се вижда ехографски. Нова цветна снимка или лапароскопия - замисли се за това. Решението не е лесно за лапароскопия.
- полипи. Първият ми опит беше с биохимична бременност (ранен мисед) и чак после заподозряха полипи, които махнаха по време на хистероскопия. Полипите действат като спирала - възпрепятстват имплантацията и променят средата в матката - има някакво някаква имплантация, има ЧХГ, но то е ниско.
- скрит мъжки фактор. Ако всичко е наред при спермограмата, пуснете SDI тест (ДНК фрагментациите). Понякога дори и при добри спермограми може да има скрит проблем при плувците. Такъв тип проблем също води до ранна загуба.

Надявам се всички възможни полово-предавани болести да за изключени при вас: хламидии, микоплазми (2 вида); уреаплазми (2 вида).

Сега си почини малко. Събери си мислите, събери си силите и после смело напред.

# 235
Здравейте, момичета !
За съжаление моята мечтана одисея приключи неуспешно с мисед ... Както се казва- стигнах до кладенеца и се наведох да отпия, но не стана ! Обсъдих с д-р Димитрова възможните варианти да не стане. Знам, че при пациенти с ПКЯ това за съжаление се случва и никой не знае защо, но все пак ще си пусна набор от всички генетични и тромбофилии, за да видя откъде ще излезе нещо. Според Док няма смисъл от друг тип изследвания, защото все пак и въпреки ниските нива на ЧХГ се вижда имплантация, но ембрионите спират развитие. Като цяло от пункция само с 10 фоликула- излязоха 5 яйцеклетки, от които 1 незряла.  Двете не се оплодиха, но до финал на 5 ден трансфер имахме 2 ембриончета успешно и добре развити.
Тъй като съм лаик в Инвитрото (това ми беше 1 опит), моля по- запознатите да споделят свой опит, да ме посъветват какво е добре да направя от тук насетне.
Поздрави !

Фортуна, щом има имплантация и две хубави ембриончета, значи има голям шанс.  Направете изследванията и се подготви за нов опит, който ще е успешен. И на мен пурвата ми бременост завърши с мисед в 9г.с. и с кюртаж. Прежовях го много тежко, но продължаваш напред. Успех и ни дръж в течение.

# 236
Magdalena1978, искрено ти благодаря за всички насоки и съвети.  Hug Само за полово- предаваните болести съм на 100% сигурна, че всичко е ок и отрицателно, защото ги бях пуснала преди време в Геника. Това за новата цветна снимка малко ме плаши ..., защото споменът от тази манипулация ми е в "топ" класацията на гадни преживявания. Но независимо от това ще си обърна внимание и там, щом това би помогнало- на всичко съм готова. Според д-р Димитрова проблемът е или генетичен или някой от 6- те маркера на тромбофилията е кофти (мисля сега да си пусна целият пакет пак в Геника).
П.С: Магдалена, тъкмо се разрових за "мръсната гад"- хидросалпингс. #Cussing out Съвсем ясно си припомних как в "Надежда", без да ми казват точното наименование на тая гад ... ми обясниха метафорично, че дясната ми тръба е нещо като запушен сифон/мивка. Събира, събира и после бълва гадости в тръбата като я запушва и прави безполезна. Но никой досега не ми бе разяснил, че това може да отиде и вътре в матката, и да пречи на средата там, и съответно да възпрепятства бъдещо имплантиране и развитие на ембриони. Ужассс ..., просто не знам какво да кажа. "Купонът" няма край, тъкмо си мисля, че не пропускам нещо ... и изненада !  Cry
Отново ти благодаря, Магдалена за съветите ! Ще проверя всичко- едно по едно.
roha28, благодаря от сърце за подкрепата и куража ! Думите ти ме изпълват с вяра, че следващият път нещата ще се случат !  Hug
  На всички чакащи ... пожелавам от сърце успешен финал, вярвайте и се борете за своето щастие !!!

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 23:29 от Fortuna_85

# 237
Fortuna_85, всичко ще бъде наред! Направи и генетичните изследвания.

Аз лично също обмислям лапароскопия за мен отново, но преди всичко се надявам ЗЕТ да бъде успешен. Дори лапароскопия + хистероскопия сериозно обмислям като вариант.

# 238
Магдалена, ще се моля да имаш късмет със ЗЕТ, и да не ти се налагат другите манипулации пак да ги правиш. Това, което аз се чудя за мен е дали лапароскопията наистина ще ми реши проблема ? И от всичко, което прочетох гаранция  да не се появи отново рецедив от хидросалпингса няма, което е много гадно.  Sad
От сърце ти пожелавам късмет, стискам ти силно палци този път да ти се случат нещата ! Hug

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 07:44 от Fortuna_85

# 239
Fortuna_85, много ти благодаря!  Hug

Относно това дали лапароскопията ще ти реши проблема - зависи какво ще се направи и как. Понякога могат да прекъснат тръбата - т.нар. клампиране (ако не греша термина) - един вид прищипват я, за да не може тази течност да стигне до матката и да прави проблеми при имплантацията. Но трябва да се разбере, дали наистина имаш хидросалпингс. Просто исках да ти насоча вниманието към възможни пречки и неща, които имат нужда от обмисляне. В Турция например винаги искат да видят състоянието на тръбите преди да направят процедура.

Можеш да обсъдиш първо с д-р Димитрова. Можеш да обсъдиш после и с д-р Николай Попов, който е също част от екипа и е специалист по лапароскопии. Това, което съм видяла до момента (без да съм лекар) е, че ако има някакъв проблем с тръба /тръби или е причинен от полово-предавани болести, или от ендометриоза. Няма как тръбите да се "повреждат" от нищо. Но може и да греша в преценката си - не гарантирам, че горният извод е верен.

Общи условия

Активация на акаунт