Ин Витро при д-р Лилия Димитрова

• 105 482
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • В сърцето на любимия човек
Това, което съм видяла до момента (без да съм лекар) е, че ако има някакъв проблем с тръба /тръби или е причинен от полово-предавани болести, или от ендометриоза. Няма как тръбите да се "повреждат" от нищо. Но може и да греша в преценката си - не гарантирам, че горният извод е верен.
Извинявам се, че се намесвам, но това не е точно така.
В някои случаи тръбите са с деформации по рождение - по-къси, нагънати, липсващи и т.н.
Възможно е да се получат сраствания при предишни операции, например при възпален апандикс.
Има случаи на проходими тръби, но унищожен фимбриален апарат и т.н.
Като цяло най-честите причини за запушване на тръбите наистина са инфекциите (като хламидия), ендометриозата, но има и много други.

Аз съм с една запушена тръба - контраста достига почти до яйчника, но в края тръбата е запушена. Лекарите в Надежда, д-р Райков и д-р Персенска, както и д-р Попов от Вита бяха на едно мнение, че при отсъствието на хидросалпингс и необходимостта от ин витро поради мъжки фактор и НЯР, по-добре е да се изчака с лапароскопията и да се пристъпи към асистиран опит, защото колкото и да е щадяща, това е операция, която може да се отрази на и без това намаления ми резерв и може да причини сраствания. Според тримата лекари, запушването при мен е резултат от леко завъртане на яйчника, което може да се причини от спорт, рязко движение, скачане и т.н.

# 241
Много ти благодаря, пънче-мънче, за мнението и за твоят опит.

Ако не се пипа яйчника, как ще навреди на резерва? Наистина не ми е ясно и за това питам.

Това, че след лапароскопия се появяват сраствания е наистина точно така. Но съм чувала, че ако се прави подходяща физиотерапия тези сраствания могат да се намалят до минимум.

На мен д-р Попов веднъж ми обясни (а и друг лекар отдавна), че ако има много кръв в коремна кухина (спукана киста или други, както при мен 300 мл кръв), дори и само това е причина за възпаление и после сраствания. Дори д-р Попов ми обясни, че това при мен е причината за възникването на ендометриозата при мен. Колкото повече знаеш колко много неща могат да се объркат - толкова по-зле за психиката Simple Smile

# 242
Момичета, аз реших да си дам малко почивка след неуспешния опит и съм в отпуска (от работа, а пък и реших да спра да чета за известно време, което ме прави по-малко активна и във форума).

Фортуна, много съжалявам за това, което ти се е случило. Кураж! Нещата ще се случат. Направи каквото е необходимо и съм сигурна, че ще има резултат. Пожелавам го и на всички останали момичета, които не спират да се борят за мечтата си.

Ние решихме да си дадем няколко месеца спокойствие, да се заредим с положителни емоции и когато успеем да съберем паричките - да действаме отново. Сега гледам да планирам едно много хубаво лято, през което да се отпуснем малко и да се порадваме един на друг (че покрай стреса и процедурата малко забравяш за половинката, за романтика и за скрепяване на тази връзка - поне аз се усетих в последствие, че това се е случило). Като съберем малко сили ще се хвърлим отново в битката, така да се каже.

# 243
  • В сърцето на любимия човек
Магдалена - не мога да ти отговоря точно на въпроса, защото не съм се задълбочавала в проучвания на тази тема. написах това, което са ми казали.
Моята лична логика е, че все пак оглеждат органите и при огледа е възможно да се нанесат макар и минимални травми по яйчниците. Ако пък, както в моя случай се съмняваха в леко усукване, това е свързано с наместване на яйчника, което пък вероятно означава някакво минимално рязане около него. При положение, че аз имах общо за двата яйчника около 3-4, максимум 5 антрални фоликула, (а съм имала и много месеци, в които нямам антрални в даден яйчник), едно такова минимално травмиране би могло да ме лиши и от малкото яйцеклетки, които имам.
Слава Богу  Praynig лекарите се оказаха прави за моя случай и лентичката ми е резултат на опит без да е правена лапароскопия преди това.

# 244
phoenix_fire, благодаря ти за подкрепата !
Аз също много съжалявам да прочета и за твоя неуспех- явно това не е бил нашият път. Много си права за психическата травма и вредата, която донякъде се нанася в отношенията с половинката. Ние също решихме да си изкараме едно щуро лято, да не се подаваме на отчаянието, а да се насладим пълноценно един на друг, докато събираме сили и пари за следващ опит.
Пожелаем от сърце успех на всички чакащи момичета, а на вече забременелите Simple Smile - бъдете спокойни и се насладете на този така мечтан период !
Поздрави !

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 15:16 от Fortuna_85

# 245
  • Сливен
Момичета колко време се чака за първи преглед при д-р Димитрова и имали значение кой ден от цикъла е?

# 246
по-добре да отида 10 дни преди менструация . резервирай час . Вчера чакахме малко по-дълго , тъй като един от пациента да подпише договор за ин витро и доктора всички трябва да го преведат на английски език . Но обикновен ден чакането не е толкова дълго .

# 247
Момичета колко време се чака за първи преглед при д-р Димитрова и имали значение кой ден от цикъла е?

Аз лично не чаках много за първи преглед, но той ми беше преди да се премести във Вита. Обадих се и след три  дни бях при нея. Мисля, че най-добре е да говориш лично с нея. Понеже ти се насочваш на там, от където аз тръгвам и мисля да пробвам там, от където ти идваш, ми е интересно да разкажеш повече за теб, но може да ми отговориш на лични.

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 11:17 от Focus_S

# 248

Най- добре отиди за пурви преглед седмица преди цикъл. Не съм чакала много време за час. Мисля , че беше в същата седмица , в която се обадих да поискам час.

# 249
Звънни и питай. Последно, преди две седмици, каза че е много натоварена и едвам взима нови случаи. Успех!

# 250
Някой знае ли какви са цените там? Около 5 хиляди ли излиза процедура?

# 251
Някой знае ли какви са цените там? Около 5 хиляди ли излиза процедура?

Всичко е строго индивидуално. Няма как някой да ти каже колко излиза.

# 252
Цените са обявени тук: http://www.vita.bg/ceni_klinika.php?k=47
Но много зависи колко ще ти излезнат лекарствата. При моята стимуалция (сравнително лека) всичко беше около 4700 лв.
Tedito82 е права, строго индивидуално е, но мисля че около 5000 лв трябва да имаш подготвени за тази цел.

# 253
платих 1000 лева  за капаро ,и лекарства около 1600 лева .и лаборатория и друг около 400лева , вчера аз иман пункция .14 фоликел извадих но мъжът ми има проблем са микробиология сперма бактерии  Enterococus faecali ,докторът предлага икси  за всички но аз чувах сестра каза имах случай такава  резултат неуспешно. но рискуваме. newsm17 по време на трансфер аз още нямам представа колко струва.

# 254
Прегледите отделно ли се заплащат и хормоните, пенкаджой? А направиха ли икси?

Общи условия

Активация на акаунт