Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 398
  • 664
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте мамита....  Simple Smile Днес бяхме на консултация,вече тежи 6.300 кг и сме 64 см. На 29.05 ще направим три месеца-та въпроса ми е-педиатърката каза да започваме с плодовите пюрета,вие започнахте ли и с какво да започна се чудя,дали ябълка или круша или банани-или праскови или кайсии и т.н.......

И ние бяхме на консултация вчера, 6 килограма е и 61 см малкият юнак, но питах педиатърката ако издържа да кърмя до 6-я месец дали чак тогава ще захранвам с друга храна, както четох, че било модерно напоследък, но тя ми каза, че може и към 4.я месец и половина, ако детето е готово, но чак третия месец и на мен ми се вижда рано... Едно време големия син го захранвах с плодов сок първо, сега доколкото знам го отричат.. Попрочети малко по темите тук на бгмама за захранването или се допитай до още някой педиатър

# 241
Здравейте мамита....  Simple Smile Днес бяхме на консултация,вече тежи 6.300 кг и сме 64 см. На 29.05 ще направим три месеца-та въпроса ми е-педиатърката каза да започваме с плодовите пюрета,вие започнахте ли и с какво да започна се чудя,дали ябълка или круша или банани-или праскови или кайсии и т.н.......

И ние бяхме на консултация вчера, 6 килограма е и 61 см малкият юнак, но питах педиатърката ако издържа да кърмя до 6-я месец дали чак тогава ще захранвам с друга храна, както четох, че било модерно напоследък, но тя ми каза, че може и към 4.я месец и половина, ако детето е готово, но чак третия месец и на мен ми се вижда рано... Едно време големия син го захранвах с плодов сок първо, сега доколкото знам го отричат.. Попрочети малко по темите тук на бгмама за захранването или се допитай до още някой педиатър

и аз така мисля да направя...ще се поразстърся малко.....

# 242
  • София
Ех, момичета в чудо съм се видяла ... не може да заспи в леглото си .... голямо дране. Свикна на ръще и сега се опитвам да го отказвам, но е ужас ...  Confused През нощта също е кошмар, лошото е, че таткото не се наспива и се дразни. Силно се надявам да не продължи дълго, защото ще изтрещя  Crazy

sisiTR, добре дошла!  Simple Smile
В момента ползвам памперсите на Лидл и съм доволна. Кърпички не купувам специална марка, които са на добра цена и са с капаче.  Wink
И аз мисля, че на три месеца е пано за захранване. Според мен около 5-6 е добре.
Тази година ще пропуснем морето, мислим да отидем на планина и според мен за малкия е по-добре. А и не мисля, че ако отидем на море ще мога да си почина.  Wink
Момичета и аз съм много навита за среща:-)където кажете!
Аз вместо да намалявам храненията ги увеличавам:-(и то по мое желание.Само и само да има кърма.Нямам нищо против АМ,обаче минем ли на смесено ще си усложня живота с цедене и стерилизиране.
Все едно аз съм го писала.  Grinning

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 21:51 от GERY80

# 243
Нашия татко отдавна спи в другата стая, нищо че дребната вече не плаче. Тя спеше на леглото ни, но откакто падна от спалнята, вече си е само в кошарата и денем и нощем. Сумти, грухти, върти се и не спи добре там, но това е положението. На спалнята се будеше само два пъти нощем, сега на всеки два часа Tired
Гери оставяй го в леглото му, пускай му някаква музикална играчка и постепенно ще свикне, не може все още да сте като скачени съдове...

# 244
Ех, момичета в чудо съм се видяла ... не може да заспи в леглото си .... голямо дране. Свикна на ръще и сега се опитвам да го отказвам, но е ужас ...  Confused През нощта също е кошмар, лошото е, че таткото не се наспива и се дразни. Силно се надявам да не продължи дълго, защото ще изтрещя  Crazy

Пробвай да го приспиваш в количката с люлеене и с песнички, така ще отвикне от ръцете и постепенно ще го приучиш пак в леглото. Моят Мишо също през деня трудно заспива в леглото. Обикновено заспива в шезлонга или в количката. Но вечер си заспива в леглото на музикалната въртележка.

# 245
  • Варна
Стискай зъби 2-3 нощи и ще стане. Трудничко е, ама аз като разправях в групата във Фейсбук, всички скочиха отгоре ми, че сега имали нужда от гушкане и обич, сега още не разбирали и нямало как да свикнат... сякаш аз не си гушкам детето и не го обичам. Добре, че съм дърта майка и ща не ща, като не мога да я разнасям, свикна в кошарата и това е. И пак си беше трудничко докато още имаше колики, но свикват.

# 246
Ние сме на почти същото положение, само че моята си спи в кошарата от първата вечер. Даже и сама си записваше без много дундуркане и съм я оставяла будна... От две седмици насам, ред сополи, ред сълзи. Аз постепенно намалих дундуркането на ръце и сложа ли я веднъж да легне не вдигам (освен ако нещо не изпищи на болка). Вместо това, сядам до нея, пея малко и си слагам ръката на гърдичките. Да, ама и с това свикна. Говорих с една психоложка по ранно детско развитие (child development - не знам точно какъв е еквивалента на български). Тя какво ме посъветва: правим си ритуала по лягане (баня, масаж, ядене, каквото всеки прецени), люлея малко, цунка/гушка/песничка и слагане в леглото и излизане от стаята. Почва реването - първата вечер може да се върнеш обратно в стаята, да й кажеш нещо за да чуе гласа ти, но в никакъв случай не вдигаш/пипаш. И излизаш. И така се повтаря упражнението, докато тя сама си намери начин да заспи. Препоръча ми ако може да не ме вижда бебето, само да чува гласа ми. Каза максимум на 4-та вечер ще влезе в ритъм. Тази вечер ни беше първа с новата стратегия. Заспа почти веднага като я сложих, 30 мин по-късно рев. Говорих и три пъти през около 10-ина минути, пак заспа. След около 20 минути пак рев - айде пак говоря. Общо към 2 часа от слагането в леглото. В момента спи, дано да не се събуди повече, че и аз смятам да си легна Simple Smile Идеята на този подход е, че детето чува гласа на майка си и не се чувства изоставено. Просто реве от яд, защото не се случва това, което до този момент е правено. Прави смисъл от една страна - ще видим. Ще докладвам след още 3 вечери.
Почнах да се интересувам и от регресията на съня през 4-я месец - опитвам се да си обясня дали това не се случва с нея и гледам да й помогна да се научи сама да си заспива, защото не ми се иска да я приспивам през нощта следващите кой знае колко години....И най-важното, този рев на негодуване не причинява болка или психически ефект върху детето (това което масово се обяснява). Сега, разбира се, всяка майка познава рева на бебето си и ако нещо не звучи както трябва, то със сигурност бих прекратила упражнението. Успех!

Ех, момичета в чудо съм се видяла ... не може да заспи в леглото си .... голямо дране. Свикна на ръще и сега се опитвам да го отказвам, но е ужас ...  Confused През нощта също е кошмар, лошото е, че таткото не се наспива и се дразни. Силно се надявам да не продължи дълго, защото ще изтрещя  Crazy

# 247
  • София
 ٠•● Veggie ●•٠, няма къде да го пратя таткото - в хола спи каката.
..... не може все още да сте като скачени съдове...

Знам  Confused
Пробвай да го приспиваш в количката с люлеене и с песнички, така ще отвикне от ръцете и постепенно ще го приучиш пак в леглото.
Това е втория проблем .. не иска да се вози в количката, а камоли да го преспя в нея.
Стискай зъби 2-3 нощи и ще стане. Трудничко е, ама аз като разправях в групата във Фейсбук, всички скочиха отгоре ми, че сега имали нужда от гушкане и обич, сега още не разбирали и нямало как да свикнат... сякаш аз не си гушкам детето и не го обичам.
Ако наистина за 3 нощи стане ще съм много щастлива. Ооо, много добре знам какви манипулатори са.
Наистина се чудя на себе си.  newsm78 Каката до ден днешен не е спала с нас на спалнята, а дребния го взех при мен още в болницата.  Rolling Eyes Пределно ми е ясно, че ще предпочита да е гушнат и на топличко, но не мога вече. Колкото и да ми е хубаво знам, че не е добре за него, а и аз съм с вързани ръце.

svetulka3, и аз ще пробвам. Обаче кога да разбера, че реве защото е гладен. Все още яде през нощта.

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 22:58 от GERY80

# 248
Здравейте, мами. И ние да се запишем към февруарските рожденици. Simple Smile

Родени сме на 19.02.2016 - 3170 гр., 50 см. Термина ни беше на 29.02., но тъй като госпожицата ми не пожела да се завърти и на см в правилната посока и затова се роди секцио на 19.02 Simple Smile

Днес бяхме на поредната консултация - станали сме 5300 гр. и 59 см. До сравнително скоро се кърмехме, после минахме на смесено хранене, а от известно време сме само на АМ.

Иска ми се да питам някоя мама, на която детето също е само на АМ - след ваксинация имали ли сте някакви странични ефекти - температура, нервност, безсъние?

Защото на днешната консултация ни ваксинираха и тъй като това ни е първата ваксинация след като сме изцяло на АМ (предния месец все още се кърмехме и я понесохме ваксината отлично - без никакви оплаквания) се притеснявам как ще й понесе... Sad

# 249
Ние сме на АМ откакто беше на месец и половина, втори сет ваксини предстоят сега на 01.06, първите ги понесе добре, имаше температура вечерта и малко на другия ден и беше крива , но това е нормално . Давах детски парацетамол през 4 часа. Какво общо има вида хранене с реакцията след ваксина? newsm78

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 17:47 от ٠•● Veggie ●•٠

# 250
  • Варна
Аз не мисля, че видът на хранене има общо. Но на въпроса ти - изцяло на АМ сме от ден първи и след всички ваксини не е имало абсолютно никаква реакция. Даже си беше весела и жизнена.

# 251
# 252
Ние сме от раждането само и единствено на АМ. Аз да чукна на дърво, къде се вика, но Ани и трите ваксини ги мина без проблеми. Яде, спи, мрънка и ке смее както всеки ден. "Желязна" мацка си имаме. Слава на Бога!!

# 253
svetulka3, и аз ще пробвам. Обаче кога да разбера, че реве защото е гладен. Все още яде през нощта.
[/quote]

GERY80: Аз също я храня през нощта - към момента, ако почне да си смуче и мляска ръцете, това ми е знак че е гладна. Иначе ми се е случвало да шумка и после да заспива без да ставам.

Намерих следното за референция, свързана с нощните хранения:
3-4 months   First 4-5 hours without a feeding, then 2-3 feedings - т.е. ако ти се буди горе-долу по тези часове, значи си е съвсем нормално да иска да яде. Знам че някои деца са спрели с яденето в 2-3 сутринта. Моето не е едно от тях. По-горното е свързано и с регресията на съня, ако се буди 1-1.5 след като вече е яло, то тогава е просто преминава през нов цикъл на сън (а не че иска да яде). Не знам до колко е така, защото всяко дете е индивидуално, но е поне някакъв ориентир. Към момента, моята мома не ми се е будила безразборно през нощта за ядене. Една нощ наскоро ми прескочи яденето в 3, а е имала няколко нощи, в които като яде в 2-3 после става чак към 7-7.30...

Педиатърката ми каза, че технически не би трябвало да се буди вече през нощта, след като е над 6 кг, ама като иска, как да я отбивам. Ако ми суче по малко, да се опитам да я спра - ама тя си яде как си трябва. Та ще видим до къде ще изкараме така.

# 254
  • София
Вчера през нощта беше супер. Яде към 21:30ч. и го сложих заспал в леглото после яде към 1ч.(пак го сложих спящ) и 4:30ч. плака и след като послуша музика заспа. Станахме към 8ч.  Grinning Тази вечер заспа по-трудно, защото беше доста изморен и гладен. Надявам се през нощта да е спокоен. Интересно какво общо имат килограмите за нощното будене. Едно бебе може 2-рия месец да е толкова кг., а друго в 4-тия месец.

olya.p, добре дошла!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт