Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 410
  • 664
  •   1
Отговори
# 225
  • СОФИЯ
А какво е това Македонско чудо ??

# 226
Здравейте момичета да попитам и в тази тема. Пиша със свито сърце. Днес открих едно топченце/предполагам лимфен възел/ на задната страна на вратлето на бебка-колкото лещено зърно. Много ми е притеснено. Миналият вторник правихме ваксина. Вдигна 39 градуса-ако това изобщо има връзка с топчето. Няма по тялото други такива топченца.Обадих се на педи и могат да ме приемат в четвъртък. Жената ме успокои, че най вероятно е лимфен възел и няма нищо страшно. Няма температура, не е унила. Само малко я боли коремчето. Някой да се е сблъсквал с нещо подобно. Crying or Very sad

# 227
А какво е това Македонско чудо ??

Това е кремче, което принцип се използва след баня да омекотява и хидратира кожата. А на мен ми го дадоха от болницата.

# 228
Здравейте момичета да попитам и в тази тема. Пиша със свито сърце. Днес открих едно топченце/предполагам лимфен възел/ на задната страна на вратлето на бебка-колкото лещено зърно. Много ми е притеснено. Миналият вторник правихме ваксина. Вдигна 39 градуса-ако това изобщо има връзка с топчето. Няма по тялото други такива топченца.Обадих се на педи и могат да ме приемат в четвъртък. Жената ме успокои, че най вероятно е лимфен възел и няма нищо страшно. Няма температура, не е унила. Само малко я боли коремчето. Някой да се е сблъсквал с нещо подобно. Crying or Very sad
Анастасия, моето момиче се роди с такова топче отзад на вратлето, прегледаха я в болницата и казаха че е от тези мастни образувания които и при възрастните ги има и не е опасно, да го следим и ако се изменя или нараства да се обадим на личния лекар. Определиха го като козметичен дефект по-скоро. Беба вече е на три месеца и топчето не го напипвам, май изчезна. Не се притеснявай , според мен ще е безобидно.

# 229
Момичета и аз съм много навита за среща:-)където кажете!
Аз вместо да намалявам храненията ги увеличавам:-(и то по мое желание.Само и само да има кърма.Нямам нищо против АМ,обаче минем ли на смесено ще си усложня живота с цедене и стерилизиране.А моята бебка яде по 60гр.и повече не може.Купих и аз Хип HA за всеки случай.На 3м.сме 5100кг,което много малко ми се струва,но иначе добре изглежда.
Вие планирате ли да водите бебоците на море?
Ние сега направихме треноровъчно излизане от Сф и мина повече от добре😜

# 230
Момичета и аз съм много навита за среща:-)където кажете!
Аз вместо да намалявам храненията ги увеличавам:-(и то по мое желание.Само и само да има кърма.Нямам нищо против АМ,обаче минем ли на смесено ще си усложня живота с цедене и стерилизиране.А моята бебка яде по 60гр.и повече не може.Купих и аз Хип HA за всеки случай.На 3м.сме 5100кг,което много малко ми се струва,но иначе добре изглежда.
Вие планирате ли да водите бебоците на море?
Ние сега направихме треноровъчно излизане от Сф и мина повече от добре😜
Аз много се бях замислила за море, но се отказах. Много чревни вируси се хващат по морето и това ме разколеба. Тази година ще пропуснем. Мисля да я водим лятото на балкан.

# 231
Здравейте февруарски мами,
И аз да се запиша в тази прекрасна тема: моят малък принц се роди на 15.02, 2360 и 46см. а термина беше 18.03.Сега сме вече 5400гр. и 60 см. от последния преглед миналата седмица.Вече сме и със сложени ваксини, които ги понесе много добре. Мога ли да ви попитам нещо вашите бебчета по колко пъти се хранят? При Влади така се казва нашия дългоочакван син нещата са следните: храненията са 6 пъти на ден като от около 2 седмици малко ми намали яденето на кърма и на АМ Фризовом  сме и изяжда около 90-100гр от АМ, а от мен представа нямам последно преди две седмици се цедих и имаше около 30гр.Вие по колко давате и друго последното хранене е около 9,30-10ч. и се събужда към 3-3,30ч. До кога се продължава с това ядене или да чакам той сам да го спре.И дали ще може да ме включите във фейсбук групичката?

# 232
  • Варна
Много чревни вируси се хващат по морето и това ме разколеба.
Само да ти кажа, че чревните вируси по морето идват от гадната и непроверена храна по ресторанти и хотели. Ако планирате добре къде и с какво ще се храните, няма как да има проблем. Още повече, че едно бебе, което не консумира обща храна, може да се зарази само от вас, ако вие се заразите и то пак е трудничко... Wink
Пиша това, защото живея "на морето" и ако чревните вируси се предаваха тук ей така, ние всички трябваше да сме измрели до сега...  Laughing

# 233
  • Свищов
Ще се ходи на море, но с майка ми. Ще видя дали ще ме одобрят от работа да взема карта или ще мислим нещо самостоятелно.

# 234
Малката яде 6-7 пъти на денонощие - изцяло кърма. Вечер яде последно в 8 и после се събужда в 1.30. По-често има още едно събуждане около 5, но понякога го прескача и се събужда към 7-8. Но това го забелязвам в последната седмица. Иначе си е стабилно на 7 хранения.

Това с юмручетата ме озадачи много и мен и мислех че означава, че е гладна. И затова я храних през час и половина/два. После реших да я върна на твърд режим да видим дали наистина е гладна или не. Всъщност тя просто си иска да си ги смуче, без да е гладна (но когато е гладна също - смучещите пръсти ме будят през нощта). Също така с реването и не-искането да суче повече от 5 мин: оставям я да пореве малко и после я връщам на гърдата. Няколко пъти го правихме това упражнение и май от неволя се научи да суче както си трябва. Аз пак и предлагам бутилка да я видя дали се е нахранила след това, но определено последните няколко дена виждам подобрение.

На 16.05 бяхме на преглед за третия месец - беше 6 кг и 62.5см. Гледам че някои от вашите бебоци вървят малко по-напред, но това е положението.

За подсичането и пъпчиците - какви пелени и козметика пробвате? Аз нещо не мога да се оправя. От три седмици сме в София (идваме от чужбина) и откакто ми свършиха пелените, с които пътувахме (Хъгис) почна да се зачервява кожата на дупето. От вчера гледам, че има и малко по "шушата" Simple Smile До този момент е мазана със Судокрем, който смених с Биодерма, а сега с Мустела 1-2-3. Пелените бяха зелен памперс - либеро и сега бял памперс. Не мога да разбера дали е от пелените, или просто й се изменя състава на пишото и акото. Определено акото и започна да мирише доста силно от едно известно време насам. Като се има предвид, че я мия на всяко ако (ако сме вкъщи)... А мокри кърпички, от които да сте доволни?

# 235
За подсичането и пъпчиците - какви пелени и козметика пробвате? .. А мокри кърпички, от които да сте доволни?

Ми аз ползвам Памперс премиум, тези белите,/преди ползвах зеления памперс, но определено белите са по-добри/ влажните кърпички на Памперс - сенситив - пак са бели, а за крем, когато кожата му е спокойна един македонски розов крем, който ми препоръчаха от болницата - Галафарм мисля, че се казва - кръгло розово бурканче, а когато е подсечен на Мустела 1-2-3 и съм много доволна от всичките тези неща. Откакто ползвам емолиант-крем на Мустела Стелатопия за след баня кожата много се успокои, по принцип се предписва за атопичен дерматит, но мисля, че може да се ползва и без такъв проблем, допитай се до педиатърката си, ако искаш.

# 236
Много съм разсеяна....
evianna, кносултира ли се с педиатъра ви за повръщането?
Не съм още, педиатърката я няма до 30-ти. Все така си повръща, пак го меря вкъщи, пак не е наддал ( доколкото кантарът успява да го измери). Притеснявам се защото предишните два месеца пак повръщаше, но качваше по 1,300, а сега цял месец нищо. Не знам дали може нищо да не качи цял месец ( сега на 1-ви става на 4 месеца). Почнах да го храня по-начесто, яде си, струва ми се, че имам кърма, не знам каккво става Sad

# 237
Здравейте мамита....  Simple Smile Днес бяхме на консултация,вече тежи 6.300 кг и сме 64 см. На 29.05 ще направим три месеца-та въпроса ми е-педиатърката каза да започваме с плодовите пюрета,вие започнахте ли и с какво да започна се чудя,дали ябълка или круша или банани-или праскови или кайсии и т.н.......

# 238
На 3 месеца искаш да захранваш? Според мен това не в правилно , стомахчетата им не са достатъчно развити още...Ти си знаеш все пак, но според мен изчакай.
И да не съм съвсем извън темата, аз мисля да започна с тиква, морков и картоф като му дойде времето...

# 239
На 3 месеца искаш да захранваш? Според мен това не в правилно , стомахчетата им не са достатъчно развити още...Ти си знаеш все пак, но според мен изчакай.
И да не съм съвсем извън темата, аз мисля да започна с тиква, морков и картоф като му дойде времето...
[/quot

както казах....не на своя глава,а педиатърката ми го каза...... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт