Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 391
  • 664
  •   1
Отговори
# 270
Novodoshla ,а каза ли лекарката нещо за слузта?Ние имаме и такъв момент...😔ще ходим на гастро,че хем не качваме както трябва,хем си акаме доста.То се оказа трудно да се намери,детски лекар гастроентеролог.Записах час в Токуда,но по принцип не съм и голям фен.Някой да има подобен опит?

За слузта тогава не питах, защото малкият нямаше. Сега лошото е, че намали драстично акането, първо на два пъти за един ден, а сега дори от вчера не е акал. Ще го изчакам утре да видя как е, по принцип трябва да го водя в сряда на лекар и ще питам пак. Съжалявам, че не мога да ти помогна. Четох, че може да е от слюнченето, но не съм сигурна, че е така. Момичета колко често акат вече вашите бебета, за да сравня горе-долу. Мишо още е на кърма, вчера два пъти му додавах адаптирано мляко, защото май намалява и се чудя дали от него не се е запекъл.

# 271
Според мен е от адаптираното мляко. Нашата я започнахме с Хип 1, после реших че не и стига и купих Хип хънгри инфант( не знам има ли го в Бг ?), от него се запече. Сменихме с Аптамил комфорт за колики и запек, помогна за коликите, но и докара страхотна диария. Имаше и слуз в акото...изхождаше се 3-4 пъти дневно. В момента я върнахме на Хип 1, всичко се нормализира , няма слуз и експлозия, но изхождането намаля и вече е 1-2 на ден. Млякото наистина много влияе. Слузта е притеснителна ако е с кървави нишки, а зеления цвят четох че се дължи на по-дълъг престой на млякото в коремчето...
Изобщо не е добре да се сменят често марките, но така се получи при нас... Confused

# 272
Според мен е от адаптираното мляко. Нашата я започнахме с Хип 1, после реших че не и стига и купих Хип хънгри инфант( не знам има ли го в Бг ?), от него се запече. Сменихме с Аптамил комфорт за колики и запек, помогна за коликите, но и докара страхотна диария. Имаше и слуз в акото...изхождаше се 3-4 пъти дневно. В момента я върнахме на Хип 1, всичко се нормализира , няма слуз и експлозия, но изхождането намаля и вече е 1-2 на ден. Млякото наистина много влияе. Слузта е притеснителна ако е с кървави нишки, а зеления цвят четох че се дължи на по-дълъг престой на млякото в коремчето...
Изобщо не е добре да се сменят често марките, но така се получи при нас... Confused

Мерси, ще изчакам до утре да видя, дано да се оправи.

# 273
  • София
Честит празник на всички малки, големи и още по-големи деца! Много веселие и смях!
Весел празник!

Момичета, не съм писала от доста време. Отиваме на разходка и като се върна ще гледам да се раздам Simple Smile

# 274
Здравейте всички,

сега се присъединявам към групата. Бих искала да попитам има ли мами, които излизат на разходка в парка "ЗАИМОВ"? Търся мами с които да излизаме заедно да се разхождаме....Ние вече сме на 4 месеца, ако има мами живеещи в близост до парка ще се радвам да се запознаем и виждаме:)

Честит празник на всички дечица! Да растат здрави и много усмихнати:)

# 275
Мда, и аз си търся компания за разходки в Борисовата Simple Smile

# 276
  • София
Момичета, здравейте!
От доста време не бях влизала тук. Нашия тати беше болен и си стоя в къщи, та вместо да ми понамалее работата се увеличи. Радвам се, че сте били толкова активни!

sisiTR, Olya.p добре дошли!

Гери, в полусънено състояние кърменето се получава доста добре. Най-гот е на спалнята, когато и двамата сме си полегнали. Но си дохранвам през деня, явно така ще да е Simple Smile При нас няма големи драми със заспиването. В общи линии спи къде ли не. На спалнята, на дивана, в люлката, в количката. В неговото легло спи само вечер. Много често трябва да го гушна и полюлея, за да заспи, но заспива бързо. Не ми е проблем, че не винаги заспива сам. Не го мисли много. Успокой се, те нещата се подреждат, когато не вкарваш емоция. Ей на - спа повече от час на спалнята без да мръдне. Аз си правих разни неща в хола. Седнах до него да го гледам и пиша, а той спейки се измести и лепна за мен. Събуди се, яде, заспа. Преместих се от другата страна на леглото, а той спейки пак се  се лепна за мен Simple Smile

HappyKaly, абсолютно съм съгласна с теб за чревните вируси по морето. Има и още нещо обаче според мен. Това презастрояване и липса на пречиствателни станции в някои от по-малките курорти. Преди доста години не беше проблем и нямаше такъв бум на чревни вируси, така ми се струва на мен Simple Smile Ние предпочитаме да ходим на море юни месец. Дори сега нещо много се шашнах и направих резервация за идващата седмица. Нали за бебетата не препоръчват да ходят на море. После се замислих, че и там живеят хора, с бебета Simple Smile

Svetulka3, козметика ползвам на Себамед, но имам едно кремче на Бочко и ми прави много добро впечатление.ние сме с многократни пелени. В някои моменти ползвам памперси на пуфис и съм доволна от тях. За мокри кърпи си вземам от Кауфланд - baby care май се казваха.  Имам и едни "кърпички", които получих в наследство с няколко многократни пелени от една позната. Те са стари подложки. Мокря с вода и ползвам. Може да си вземеш тензух и да си напражиш подобни кърпи или от памучна пелена или друг естествен материал. За съжаление в БГ качеството на всички стоки е много занижено.

evianna, пиши какво е положението при вас, след прегледа при педиатърката.

Ayla, за моите разбирания захранване са, когато детето покаже, че е готово. Аз искам да започна, защото не наддава много, но явно моя хубостник е на различно мнение и не проявява никакв интерес към нашата храна. След 3-тия месец за мен е много рано, също така започвам със зеленчуци, а не плодове.

sembia, при кой гастро сте в Токуда? Имам големи препоръки за Лазарова. Моля сподели как е минал прегледа и какво ви казаха.

novodoshla, моя ака 2 пъти в седмицата. Само на кърма сме. Това е от доста време така.

Юмручетата се смучат нон стоп. Може да ги замени само с пръст на мама Simple Smile Като е гладен започва да мляска и да си върти главата опитвайки се да засуче.
Кто голям юнак реве със сълзи, ей няма такава драма, надмина батко му!
Вече се обръща във всички посоки, за мой ужас Simple Smile Ей хич не ми беше зор да се обръща, свърши ми спокойствието Simple Smile

Момичета, аз съм навита за среща, ще съм на линия след 12-ти. Хубав ден от мен!

# 277
  • София
Здравейте, на патерици честит първи 1-ви юни на малчовците! Да са много здрави и щастливи!
Покрай каката вчера бяхме цял ден навън пребрахме се към 20ч.
Няколко нощи не спи много спокойно и с баща му стигнахме до извода, че му е топло. Трябва да сменям чувалчето. Simple Smile
Вчера навън спа 3 пъти, но в кенгуруто ...
Чао за сега и хубав ден!

# 278
Значи да ви се похваля, че най-накрая разбрах драмата с реването и нервността последните дни. В крайна сметка едната вечер казах на моя мъж да купи някакъв гел за зъбите от аптеката и той дойде с някво Бочко, което може да се маже по колкото си искаш и когато искаш - демек почти никва работа не върши освен че има плодов вкус. Обаче все пак реших да го намажа и какво да усетя с пръста си - горното дясно зъбче - ясно, отчетливо и ръбесто, колкото и всички да ми обясняват, че било рано. Та така за всеки случай си купих и Дентинокс ако реването стане прекалено, засега устискваме положението с разсейване и игри.
Абе да ви питам вие като преварявате вода за бебето използвате ли електрически кани. Майка ми упорито твърди, че трябва водата да се вари в тенджера поне 10 минути, което за мен е безумно, защото 100 градуса са си 100 градуса и всякакви бактерии умират при тая температура, а каната нали като заври водата и автоматично изключва. Аз по време на жегите започнах да му предлагам, но засега твърдо отказва, да не кажа, че направо се дави като усети, че не е мляко.
Иначе вчера ходихме в поликлиниката и ми дадоха телефон на някакъв ортопед във ВМА където да отида да прегледат малкия. Залепиха му пак пъпчето и ми показаха гимнастиката, че предния път беше забравила.
За срещите също съм За, иначе на мен ми е близо Южния парк, ако някой е наблизо и му се разхожда в компания. 

# 279
Здравейте и от мен - и честит празник на патерици.

Аз съм също ЗА среща - Борисовата, Заимов, Южния все ми вършат работа.

И както се хвалех със заспиването самичка, от 3 дена се малкото човече се буди 3-4 пъти през нощта, през около 2 часа. Само един от тези пъти иска да яде, останалите пъти нещо хленчи, гука, търси си компания...Тъкмо едно нещо да върви и хоп, нов седмица нов късмет Sad

Стигнах до извода, че май Либерото зачервяваха дупето - минах на Пуфис, да видим докъде ще я докараме.

# 280
Здравейте, не успях да изчета всичко. Ходихме на педиатър, качило е детето към 400 гр ( но беше нахранен) и 3 см. Повръщането не било проблем, нормално било според нея, добре е на килограми ( 7,200 и 67 см)и тн успокоих се Simple Smile
По другите въпроси - и малкият непрекъснато гризе нещо, може би са зъби. засега не буйства през нощта. Буди се по 1 път, яде и заспива повечето пъти. Нооо научила съм ги и заспива вечер докато суче...и през деня също, което не знам дали е добре, но така си  заспива, не повръща и не го разнасяме, но като спре кърмата не знам какво ще правя.Като цяло през нощта е спокоен( оо дано е все така), става рано, но през деня не ме оставя да дишам, непрекъснато реве да съм до него и да го забавлявам. При вас така ли е? Още не се обръща от гръб по корем, а вчера стана на 4 месеца?!При вас как е? И още нещо-вашите потят ли се? На моят саму потни крачетата често и като реве( със сълзи вече) се поти целия, чак на косата.Ами това е засега Simple Smile
( а за комари ползвате ли нещо, че ще ходим в провинцията)? Simple Smile

# 281
  • София
novodoshla, честито първо зъбче!  Simple Smile
Водата я варя 2-3мин., ако не я забравя на котлона.  Wink
svetulka3, ммда тъкмо се поуспокоят и си отдъхнеш и хоп нещо ново става.  Wink
еvianna, браво за мерките. И малкия иска почти непрекъснато внимание и сега каката като е в къщи доста го занимава (поне за сега). Обръща се на една страна и 2 пъти като бях седнала близо до него се обръща по корем. Сутринта като се събуди му беше мокра главичката.

За сега това от нас! Лека нощ!

# 282
Здравейте момичета!
Прегледа в Токуда мина много добре:-)Бях при Гроздева.Много е симпатична и внимателна.Изслушва и записва всичко,прегледа бебка обстойнои на ехограф,пусна ни всички изследвания и ми каза как да я храня.Изцеждам 60мл кърма и в нея слагам АМ без вода,за да е по калорична.Храня 7 пъти на 3 часа и след една седмица ще види колко е качила.Аз от 3 дни давам вода,защото като спря да яде ме беше страх да не се обезводни и тя много я харесва.Д-р каза,че мога да давам.Явно проблема е ,че всичко и е интересно,защото изследванията са о.к.
Водата и аз я варя,педи ми каза,че само с кана не става.
И ние сме в период на много внимание.Даже пищи при другите членове на семейството ако не ме вижда.

# 283
Охх побърква ме това повръщане, . Според педиатърката не е проблем и понеже детето било само на кърма- нямало какво да се прави. Ако е на Адаптирано - се давало анти рефлукс, по- гъсто. Но аз не искам да давам нищо друго. Има ли някой , който е като нас., нищо ли не се прави. Пък аз искам и да го захраня чак 6- ти месец? ( и до тогава ще се мъчим) Вие кога мислите да захранвате?

# 284
Аз по-рано писах,не слушай педиатърката ,а искай направление за гастро.Ако трябва идлъжи я и кажи че си говорила със специалист и ти е казал ,че не е нормално.Ако искаш дори цитирай Д-р Гайтанджиев 3-та градска.Той лично ми каза ,че след 2-ри месец не е нормално.И нас ни мъчиха цяла година.

Общи условия

Активация на акаунт