Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 454
  • 664
  •   1
Отговори
# 165
  • ruse
на какво сте сега на Фризовом ли?

# 166
  • СОФИЯ
Бяхме на Фризовом сега ни го смениха с Фризолак НА1 това е хипоалергично  Peace
Изака се вчера и днес но акото е зелено  ooooh! ooooh! Говорих с педито и някой от вас ми казаха, че всичко е наред заради храната е  Peace Офф само притеснения  Mr. Green

# 167
Бяхме на Фризовом сега ни го смениха с Фризолак НА1 това е хипоалергично  Peace
Изака се вчера и днес но акото е зелено  ooooh! ooooh! Говорих с педито и някой от вас ми казаха, че всичко е наред заради храната е  Peace Офф само притеснения  Mr. Green

На мен педиатърката в Токуда ми беше казала, че зеления цвят на акото въобще нищо не означава, не просто нищо притеснително, а че няма никакво значение
Още от болницата също ни изписаха Хип Комбиотик ХА за дохранването - пак така хипоалергично мляко и се чудя сега, просто превантивно ли ни го изписаха тогава това хипоалергично мляко или е имал някакви индикации за алергия

# 168
  • СОФИЯ
Малката доста често акаше и като го прави пищеше направо  Mr. Green Cry Cry Появиха и се пъпки по цялото лице и затова на нас ни изписаха това мляко  Peace
Скриха се почти пъпчиците свикна и с млякото. Че този вид мляко ма хич не е хубаво на вкус  #Cussing out

# 169
Здравейте мами Simple Smile......как са бебоците със ноюното спане?Ние от два вечера дежурим Simple Smile малкото мъжле не иска да спи,едната вечер се събуди в 00:30ч до 04:30 няма спане,снощи също така от 03:00 до 06:30....ужас.....незнам какво да правя

# 170
  • София
Бяхме на консултация и малкия е наддал 500гр. Педито каза ако искам да дохранвам вечерно време, хем да спре нощното ядене. Мамите, които дават АМ моля посъветвайте ме какво да взема. Лекарката не каза нищо определено и че едва ли не всичките са  еднакви.

Slavy, как върви дохранването с кърма? Наддава ли повече? По колко му даваш на едно хранене? Как съхраняваш кърмата?

Aylq, през деня колко е спал? Да не си е взел тогава съня? Или нещо да е бил превъзбуден. През тези часове спокоен ли е или плаче?

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 14:09 от GERY80

# 171
Бяхме на консултация и малкия е наддал 500гр. Педито каза ако искам да дохранвам вечерно време, хем да спре нощното ядене. Мамите, които дават АМ моля посъветвайте ме какво да взема. Лекарката не каза нищо определено и че едва ли не всичките са  еднакви.

Slavy, как върви дохранването с кърма? Наддава ли повече? По колко му даваш на едно хранене? Как съхраняваш кърмата?

Aylq, през деня колко е спал? Да не си е взел тогава съня? Или нещо да е бил превъзбуден. През тези часове спокоен ли е или плаче?

През деня не е спал много на обяд само 2 часа,иначе беше буден след обяда заспа за половин час и толкова.През ноща беше спокоен,не плака,говоря му той ми се усмихва,ама ме питай как му говоря,хем му говоря,хем ми се затварят очите,но човека иска приказки Simple Smile Joy

GERY80 през деня не спа много...а през ноща си беше спокоен,иска игра и приказки човека  Simple Smile

# 172
Мамите, които дават АМ моля посъветвайте ме какво да взема. Лекарката не каза нищо определено и че едва ли не всичките са  еднакви.
На мен вчера ми се наложи да излезна за няколко часа и ме беше страх да не закъснея за кърменето и за всеки случай бях купила хип комбиотик ха ако закъснея, майка ми да го нахрани. Едно хранене преди това пробвах да му дам малко, един вид като дохранване за да видя как ще реагира - едвам изяде 40 мл и толкова странно гледаше, вдигаше вежди, плезеше се и леко плюеше, абе хич не му хареса. Ще направя всичко възможно да продължа да го кърмя още, защото и аз подозирам, че кърмата ми недостига, че ми стана мъчно как се мръщеше бебока. Но ние сме на консултация чак на 25 и тогава ще разбера как върви с наддаването.

# 173
  • СОФИЯ
Гери има доста добри марки  Peace
В болницата като го захраниха неонтоложката ми препоръча ХИП  Peace Тръгвайки си я питах с тази храна ли да продължа тя каза, че няма проблем ако искам да я сменя и с Аптамил. Това били двете който са с най добро качество. Друг е въпросът дали бебчо ще я хареса  newsm78 Нашата мишка от ХИП-а почна да повръща и го сменихме с Фризовом/то е специално за рефлукс/ Сега пък сме на Фризо НА1 противоалергично, че ни се появи дерматит атопичен/каквото и да значи/
Но нека и други мами да кажат и предложат АМ което смятат, че е добро  Peace

# 174
Гери, аз дохранвам още от болницата. Кърмата ми беше много малко. Аз съм доволна от Фризолак. Първият месец давах НА1, сега давам обикновения. Успех Simple Smile

# 175

Gery, не съм специалист, но можв би не трябва да спираш нощнпото хранене, тогава има най- много кърма, хем ще я предизвикваш,хеммалкият ще яде повече Simple Smile аЗ опитах , но моят се буди, но вече един, не два пъти Simple Smile успех

# 176
Gery и аз имам твоя проблем.Втория и третия месец наддава само по 500 гр.И аз си мислех да дохранвам вечер само с АМ.Но моята бебка от шише със зор по 60.мл изяжда и явно не може да поеме повече.Весела е не мрънка и изглежда добре.Ака по 2 пъти.Дори да дам АМ може би-пак толкова ще яде.Чудех се нещо с консултанти по кърмене дали да не се пасъветвам.Твоето бебче изглежда ли ти гладно след кърмене?Може да му е о.к. количеството😃

# 177
  • София
Мамите, които дават АМ моля посъветвайте ме какво да взема. Лекарката не каза нищо определено и че едва ли не всичките са  еднакви.

Гери, аз препоръчвам Лактана. Голяма фенка съм им и на млека и на каши. Заедно с Аптамила преди време бяха най-добрите млека. Аптамила беше отврат на вкус, а лактаната беше много приятна. Като ни изписаха си взех една кутия Лактана хипералергенно по препоръка на педиатърката в Токуда, но като свърши ще си взема обикновената. Щом до сега няма проблем се надявам че всичко е наред. ХА-то също е гадно, не знам как го пие дребния.
Иначе то си стана хранене, а не дохранване. Явно не суче ефективно или не иска, освен сутрин. Започнах да се изцеждам на малко по-голям интервал 4-5 часа и успявам да изцедя за цяло хранене и като се събуди давам с шишето. Предлагам и гърда, но той често отказва или посуче малко и започва да се усмихва, да гука и след 30 минути е кисел и иска шише. Вечер започнах да давам АМ, не винаги го пие. Като цяло без значение дали е кърма или АМ, ако си хапне добре в 10 спи цяла нощ и се буди към 6.30-7.
Кърмата я съхранявам в контйнерчета, а понякога направо в шишето. Може да стои до 8 часа извън хладилник. В къщи е около 21-22 градуса и до сега не съм имала проблем.
Следващия петък сме на консултация ще видим колко ще наддаде този месец. Реших да не правя контролно замерване, че само се панирам повече, а и при педи е такава лудница от хора и не ми се занимава. Бебо изглежда пораснал на ръст и леко надебелял в крачетата Simple Smile Колкото толкова.

Това което ми прави впечатление е, че голяма част от децата наддават по 500-600 грама, които са само на кърма. Така че може да не е чак толкова малко и нашите не са такова изключение. В блога на Хедра четох, че към 4-тия месец дори нощното кърмене може да се върне пак, защото тогава им е най-тихо и спокойно. През деня всеки шум им привлича вниманието и нали вече се любопитковци и искат да опознаят света, не се нахранват както трябва. Ако искаш пробвай да даваш АМ вечер, но може да няма желания ефект и пак да се буди за хапване. И още евианна е права, че нощем кърмата е най-много и така се стимулира. Откакто бебо сам се отказа от нощното кърмене сутрин имам по-малко кърма.

Миерин, радвам се че нещата се нормализират при вас! Дано да няма повече тревоги и това мляко да е подгодящотото!

Новодошла, може да изцеждаш кърма предния ден или сутринта, за да не се притесняваш ако закъснееш какво ще се случи.

Aylq, моя се опита да ми върти такива номера преди извесно време, но не му минаха... Или просто аз не издържах, защото се будеше често за кърмене. Тогава спяхме с него на дивана заедно и аз просто си заспивах и си го оставях да си гиука сам. Заспивал си е без да ме тормози много. Всичко е на периоди, дано отмие скоро.

Беше ми писнало от празниците, а сега в това дъждовно време ми е скучно.

# 178
  • Свищов
Лактаната беше ок първите два месеца, но после я запече, изхождаше се само в зелено на 2-3 дни. Сменихме с Бебелан, но трудно се намира тук...та сега сме на Ганчев с пребиотик. Пробиотичните ни докарват зелено ако. Трябва според мен да се пробва.

# 179
Ей, замислих се, че може би бъдещите февруарски майки вече назряват. Видях, че нашата първа тема е била пусната на 20 май миналата година.
Мен не ме бива в тези неща, но дали някоя от вас не иска да пусне нова тема в "Бременност с термин..." за да продължим традицията?

Иначе... при мен новото е много тъжно - почина педиатърката ни и съм много разстроена. Беше прекрасен човек и много добър специалист. А и трябва бързо да намеря нов лекар, че на Софи и предстои ваксина и дори не знам от къде да започна. Някой дали може да сподели информация за добър педиатър в София?

Общи условия

Активация на акаунт