Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 453
  • 664
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Иначе... при мен новото е много тъжно - почина педиатърката ни и съм много разстроена.
Оле, че гадно...  Confused Колко непредвидимо нещо е живота...  Tired

За тема за новите февруарки си абсолютно права. Даже ти свалям шапка, че се сети... Бях си го мислила преди време, а ето, че то дошло. Хич си нямам представа как се пуска тема, откакто смениха облика на форума...  newsm78

# 181
  • София
Момичета, много ви благодаря за информацията!  Hug

За момента реших да не давам АМ. До сега сучеше само от едната гърда и мисля когато ми се струва, че не се е наял добре да му предлагам и от другата. Въпреки, че две вечери го правя и после трудно заспива, мисля, че му става тежко на корема. През нощта пак се буди да яде. Няма да спирам нощното хранене, по принцип идеята беше ако яде повече преди лягане да не се буди, а да изкара до сутринта. Според мен проблема идва от там, че не спи добре и като хапне малко се успива. От друга страна пък изкарва по 3ч. Края на месеца ще отида за едно контролно мерене.

*Dora, лека й пръст ... Такъв е живота.  Sad
krem4et0, със сигурност пробването му е майката. Всяко коремче реагира по различен начин, но добих представа ако се наложи да купя.  Wink
Slavy, честно изобщо не ми се почва с АМ, така ми е по-лесно.  Wink Може би малкия предпочита шишето, защото не се иска много усилие. И това ме притеснява и ще отложа АМ, ако и другия месец е наддал малко и не става само на кърма ще му дам къде ще ходя.  Simple Smile
sembia, знам ли ... киселее, но повече защото му се спи. Иначе си е добре има и бузки и дупе.  Heart Eyes Да и аз ако другия месец е наддал малко няма да е лошо да се свърза с консултант.
evianna, няма, няма да го спирам идеята ми беше сам да го направи.
Гери Райковска, мерси!
mierin, в какво се изразява АД. На каката като малка 5-6 месец  й излезе едно петно на бузата, което се дразнеше от топло, студено и вода. Беше доста неприятно и я сърбеше. Скоро й се появи едно на гърба.  Confused Какво ви изписаха за мазане? Не ти препоръчвам кортикостероиди, повлияват временно само.
novodoshla, ако няма кърмя мръщат , не мръщат се ще ядът АМ. И аз се надявам до годинка да се кърмим.
Aylq, през нощта изобщо не съм в настроение за игра и приказки.  Wink Как беше тази нощ? Ако пробваш да го успиш като го гушнеш и пееш, без да му приказваш и закачаш.

Е***и поста,  Simple Smile пиша го от почти 3ч.

# 182
  • Варна
Гери, ти ли прави тази тема от профила "февруарки-2016"?

# 183

За момента реших да не давам АМ. До сега сучеше само от едната гърда и мисля когато ми се струва, че не се е наял добре да му предлагам и от другата.

Ами аз в началото докато кърмех и от двете гърди всичко си беше ок, после педиатърката ми каза да почна да ги редувам и мисля, че оттогава започна леко по леко да намалява, сега и аз като реша, че е по-малко и давам и от двете, хем така да стимулирам повече да произвежда - като цяло дава резултат. Най-добре сме сутрин и през нощта, когато спи повече от 3 часа и се понасъбере повече кърма и то си се вижда разликата и после през деня пак е малко, гъне се, опъва се, извива се назад като геврече - направо ми става тъжно.  Дано изкарам поне до 6-я месец.

А момичета, вие какво мислите за захранването, аз моя по-голям син като съм го захранвала преди 17 години беше друго, още от 4-я, сега чета че чак след 6-я се препоръчва. Дайте мнения и подробности, че не съм много в час с новостите, ако знаете.

# 184
  • Свищов
Другата седмица сме на консултация и ще говорим с педиатъра. Вероятно ще почвам след това. Ще е на 4 месеца и половина. Без да я е прегледала обаче не смея. Само на АМ е.

# 185
  • СОФИЯ
Гери ами едни ситнички пъпки, нагъсто и доста на брой. Само по личицето обаче са  Peace Нямаше никъде другаде.

Тръгнах да пускам тема ма Герич ме е изпреварила  Hug Heart Eyes
Браво, че се сети Дорче  Heart Eyes

# 186
  • София
Тръгнах да пускам тема ма Герич ме е изпреварила  Hug Heart Eyes

Включвай се, че го закъсах ...  Wink Какво ли не пробвах ама не мога да прехвърля линковете от едната в другата тема.

HappyKali, не само допълвам списъка.  Grinning

novodoshla, каката я захраних на 6 месеца и сега мисля така, ама детето ще си покаже. През деня от двете гърди ли му даваш?

# 187
През деня от двете гърди ли му даваш?

Ми в общи линии, когато усетя, че не са се напълнили достатъчно и най-вече когато започне да недоволства докато суче му давам и от двете, независимо кое време на денонощието е, но обичайно се налага по обяд, защото явно цяла нощ като не съм яла и пила повечко намалява. В общи линии купих си чай за кърмачки на хип, пия повече вода и течности и това донякъде помага.

# 188
Гери ами едни ситнички пъпки, нагъсто и доста на брой. Само по личицето обаче са  Peace Нямаше никъде другаде.

Миерин, на нас педиатърката ни още в началото заради едно подсичане ни препоръча емолиант крем на Мустела Стелатопия, това е козметика за атопичен дерматит, мажа го след баня, може и през деня, става за лице и тяло. Малко е скъпичък, но съм много доволна.

# 189
И аз за АМ пиеше, или ядеше как се казва по-вярно Лактана 1. Но сега последно купих от Кауфланд 2 кутии и сега го плюе. Не мога да разбера дали е нещо старо??? А имам НАН 1 и мисля да пробвам него, дали ще плюе и него. Ама как да процедирам? Как да включа? Може ли само 1 път да го дам за проба?

# 190
  • Варна
HappyKali, не само допълвам списъка.  Grinning
Важното е някой в крайна сметка пусна ли тема на новите февруарки?  Laughing Спомням си, когато аз потърсих тема и прочетох първия пост, как ми стана едно мило, че са се погрижили момичетата...  smile3525

# 191
  • София
Стана ми интересно и влязох в темата на миналогодишните февруарки, за една година са изписали 28стр.  Wink Дано и ние не сме така.  Simple Smile

# 192
  • Варна
Стана ми интересно и влязох в темата на миналогодишните февруарки, за една година са изписали 28стр.  Wink Дано и ние не сме така.  Simple Smile
Предполагам, защото са във Фейса, а не защото не си поддържат връзка... Wink

# 193
  • София
Гери, поздравления за решението ти да не даваш АМ! В случай че бебето не наддава консултантите съветват да се вкарат още няколко хранения; на всяко кърмене да се дават и двете гърди /това им е основен принцип на тях/ и компресия (http://namama.bg/article-kompresiya-na-gurdata-ili-kak-da-pomogn … oveche-mlyako/186). Мога да разпитам още, имам приятелка консултантка.  
Аз се ядосвам на себе си, защото с това дохранване с шишето си прецаках кърменето, но какво да се прави. Бебочковците бързо се учат и разбират, че с шишето е по-лесно.

Новодошла, аз мисля да се водя по бебо и когто покаже, че е готов да започна. С баткото голямо четене падна, проучване. Сега ще карам на спомени. С риск да стана досадна, това https://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/ абсолютно покрива моята гледна точка. Първите храни ще са картоф, тиква и морков, после ще видим. Ще гледам да вкарвам сезонние плодове и зеленчуци. Първоначално ще ги правя аз, с домашни продукти. Напоследък всички педиатри съветват да се дават купени. В някой момент ще ми писне и ще започна с готови, а по някое време и на детска кухня мога да го запиша. Едно е сигурно ще захранвам бавно. Често педиатрите съветват нова храна да се дава 3 дни и после следващата. Аз давам минимум 5. С баткото си направих една екселска таблица, храна, кога, колко, каква марка, дали има проблеми. Така си предвиждах следващите храни и си подготвях каквото ми трябваше. Може би сега има мобилни приложения Simple Smile

Все пак всичко е относително, за мен няма правилно и неправилно. Майката си познава детето и преценява. Дори понякога някои решения идват отвътре и не могат да се обяснят. Глутена го отлагах дълго време, защото бил алерген. Обаче баткото е с географски език и по някое време съвсем му се нацепи. Ей ужасия голяма беше. Имах чуството, че кръв тече. След като вкрарах глутена всичко се оправи.

Имам идея да си направя домашни плодои пюрета, по десетина бурканчета за зимата. Праскови, кайсии, череши. После ще добавям към каши, грис и други десерти. Ако ми стигнат нервите, времето и бурканите и някои зеленчуци мога да сложа.

Има и едно течение в захранването - Захранване водено от бебето (baby led https://zabliznacite.wordpress.com/baby-led-weaning/). Може да практикувам нещо от него.
По-скоро от някой момент да давам не пасирана храна, за да свиква да дъвчи.

Последна редакция: нд, 26 юни 2016, 16:52 от Slavy

# 194
  • София
И аз за АМ пиеше, или ядеше как се казва по-вярно Лактана 1. Но сега последно купих от Кауфланд 2 кутии и сега го плюе. Не мога да разбера дали е нещо старо??? А имам НАН 1 и мисля да пробвам него, дали ще плюе и него. Ама как да процедирам? Как да включа? Може ли само 1 път да го дам за проба?

Тодичка, пробвай. Детето не може да стои гладно. Аз от доста време не съм доволна от стоките в Кауфланд. Имам усещането, че от опакованите им стоки ми излизат молци. Подозирам че нещо складовете им не са читави.

Общи условия

Активация на акаунт