Перилни препарати и омекотители – 38

• 84 774
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
  • на Мелмак
Омекотителя основно за аромат ли го ползвате?
Аз ползвам такъв без аромат , а и не обичам парфюма ми да се смесва с мирис на омекотител!

# 406
  • Бургас
За аромат,омекотяване,отмиване на перилния препарат...........,но слагам 1/3 от дозата.

# 407
За аромат,омекотяване,отмиване на перилния препарат...........,но слагам 1/3 от дозата.
Не разбирам, би ли пояснила как омекотителя спомага за отмиване на перилния препарат.

# 408
  • Бургас
Ами не мога да го обясня точно.Преди година/две някъде TAED писа по въпроса.Разбира се не се постига някакъв супер ефект,но аз сама виждам как след омекотителя вече няма и следа от пяна по люка.

# 409
Ако има пяна по люка след изплакването, значи не е изплакнато добре. Препарата не е дозиран правилно вероятно, сложено е в повечко...

# 410
  • Бургас
Перилния препарат е със 100 % сигурност по-малко от дозата.Май си е до пералня.Трябва си вода от където и да го погледнеш.Моята и след 6-7 плакнения пак има пяна/малко/ по люка,но след омекотителя дори и на 3 плакнения пяна няма.

# 411
Според мен проблемът е в препарата

# 412
  • София
Ами не мога да го обясня точно.Преди година/две някъде TAED писа по въпроса.Разбира се не се постига някакъв супер ефект,но аз сама виждам как след омекотителя вече няма и следа от пяна по люка.

ТАЕД тогава писа, че омекотителят възпрепятства доброто изплакване на перилния препарат.

Цитат на:  etty775
Омекотителя основно за аромат ли го ползвате?

Аз го ползвам основно като антистатик когато пера трикотаж и полар. Преди го ползвах и като ароматизатор, но вече ми втръснаха всички миризми и определено силните ме дразнят, та купувам само слабомиришещи.

# 413
  • на Мелмак
Аз попитах , защото от  постовете преди мен така излезе - капсулите миришат и няма да слага омекотител  Rolling Eyes
Май имаше едни перли - парфюм за пране , като искаш да ти мирише - слагаш тях , като искаш меки дрехи и хавлии слагаш омекотител.
пп. Сега с този без миризма се родих.

# 414
  • Русе
Снощи по нощите започнах да пиша по този въпрос, ама се отказах и не си публикувах поста.
Силно миришещия прах за пране не замества омекотителя. Ако праха мирише силно(например както миришеше ОМО), напасвам с подходящ омекотител, за да не се смесват миризмите и да стане още по-лошо. Ползвам омекотител основно заради антистатичния ефект и омекотяването. Много ми е странно някой като напише, че течния препарат мирише и не слага омекотител.

# 415
Не ползвам течни перилни препарати отдавна.
Ползвам омекотител рядко,нямам проблеми с наелектризира дрехи.За мен е важно дрехата да е чиста,а не ароматизирана.
Странно, но има и такива.

# 416
  • София
Може би е някаква моя логика да не се слага омекотител с течен. Я да кажат спецовете - дали има нужда реално?

# 417
  • Русе
Не ползвам течни перилни препарати отдавна.
Ползвам омекотител рядко,нямам проблеми с наелектризира дрехи.За мен е важно дрехата да е чиста,а не ароматизирана.
Странно, но има и такива.
Може би си зависи от човека. Пера само шушляковите якета без омекотител, за де увредя материята. Ела, гледай около мен какво става. Страх ме е да се хвана за нещо метално. Най-вече на вратата на колата ме бие ток. Дъщеря ми, ток не я бие, но косата и хвърчи. На мъжете нищо им няма.

# 418
  • София
Вики е права. Хората ползват омекотител с различна цел, нищо чудно не виждам. Аз го ползвам за аромат, макар и рядко да си позволявам. С капсулите на Ариел не бих сложила, защото ухаят силно и хубаво.
Проблем с омекотяването нямам, защото ползвам сушилня, а пред това - балконът ми е северен, дрехите съхнат по-бавно и рядко са били твърди. Наелектризирват се само изкуствени материи, на които пък не  слагам омекотител по други причини.
Така че да, само за аромат ми служи.

# 419
Момичета, от много време не съм ви чела......зациклила съм на едни препарати-Ариел и Персил от Германия ми носи мъжо. За детските Сано - синия. Но срещам напоследък голям зор с упоритите петна на малката ми палавница. Препоръчайте ми някакъв препарат за петна - добавка към прането, че вече ми писна да купувам нови дрехи и на още на първия ден да стават на нищо.

Общи условия

Активация на акаунт