Перилни препарати и омекотители – 38

• 84 776
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Момичета, от много време не съм ви чела......зациклила съм на едни препарати-Ариел и Персил от Германия ми носи мъжо. За детските Сано - синия. Но срещам напоследък голям зор с упоритите петна на малката ми палавница. Препоръчайте ми някакъв препарат за петна - добавка към прането, че вече ми писна да купувам нови дрехи и на още на първия ден да стават на нищо.

Има един спрей на Сано с червена рокличка.
Аз ползвам едни спрейове на Лидл - бял и син, ама тях ги пускат само понякога.

# 421
Може би е някаква моя логика да не се слага омекотител с течен. Я да кажат спецовете - дали има нужда реално?

Може би окото се лъже, че като са с еднаква консистенция, и някак си и действието им е еднакво..
Имат различна роля иначе.Препарата съдържа ензими и др. и служи да изпира, омекотителят - остава по дрехата накрая и омекотява, ароматизира...

С Ариел прах с Ленор и аз не слагам омекотител. Не виждам нужда.
Рядко имам проблем с наелектризирване, но понякога дрехите, особено чорапите на детето, са ужасно степани и трудни за обуване...Дрехите след изглаждане се оправят, но чорапите, чорапите... ooooh!

# 422
Добре,а защо не ползвате течни перилни препарати newsm78Ако е по логиката че може тайно да са разредени,значи трябва да пуснат и омекотител на прах Crazy

# 423
  • София
Аз не ползвам, защото ми се омирисват дрехите неприятно след 3-4 пране. Пробвала съм какви ли не.
Това лято може пак да пробвам даже.

# 424
  • оттам, откъдето започва България
 Joy Много хубаво го каза, защото има много против течните прахове, а ползват омекотител, който не се изплаква. Един от аргументите им е, че пералнята се умирисва от течните прахове и затова не ги ползват, а не ми се мисли какво остава в пералнята след ползване на омекотител, който само се поема от дрехите на последно плакнене и после си остава в машината, независимо от изпопването на водата. В чекмеджето е лигаво, а в пералнята сигурно два пъти повече.  #Crazy За мен е разумно редуването на прах и течен, НО това е мое лично мнение.  Peace
П.П. Поста ми е за № 422, че май сме писали едновременно.

# 425
Снощи по нощите започнах да пиша по този въпрос, ама се отказах и не си публикувах поста.
Силно миришещия прах за пране не замества омекотителя. Ако праха мирише силно(например както миришеше ОМО), напасвам с подходящ омекотител, за да не се смесват миризмите и да стане още по-лошо. Ползвам омекотител основно заради антистатичния ефект и омекотяването. Много ми е странно някой като напише, че течния препарат мирише и не слага омекотител.

Аз забелязвам точно обратното при кърпите - с омекотител стават много твърди, четох,че е заради оставането на препарата по прането. Пускам ги с допълнително изплакване и пак така се получава. Преди месец купих нови, на тях не съм слагала омекотител и си стоят меки. Дори в магазина продавачката ме посъветва първото пране задължително само с препарат за пране и на програма с повече вода. Обичам спалното бельо и кърпите да миришат хубаво и силно. За тях ще ползвам капсулите без омекотител. За останалите дрехи ползвам Ариел прах със зелен Сано омекотител в момента. От Саното съм споделяла, че очаквах повече и не съм впечатлена, добре че изветрява след изсъхване. Чудя се дали да взема след този бял Сано да пробвам как ще е той или да заложа на сигурно с Коколино.

# 426
  • София
Омекотител слагам съвсем малко /сега с новия Ленор е супер/ и не ми е било лигаво чекмеджето никога.
Пералнята ми плакне след омекотителя - гледала съм специално.
Понякога пускам и допълнително плакнене, но много рядко.

Саното не омекотява, това сме го говорили.
И Коколиното също не омекотява особено.

# 427
Joy Много хубаво го каза, защото има много против течните прахове, а ползват омекотител, който не се изплаква. Един от аргументите им е, че пералнята се умирисва от течните прахове и затова не ги ползват, а не ми се мисли какво остава в пералнята след ползване на омекотител, който само се поема от дрехите на последно плакнене и после си остава в машината, независимо от изпопването на водата. В чекмеджето е лигаво, а в пералнята сигурно два пъти повече.  #Crazy За мен е разумно редуването на прах и течен, НО това е мое лично мнение.  Peace
П.П. Поста ми е за № 422, че май сме писали едновременно.
не е съвсем така...моят аргумент против течните е, че те са по лесни за производство и са по евтини за производителите, затова и така агресивно се рекламират. Но....ако бяха толкова добри, колкото се опитват да ги изкарат в рекламите, то тогава стария добър прах щеше да изчезне от пазара. Да, но праха не изчезва....И друго има...поне за бялото е редно да се ползва прахообразен, да не се потретвам защо...

# 428
  • оттам, откъдето започва България
teta75, не се потретвай, аз също ползвам за бяло прахобразен прах, но за цветното пране никой не може да ме убеди, че не пере добре, просто трябва да прецениш времетраенето на програмата. Преценявам от цветното пране кое да пера с прахообразен и кое с течен. От течните прахове съм доволна и засега няма да се отказвам.  Peace Но за омекотителите постоянно се замислям /според мен са излишна химия, защото не действат поне омекотяващо и антистатично/, макар че като пера с прахообразен все си слагам от Бинго сензитив по малко омекотител.

# 429
Този спрей на Сано съм го виждала. Но аз искам нещо което е добавка към прането. Иначе сапуни и спрейове ползвам за локално третиране.
Сега се замислих, че имаше течна такава добавка на Ариел, може нея да пробвам.
Преди година - две бях взела капсули на Даш или Аче ( не помня точно)за петна, но не видях особен ефект.
Колкото до силния аромат на праха - явно наистина си има значение за къде са произведени, защото след като пера със сух Ариел и течен Персил от немско, след изпиране няма абсолютно никакъв аромат, което не може да се каже за италианския Даш (той си остава мой фаворит от към всичко - изпиране, аромат)

# 430
Е как ще изчезне праха за пране,като има такива като теб,които си купуват?Ако ще да измислят течен,който пере всичко на 10градуса,пак ще има хора,купуващи си само прах,убедени че има конспирация Joy
Аз лично сменявам,всеки път с различен вид,по принцип всичко бързо ми писва и обичам разнообразието Mr. Green

# 431
Който се интересува, ще намери начин да разбере защо праховете са много по-добри от течните във всяко едно отношение. Само в тези теми е обяснявано стотици пъти; на разположение има и търсачки.
Останалите ще си чешат езика, ще се търкалят от смях и ще се зъбят.

# 432
Аз си пера с простото Бинго стари найт и съм доволна . /Течен Бинго и от другите разновидности не съм доволна - пробвала съм всичко. /
 Днес видях , че другата седмица ще има Тема 2кг прах на промо в Кауфланд . Но аз си оставам на Бинго засега .

# 433
  • София
Sekhmet, а какво ти е мнението за течен и омекотител?

# 434
Sekhmet, а какво ти е мнението за течен и омекотител?
Ами по зле е от прах и омекотител. Течните и омекотителите съдържат сгъстители, с които се постига определената консистенция. Те имат неприятното свойство да се отлагат по вътрешните части на пералнята и са добра среда за растежа на плесени и бактерии и оттам до поява на лоша миризма. С течен и омекотител имаш двойно количество сгъстители. На всичкото отгоре течните не съдържат избелители на кислородна основа, които унищожават тези плесени и бактерии, така че картинката става още по-прекрасна особено ако се пере предимно на ниски температури и кратки програми с минимално изплакване.

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 00:30 от Mamma

Общи условия

Активация на акаунт