Перилни препарати и омекотители – 38

• 84 727
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
Взех си от Dm праха за цветно 20 пранета-страхотен. Laughing

# 511
  • София
Аз имам нова пералня със сушилня и вчера си купих кърпички за сушилня от DM.Снощи преди сушенето сложих кърпичка и тази сутрин отварям уреда и по гуменото уплътнение залепнали власинки като дебел пласт прах.Вярно е, че аз толкова меки хавлиени кърпи не съм виждала от години, но тези власинки дали не увреждат уреда? Между другото друга марка предлага ли нещо подобно, пък макар и по-скъпо и по възможност ароматизиращо?

Нормално е след сушене в сушилня да има власинки от дрехите в голямо количество - особено от хавлиени кърпи. На сушилните, които са си отделен уред, отпред, където е гумата на пералнята или на самата вратичка има филтри, които улавят власинките. За комбинирания уред обаче не знам. Имаш ли филтър някъде?

Иначе, това е темата за сушилни:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=767957;topicrefid=19

# 512
Като говорим за материи да кажа, че хич ненавиждам изкуствените обаче съм се чудела как големи марки предлагат полиестерни екипи, тениски и т.н. Явно има някаква разлика, за да казвате, че се чувствате добре с такива дрехи, а и фирмите да произвеждат такива.

Повечето са ми памучни, имам и едни китайски евтини шифонени блузки, но не ми е жега с тях. Имам и едни спортни, но съм ги носила отдавна и съм забравила. Като цяло си наблягам на памука. Изкуствени панталони много ми запарват, има едни клинове такива, че даже и с полар вътре -ужасссс.

# 513
  • София
Аз пък харесвам вискоза. Не е толкова претенциозна като коприната, а дава подобно приятно усещане.

Споделям наблюдения - лъскавите якета трябва да се перат с течен препарат.

# 514
  • Варна
Отдавна не съм поглеждала темата,сега влизам и...шах. Дамата с категоричното менени-прощавай ама ти в кой свят живееш? Аз съм човек който мрази да глади  Embarassed,ама наистина мрази определено съм фен на Декатлон и определено си купувам техни тениски и клинове и екипи и,и,и.... Та...тия "загубеняци" защо ли аджаба във всичките си артикули имат процент синтетика? Сигурно защото са тъпи и изостанали. Значи аз предпочитам да си нося синтетиката,която диша,а не ми залепва по тялото като ваденка след 20 мин. кардио и определено не смърдя на докер нито след тренировка нито в ежедневието.
   Относно вмирисаните перални.....Преди доста години го имах тоя проблем-пуста мода на течните препарати  #2gunfire #2gunfire #2gunfire. Та тук от тая тема и от Хора като Дедо,Теед и Една дама,чиито ник не виждам в последната тема/а уж я изчетох цялата/ разбрах,че за да ми е ОК пералнята и аз с нея трябва да внимавам с какво пера.
  Новите ми запаси подарък от Немско

за бяло ОМО нашенско  и...никакви омекотители  #2gunfire #2gunfire,лидл-ски препарат за почистване чат пат и толкова.
 Не съм се отказала изцяло от течните,но ги ползвам за 30мин. програма примерно за нещо носено два часа и нуждаещо се само от освежаване.
  Не съм нито сноб нито фитнес манячка ама верно се издразних от подобно катигоризиране. Като редови гражданин редовно ползвам градски транспорт и съм наясно за каква смрад иде реч в някоя знойна жега,но за това не е виновна синтетиката/не и ако е читава и мислена за китайските идиотии съм съгласна/, а кривите разбирания за хигиена на някой индивиди.

# 515
  • София
Взех си от Dm праха за цветно 20 пранета-страхотен. Laughing
той как е с аромата, дава ли някакъв на дрехите след пране и сушене?

# 516
  • Сливен
При мен след пране,много лек аромат.След като изсъхнаха само мириз на чисто.

# 517
При мен след пране,много лек аромат.След като изсъхнаха само мириз на чисто.
Точно казано Laughing

# 518
  • София
Мерси, понеже помня за белия, че нямал аромат, значи общо взето същото положение и с този

# 519
  • Варна
Молба до момичетата от Варна, моля кажете откъде купувате турските перилни препарати алтернативен внос. bouquet

# 520
От години пера само с течен перилен, не ползвам омекотител и нямам проблеми нито с пералнята, нито с дрехите!

# 521
  • оттам, откъдето започва България
Ами то си е нормално, познавам и други, които перат само с течни и нямат никакъв проблем нито с пералня, нито с дрехи.

# 522
  • София
При нас има и още нещо - тръбите са стари и водата си мирише на тиня по принцип. Студената не чак толкова, но и тя не е съвсем ок. Така че това, съчетано с течния май дава лош мирис. Иначе ако пусна 5 перални с прах и 1 с течен - бива.

# 523
  • оттам, откъдето започва България
Аз нищо не твърдя просто казвам, че наистина много от познатите ми перат само с течен. Аз съм си решила за мен как да пера и нямам проблеми с миризма на пералнята, както и нямам намерение /без да има причина/ да правя прочистване на пералня. По-скоро си мисля, че всякакво категорично мнение не може да меродавно. По-скоро всичко е индивидуално.  Peace

# 524
Ако се дозира правилно препарата, ако се използва достатъчно дълга програма на подходящите градуси, ако се изважда веднага прането, а не се застоява с часове в пералнята, ако вратата е отворена, когато пералнята не работи, ако се почиства чекмеджето редовно, не е проблем да се ползват течни препарати.

Общи условия

Активация на акаунт