Перилни препарати и омекотители – 38

• 84 702
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
  • оттам, откъдето започва България
Не знам как ще прозвучи, но аз една хавлия с незнайно от какво петно, преди пране я намокрих, намазах с абразивен препарат за печки и фурни на СБА, който е нещо като Сif, и я изпрах на 60 градуса. Бях много приятно изненадана от резултата - светна. Между другото и аз се боядисвам с пепеляво руса боя, но на хавлията си е доста тъмно. Успех! И да споделиш какво е станало.  Peace

# 586
  • София
Момичета, искам да си оправя една бяла хавлиена кърпа (100% памук), по която има петна от боя за коса. С какво ли не прах и не третирах, и не се махат... До сега такова нещо не ми се е случвало... А е пепеляво руса боя, не е да речем черна. Както се казва, отчаяните времена изискват отчаяни мерки, та се колебая между белина (до колкото знам се ползва със студена вода) и вряща вода с нещо избелващо на кислородна основа... Нещо да ме посъветвате? Да ми препоръчате?
Вениш за бяло.

# 587
  • На брега на реката
Аз бих си направила каша от препарат за бяло и малко вода, бих я оставила на слънце за няколко часа, намазана с кашата и ако и така не стане, бих пробвала със сапуна за петна на ДМ /махал ми е доста упорити петна/.  Другото за което се сещам е да си вземеш от аптеката по-силна кислородна вода и опиташ с нея. Белина също става, щом е 100% памук, но бих я оставила за накрая. Peace

# 588
  • Бургас
Аз пък се боря с петна от лютеница,но май вече ги запечатах с едно пране на чисто бяла памучна блузка.Какво да им цопна отгоре преди следващо пране?Опитах с Ариел за бяло.Стоя цял ден,та чак посиня,но не се изпра.Май трябваше с Омо да го направя,но понеже ми е по-стар реших да заложа на прясното. ooooh!

# 589
ММ носеше едни чували със светла тениска и много се изцапа. Викам си няма проблем, ще падне с Ариел за бяло и 60 градуса, но НЕ, май се запечата. После я изпрах с течен Ариел, пак нищо.
Уж е обикновена мръсотия, но нищо не помогна.

# 590
  • София
Аз боядисах една бяла тениска в тъмна пералня. И понеже имах горчив опит с разни избелващи прахчета, обезцветящи и тем подобни, направо я сложих в белина. Никакъв ефект. Сложих още една доза белина - пак нищо. Накрая сложих половината шише, никакъв ефект. И ще я хвърлям (тениската).
Реших, че белината е менте, но не, мирише си на хлор...

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 11:00 от РРР

# 591
  • София
Добре де - препарати за петна нещо?
Лютеница и подобни аз лично веднага поливам с веро и после излизат, общо взето.
Боядисано от друга дреха веднъж имах като гаф, махна се със sano oxigen, този вениш, с който борех мастиленото петно също в крайна сметка го намирам за не лош препарат.

А белина без ефект за първи път чувам... не че ползвам белина.

# 592
  • Бургас
Веро  ooooh!,как не се сетих.Нищо,пак ще опитам.Имам и аз оцветени дрехи,които след няколко пранета и сушене на директно слънце почти си върнаха цветовете.

# 593
Момичета да сте виждали белина за цветни дрехи и в кои магазини?

# 594
Дами,

Какво ще ме посъветвате за избелване на посивели бели тениски?

# 595
Дами,

Какво ще ме посъветвате за избелване на посивели бели тениски?
ОМО , Ариел, ДМ .

# 596
# 597
За тези кърпички хич не си харчи парите.

# 598
Да допълня - пране на високи градуси, например 60, и на дълга програма- около и над два часа и половина Peace

# 599
Пера с Ариел, на дълга програма, често на високи градуси и въпреки всичко белите тениски посивяват.

Ползвах пред кърпичките, но ми се струва, че избелването е оптична измама, а не е реално избелване.

За това търся вариант за избелване без кърпички.

Може би добрия стар начин с накисването остава вариант.

Има ли други методи?

Общи условия

Активация на акаунт