Майчинството счетоводно-69

• 55 737
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Може бонусите да са изплатени във вид на социални разходи, за които се дължи вноска само за фонд пенсии. Ако е така нищо не може да се направи. Аз самата също имам такива доходи, които не влизат в базата за майчинство.

Не, не са изплатени като социални разходи. Имахме изрична уговорка да се вкарват и към здравните, но счетоводителят пак си е позволил волности... или шефа му е казал да не ги внася , за да спести пари - не знам, но сега тези пари / или по-точно липсата им / ще се отрази на майчинството ,а и на болничния , в който трябва да изляза скоро

Няма общо със здравните вноски. Говорим за фонд общо заболяване и майчинство, което е част от вноската за ДОО. И едва ли счетоводителят е виновен...

amini, извинявай , не съм се изразила правилно , счетоводството не ми е силната страна Simple Smile   Според теб има ли начин тези пари да се доплатят за изминал период към фонда за общо заболяване и майчинство или съм ги загубила безвъзвратно ?

# 556
  • София-Младост
roshleto
Малко вероятно, да не кажа хич...това ще са корекции и невярвам да го направят от счетоводството.

# 557
roshleto
Малко вероятно, да не кажа хич...това ще са корекции и невярвам да го направят от счетоводството.

Благодаря за мнението. Аз все пак ще говоря отново с шефа. Лека вечер

# 558
Момичета да ви питам пак нещо.Последното майчинство ми беше преведено на 24.03 ,родих същия месец на 21.03 и от тогава нямам преведени пари.Възможно ли е да ми преведат за април пак края на този месец?Чудя се защото сме май ,а нямам пари за април още.

Болничният за бременност и раждане се застъпва с този за раждане. Има нов начин на представянето на тези болнични и вероятно заради това не е платен. Напоследък е масово  ooooh!
Следователно какво трябва да направя?Счутоводителката на фирмата, в която работя нищо не ми е казала.Трябва да ходя до НОИ ли?Нямам ПИК

# 559
  • София
Момичета да ви питам пак нещо.Последното майчинство ми беше преведено на 24.03 ,родих същия месец на 21.03 и от тогава нямам преведени пари.Възможно ли е да ми преведат за април пак края на този месец?Чудя се защото сме май ,а нямам пари за април още.

Болничният за бременност и раждане се застъпва с този за раждане. Има нов начин на представянето на тези болнични и вероятно заради това не е платен. Напоследък е масово  ooooh!
Следователно какво трябва да направя?Счутоводителката на фирмата, в която работя нищо не ми е казала.Трябва да ходя до НОИ ли?Нямам ПИК

Обади се по телефона в НОИ, много са любезни и ще ти кажат, ако има проблем. На мен ми бяха забавили болничния след 45-дневния, имаше застъпване и като се обадих се оказа, че го били изпуснали да го обработят, като видяха, че срока за плащане е минал с един ден, веднага се задействаха и го изплатиха, ако си бях чакала, сигурно още щях да чакам:)

# 560
Здравейте, момичета Simple Smile
Искам да попитам какви са условията и възможно ли е изобщо в нашия случай получаването на бащинство? Аз нямам трудов стаж, бъдещият татко има достатъчно трудов стаж, осигурява се на минимална заплата. Чета, че уж може да се получава след навършване на 6 месеца на детето и се признава за оставащите неизползвани 410 дена болнични, но не мога да се ориентирам, тъй като аз реално няма да съм използвала нито ден...
Благодаря ви предварително! Simple Smile

# 561
След 6-месечна възраст отпускът до края на 410 дни на майката може да бъде прехвърлен на бащата. Във вашия случай това е невъзможно, защото реално майката не ползва такъв отпуск и няма къде да се върне на работа. Не може да се прехвърли нещо, върху което нямате право.

# 562
Благодаря ти!  bouquet Ако към момента почна да се осигурявам, пак няма да имам необходимите 18 месеца, които трябват за тези болнични, нали така?

# 563
Трябва да имаш 12м осигурителен стаж изобщо и в момента на издаване на 45-дневния болничен да си назначена на трудов договор. Ако до този момент нямаш нужния стаж (до 45-дневния болничен) майчинство ще получаваш, като натрупаш стажа. Дотогава - социално по 100лв на месец.

# 564
Благодаря ти! Simple Smile По този повод да попитам кога и какви документи трябва да подам за социалното майчинство и за социалната помощ от 150 преди раждането?

# 565
Най-добре попитай в Дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес. Там ще получиш информация за всички видове помощи, за които можеш да кандидатстваш.

# 566
  • В полите на Пирин планина
Благодаря ти! Simple Smile По този повод да попитам кога и какви документи трябва да подам за социалното майчинство и за социалната помощ от 150 преди раждането?

Можеш, да.

# 567
  • Варна
  Здравейте, детето ми навърши една година и зная, че за втората година трябва да попълня заявление-декларация, но в сайта на НОИ намирам приложение 7 и приложение 8, струват ми се еднакви... Освен това аз новите ли трябва да попълня, или тези, които се отнасят за 2015г, при положение, че детето е родено през 2015  newsm78 Нищо не схващам... Това ли е единствения документ, който трябва да попълня  Confused
Благодаря предварително!

# 568
Попълва се приложение 7, образец 2016г. Представя се копие от удостоверението за раждане на детето, както и в службата се подава заявление за ползване на отпуск по чл. 164, ал. 1 от КТ. Крайна дата на отпуска е рожденият ден на детето.

# 569
  • Варна
Попълва се приложение 7, образец 2016г. Представя се копие от удостоверението за раждане на детето, както и в службата се подава заявление за ползване на отпуск по чл. 164, ал. 1 от КТ. Крайна дата на отпуска е рожденият ден на детето.
Много, много благодаря за бързия отговор!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт