Паническо разстройство - 24

• 50 884
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
Нормално е след дългогодишен прием да има тревожност и други симптоми при спиране. Ривотрила както и всички бензодиазепини са така при продължителен прием.
Аз досега не съм имала проблем с тях защото ги пия за много кратко докато се овладеят силните паник атаки и след това продължавам с АД и след това го спирам след няколко месеца като се подобря. Досега винаги така ми е изписван. Но тези неща са индивидуални. А и със сигурност появата на две чертички е достатъчно добър стимулатор Simple Smile
Аз винаги съм се притеснявала от това... понеже съм на 33, още нямам бебе, но обмислям в близките 2 години, че ми се иска вече. И много ме е притеснявало това да не ми се случи докато съм бременна, защото макар и с дълги ремисии все пак имам състоянието от 12 години. Обмисляла съм го това и как бих се справила. Надявам се да не ми се случи Simple Smile Всъщност по скоро не трябва да го мисля и да обмислям. Така няма и да го предизвикам.

При всички случаи е по-добре без лекарства, но понякога нямаш избор и се налага и да ги пиеш.

Иначе ако някое лекарство не действа няколко месеца според мен просто не е правилното лекарство. Нормално е да бъде така, защото всичко е и до организъм.

На мен личния вчера ми изписа Лорапам. Имам 30 таблетки. Обаче са годни до 6/2016... което значи, че след това пак ще трябва да искам някакви. Те са ми за спешни случаи. Най-вероятно ще ги изхвърля така без да съм ги ползвала. Но исках да имам някакъв бензодиазепин с мен в Германия ей така за всеки случай. Че ако получа паник атака някаква (което не вярвам да се случи, но все пак...) как да обясня като не знам немски ако ме закарат на спешен кабинет.

Днес бях и на гинеколог. Беше ми стресиращо  защото за първи път ме преглежда мъж, но той беше много внимателен, много съм доволна от него. Раничката ми каза, че е много малка. Ще видим сега резултатите от цитонамазката след 10тина дни и ако всичко е наред ще се погрижим за раничката след като се прибера от Германия. Имам някакво оскъдно течение, но сигурно е от лекарствата, аз забравих да си поискам пробиотик. Той сега ми изписа за във влагалището.

Инак все още съм като парцал. Кашлям адски много, имам мускулна треска от кашлицата, но поне нямам температура днес. Защото два дни изгорях...  Tired

Камъчка, стискам палци да намалеят!

Прегръщам ви, момичета  Hug bouquet Не съм много активна тези дни заради боледуването, но да знаете, че ви мисля всички Simple Smile bouquet Heart Eyes

# 46
Трели, щом не си раждала не давай да ти горят раничката с ток..Не се препоръчва. Има едно лекарство Солсижин /или нещо подобно беше/ , с което се третира и изчезва. На мен ми го правиха преди доста години. След раждането обаче раничката се възобновява..

# 47
Веста, благодаря за предупреждението  Hug. Докторът беше така добър да ми каже още преди месец, преди да ме е прегледал, че няма да я гори с ток, защото не се препоръчва за нераждали жени. И ми показа препарата, обясни ми как се процедира и ми каза, че е безболезнено според неговите пациентки, само се усещало леко щипване. И че също няма да попречи при опитите ми за забременяване, което се случвало ако е с ток. Затова толкова много го харесах още тогава макар още да не ме беше гледал отдолу, а само говорихме и ми прави ехограф, защото ми обясни всичко.

# 48
Трели изкараЛа съм три бременности страхотно без паника и симптоми и аз много се притеснявах но е факт.

# 49
Мари, браво! Ами може би човек в такъв момент някак се събира ли... как да го кажа. Това са радостни неща и не ти остава да мислиш за друго.
Да са ти живи и здрави децата Simple Smile

# 50
Трели, браво на доктора, защото много от тях пропускат този факт. И наистина не боли, аз нищо не усетих. Цитонамазката е сто пъти по- гадна Simple Smile

# 51
Запис от мен в новата темичка

# 52
  • Somewhere beyond the moon and stars
Момичета,
Аз мога ли да се присъединя? Имам ПА от около 5 г., но сега съм решила да се справя с тях, понеже ми предстоят някои големи промени и стресови ситуации... И не искам да се проваля на тях заради ПА - както често ми се случва.

Та, отбелязвам се и ще следя - когато си намеря подходящ терапевт, ще се и включвам по-активно.

Поздрави!

# 53
Силвър, добре дошла  Hug Бързо справяне с проблема наречен ПР.. Приемаш ли някакви лекарства?

# 54
Добре дошла на Силвър и от мен! Стискаме палци да се справиш с нещата, които ти предстоят!

Момичета аз имам проблем.. Имам едно глупаво течение от страшно много време, ходих на лекар, намериха ми стрептококи. Излекувах ги, но то не спря, направих си всякакви изследвания за бактерии, хламидии, микоплазма, уреплазма - влагалищен и цервикален секрет абсолютно всичко е чисто. Каза ми че може да се дължи на слабата ми имунна система от стреса, на видеозона също всичко е наред. Обаче то не спира.. + че имам и едно овулационно кървене за което ми изписа витамини, докато ги пиех май всичко беше наред но от дпста време ги спрях и вчера и днес пак имам някакво кървене, еднократно. В овулационен период съм. Някой да се е сблъсквал с подобни проблеми?

# 55
Когато имаш силна овулация е съвсем нормално при пукането на фуликулите да имаш кървене. Аз съм имала веднъж, след стимулация..

# 56
Силвър, добре дошла  Hug Какво си търсиш - психиатър, психоаналитик, психотерапевт.
Успех с всеобщата борба.

Уф, кофти ми е вчера и днес. За капак и единият котарак ми избяга и днес едвам го прибрах.
Гади ми се, вие ми се свят, депресия ooooh! Какво да се прави, случва се. Надявам се, че утре ще съм добре Crazy

# 57
Уф момичета и ...момчета  Simple Smile не съм ОК .Много ми е напрегнато,уж пролетта щяхме да намаляме Золофта ,ама май няма да стане .
Синът ми отказва да яде ,по цял ден кара на една закуска.А той е мъничък още,много се тревожа и за него.Направо ме побърква.
Станала съм много изнервена,все черни мисли в главата ми,все си мисля ,че ми има нещо,напрегнато ми е ,тревожно ми е...Ще откача. ooooh!

# 58
Уф момичета и ...момчета  Simple Smile не съм ОК .Много ми е напрегнато,уж пролетта щяхме да намаляме Золофта ,ама май няма да стане .
Синът ми отказва да яде ,по цял ден кара на една закуска.А той е мъничък още,много се тревожа и за него.Направо ме побърква.
Станала съм много изнервена,все черни мисли в главата ми,все си мисля ,че ми има нещо,напрегнато ми е ,тревожно ми е...Ще откача. ooooh!
Золофт и стимулотон не е ли едно и също. По колко пиеш?

# 59
Когато бяха скрили Золофт от пазара ,психито каза ,че Стимулотон било добър заместител.Сега пак минах на Золофт.Пия по 1 на ден с 1 Флуанксол.

Общи условия

Активация на акаунт