КОЗУНАЦИ – 2016 г.

• 76 632
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Луска, слагай колкото се събират във фурната. Simple Smile 
Само да са на едно ниво де.

# 556
  • Балчик
Готови са ми курабийките, с мързелива украса Grinning.

Скрит текст:

# 557
Извинявам се, ако вече е коментирано, но как се изпичат козунаците във формите за еднократна употреба /от алум. фолио/. Струват ми се много тънки и се страхувам да не стане фал. Мислех за вариант да ги подредя както са с формите в правоъгълната тава на фурната и да пека така, но...

# 558
  • София
Луска, слагай колкото се събират във фурната. Simple Smile  
Само да са на едно ниво де.

Благодаря и е много навреме. Втасали са. Сега ще ги намажа с белтък, ще поръся със захар и напред! bouquet

Момичета, сложих на 160 градуса. Козунаците са ми 3 от 1 кг брашно. Като време колко да ги пека, приблизително?

После ще ги проверявам с клечка..

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 14:11 от luss

# 559
  • München, Deutschland
Аз за себе си вече съм си прафасонирала (намалила съм някои продукти, гледам да олекотя тестото) рецептата и технологията, да ти напиша ли новия вариант?
 Слагаш при омесването на продуктите половината мазнина, а при измесването другата половина.
Разбира се, благодаря ти много  bouquet, с удоволствие ще пробвам новата (но утре, днес колегата предложи да обядваме със суши и сега не мога да се мръдна  Laughing). Второто изречение предполагам, че си важи - 1/2 мазнина при омесването и другата 1/2 на малки порцийки при измесването (преди първото втасване).

Редактирам се:

Що ми трябваше да чета 8ма страница - съвсем се оплетох. Там Джемма споделя, че първо омесваш мая, брашно и вода, ама доста брашно - 1/3 от него, а не 2-3 лъжички само да тръгне да шупва маята. След това слагат мляко и яйца, чак тогава 1/2та мазнина, останалото брашно и за финал, при ръчното омесване - останалата 1/2 мазнина. Сега тотално вече се обърках как да меся.  Crazy

luss,

по-рано, Морена беше писала до 97 градуса на термоиглата, което на нейната печка е 45 мин на 160 градуса. Но зависи от печката, естествено.

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 14:50 от chrissy

# 560
  • Sofia
Извинявам се, ако вече е коментирано, но как се изпичат козунаците във формите за еднократна употреба /от алум. фолио/. Струват ми се много тънки и се страхувам да не стане фал. Мислех за вариант да ги подредя както са с формите в правоъгълната тава на фурната и да пека така, но...
Не ги мисли, слагай директно на скарата. Пробвано е.  Simple Smile

Люска, след около 20 минути започни да ги следиш.

Точно така, Криси, за мазнината.
Сега влизам от пазар и след минутки ще ти напиша рецептата.  Hug

# 561
  • София
Моренче, благодаря ти!

Малко ги попрепекох, сложих на 55 минути, но ухаят божествено!
Исках малко да са по-височки, но това си е моята грешка - трябваше да запълня съдчето за да се дигнах нагоре!

Скрит текст:

Средния се опече най-много - най-близо до вентилатора стоеше.

Нищо, доволна съм от резултата!

След малко ще вадя и малките за малките ни гости във неделя!

# 562
Е как ги плетете тези кръгли козунаци Whistling

# 563
  • Балчик

Що ми трябваше да чета 8ма страница - съвсем се оплетох. Там Джемма споделя, че първо омесваш мая, брашно и вода, ама доста брашно - 1/3 от него, а не 2-3 лъжички само да тръгне да шупва маята. След това слагат мляко и яйца, чак тогава 1/2та мазнина, останалото брашно и за финал, при ръчното омесване - останалата 1/2 мазнина. Сега тотално вече се обърках как да меся.  Crazy

Това е правилната технология. И не вода, а цялото мляко по рецепта. Peace

# 564
  • София
Е как ги плетете тези кръгли козунаци Whistling

Лесно.
В нета има много клипове с плетки. Просто отвори и изгледай няколко.

# 565
Нана, гледам цяла сутрин, но повечето са с 6 фитила  Tired Нямаше ли нещо с два, но как се плетеше ooooh!

# 566
  • Sofia
Нямаше ли нещо с два, но как се плетеше ooooh!
Те това, аз редовно го ползвам, както за кръгъл, така и за дълъг. Simple Smile

Точно това имах предвид, че съм променила като технология в традиционния козунак, които съм писала преди няколко години. Simple Smile

# 567
  • София
Край, готова съм. Като поизстинат, ще ги пробваме.

Скрит текст:

# 568
  • София
Нана, гледам цяла сутрин, но повечето са с 6 фитила  Tired Нямаше ли нещо с два, но как се плетеше ooooh!

Ето един вариант:

# 569
  • София
Моренче, Джема, Марче, ползвах вашите съвети и рецепти. Всички козунаци са невероятно сполучливи. Отивам пак за продуктите и ще направя същото, само този път няма да са много, а само 2 по-големки!

Божествени са на вкус!!!

Общи условия

Активация на акаунт