КОЗУНАЦИ – 2016 г.

  • 76 632
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
  • Мнения: 22 576
Луска, слагай колкото се събират във фурната. Simple Smile 
Само да са на едно ниво де.

# 556
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Готови са ми курабийките, с мързелива украса Grinning.

Скрит текст:

# 557
  • Мнения: 299
Извинявам се, ако вече е коментирано, но как се изпичат козунаците във формите за еднократна употреба /от алум. фолио/. Струват ми се много тънки и се страхувам да не стане фал. Мислех за вариант да ги подредя както са с формите в правоъгълната тава на фурната и да пека така, но...

# 558
  • София
  • Мнения: 2 275
Луска, слагай колкото се събират във фурната. Simple Smile  
Само да са на едно ниво де.

Благодаря и е много навреме. Втасали са. Сега ще ги намажа с белтък, ще поръся със захар и напред! bouquet

Момичета, сложих на 160 градуса. Козунаците са ми 3 от 1 кг брашно. Като време колко да ги пека, приблизително?

 После ще ги проверявам с клечка..

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 14:11 от luss

# 559
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Аз за себе си вече съм си прафасонирала (намалила съм някои продукти, гледам да олекотя тестото) рецептата и технологията, да ти напиша ли новия вариант?
 Слагаш при омесването на продуктите половината мазнина, а при измесването другата половина.
Разбира се, благодаря ти много  bouquet, с удоволствие ще пробвам новата (но утре, днес колегата предложи да обядваме със суши и сега не мога да се мръдна  Laughing). Второто изречение предполагам, че си важи - 1/2 мазнина при омесването и другата 1/2 на малки порцийки при измесването (преди първото втасване).

Редактирам се:

Що ми трябваше да чета 8ма страница - съвсем се оплетох. Там Джемма споделя, че първо омесваш мая, брашно и вода, ама доста брашно - 1/3 от него, а не 2-3 лъжички само да тръгне да шупва маята. След това слагат мляко и яйца, чак тогава 1/2та мазнина, останалото брашно и за финал, при ръчното омесване - останалата 1/2 мазнина. Сега тотално вече се обърках как да меся.  Crazy

luss,

по-рано, Морена беше писала до 97 градуса на термоиглата, което на нейната печка е 45 мин на 160 градуса. Но зависи от печката, естествено.

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 14:50 от chrissy

# 560
  • Sofia
  • Мнения: 22 576
Извинявам се, ако вече е коментирано, но как се изпичат козунаците във формите за еднократна употреба /от алум. фолио/. Струват ми се много тънки и се страхувам да не стане фал. Мислех за вариант да ги подредя както са с формите в правоъгълната тава на фурната и да пека така, но...
Не ги мисли, слагай директно на скарата. Пробвано е.  Simple Smile

Люска, след около 20 минути започни да ги следиш.

Точно така, Криси, за мазнината.
Сега влизам от пазар и след минутки ще ти напиша рецептата.  Hug

# 561
  • София
  • Мнения: 2 275
Моренче, благодаря ти!

Малко ги попрепекох, сложих на 55 минути, но ухаят божествено!
Исках малко да са по-височки, но това си е моята грешка - трябваше да запълня съдчето за да се дигнах нагоре!

Скрит текст:

Средния се опече най-много - най-близо до вентилатора стоеше.

Нищо, доволна съм от резултата!

След малко ще вадя и малките за малките ни гости във неделя!

# 562
  • Мнения: 2 074
Е как ги плетете тези кръгли козунаци Whistling

# 563
  • Балчик
  • Мнения: 9 285

Що ми трябваше да чета 8ма страница - съвсем се оплетох. Там Джемма споделя, че първо омесваш мая, брашно и вода, ама доста брашно - 1/3 от него, а не 2-3 лъжички само да тръгне да шупва маята. След това слагат мляко и яйца, чак тогава 1/2та мазнина, останалото брашно и за финал, при ръчното омесване - останалата 1/2 мазнина. Сега тотално вече се обърках как да меся.  Crazy


Това е правилната технология. И не вода, а цялото мляко по рецепта. Peace

# 564
  • София
  • Мнения: 12 579
Е как ги плетете тези кръгли козунаци Whistling

Лесно.
В нета има много клипове с плетки. Просто отвори и изгледай няколко.

# 565
  • Мнения: 2 074
Нана, гледам цяла сутрин, но повечето са с 6 фитила  Tired Нямаше ли нещо с два, но как се плетеше ooooh!

# 566
  • Sofia
  • Мнения: 22 576
Нямаше ли нещо с два, но как се плетеше ooooh!
Те това, аз редовно го ползвам, както за кръгъл, така и за дълъг. Simple Smile



Що ми трябваше да чета 8ма страница - съвсем се оплетох. Там Джемма споделя, че първо омесваш мая, брашно и вода, ама доста брашно - 1/3 от него, а не 2-3 лъжички само да тръгне да шупва маята. След това слагат мляко и яйца, чак тогава 1/2та мазнина, останалото брашно и за финал, при ръчното омесване - останалата 1/2 мазнина. Сега тотално вече се обърках как да меся.  Crazy
Точно това имах предвид, че съм променила като технология в традиционния козунак, които съм писала преди няколко години. Simple Smile



# 567
  • София
  • Мнения: 2 275
Край, готова съм. Като поизстинат, ще ги пробваме.

Скрит текст:

# 568
  • София
  • Мнения: 12 700
Нана, гледам цяла сутрин, но повечето са с 6 фитила  Tired Нямаше ли нещо с два, но как се плетеше ooooh!

Ето един вариант:

# 569
  • София
  • Мнения: 2 275
Моренче, Джема, Марче, ползвах вашите съвети и рецепти. Всички козунаци са невероятно сполучливи. Отивам пак за продуктите и ще направя същото, само този път няма да са много, а само 2 по-големки!

Божествени са на вкус!!!

Общи условия

Активация на акаунт