Конфликт със съученици заради неоригинални маратонки

• 18 365
  • 138
  •   1
Отговори
# 90
Всяко залитане в крайности ,всяко робуване на предразсъдъци да не кажа комплекси е нерационално дори глупаво, защото поставя индивида в ненужни ограничения и неудобства.
 Ако ми е по удобно да ида в анцунг или дънки и тениска в магазина,в зоопарка,не виждам разумен довод срещу това. Предпочитам да шофирам с маратонки заради тънката подметка с която перфектно усещам педалите. Стига да е чист и спретнат човек и да му е удобно  не разбирам упреците за това как е облечен (обут) на места където няма установен дрескод .
Дори намирам  самото изразяване на глас на каквато и да е лична оценка и отношение по въпроса кой как е облечен (обут) за  особено невъзпитани и грубо навлизане в чуждото лично пространство.
 Имам  много близка ,която не слиза до магазина или да хвърли болкука без грим ,парфюм, официално облекло и задължително подходящи бижута.Поне един ден в седмицата сме в зоопарка и всеки път виждам дами  с тежък грим и на висок ток да навъртат километри из алеите покрай клетките със зверове. След като са преценили ,че така им е удобно на никой не му влиза в работата да коментира и не дай Боже да критикува. Намирам го за много елементарно и повърхностно и определено държа такива ''личности ''на дистанция.

# 91

Ако ми е по удобно да ида в анцунг или дънки и тениска в магазина,в зоопарка,не виждам разумен довод срещу това.

а би ли отишла на театър с анцуг?
Коментира се неадекватно облекло, а не удобно ми е да ида с дънки в магазина.
И хубаво размахваш пръст, ама гледам коментираш познатата си и хич не е неутрално.

Имам  много близка ,която не слиза до магазина или да хвърли болкука без грим ,парфюм, официално облекло и задължително подходящи бижута.Поне един ден в седмицата сме в зоопарка и всеки път виждам дами  с тежък грим и на висок ток да навъртат километри из алеите покрай клетките със зверове.

И въпреки че замазваш в края как уж е лична преценка пак според думите ти е елементарно и повърхностно коментиране.

# 92
Все пак говорим за места, където няма дрес код, театърът не е от тях.

# 93
  • волно калдъръмче
Не съм видяла да връщат някого от вратата на театъра, защото е бил облечен с дънки и маратонки.

# 94
В театъра можеш да влезеш и с чалга одежда ако искаш, едва ли някой ще те върне. Въпроса е колко е удачано. И не говорим за дънки и маратонки, а анцуг.

Аз съм виждала да връщат от вратата на дискотека за неподходящо облекло.

# 95
  • Стара Загора
Децата са надути и се подиграват на другите деца,защото родителите са такива.Това е въпрос на възпитание.Не си само ти авторке,много родители са такива.Надуват се, правят се на голямата работа и бум,а някой казал нещо за него той е виновен.А до колкото до госпожата,тя си е права.Ти какво искаше да им каже?Просто жената не иска да взима страна,което е нормално.Затова слезте малко на земята и помислете,че има деца,които нямат какво да обуят.Като искате оригинално купете оригинално,само че ще трябва да бръкнете още малко от портмонето.

# 96
  • волно калдъръмче
В театъра можеш да влезеш и с чалга одежда ако искаш, едва ли някой ще те върне. Въпроса е колко е удачано. И не говорим за дънки и маратонки, а анцуг.

Аз съм виждала да връщат от вратата на дискотека за неподходящо облекло.
Маратонките незабележимо бяха подхлъзнати покрай дънките. За мен може да не е приемливо, но хората масово се движат така, защото им е удобно.

Какво беше скандалното облекло, което не отговаряло на дрескода на дискотеката. По едно време правеха вечер в бяло и ако някой дойде със синя риза, нямаше проблем, щом отдолу има бял сутиен и е готов да остави ризата на входа Laughing

# 97
Не съм аз *нежеланата* персона, дискотеките отдавна са мираж за мен. Мой познат е, а облеклото е било къси панталони и кецове. Нищо скандално, но явно неподходящо. Дискотеката не я знам коя е, възможно е и да не съществува вече. Преди няколко дена обсъждахме нещо свързано с дрехите и той сподели случка от *младите* си години.
За удобството съм съгласна, ама има моменти в които е смешно.

# 98
Е сега, човекът е отишъл облечен като хипстър на място, където трябва да си изрядна кифла/кроасан. Нормално е да не го пуснат.

Виж симфоничен концерт доста често го слушат по дънки, защото една част от публиката са ученици и студенти и едва ли имат време да се преоблекат с костюми и бални рокли.

# 99
ама гледам коментираш познатата си .....
Казах близка ,човек когото безкрайно много уважавам и на когото се възхищавам най -искрено.Изключително възпитана ,интелигентна и много образована .Истинска дама  във всяко едно отношение.
Дадох пример, не съм  ,никога не бих си позволила ,защото е в разрез с възпитанието ми да пиша или да давам оценка на това как някой е облечен или обут. Намирам го за пошло ,грозно и елементарно. Презирам кифли, които си го позволяват и определено не съм единствена.
Ако някой се е припознал в тази група  и се е почувствал засегнат нека се сърди на този който е отговорен за сериозните пропуски във възпитанието му. Някои неща би трябвало да се възпитават в ранна детска възраст в противен случай стават причина в по-късен етап това деца дори и да надраснат средата си  в материално и интелектуално отношение ,никога да не  бъдат  приети в новата си среда.

# 100
Колкото и високопарно и широко да го разтегнеш - написаното си остава.

# 101
Какъв е проблемът на маратонката в училище?!?! Децата часове наред са там, имат физическо, трябва им удобна обувка. Токчета да речем не са за училище, но маратонки?!
Отделно, че никой не разграничава тук маратонка от маратонка. Nike, както и повечето по-големи марки си имат такива за тичане, за баскетбол, за футбол, както и Lifestyle или как ги наричаха, които реално са за всеки ден. В чужбина всеки се разхожда с маратонки, отгоре с хубаво палто, дамска чанта и т.н, най-нормалното нещо е, в България продължава да се прави на тема носенето на маратонки в ежедневието(изключвам театър и опера и т.н, там е ясно).

# 102
Колкото и високопарно и широко да го разтегнеш - написаното си остава.
Това имам в предвид. Невъзможност да се направи разлика между това че е едно да се установи някакъв факт( нарича се констатация) и съвсем друго да го коментираш и да даваш личното си отношение и оценки касаещи този факт.
Едното се приема за допустимо, а другото грубо преминава границата на приемливото и залита в нахалство.
Едно е да погледнеш и да отклониш поглед , съвсем различно да се вторачиш  че и да сочиш с пръст.

# 103
Мда, установяваш факта/констатираш че

Поне един ден в седмицата сме в зоопарка и всеки път виждам дами  с тежък грим и на висок ток да навъртат километри из алеите покрай клетките със зверове.

някой си е облечен/обут/гримиран неподходящо за мястото на което се намира и го коментираш, опс.. споделяш в тема.
Добре.

# 104
Какъв ,ако не тежък е грим с  много дебел черен молив очертаващ отгоре и от долу цялото око +сенки+спирала?
Какъв ако не висок е ток поне 7 см?
И да обиколката по алеите до всички клетки на столичния зоопарк наистина е от доста километри .Ако съдим по данните площта му е 360 декара ,а един декар е = на 1000м2 което е един квадратен километър. Значи 360 квадратни километра  newsm78.
Кое от всички тези факти набдено  за лична оценка не знам. Joy hahaha ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт