Отговори
# 270
  • гр.София
Вики от една седмица се съблича и облича сам,не ми дава грам да му помогна и съответно всичко става с 15мин по-бавно. Почва от потника и гащите,после чорапките,накрая блузата и панталоните.Е после се налага да огащвам по-добре,ама.... Понякога заклещва едната ръка в дупката за главата,ама проба-грешка,хахаха. Обувките обаче неможе да си обуе,то аз с триста зора го правя.
И аз съм се снабдила със сребърния разтвор за пръскане,където Фрейда предложи,за сега съм много доволна.
Но не са капки,а направо за впръскване.

# 271
Добър ден Simple Smile
Дано няма болми тази седмица Simple Smile
Лили, прибрахте ли се? Как реагира каката?

Фрау, и моето хапеше, ама само докато беше с долните зъби, после не им е толкова интересно, може би. Пробвай да я спираш, като те гризне, както каза Гери и не показвай нищо, да не го помисли за игра. И огромни поздравления за кърменето дотук.

А пък моето диване грам не може и не пробва само да се облече, само обувкитв си събува и се сърди какво й обличам...в детската ли ги учат? Аз я чакам да прояви интерес, че честно казано, не знам дали мога да понеса сутрин да я чакам още час сама да се облича.
Вчера бяхме на сватба, преди да тръгнем беше заколение да се облече, един час си ревяхме, а като отиде и се държа супер. Все едно излезнаха някакви бесове от нея и после беше друго дете.

Хубава и слънчева седмица  Hug

# 272
  • София
Привет,
Копче мерси за пожеланията за слънчева седмица , но нас няма да ни огрее  Sad. Тук такъв студ и гад се заформя, че според мен ще идва зима, а не лято Sad. Дано се наизвали и да се свършва вече, че ми писна .

Моето диване сутринта не искаше да ходи на детска. Седи и се гушка в мен и не иска да влезе. Какво му стана не знам, за малко да си се приберем заедно Sad. По едно време им го дадох да го вземат, ама толкова жално плака и вика МАМООО, че ги накарах да си ми го дадат пак. Пак се погушкахме и децата дойдоха да го викат и той реши да  влезе най накрая в 9 и нещо. Тамън се канех да го обувам и да си ходим. Нещо много се привързва май към мен. Като ми се затръшка и запъне някъде му казвам айде чао аз тръгвам и тръгвам и той веднага зарязва и тича по мен и ме вика. Но това с яслата ми дойде в повече днес. Той дето с такова желание ходи и не съм имала никога проблеми. Та да знаете никога не е късно да реват и по късно  ooooh!

Иначе вчера го водих на кино пак, гледахме Angry Birds на  3D и много му хареса. По голяма част от филма ни гък , ни мък , само си похапваше малко пуканки и това е. После към края нали започнаха да се бият прасетата с пилетата и той започна да се вълнува, а като почнаха да се гърмят там започна да вика УРААА и да дига ръцете  Joy. Това го прави като има заря или подобни, от Маша ни е , тя нали там на една заря така вика Урааа и дига ръцете , та и ние. Супер забавно беше, изгледахме си филмчето без проблем. Попикахме се от смях, страшно забавно беше. Силно ви го препоръчвам. За големите е много забавен, децата страшно го харесаха. Сега като излезе Ледена епоха и на нея ще отидем Simple Smile

Хубав ден от мен  Hug

# 273
Гери, не са ли още малки за кино? 3Д как му понася с очилата? На мен леко ми става лошо пък не знам за деца...и не е ли много силен звука там? Вчера на сватбата беше толнова силна музиката, че не знам как не я заболяха ушите.
  Аз си мисля за кино догодина чак, че и по-късно. Моето и без това не си задържа вниманието повече от половин час.

# 274
  • София
ами Копче не знам малки ли са, но го пробвах и му хареса. Това ни е за 2ри път. 3D си гледаме с очила, не ги сваля, даже вчера като му казах че ще ходим и почти цял ден седя с очилата Даде ми ги да ги прибера чак след киното Simple Smile. На моя му харесва много, но той си го знам че не се плаши. Не се изплаши нито от силния звук, нито от 3D-то, дето аз подскачам редовно  Joy. Хареса му. Там е различно, друго си е големия екран.
В къщи съм му пускала такива филмчета на телевизора, но не ги гледа, но там явно му харесва.

# 275
  • София
Здравейте!
Алекс преди искаше да се пробва да се облича сам, но заради Дея само се глези сега и иска аз да го обличам. Всичко е ''не'' и ''няма'' и новото ''после''. Не знам как да го накарам да направи нещо без да му се скарам или заплаша, което е ужасно грешно, но ...
Дея вече  пълзи, сяда сама, смее се с брат си, много са сладки. опитва се да се изправя, много е жизнена. Няма зъби, но има зъбна драма ( но и Алекс изкара първия зъб на 10 месеца). Трудно спи и това две годишно недоспиване вече ме тормози много. АД е все така няма промяна от нищо, записала съм час другия месец пак на дерматолог, дано вече открият какво го причинява. Всичко докопва с малките ръчички и вече счупи една чиния и обърна една купа с накисната киноа, веселбата е пълна при нас.
Весел ден!

# 276
  • София
Здравейте,
много запустя темата Sad, за това аз сега ще поизпиша едни ферман  Whistling и дано ви бъда полезна.
Значи вчера ходих на един семинар за кризите на децата от 0 до 7г възраст и беше много полезен за мен. Там психолога ни обясни много неща, които не са мой проблем за момента,  но ги чета при вас с вторите и може да ви бъда полезна.
Скрит текст:
Така значи той ни обясни за тези кризи на първите деца, когато се появи второто. Едното е че винаги връщат назад- ако са махнали памперса започват да се напикават, та дори и ако са по големи, ако говорят добре може да спрат да говорят, ако правят нещо отказват да го правят, може да не ядат и тн. Това е нормално, защото ние започваме да ги натоварваме с изказвания като ти си батко/кака и трябва да отстъпваш на братчето/сестричката, трябва да помагаш и тн и тн. Доста погрешни неща и така детето  се чувства изолирано, натоварено с неща и тн. Това което той посъветва е да се опитаме да му покажем предимствата от това че е първото и по голямото, а не обратното. Правейки тези кризи те се опитват да се правят на бебета, да привличат вашето внимание и тн. Та какво предложи той- ако е момче това най често е хубаво да го направи бащата. Взима сина и му казва- хайде сега с теб ще идем на риба, на кино или каквото и да е там забавление. Само ние двамата (задължително отбелязва) без бебето/малкото (или както му казвате) , защото ти си голям , а тя/то е малко и не може да ходи с нас . Те ще си седят с мама тук, защото не може да ги водим с нас. Ако е момиче, майката да вземе момиченцето и да го заведе на пазар, казвайки му , че тя е голяма и с нея ще отидат по женски Simple Smile , без бебето , което ще го гледа тати, защото то е малко и не може да дойде с тях. Някак си отбелязвате, че той има това преимущество да иде някъде с вас, защото е по голям, а бебето не може, защото е малко още и така детето се чувства гордо, че е по голямо.
Дано успях да го пресъздам добре Simple Smile.
Друго интересно е за детските, че знам ви вълнува.
Значи казва че е много погрешно дето им говорим тези глупости преди това, как като иде там всичко е цветя и рози. Добри и мили лелки, пълно с прекрасни деца и играчки. Създаваме им един свят , които всъщност не е такъв, защото отивайки първия ден на ясла/градина виждат, че лелките викат и се карат , а чудните деца го дърпат, бият, взимат му играчките и съответно после е голямата драма доста време.
По добре е да ги подготвим просто, че така се налага. Мама и тати трябва да идат на работа, а той като тех да ходи на детска. След това мама винаги ще дойде да го вземе.
Накратко да не им създаваме някакви нереални илюзии за детската, по добре да разберат, че така трябва и че това е нормално. Разбира се не им разправяйте, че децата са лоши и лелките наказват  Laughing.
Друго интересно е за тръшканията в магазините за дадено нещо. Каза че трябва да им даваме избор.
Аз лично му разказах как понякога седя по 30-40 мин на количките за да го чакам да си избере само една, а той е награбил поне 3 и докато не се съгласи, че ще избере само една не мърдам от там. Нямам драми и проблеми, научен е че не може повече и каза че е много правилно.
Друго което той посъветва е ако пък не искаме да купиме дадена играчка, просто да идем да го оставим да я пипне , разгледа и да кажем , че я оставяме пак и утре като дойдем пак , отново ще идем да  я видим. Децата имали нужда просто от контакта с дадения предмет.
Не дискутирахме много за тръшканията за лакомства и боклуци, защото нито аз , нито другите там имаха подобен проблем и го попрескочихме този проблем.
Обясни ни че много проблеми с хапане , биене които са там между 1 и 1,8г са породени често от травми при раждането. Как децата дълго лежали в кувиози се вкопчват често в деца и хора, като ги стискат, хапят и щипят. Това е желание да се вкопчи в някой, защото травмата от това че е отделен от майка си веднага и то дълго време след раждането после дава влияние.
Казва че ако ние сме имали проблеми с ходене на ясла/детска много ги предаваме на децата и по добре да се разберем с нашето дете вътре преди да пратим детето ни детска.
Аз го питах следното - добре той сега като му говоря гледам, че ме разбира, но до преди няколко месеца имах чувството , че говорех на въздуха. Той твърди, че децата винаги ни слушат, разбират и запомнят всичко. Те имат още способността да правят различни неща (може да гледа детско , да играе и тн) и едновременно с това ви слушат много добре и запомнят. При нас по големите не е така, защото след това като порастнем ни е нуждан концентрация.
Ми май накратко това се сещам , дано съм била полезна. Ако се сетя още нещо ще пиша .
Слагам в скрит текст, че стана много дълго.

Нашата драма с яслата продължава Sad. Къса ми се сърцето. Говорих с психолога и той е твърдо убеден, че нещо се е случило в яслата. Но не мога да разбера какво. Лелките не казват, той не казва. Аз само имам идеи, но не мога да докажа нищо.
Дано след почивните дни да се пооправи положението.

И една идея, ако вече не сте я пробвали. На Влади много му допадната книжките за оцветяване със стикери. Лепим стикери с голямо желание и внимание. Дори успява да ги залепи правилно където трябва понякога. Един ден поне час се занимавахме. Сега от ЛИДЛ му взех нови и ще пада лепене пак Simple Smile

Хубав ден на всички и вземете се разпишете малко, кажете кой как е, какво го радва или мъчи  Hug

# 277
Привет.
Аз си вея трибуквието из Скопие, а диването седи с баба и дядо и по техни думи е същинско ангелче и хич не се тръшка.
Гери, ако беше споменала за семинара, щях да те помоля да го питаш за това. Непрекъснатите битки и желание за налагане само на мен.
Иначе интересни неща сподели. Това за градинката звучи много логично. Ама ние нали все искаме да ги предпазим, да ги защитим.
Дано мине кризата на Влади Sad
Аз вече много искам да я пусна на градинка, но вече е късно - докато свикне и айде пак с нас по почивки и тн
То на моето дете май рутина му липсва, ама ко да се прави.

Принцес, направо не знам как издържате с две деца. Сигурно моментите, когато си играят и обичатз засенчват всичко друго.

Фрау, преборихте ли сополите?
Лили, как е кака Рали с бебето?

Мен ММ ме остави сама с кредитната карта, така че ви оставям, да повършея малко из магазините.

# 278
  • София
Копче това с биенето го питах преди време и той ме посъветва нещо, което при нас проработи.
Значи не позволяваш да те удря. В момента, в който виждаш че посяга я хващаш за ръката и казваш НЕ. Не й позволяваш да те удря никога. Нито теб, нито мъжа ти. Имало огромна разлика от това да удря вас и децата.
При нас с тази техника нещата се подобриха. случва се и сега, но без да очаквам и му казвам, че съм му сърдита, защото ме заболя и той пък от това много се втрогва и идва да ме целува. Понякога още като замахва и му казвам - ааа сърдита съм ти, така не ми харесва да правиш и няма да си играем.
Та това помогна при нас много. Пробвай ако искаш.

Копче харчи на воля тогава Simple Smile, сега ти е паднало Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 13:40 от guerry

# 279
  • гр.София
Хелоу Simple Smile
Гери,много ми беше интересно да прочета споделеното от семинара. Наистина има логика в написаното. Надявам се Влади пак да тръгне с желание на ясла,че си представям как ти се къса сърцето!
Копче,възползвай се от картата и да кажеш какво си купи после Wink
Принцес,дано откриете решение за проблема с АД на принцесата. Баткото сигурно ревнува,ама другата година пък как ще си играят... Мила картинка Simple Smile
Ние сме 4 ден на Пирин голф! Просто разкош,нямам никаква забележка. Храна,стаи,отношение на високо ниво,както подобава за един 5* хотел. Утре си тръгваме,но със сигурност ще се връщаме пак.

# 280
  • София
днес ми е ден Simple Smile, сетих се още нещо инетересно:
Скрит текст:
значи когато се ядосаме или друго казва по добре ударете нещо, тръшнете  вратата, а не да ударим детето. Например направил беля и сте бясна - ударете масата или друго и му кажете ето това искам да направя, така да те ударя, но не удряйте него. Така хем изкарвате гнева си на предмет, хем нали и детето разбира и не го удряте. Така не се научава, че като се ядоса трябва да удря и бие кой как му изпадне или го е наранил/ядосал. Сяда те и гворите с него и така ще свикне, че нещата се преодоляват с говорене , а не с бой.

Другото интересно е когато е ядосано и удря нещо, играчка, хвърля играчка, тръшка се. Ядосано е на нещо.
Значи не му казваме - не се ядосвай маме и тн да го успокояваме. Аз например така правя и виждам че файда няма. Той това ми вика - ти като се ядосаш и някой застане и ти вика не се ядосвай как реагираш.... ми помислих и установих , че ме дразни подобно нещо и му тегля една  Tired. Еми и децата така се дразнели.
Правилното било да идеш и да му кажеш - виждам че си ядосан, разбирам те. Въпроса е да му се влезе в положение, да му покажеш че разбираш и то по лесно се успокоява .

Дано не досадих днес Simple Smile

# 281
 Гери, за налагане имах предвид на желанията. Слава богу, рядко се случва да удари. Само като е мнооого ядосана.

Мария, почини си и за мен. Аз тази година почивка ще видя през крив макарон. И нищо не си купих, защото явно съм станала размер тюлен, а тук местните са размер газела. Което не мога да си го обясня, при положение колко плескавици ядат. Joy

# 282
  • София
aaa Копче за налагането според мен подхода е голям инат от твоя страна и да си отстояваш на твоето когато кажеш НЕ. Много говорене и търпение.
Всички се налагат, моя също, но ми свикна детето, че когато е НЕ не отстъпвам. Когато може може, но неща дето не може , не става както той е решил и иска.
Това си е нормално за тех, пробват и когато видят че поддаваме защо да не се налагат всеки път Simple Smile

# 283
  • гр.София
Привет мацки  Hug
Вчера се върнахме от почивка,а в сф егати и дъжда  ooooh!
Цял ден не сме мръднали,и май и следващите дни ще е така. Мисля да отида до декатлон за дъждобран и гумени ботуши,да окомплектовам детето,че иначе ще откачим и двамата.
Какво сте решили да им взимате за първи юни? Мм искаше акумулаторен мотор(след джипа,щях да се гръмна) ама го разубедих,сега мисля тротинетка,какво ще кажете,дали е подходящо?

# 284
  • София
Здравейте!
Тротинетката му е любима на Алекс,  без нея не излизаме вече.

Общи условия

Активация на акаунт