Отговори
# 300
  • София
Здравейте и честит празник на всички и най вече на Фейчка и Благородна, които са поели този труден път да учат децата ни  Hug bouquet

Ние ходихме да гледаме с децата тържеството, но съм много разочарована. Първо тези от църквата, дето толкова години отричаха този празник  ooooh! ми пяха , все едно сме на панахида , което не го намирам за уместно в този ден. После президенти и всякви "кретени" ми дърдориха триста глупости, накратко си направиха предизборната им агитация ей така между другото и накрая свириха малко. Едни деца милите подредени там от не знам колко часа висяха като луди за да изпеят една песен "Върви народе" и това е. Химна и други ги слушахме на музика, вместо децата да пеят с музиката  ooooh!.
Та на децата май най им хареса, че ги повозихме на метро и автобус Simple Smile

Лили :
Скрит текст:
аз не съм в твоето положение , но идеално те разбирам. Аз като родих Влади изпаднах в след родилната депресия и ме беше обхванал някакъв страшен ужас и паника да не му стане нещо, постоянно едни страшни мисли дали ще е жив и здрав и тн, та се бях вкопчила в него като пиявица. Не го давах на никой.
Сега редовно като се замисля за второ и изпадам малко в ужас как ще се справя с две. Проблема ми не е физически как, аз съм такъв човек, че мен труд, безсъние и тн не ме плашат. Плаши ме как ще мога да дам всичко от себе си по еднаква доза и на двете. Как ще разделя любовта си на две  Tired. Та като го написа това да ти кажа си се представям с абсолютно същата депресия и мене си един ден с второто. Като се замисля си е една абсолютно нормална реакция за една нормална любяща майка. Според мен е момент и после ще се нормализира. ЩЕ видиш че даваш всичко и за двете и че ги обичаш еднакво и ще се успокоиш.
Бъди силна и дано мине по бързо тази след родилна депресия.
Много те гушкаме всички и знай че сме на среща за всичко което имаш нужда  Hug

# 301
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
guerry, риза ще ти купувам да знаЙш Simple Smile Благодаря за поздрава  Hug
Още един изпит и само да напиша и дипломната работа ... С децата ще ми е по-лесно в училище Simple Smile

# 302
  • NE
Честит 24-ти май и специален поздрав към Безобидничка!
При нас мина лудницата. ДИетито дойде с баща му на нашето празненство, но бързо заминаха при толкова много хора на едно място.
Аз съм супер гроги и се радвам, че мина повечето галамация. Утре изпращаме абитуриентите и финито.

# 303
Момичета, почти ме разплакахте от умиление! Благодаря ви за окуражителните думи и подкрепата!  Hug Толкова сте мили и наистина се почувствах по-добре. Аз се и поокопитих малко де и сякаш посвикнах с мисълта, че съм майка на две деца. Давам във всеки момент каквото мога и така поне свеждам до минимум чувството за вина. Но трябва да призная, че и таткото много ми помага - много мъже биха ме обявили за луда и щяха да спрат да се занимават с мен... Grinning
Копче, стискам палци за разрешителното!
Принцеска, на теб стискам палци малкото да почне да яде, за да си и ти по-спокойна!  Hug

Честит празник на всички! Да сме здрави и горди с писмеността и културата си! Специални поздрави за Феичка и Безобидна и за отговорния път, по който вървят!  Hug
Моля да се почерпите и нашия двоен празник - имаме трима учители в семейството, а и мъжът ми празнува рожден ден днес. Наздраве от нас и една много, много приятна вечер! Simple Smile

# 304
  • Varna
Здравейте, момичета! Честит празник на учители, ученици и на всички, които се чувстват празнично!
Аз със закъснение- Лили, честита ти рожба. Само радост да ти носи и да слуша кака си.
Бобо е добре, пу-пу. В процес сме на махане на ПАПЕРСА/Бобо така му казва/. Напоследък с тези почивни дни го оставих по гащички и почна да си казва, че има пиш. От една седмица нямаме пропуск, а от два дни пиша прав  Joy Joy Joy Joy . И се чудя да се смея ли, да плача ли- друго си е в неделя в 5,30 сутринта да те събуди глас Бобо има пиш. Но, какво да се прави- станали сме като отряд за бързо реагиране. Иначе да ви кажа, че да се посмеете- Бобо и батко хапват сутрин заедно прясно мляко със зърнена закуска и пада голяма борба за пакета, но пък е страшно весело.
Хайде, лека вечер!

# 305
  • София
Безобидничка ризата май аз трябва да тия купувам  Joy Joy Joy. Е нищо де, важното че си разбрала че поздрава е за теб Simple Smile

Как сте днес в това кошмарно време Sad. Добре че го дават да се пооправи за края на седмицата. Искам морееее , слънце и вълни вече, писна ми от този дъжда  Cry

# 306
Здравейте и от нас Simple Smile

Честит празник със закъснение на всички учители  bouquet

За мен вчера беше вълнуващ ден. Големия ми племенник беше абитуриент и чувството е невероятно  Heart Eyes

Йоана е болничка. От една настинка и хрема стана ларингит, но ще мине.

Лили и аз като се замисля за второ това, което описваш ми е най-голямата тревога, но сигурно като дойде ще мине бързо.

Гери и аз искам вече плаж, слънце, море, но времето е сякаш идва зима.  Grinning

# 307
  • гр.София
Няма да се плашите,юли-август го дават да се затопли  Joy
Шегата настрана,ама онзи ден бяхме по къси ръкави,днеска с якета. Как няма да сме болни. Днес ходих да взимам бележки от ЛЛ за яслата,ми пълно беше с тежко кашлящи и болни деца. После като се прибрах,свалих дрехите в банята,промивка на носа,измих лицето и ръцете и чак тогава отидох при детето.
Лили,принцес,Фраус,мисля е съвсем нормално всичко,което изпитвате в началото на появяването на второ дете. После както казвате нещата се нормализират,виждам бързо става при вас! Надявам се и аз така добре да се справям,живи и здрави като имаме второ!
И ние яко скучаем. Направо се чудя какво да правим цял следобяд....

# 308
Привет, майчета и дечковци:)

ММ ме отряза за тротинетка - щяло да се претрепе детето. А дори не сме пробвали малчо да го покатерим на една и да видим дали ще има интерес.
Да запитам: оборудвахте ли с каска и наколенки и за лакетчетата или няма смисъл все още?

Кара си малкото още една от тези пластмасовите музикални колички и й се радва. Вкъщи джитка с триколка на Пуки, но в тези дъждове още не я изнасяме, защото после не ми се внася вече обратно у дома, а настава драма голяма, ако не е вкъщи пак да си я кара. Иди обяснявай че вече е била на улицата и не може просто така пак у дома да я кара.

Мами, наистина ме е яд като не мога да се включа по някоя актуална тема и само чета нощем като заспи зверчето...все пак да питам: препоръчайте моля, ако някой има отзиви, разбира се, добър гастроентеролог, в София.
Скрит текст:
Малкото не иска да се храни в яслата, вкъщи яде избирателно, не са малко нещата, които обича да хапва, приготвям му тях, от време на време гледам да му предложа и друго, за разнообразие, да проверя дали няма да разшири периметъра от любими храни. Но най-често удрям на камък. Но в яслата е нещо кошмарно - троха не слага по цял ден, вечер си го взимаме тъжен, унил, омърлушен, без желание да си играе, изгладнял - хапва на корем, и най-вероятно нощем има колики, защото се буди, припръцква, изпъва крачета, плаче, говори насън. Може и емоционални нюанси да има, не само физически. Но мен това не-ядене започва много да ме притеснява. В яслата нищо не ми казват, с което ме дразнят. Не яде, не го насилват да яде, по мое настояване, но пък и най-вероятно не му обръщат никакво внимание да го настоят положително към храната, храненето като процес , да е по-атрактивно за него, да е като игра. Все пак са 7 деца...Естествено, не искам да се отнасят по-различно с него, за тях той не е по-специален от другите. Два дни му носихме храна - позволиха ни, после забраниха. Аз също съм против, защото той сам ще се чувства различно от другите. Единият ден е ял от домашно донесената храна, на другия - не. Да го преместя от тази в друга ясла - пак нямам гаранция, че ще яде. Бих искала да проверя дали не е нещо здравословно в крайна сметка, защото продължава месеци. Разбира от инат или нежелание, липса на интерес към храната - ама пък месеци наред продължава. Търся и психолог пак в тази насока - може причината и да е в мен. Не настоявам да се храни, камо ли да си изяжда всичко, или да го гоня с лъжицата. Оставям храната на масичката, съобщавам му, сядам и ние, или само аз, или само ММ на масата, но той не винаги се отзовава. Ако не иска да се храни - вдигам масата. Не му се моля. Не смятам че съм му насадила отвращение от храната. Но проблема се задълбочава...чудя се как да постъпя, какво да правя...

Скритата Лимонка, как си?

Нови попълнения бебенца имаме ли, някой не се ли нави за второ/ трето Wink Hug Heart Eyes

Как сте Фрауст, Сахасрара, Принцес?
Сахасрара, напълно нормално и приемливо за мен е също това , което си описала за емоциите с второто дете. Не можем да поделим сърцето си на две. Смятам и че не обичаме децата си по равно, не че едното повече, а другото по-малко, а просто по различен начин, защото самите деца са различни Heart Eyes Всичко ще бъде наред, ще се напаснете и животът отново ще влезе в своята уравновиловка Peace

# 309
Така е, Бизи! Майчината любов не е торта - да се режат парчета големи и малки или пък да свършва... Има за всички деца. Просто е по различен начин. Simple Smile Не гледам по колко внимание обръщам на каката или на бебето. По-важно ми е да им е достатъчно. В един момент е повече на едното, отколкото на другото - което повече има нужда. Пък и затова сме двама родителите. Всеки раздава, колкото може.Simple Smile

Ева също не се хранеше в детската градина в началото. После започна. Напоследък разбирам, че яде неща там, които вкъщи не поглежда и то стабилни количества. Рядко се връща да е прегладняла. Трябваше някакво време да се адаптира... Знам, че им слагат някакви лигавници или престилки. Не ги носим ние, ами там си имат - "служебни" един вид. Не искам да си представям какво мърляво нещо е това. Казваха ми, че Ева е отказвала да ги сложи и не е искала да бъде хранена, нито пък някой да й помага. Обясних им, че вкъщи сама яде. Да я оставят да се маже без престилка, по-важно ми е да яде. Ами.. Прояде... За сега...
Подкрепям напълно позицията ти за храненето. Постъпвам по същия начин. Ако яде, яде. Не й се моля, не увещавам. Като не иска, вдигам масата и това е. Понякога ми се глезунти и иска аз да й давам. Обикновено е в моменти на "ревност" - иска да й обърна внимание или съм й липсвала. Вземам й детска кухня, но има периоди на зацикляне - може една седмица да вечеря само таратор, маслини, кашкавал, салам... и да не погледне супите. Успокой се!!! Всичко ще бъде наред!
Били сме при Радка Куманова в Детско здраве, но беше още бебе. Ходихме заради рефлукса. Със смесени чувства съм, не мога да кажа конкретно и с ръка на сърце, че я препоръчвам. Може би е специалист с богат опит и да разпознава кога и дали има проблем, но на всички май изписва едно и също стандартно лечение и не се съобразява с индивидуалността на детето и родителите.

# 310
Бизи  Hug а аз имах тайна надежда, че градинката ще оправи положението при моето диване...поне така всички ми разказват - не яде, не яде, а в градинката прояжда и яде неща, както каза Фрау, дето вкъщи не ги помирисва. Правила ли си му скоро кръвна картина, може пък да си взима, каквото му трябва, а ти да си мислиш, че не му е достатъчно...
При нас е подобно
Скрит текст:
с тази разлика, че аз и с молби и с увещания процедирам и резултатът е нулев. И расте главно на АМ и хляб, само него търси... Cry на масата може 100 неща да се сложат - интерес нулев. Почти съм убедена, че проблемът е в мен и генерален още от началото, ама тук няма с кого да говоря за да проверя дали е така. И вече толкова ми е писнало, че изчислих, че от АМ горе долу покрива некви норми на основните неща, а другото и е бонус и ще я оставя. Днес например не е яла нищо освен макарони, за обяд/вечеря нищо...а енергия има като за цял батальон. Освен това си имаме добавена стойност - баба и дядо и храненето става много болна тема.
още не мога да се примиря с моите идеи за хранене и хранителен режим и реалността, ама...то аз много идеи имам дето не отговарят на реалността  Joy hahaha
както ме посъветва една приятелка с близначки - да взема да си родя второ да спра толкова да се втирясвам по първото  Joy
Иначе, диването е хремаво, утре ме очаква 4 часово пътуване и в събота сватба, заедно с нея.

поздрав с клипче от любимата ми страница - a typical morning, ако не ви излезе първо, хубава и спокойна вечер
https://www.facebook.com/StoryofThisAndersonLife/?fref=ts

# 311
  • София
Здравейте,
вчера водих Влади на цирк Simple Smile и много му хареса. Издържа 2 часа и половина и накрая го питам дали му е харесало, а той ДААА Simple Smile.
Много приятно изживяване беше, направо се връщам в детските години с него:).

Бизи идва ми една идея. Помоли лелите някой път когато не е на ясла да ти дадат храната от яслата и му я пресипи у вас в други съдове и виж дали ще я яде. Пробвай я и ти, да ти видиш дали е хубава въобще.
Ние като бяхме в частната ясла и когато бяхме болни можех да мина преди обед и си ми даваха храната му, но моя и там и у нас не я искаше много. Там нямаше избор и похапваше малко, но като цяло тази готовата кухня той не я обича и не я иска, а там беше такава.
Виж тук в новата/държавната ясла им готвят на място и явно е доста вкусна, защото омита всичко, така казват лелките, а и си му личи че си яде доста добре там- пълни гърнето всеки ден, расте и на кг се усеща доста. Имам чувството че готвят по хубаво и от мен Simple Smile.
Та виж , може проблема да не е в него, а в яденето.
За лекар и ние водихме Влади в Детско здраве. Помогна ни за рефлукса, но не съм очарована от лекарката и прегледа който ни извърши. Определено не съм за там. Отделно преди време ходих и на пулмолог там и останах мнооого разочарована и определено няма да ходя повече в тази клиника.
Дано другите майки да дадат по добри мнения.
За храненето според мен си трябва режим , никакви странични боклуци за ядене при по капризните деца. Моя ако хапне 5 солети към 6 вечерта и си знам че няма да вечеря. Други ядат солети до 7 и после си ядат, ма мойто не е така и за това го научих без такива глезотии по никое време. Вечер сядаме заедно и вечеряме. Единственото лошо , което направих е че го научих да си гледа детско. Знам че не е правилно, но и аз самата така обичам да вечерям с нещо интересно за гледане. Та аз си гледам филма в 20ч, , той маша и си хапваме спокойно и доволно Simple Smile. Понякога и без ТВ си хапваме, но в повечето случай си гледаме нещо. Важното е на всички да ни е приятно, да сме заедно на масата и да си хапнем споккойно и с желание.
Доволна съм че дори когато го черпят на вън децата с боклуци той отказва. Едната майка само ме бъзика, че постигнах своето Simple Smile и да доволна съм Simple Smile.
Бизи виж психолог мога да ти препоръчам ако искаш. Може да направите една консултация и да видите дали може с него да се реши проблема.

Лек ден от мен, ние изчезваме пак към вилата на въздух Simple Smile

# 312
Знам си, че мога да споделя при вас и да получа насоки  Hug
Благодаря ви, момичета bouquet
Фрауст, БорисЪТ не ще и у дома да яде квот да е. Но виждам, че хапва и закуска, и обед, и вечеря, и следобед, Чат-пат бананче, кексче, понякога манджичка - все любимите му неща, разбира се, но хапва. Не е умърлушен вечер поне...

Копче, викаш голямо разнообразие ...  Thinking и не - градината в нашия случай поне не беше решение, дори напротив. Непременно ще гледам да му пусна една ПКК Peace

Гери, имам нужда от психолог, определено. Смятам, че и на мен ще ми е от полза Peace Ще се радвам да ми пратиш координати, за което ти благодаря Heart Eyes Не се бях сещала за варианта да му взема храната, може би защото градинката не ми е толкова близо до нас, но май неяденето не е от невкусна храна, а от нежелание и липса на любопитство към храната.

# 313
Ехо! Привет!

Бизи, тенкю че се сещаш за мен  bouquet. Аз съм добре, девойката в тумбака  - също. Чета за емоциите и преживяванията на Лили (като най-прясна мама) и отсега лошо ми става ... Идея си нямам как ще се справя. Нервите ми са изпилени докрай, с мъжО сме в постоянен конфликт относно възпитанието на баткото. Ще бъда сама в борбата, освен ако не го удари нещо по ДЕБЕЛАТА глава и не започне да се държи по-адекватно ...

Сега - за яденето да кажа. И мой Дамянчо не е от ядящите, но се справяме. В яслата готвят здравословно. Толкова здравословно, че някои дни всички деца си тръгват гладни, недокоснали манджата (говорили сме си с другите родители). Тогава е момента вкъщи да му дам нещо ново и непознато или нещо здравословно, но вкусно - като е прегладнял, номерът минава. Това обаче не означава, че ще го яде това нещо и на другия ден ... Често, след като опита нещо и му хареса, не пожелава нищо друго, докато не се нахрани. Така се получава, че понякога вечеря маслини, понякога - стафиди, друг път домашна лютеница (без хляб дори - ей така от бурканчето), а вчера например - ягоди. Днес закусва сирене. Само. Лудница е, незнам какви са тия вкусове негови ... шашка ме отвсякъде - онзи ден яде луканка с череши. Факт е, обаче, че в крайна сметка се получава някакво сравнително разнообразно хранене. Обаче трябват здрави нерви, постоянство и изобретателност. Забелязвам, че понякога формата, под която поднасям храната е от голямо значение. Незнам. Трудно ми е, защото още не може да назовава храните и като се почне "искам дугото, искам дугото", можеш да полудееш. Ще видим де ще му излезе края  Wink

# 314
  • NE
Лимонка Честити розови гащи!
Копче Погледни го от другата страна. Детето си има вкусови изисквания. И аз бях заблудена, че ще яде, но той не го прави ако не му предложа каквото му допада. Кой от нас не е така с храната? Ако кара на АМ и хляб значи и стига. Остави я да и омръзне и ще видиш как ще търси ново нещо за хапване. Всичко е периоди.
Гери Направо се чудя какъв примерен Влади имаш. Много далечно ми е да го водя на такива дълги мероприятия.

Общи условия

Активация на акаунт