Отговори
# 150
  • Бурса
Ели пропуснала си ме, почти веднага като пита писах, че при нас думичката е "пикла". Смятам че е приемлива, предвид че от там се пишка, както и момченцата пишкат от пишката  Laughing А сексуалното образувание смятам, че ще дойде индивидуално по различно време за дечицата ни. Просто ние трябва да усетим момента.

Аз май се разболявам, утре съм на лекар и само се моля да не го лепна на малката  Praynig

# 151
Аз използвам думата "пупа", чух я веднъж от нашата ЛЛ и ми допадна и изобщо не се интересувам другите майки какво използват, за мен това е думата на този етап. Wink
Ние махнахме памперса в яслата. Тренирахме 2 седмици в къщи и в понеделник я заведох без пампа на яслата. Лелката малко се учуди, но нямаше накъде. Не се е напикавала там. Чудя се дали е възможно там да я държат с памперс и вечер преди да я взема да го махат.  newsm78
Иначе в къщи няма аварии, но за спане и слагам.

# 152
Добър вечер,
Ели, на мен пък вулва ми е симпатично, аз като бях малка казвах шуша Simple Smile сега ме вкарахте в размисли...но по-скоро да останем на умалителното за сега, а после ще се обясняваме подробно.

Фрейда, ако не си им оставила памперси, не мисля, че ще тръгнат да слагат - няма те да ги плащат.
Уфффф, а аз това махане все го отлагам. Иска ми се да е от раз, ама май няма да стане...

За далекогледството, по-скоро се израства, мен астигматизмът повече ме притеснява. Тя от нищо не се еоплаквала, забелязахме, че едното око се криви и затова я заведох, но си мисля, че би трябвало да има задължителен профилактичен на тая възраст. Ще отидем пак другия месец да й разширят.зениците и на есен ще гледам да запиша.час.при некое светили в БГ,.че сега имаха свободни чак за юни.
Гери,
Скрит текст:
знаеш ли дали др Димитрова от Токуда има и друг кабинет? В интернет нищо не излиза, ама като не прегледажда всеки ден в болница...

След празниците я записваме на занималня, за по 4-5 часа. Аз така му викам. Ама докато свикне и аз ще ходя, та пак нищо няма да мога да свърша...дано се адаптира по-бързо.

Лека и спокойна нощ

# 153
  • София
Добро утро,
Копче не знам да има другаде , само за Токуда знам. Обади се от сега да си запишеш час , че е винаги пълно при нея.
До 1г поне 2 профилактинчи прегледа е трябвало да има всяко дете, но много ЛЛ си го спестяват, все едно тия направления са им бащиния  ooooh!. Ние заради проблемните ни очи имам не знам колко вече прегледа и всеки път който очен го преглежда току му прави и очен профилактичен Simple Smile, та уж за сега е добре, като изключим другите проблеми с тези запушвания на каналите .

Да ви питам пак, че нещо ме пропуснахте Simple Smile, може ли да ми пратите онази книга за махането на памперса или гърне беше  Praynig

Тели дано успееш да го пресечеш, пий някакво лекарство.

# 154
Аз я водих на очен преглед с безконтактния апарат по някаква програма безплатно. Всичко беше в норми, но бяхме с една позната и нея я ошашкаха, че му има нещо на нейното дете. След това тя го заведе на преглед и всичко беше наред.
Памперса при нас стана от раз, зора беше да се изпикае веднъж в гърнето. Преди това сядаше, но не можеше да се отпусне и като се изпика веднъж  край с памперса. За две седмици само веднъж се напика на площадката. Но докато спи и слагам. Всичко е индивидуално, трябва да видите какво точно е притеснението на детето. Аз знаех, че веднъж ако се отпусне да се изпикае в гърнето ще стане махането.

# 155
  • София
ох аз съм се отчаяла с този памперс. Пика си и си ака на гърне, но не иска и не иска да каже за ни едно от двете. В къщи нали гърнето седи в хола на видимо място и го носи или застава пред него и си сваля гащите, но в яслата са извън стаята и проблем. На вън няколко пъти ми прави номера да иде до някое храстче и да сваля гащите, веднага свалям, но той винаги се е изпикал вече. Не иска да каже и това си е. Все повтарям лесни думи като "ако" и "пиш", но не иска. Говори триста други неща и щуротии, но това не иска да каже и това си е. Вече се отчайвам.

# 156
Телли, не съм те пропуснала, веднага казах че твоята идея ми хареса много! Вече не помня в кой от моите постове.. тя дни бях много вдъхновена и бая изписах.

За памперсите, вече казах, не е да плаша никого, но при нас си е пълна драма. Вече 3 месеца от както спря да си казва че и се пишка ( 4 месеста от както ги махнахме). Ако я сложа на гърнето си пишка без проблем, слагаме я на около час или малко по малко. Акитата са под контрол от първия ден. Имам час за детски психолог другата седмица. Ще ви кажа като ни каже как да процедираме.

На очен не съм я водила, на зъболекар, да.

Зъболекаря каза че всичко точно, добре е че зъбките и са разделени. Каза че на малките деца не е хубаво да са долепени едно до друго , най вече горните. Каза бибата до август да сме я махнали. На долните зъбчета има зъбен камък, но каза че е нормално и че е заради бибата.Като я махмен, да отидем да и го махнат. ...

# 157
  • гр.София
Добро утро  Hug
Липсват кафетата на Лили!
Момичета,според мен сега като се позатопли,махате памперса и като са само по гащи,и ги оставите известно време да им е мокро,бързо ще почнат да си казват. Големи са вече и ще схванат идеята. Все пак лятото предстои,и съм сигурна,че до края му,всички ще са без памперс Wink
Фрейда,щом толкова бързо си успяла с памперса,махай и нощния. Преди сън я слагаш на гърне. Вики много рядко се буди през нощта да пишка,но сутрин стане ли пълни едно гърне  hahaha
Ние се обличаме излизаме. Синоптик ми показва,че е 6•  Shocked Аз неискам да го повярвам,все пак е края на април. Успешен ден!
Пп.Ели,аз мисля че малката е разбрала,че номера с гърнето става и без да си казва и за това е спряла окончателно. Остави я да видиш дали ще ти каже,и ако се напишка в гащите и обясни,че сега ще и е мокро,а ако каже и пишка в гърнето няма да е така.

# 158
Мария винаги преди да си легне я слагам на гърне, но сутринта памперс е напикан и не се буди нощем. А и аз не се будя и не искам да спи мокра. Веднъж бях забравила да и сложа и всичко беше мокро.  Rolling Eyes Така като я наблюдавам пикае на често, само веднъж се стискаше дълго, когато ходихме при баба и не искаше да пикае и накрая напълни гърнето.

# 159
Добро утро  Hug

Пп.Ели,аз мисля че малката е разбрала,че номера с гърнето става и без да си казва и за това е спряла окончателно. Остави я да видиш дали ще ти каже,и ако се напишка в гащите и обясни,че сега ще и е мокро,а ако каже и пишка в гърнето няма да е така.

Мария, и аз съм си го мислила, и пробвах един weekend да я оставя без да я слагам и след като се напuшка да и кажа "виж сега как е мокро".
Тук се появиха два нови проблема, първия по сериозен според мен, е че в яслата няма как да ги накарам да я оставят да се напикава и да чистят след нея. Така че дори и да я убедя че така не става след два дена пак ще я слагат през час...

Втория е че докато се опитвах с тази тактика вкъщи, Аби си сваляше гащите и си ходеше да си ги сменя. само чорапите не може да си преобуе сама, но останалото знае къде е в гардероба и и си го взима. Преместих дрехите, за да не стига сама и тя веднага се примири че ще ходи по голо дупе...

Аман от тоя нейния инат, как пък не прилича поне малко на баща си.. Joy

# 160
Ели...хотела се нарича "еко хотел Здравец" много е хубаво Simple Smile Оф и Гери неще и да чуе за гърне ама аз не я и насилвам де.А за обяснението- ми каката сама проявяваше интерес като беше на 3 год.,тъкмо тръгна на градина... И така всичко обяснихме.А на Гери и разказа кака й Grinning аз мисля че е по добре да си знаят точните думи а да си ги наричат както искат- мое си мнение де.Хубав ден

# 161
  • NE
Привет!
Иначе лятото махам памперса. Поне да е топло, че още не смея да го оставя по гащички.
Трябва да го заведа и на профилактичен преглед за очичките, но се съмнявам да даде доброволно да го прегледат на този етап.
Лили Да се отчете.

# 162
За гърнето... Ползва се само през нощта. За тоалетната купих стъпало-стълба и вече е самостоятелна. Моето участие е само при бърсане на дупе при аки. В градината тоалетните са в другата стая. Искат разрешение да излезнат, пак сами ходят. Водят ги специално преди и след сън. Имаше инциденти, но 2 седмици се прибираше със същите дрехи, с които я пращахме. До вчера, когато беше с някакви "служебни"... Всичко резервно от раницата беше мокро, а вечерта преди да заспи си говореше "наказана си, чу ли?"... Днес си е вкъщи, защото през нощта пак вдига температура и рева, че я боли зъб. Хремата върви с пълна сила. Промяна в поведението й след 10 дни ходене на градина - за 100 неща ме пита дали може да го направи... Явно така е там и за да контролират децата за всичко се пита..

Бизи, не искам да си представям какво сте преживели с ТМ! Направо ми се свива сърцето за Б!

# 163
Фрау, милото, наказват ли ги  Rolling Eyes То и в нашата ясла слушат много, ама не знам какви са методите. Нали не говорим още Успокоявам се че сутрин сама ме дърпа да я вкарам в стаята.

# 164
  • София
Привет,
според мен ги наказват, няма как, трябва някак си да разберат че нещо не се прави. Моето е пълен непукист и никога не разказва какво е там, никога не повтаря нещо което е правено там.
Абе странно дете си имам. Никога не имитира това което правят други деца или по големи  newsm78, но пък това не му пречи да измисля постоянно щуротии и другите ги правят. Все се бъзикам, че само на пакости учим децата  Tired

Днес как се смях Simple Smile. Играеше си с една топка на едно дете от известно време и по едно време една майка идва и вика ето къде ни е топката  и нали помоли да я дадем, че си тръгват. Казват му аз да я даде, той се почуди и тъкмо тръгна да я подава на лелката (както аз я нарекох) и жената се обърна , а моя като се провикна - еййй како даййй топка  Joy и й я подава нали  Simple Smile. Той като дава нещо винаги казва ДАЙ, нали все казвам ДАЙ като ми подава нещо и така се е научил Simple Smile. Жената така се засмя Simple Smile

Днес ходих до ЛЛ, че още кашля с едни храчки и не знам как да изкарам тези секрети. Нямам търпение да надрастне този рефлукс, че аман . Та ни изписа Апимед бронхо. Изглежда добре, ще кажа след няколко дена дали е дал подобрение, но съм пробвала един друг техен продукт и съм доволна. За който е давал мед погледнете ги, не са лоши като идея.

Аз направих сладолед Simple Smile, 2 вида Simple Smile. Чудни станаха. Лесни са и може да се пробвате. На мен поне по ми харесват от купешките. Малчо определено ги хареса, но май са му доста сладки, другия път мисля да сложа по малко захар, че ми се струват доста сладки, хем само кафява захар ползвах. Сложих едни натрошени бадеми и ги сервирах във фунийка от двата вида и си хапнахме добре с малчо днес Simple Smile.
Ето ви и рецептите ако на някой му се занимава:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт