Ето идва тя- Ноемврийската мечта !!!

• 42 658
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Много благодаря,Ани! Наистина се надявам всичко да е както трябва:)

# 571
Ани, извинявай, но твоят случай е бил некачествен генетичен материал, несъвместим с живота.

Съвсем друго нещо е профилактиката срещу спина бифида.

Кофеинът в кафето и колата е противопоказен за сърчицето на ембриона.
Всеки сам решава.

# 572
  • София
Е моя боб е накиснат от снощи, ама днес мързела беше голям, а се оказа че вечерта сме на рожден ден. Сега съм на пиЯно бар 😀 пия фрешче и предъвквам едни бадеми и си мечтая за един мазен Макдонълдски хамбургер 😃 Въпроса е от къде да го гепя толкоз късно.

# 573
  • София
Момичета, мерси много за разясненията  bouquet Сега разбрах защо от Щерев ми казаха да си преценя кога да отида, че ще ми трябват около 2 часа... и си мисля и разсъждавам аз - егати, колко кръв ще ми точат, та 2 часа  #Crazy Laughing Да се надяваме, че ще успеят да видят всичко, дето им трябва, че ще съм 11+4, ама после по празниците ще пътувам доста, та като нищо ще изпусна крайният срок  Rolling Eyes

Относно кафето - аз си пия без никакви угризения  Laughing Просто гледам да залагам на капучино, лате или с повече мляко, ако си го правя вкъщи  Peace Ама гледам да не надвишавам 1 на ден... Е, днес така се случи, че следобеда пих и едно фрапе, ама беше инцидентно, забравих че съм пила сутринта  Blush

# 574
Ани, извинявай, но твоят случай е бил некачествен генетичен материал, несъвместим с живота.

Съвсем друго нещо е профилактиката срещу спина бифида.

Кофеинът в кафето и колата е противопоказен за сърчицето на ембриона.
Всеки сам решава.
Точно така всеки сам си решава ! Този форум и тази тема е да си помагаме и да се успокояваме една друга, а не да се плашат бъдещите майки с непотвърдени изказвания ! Надали докторите целят да се навреди децата ни като казват да пием кафе слабо и по едно на ден !!!
По въпроса с генетичния материал на детето ми докторите не ми казаха защо е станало та коя си ти да правиш такива изказвания ?!!!  Не пожелавам на никой да минава от там и знам че много момичета са преживяли тази мъка и знам за собствените си страхове,за това искам да успокоя поне малко треперещите души на мечтаещите за здраво дете жени !!! Извинявайте но много ме жегна този отговор !!!

# 575
  • Рим
Annnnni,  не се притеснявай!  Hug Всичко ще бъде наред!

Наистина, защо така от време на време се явяват някои резки изказвания?....  newsm78 След като всички сме в един много деликатен период, отвсякъде погледнато - било то откъм хормони, било чисто физически - нужно ли е допълнително да се всява смут?... Не знам, на мен ми се струва излишно! Peace

Не съм съгласна с това крайно изказване за кафето. От това, което чета тук, не мисля, че някоя въобще прекалява с пиенето му. Умереност му е майката, а и нали уж сме се доверили на лекарите си! Аз мога да кажа, че на моя му имам пълно доверие като човек и професионалист, достатъчно дълго го познавам. Просто не смятам, че ще ме баламосва ей така - а за кафето изрично съм го питала! Лично пия едно кафе с много мляко сутрин, един два пъти ми се е случвало след обяд да пия. Не трябва да се прекалява, ето.

Извинете за тирадата, но много се ядосвам, когато се случват такива работи, защото тези, които правят изказванията не знаят през какво е минала всяка и какви страхове има!

И като си казах всичко,  Hug Hug Hug  Дано всички да сте добре, момичета!

# 576
Момичета,аз съм една от треперещите,но вътрешно много силно се надявам,че моето и вашите бебоци ще са бойци и ще се развият перфектно Simple Smile Моят доки ми каза,че каквото ми се пие и яде да го ям и пия... Ако на бебо не му харесваше със сигурност щяхме да го почувстваме ....

# 577
Цитирах лекарска препоръка относно кофеина.
Правете, както сметнете за добре.

Жегнало те, нежегнало те, когато ембрионът не се развие, това говори за некачествена яйцеклетка или некачествен сперматозоид. 90 % от ранните спонтанни/мисед аборти са причинени от некачествен генетичен материал.

А приемът на фолиева киселина е нещо съвсем различно.

Разбира се, беше излишно да реагираш емоционално относно медицинска статистика...

# 578
Никога досега не съм си позволявала рязко изказване, но това вече ми дойде в повече. Тракия, аз също имам 2 аборта, единият защото детенцето ми очевидно е било "некачествен генетичен материал, несъвместим с живота". Повярвай, че само,който не го е преживял не знае какво е. В учебниците и за страничните наблюдатели може да е "некачествен генетичен материал", но за майката е нейното детенце, нейната надежда и щастие и така да се принизяват нещата все едно е стока за брак е абсолютно нечовешки жестоко! Такива изказвания са адски неуместни, предвид, че тук доста момичета са минали през този ад!!!  Да не дава Господ на никой да разбере как думи като "некачествен генетичен материал, несъвместим с живота" се отразяват на момичета, които са изживели тези неща. Извинявам се много, ако засегна някой, но много се разстроих!

# 579
Това с "материала" беше много гадно. Тракиа нали ти ни агитираше да пишем в групата за кюретаж и забременяване след това. Предполагам и ти си минала през това. Не знам как го написа тоя коментар. Дано е само грешен избор на думи.
Да сменя темата. На мен ми правиха ФМ, но не ми взеха кръв за БХС. Ако го направя седмица по-късно, е твърде късно така ли ? Чудя се изобщо да си правя ли това изследване. Много неточно ми се вижда. Има ли някой друг, който се чуди да го прави ли?

# 580
Цитирах лекарския изказ, обяснявайки, че приемът на фолиева киселина и ранните аборти са различни неща.

Разбирам, че вече всички ни тресят хормоните, но пък е излишно да влагате емоции.

# 581
Цитирах лекарския изказ, обяснявайки, че приемът на фолиева киселина и ранните аборти са различни неща.

Разбирам, че вече всички ни тресят хормоните, но пък е излишно да влагате емоции.
Не желая да комуникирам с теб под каквато и да е форма от този пост нататък !!! Желая ти живи и здрави деца а не генно неразвили се ! Аз вярвам в Господ и не съм човека който да те осъжда !!! Разбирайме както искаш хормонално необременената !!! Светът щеше да е много по-хубав без изказвания като твойте !!! Дано Господ те дари със здраво бебе от сърце ти го желая...

# 582
  • София
Ех, ех, ех накрая де отишла темата  ooooh!
Абе момичета, не се впрягайте толкова  Hug
Тракия просто прекалено сухо се е изразила и съответно поста й прозвуча малко грубо.

По отношение на кафето. Понеже съм преминала през различни неща и съответно разговорите с лекарите са не малко смея да се изкажа по въпроса.  Кофеинът е най-вреден  в момента от оплождането до около датата когато трябва да дойде цикъл. Просто намалява възможността за имплантация. От друга страна ниското кръвно е далеч по-опасно. Може да се пие кафе, но слабо, разредено с мляко и бавно, т.е. поне час, че и повече.

По отношение на неразвиването на ембриончето. Причините може да са различни и много, но често е породено от ембрионче с дефекти (моля да не ми скачате). Ембриончето,  както знаете е съвкупност от две клетки - яйцеклетка и сперматозоид. Първите 3-4 дни от развитието на двете слели се клетки зависи най-вече от качеството на яйцеклетката, а развитието следващите дни от качеството на сперматозоида. Момичетата, които са минали през инвитро процедури (като мен) искат, не искат са завършили почти и геникология.  И да, лекарите често казват, че ранните аборти, отлепване на сакчето и т.н. са от некачествен генетичен материал. Знам, че звучи грубо, но е факт.
От друга страна, колкото и тежко да ни е по-добре е да се закрепи жизнено и силно ембрионче, което да ни радва после като нашето сладко бебче.

По отношение на фолиевата киселина. Няма нищо общо с ранни аборти или въобще с нещо в този смисъл.  Тя е много важна първия триместър когато завършва създаването на органите на бебчо. След това не е толкова важно да се приема. Има момичета с генетичен проблем, при които не могат да усвояват фолиева киселина и се налага да им бият инжекции и т.н. Фолиевата киселина е важна, но може и да не я приемате допълнително, ако ядете повече храна, която я съдържа - като рукола например. Хубава и евтина е Неофолик.

И искам да кажа, че ви разбирам много добре, защо сте чувствителни,  но не мисля, че Тракия толкова е искала да обиди някого. Просто наставническия тон беше това, което засегна момичетата.

И сега пожелавам лека и спокойна нощ  bouquet

Последна редакция: пн, 18 апр 2016, 01:09 от Мagnollia

# 583
Ох, да не ви оставя за два дена Simple Smile трябва да внимаваме как се изказваме, защото наистина може да се засегнем една друга, а няма смисъл. Така или иначе сме чуствителни, няма нужда от допълнително негативни емоции!

Аз се разболях и имам нужда от съвет. Подсмърчам и кашлям и се чупя да кихам. Още не съм хванала да имам температура, ама с тези електронни термометри... Не им вярвам. Знам, че някой от вас вече боледуваха. Може ли да споделите какво може и какво не може да се пие, за да се оправям? Аз смуча лукчета и пия чайове, ама май няма да стане така. Мисля да си взема спрейче за нос с морска вода или нещо такова поне да не подсмърчам. Сега тръгвам за работа, а едва гледам :/  чакам съвети и ви благодаря :* хубав ден!

# 584
Да сменя темата. На мен ми правиха ФМ, но не ми взеха кръв за БХС. Ако го направя седмица по-късно, е твърде късно така ли ? Чудя се изобщо да си правя ли това изследване. Много неточно ми се вижда. Има ли някой друг, който се чуди да го прави ли?
Turanga Leela, аз също мисля да не правя БХС. Още съм в 9 г.с. и има време, но съм предупредила гинеколожката ми, че не виждам смисъл. Обмислям пренаталните като Транкуилити и Пренатест, но пък говорих с генетик, който смята, че те се правят предимно когато родителите са в по-напреднала възраст или има семейна обремененост или пък предишни неуспешни бременности. Та..засега така. В крайна сметка, нещата се виждат на ехограф, просто малко по-късно, но пък ако има съмнения от ехографа, по-добре амнио от този измислен БХС, който дава фалшиви положителни, както и фалшиви отрицателни...

Общи условия

Активация на акаунт