Ето идва тя- Ноемврийската мечта !!!

• 42 648
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета, тази които са минали ФМ разкажете как е. На 3д ли е? Сигурно е голяма тръпка

# 661
Джоджо, ти пак продължаваш. Дразги не е имало, никого не съм обиждала. Просто Ани е по-чувствителна, защото психиката й все още не се е справила с ранния й спонтанен аборт. Затова страховете й продължават и хормоните я избиват на излишни емоции.

Щом си имала зацапване, това е симптом на нисък прогестерон, няма смисъл да го изследваш, но в такива случаи утрогестанът се приема ПОНЕ до края на трети календарен месец. Това означава да завършиш 14 г.с.
Моят съвет е след това да го изследваш и АГ да прецени дали да го спираш съвсем, или просто да ти намали дозата.

И още нещо - утрогестан не се спира от раз, а с постепенно намаляване на дозата, понеже това е хормонален препарат, все пак. Особено ако се приема перорално 3х2 - противопоказно е да се спира от раз. Цитирам лекарски препоръки.  Simple Smile

Относно бебешките движения, няма как да ги усетиш в 15 г.с., дори и при трета бременност. Плодът е все още малък тогава, прави салта, но матката му е все още доста широка и майката няма как да усети.   Heart Eyes

# 662
  • София
Извинявайте много, но чета ''енциклопедичните'' ви знания из де що има отчетна и просто ми се прииска да ви попитам- някаква конкретна цел ли имате, за да не смогват на изчитане акълите, които раздавате от април до ноември в подфорума или просто имате свободно време в повече? Медицинско лице ли сте, за да раздавате съвети кое и как следва да се изследва и кой медикамент кога и как да се спира; какъв ценз имате, за да се изказвате чия психика как е се справя и колко деца родихте, за да сте категорична по въпроси, свързани с родовия процес, как започва и кое е нормално за него?!
Извинявам се на момичетата в отчетната, защото не е тук мястото, но наистина- някакъв скрит мазохизъм ли е да говорите за аборти във всеки втори пост, за Бога?! Не доумявам поведението ви, то и не е задължително, но в духа на раздаването на непоискани съвети- купете си гоблен, пъзел, неща от този сорт (чувам, че е много модерна работата с филц напоследък).

# 663
Момичета, гледам че питате за ФМ, та аз ще ви разкажа малко за моята.
Беше миналата седмица и ми беше много интересно и вълнуващо.
Не ми е много ясно за какви точно генетични малформации и синдроми мерят, но са няколко, не е само Даун. Мерят му носната костица, някаква извивка зад вратлето, още няколко неща по главата му измерваше, прави му кардиограма и доплерово изследване.
Имаше 2д и 3д образ, ама нищо не ми казаха за пола. Аз и не знаех, че може нещо толкова рано да се види.
Моят мъж също не можа да дойде с мен, но доки ми даде диск с видео от целия преглед и после вкъщи с удоволствие си го гледахме Simple Smile
Във фейсбук качих и снимки.
Абе голяма емоция! Ще чакам да разкажете и вие после.

# 664
Леле, момичета:) вече нямам търпение да дойде петък! Май ще е интересен този преглед^.^ имам въпрос- знаете ли дали гледането с видеозон влияе по някакъв начин на бебетата?

# 665
Ултразвукът е абсолютно безопасен.

Цитирала съм единствено лекарски препоръки с цел да помогна - и тази информация може да бъде проверена. Simple Smile

В момента съм бременна за четвърти път, имам три нормални раждания, кърмила съм до шести месец изключително само на кърма с късно захранване, отбила съм децата си на възраст година и половина.
Била съм априлка, октомврийка и т.н.
В коя тема пиша, си е мой личен избор. Simple Smile

Нещо друго от моето сиви да те вълнува, Бийпс?....   Grinning

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 10:13 от Trakia-BG

# 666
  • Sofia, Bulgaria
Лекарката на моя приятелка пък и е казала, че бебетата усещат ултразвука. Не казала, че са вредни, но предизвисвали някакъв дискомфорт и не било препоръчително много често да се правят. Чела съм подобни статии и в интернет, но не се наемам да изразя лично мнение.

# 667
Такаа, ембриончето се развива добре, но шийката ми от сега се скапва. Не ми се мисли какви мъки ще са.
Магнолия, при Христов ЖК и при Михова за БХС. Мен ако питаш си вземи основния пакет.
jojo, аз пък предпочитам да съм сама и никого не взимам. Така ми е по- спокойно.

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 11:22 от divost

# 668
Коя седмица правихте ФМ? Още нямам час и си чудя кога да запиша
Дивост, какво и е на шийката ти?

# 669
  • София
Коя седмица правихте ФМ? Още нямам час и си чудя кога да запиша
Дивост, какво и е на шийката ти?
Аз ще я правя в 11+5, но просто защото нямам възможност по-късно. Най-добре си запиши час за 12-13.г.с., за да се види всичко както трябва  bouquet Те момичетата бяха писали, че тогава "гледката" е най-ясна  Laughing

# 670
Enjoy, аз отидох в 12г.с+1д , докторката каза, че не е рано за пола стига да е в добра позиция / в каквато ние не бяхме  Laughing /.

# 671
Такаа, ембриончето се развива добре, но шийката ми от сега се скапва. Не ми се мисли какви мъки ще са.
Магнолия, при Христов ЖК и при Михова за БХС. Персенска никак не ме обнадежди днес, ама каквото е- такова. Хванала съм се на хорото и ще го играя, пъс до където стигна.
jojo, аз пък предпочитам да съм сама и никого не взимам. Така ми е по- спокойно.
Divost, я обясни за шийката, това заради второто ембрионче ли се получава или има други причнини? До края ще стигнеш, ще видиш! Аз вярвам в съдбата и щом въпреки първоначалните трудности стигна до тук, мисля че на бебока му е писано да се роди жив и здрав!
И аз също предпочитам сама да отида на ФМ, въпреки, че ММ сигурно ще иска да дойде. Ако пожелае няма да го спирам, като чета Криси колко е развълнувана, сигурно ще му е много кеф, стига всичко да е наред, де Praynig

# 672
Имам цервикална недостатъчност- шийката е слаба и не може да износи плода. Обикновено се прави серклаж, но освен че не е панацея е и нож с 2 остриета- конецът дразни и предизвиква контракции.
Трудностите ме съпътстват винаги, за съжаление не са фактор за успешен финал.
Скофтих се днес, а тр да се стягам, че още колко месеци ме чакаат..

# 673
Момичета супер е наистина.Незнам колко е вредно,но не бих се лишила да си вида пак бебо   Hug ММ дойде с мен,защото искаше и той да види,но ако питате мен,когато ходя сама ми е по-спокойно.Не,че ви се уплаквам ама корема ми много порасна за 2,3 дни.Не си въобразявам на мен вече си ми личи.Май много рано нали? newsm78

# 674
Имам цервикална недостатъчност- шийката е слаба и не може да износи плода. Обикновено се прави серклаж, но освен че не е панацея е и нож с 2 остриета- конецът дразни и предизвиква контракции.
Трудностите ме съпътстват винаги, за съжаление не са фактор за успешен финал.
Скофтих се днес, а тр да се стягам, че още колко месеци ме чакаат..
Трудно е понякога да останем положителни. Всеки има такива дни, дори момичета без реална заплаха за бременността, какво остава за тези с проблемите. И аз бях така 3 дни, заради тъпото зацапване и болки, но се примирих вече.Така е, да, за съжаление има хора, на които хубавите неща не им се случват лесно, по-важно е да се случват, пък притесненията и болежките ще ги изтърпим. Кураж ти пожелавам и късмет Hug

Общи условия

Активация на акаунт