Любители на котки – Тема 104

• 49 820
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
А и ще съм ви много благодарна, ако някой може да ме насочи към добър ветеринар ( в София) с  дерматология или занимаващ се с алергии при животните, или и аз вече незнам при кого да я водиме. В момента ходим в Централна ветеринарна клиника, където уж са най-добрите лекари.

В началото на темата има бял списък с ветеринарни клиники. Преди няколко години се доверих на този списък и отидох в тази, която е първа в списъка за Варна. Това е най-безценният съвет, който съм получавала от този форум.

И аз знам, че на малки котета се дава адаптирано мляко от ветеринарен магазин/аптека. Нашата по-малка котка я намерихме, като нямаше и 30 дни, но много бързо прояде всичко, само дето си счупи млечно зъбче с гранули за бебета.

# 256
  • Троян
Рано или не е взето котето, вече е свършен факт.. До сега котетата пт всички котила на майката на мойто бебче са ги взимали все по на месец. И вет като ми каза 35-40 дена решихме че 4 дена няма да са проблем.. както и да е. Сутринта така се натъпка с мляко и малко пауч и легна да спи до 10 часа спа с мен. После като стана постоянно тича да пие мляко, че чак мислех да и крия купичката вече, но я хванах, разтърках я с памуче по коремчето и малко по дупето, но нещо не и харесва така, затова я подсуших и с пръстче започнах да правя масажче на коремчето. Чуваше се къркорене от коремчето и хем и харесваше и мъркаше хем се дръпне и почне да мечи и накрая изтича до тоалетната си и се изака малката Сузи  Hug

# 257
gabidi нашия проблем е от съвсем друго естество.  Peace
Котьо не се чеше и разкървавява.
Казаха за това с пилешкото месо, заради раничките ,които му излизат вътре в устичката, но чакам консултацията в други ден при ветеринара за да видим той какво мнение ще изкаже. И на моя бяха предписали Преднизолон, но от месец не му го давам и раните ги няма /дано и така остане/. Ще споделя след прегледа какво ни е казал ветеринара.

# 258
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
gabidi мисля преди време веднъж писах, но не знам дали си го чела, затова пак ще го напиша. Силвестърчето ми беше със същия проблем. Преднизолонът скапва допълнително бъбреците, затова е добре бавно, постепенно и по постоянно намаляваща схема да го спреш, ако е възможно. Преди всичко опитай да успокоиш появяването на коричките и чесането с Екзематин Ц - http://primavet.com/Ekzematin . Малката опаковка е на цена около 6 лв по ветеринарните аптеки. След това питам дали си слагала скоро външни противопаразитни препарати. Ако не си и мястото отзад на вратлето е спокойно, можеш да го накапеш с Пестигон или Фиприст /тези двата са с активна съставка Фипронил и са под 10 лв./. Ако там има корички и се чеше, накапи след като се успокои. Много е възможно коричките и чесането да са алергична реакция към ухапванията от /невидим/ паразит. Ако котката е алергична, дори и хапането от една бълха може да предизвика такова дразнене.
Няма такова нещо да не могат да се направят кръвни тестове, просто в ЦВК са финансови кожодери и там където от тях се искат обикновени кръвни изследвания се мъчат да накарат собственика да прави космически изследвания. Не са ми под ръка тези на Сиско, че съм на работа, и няма да мога да ти кажа точно колко и какви показатели пуска обикновен вет. Но със сигурност трябва да се видят урея и креатинин. Повечето ветове вече имат машинки за кръвни изследвания и едно такова със средно количество от не повече от десетина показателя струва от порядъка на 50, най-много 80лв.
Ако след изследванията се окаже, че имате признаци на бъбречна недостатъчност, не се шашкай, има начин за стабилизиране на положението.
За съжаление не съм от София и не знам къде най-удобно и поносимо ценово можеш да направиш изследванията. Вярвам, че момичетата тук ще дадат едно рамо.
 Hug

# 259
Благодаря за отговорите на всички момичета!  bouquet
Profi, благодаря за поста ти. Слаган й е противопаразитен препарат Бродлайн преди 20 дена. Освен това в ЦКВ и травиха изследване за наличието на кожни паразити, което е отрицателно, бълхи няма.
Чела съм за Силвестърчо, но явно не съм разбрала, че и той се е чешел, но помня, че беше с бъбречна недостатъчност. Това пък, че може и Ая да има  бъбречната недостатъчност въобще не ми е минавало през акъла, но ще съм ти благодарна, ако ми пишеш когато можеш, какви са изследванията.  Мисля да я заведа в още една клиника, където пак да поискам да и направят кръвни изследвания, но изчаквам малко, че и се насъбра много ходене по ветове напоследък.

# 260
  • Пловдив
Водих котката при Карагьозов. Не могат да кажат от какво се получават тези инфекции на лапичките. Посъветва ме да не я пускам на измит под, независимо, че мия със силно разреден препарат. Аз винаги така съм мила....дори като беше съвсем мъничка миех така.....и тя си ходеше по пода и нищо и нямаше. Банята вече ще бъде окончателно забранена територия, макар че там не е мокро, защото се подсушава. Предписаха ми за мазане Комбизим. Виждам, че е комбиниран антибиотичен препарат с преднизолон, за външно приложение. Дано се оправи......и да не се почетвъртва този проблем. То само една лапа остана незасегната.  ooooh!

# 261
Дезел, аз ти препоръчвам да минеш на почистване с парочистачка, вместо с препарат. Пак всичко се изчиства прекрасно, дезинфекцира се и си спестяваш тези проблеми.

# 262
  • Пловдив
Мислила съм го, но настилките са теракот и естествен паркет. Паркетът не знам как ще реагира..... Thinking Дано това да е причината, да се оправи миличкото и да няма повече проблеми. Миенето ще го измисля и него.

# 263
Аз пода го мия с препарат разреден с вода разбира се.
Котьо не го пускам да "шляпа" по мокрия под, а го заключвам в клетката му докато изсъхне.  Rolling Eyes
И разреден да е препарата мен си ме е страх, после като си ближе лапичките да не му стане нещо.

# 264
Аз заради котките мия само с дезинфектант, който е напълно безвреден, не с препарат.

# 265
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
От десетилетия съм на естествен паркет и го почиствам само с мокър, добре изцеден моп с чешмяна вода. Peace Старият беше с реактивен лак и го миех направо с добре изцеден парцал /моп от конци/ и т.н. Новият е пак лакиран, но с някакъв нов лак. Може би, ако е омаслен тогава да е проблем миенето.  Rolling Eyes

# 266
Карате ме да се замислям.  Thinking
Лошо ли правя?
Винаги чакам да изсъхне напълно и тогава пускам котьо.
Чек, какъв дезинфенктант ползваш?
Простете невежеството ми, но не съм наясно. Peace

# 267
  • София

Винаги чакам да изсъхне напълно и тогава пускам котьо.

Може да не е мокро, но химикалът си стои на пода. Със сигурност има какво да полепне по топлите окосмени лапички. Затова първият ми въпрос вчера беше дали dazel мие с препарат или само с вода?

Да сте чували нещо за хибискусите, по-конкретно китайска роза? Наско е така привлечен от нея, че само скача, къса, дъвче парченца. За момента не ми е попадала в списъците с отровни растения.

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 19:20 от Тaня67

# 268
Не ми се иска да мия само с вода заради малката, че постоянно се въргаля по пода.
Ще потърся дезинфенктант.

# 269
  • Пловдив
Сложно ми е и на мен, макар че дъщеря ми вече е на седем години. Аз затова изчаквах с домашния любимец. Ще мия само с вода за сега. Макар че докторът каза, че като изсъхне пода, няма проблем за котката въпреки препарата. Аз ползвам Пропър.....реших, че е най-безобиден. Дано да няма друга по-сериозна причина за възпаленията. Четох за автоимунно заболяване. Сроменах го на прегледа, но не ми отговориха..... Confused

Общи условия

Активация на акаунт